Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ahojte dievcata, som tu nova a spatne necitam vasu komunkaciu (z casovych dovodov). Chcela by som vas poprosit o radu : Moj 4-mesacny syncek trpi v poslednom obdobi na zapchu - puci sa, snazi sa tlacit - no nevie sa vyprazdnit. Pomaham mu rektalnou rurkou, no docitala som sa, ze by sa nemala moc casto pouzivat. Na druhej strane, neviem ako inac mu mam pomoc - brusko masirujeme, cvicime nozickami, na bruchu je casto .... Maly je plne kojeny. Budem rada, ak mi date nejake tipy - rady, ako na to. majte sa a vopred dakujem
@skiwia ahoj a neskúsila si masirovať bruško s Pupíkom??? dostať v lekárni nám pomahal 😉 inak čo sa týka rurky aj ja som ju jeden čas používala dosť často ano nemala by sa ale mali sme tiež krče a nevedela sa inak vykakať 😖 ked je dobre namazaná a nezasúva sa prilliš hlboko , neubližiš 😉 a vobec si nanu nezvykla , už sa to vyriešilo 🙂
Pupika nemam, skocim si ho zajtra kupit. Tak snad pomoze.. Dakujem za tip.
Mas pravdu, ze ked sa rurka prilis hlboko nezasuva, nemala by byt nebezpecna... Snad sa drobec opat vrati do normalu, ved donedavna mal stolicu pomaly do kazdej plienky 🙂
@misag23 já mám pocit, že ukončený 4 měsíc znamená, začátek pátého... beru to tak, že musí mít KONEC 4 měsíců:o) - což je začátek 5 měsíce 😀
@skubanekka Taky jsem si to tak myslela, ale pak jsem to počítala. A např. naše Domča se narodila 14.1. Takže 14.2. měla ukončený 1měsíc (byla už přece na světě 1 měsíc), 14.3. - 2. měsíc, 14.4. - 3. měsíc a 14.5. - 4. měsíc. Tak to aspoň chápu já 🙂
posíláme pozdrav 🙂
@maova my sa uz kupeme vo velkej vani, vedierko nam uz bolo male 😉 inak mame taku priehradu do vane, aby sme neminuli vela vody a fakt je to super 🙂
http://predeti.sk/?c=detail&id=7145
Ahoj holky, mám dotaz 🙂 Kdy a jak se žádá o rodičovský příspěvek? Na mateřské jsem od 6.12.2010, takže už by mi teoreticky měla končit. Měla jsem pocit, že mi pošlou ze sociálky nebo ÚP nějaký formulář... Nebo musím sama? Já už si vůbec nepamatuju, jak to bylo u prvního dítěte... 😅
baby neviete ako odhlienit babatko. uz nam to obom leze na nervy. berieme antibiotika, ale nic, kvapkam do nosa uz aj nasivin a odsavam, ale on to ma uplne az niekde v nose a je to husteeeeeeee. takze odsavanie trva dlho. ale nakoniec mu to vybehne. len asi tym odsavanim to rozbehnem a potom chrci este viac, uz nech to je za nami, ma to prestava bavit... chrcko jeden...
tak naša noc katastrofa malá dostala zvýšenú teplotu po očkovaní 😒 revala v kuse od 23- O1 potom sme ju ledva uspali a zasa hore reeeeeeeeeeeev 😖 a takto to išlo do 5 hodiny rannej ešte jej stúpla teplota ale nebola v riťke vyššia ako 38 tak som nedala nurofen a ešte sa mi aj pokazil kolotoč asi ako som ho furt púšťala 😠 😠 😠 som grogy ☹
kočky kde ste kupovali ak to niekto mate tu clonu proti slnku ????? vyzerá to ako sieťka proti hmyzu nemáte niekto??? mne sa ten slnečník zdá nič moc 😖
@misha8 fakt? malinke drobatko krasnucke. tak jej ju za mna pobozkaj, nech jej to co najskor prejde
ja som nasla toto: http://www.baboshop.sk/vibe-uv-clona-1-dieta-id...
ty si nasla aku? vcera vravela predavacka ze kde sa to da zohnat. samozrejme som si to nezapamatala... 😠
ellahop, aj my mame uz tyzden riadne sopliky, tiez odsavame . Ale vcera som prisla na to, ze ked dam maleho pred odsavanim na 10 minut lahnut na brusko, resp. past koniky, tak mu sopliky stecu a odsava sa to omnoho lepsie. Ako sa ich zbavit neviem, ale aspon sa to takto odsava lepsie.
ahojte baby včerasme boli v poradni a vraj už môžeme začať dávať nejaké to jedielko chcem od vás radu čím začať a ako lebo dnes som uvarila mrkvu dala do nej trochu prevarenej vody rozmiovala ale malá po prvejlyžičke spustila taký plač že som jej musela dať nakonieč mliečko.
@ellahop ahoj, nas maly tiez chrcal aj maval kasel + sopliky a nakoniec sa z toho vyklul reflux. mliecko mu stale behalo hore dole, aj po hodine a to mu potom zanasalo dutiny a zahlienovalo ho to. takze ziadne antibiotika sme nebrali. vcera sme boli u gastroenterologa a povedal nam, ze priznaky ktore som opisala vazne suvisia s refluxom. pekny den 🙂
Ahoj 🙂
My jsme byli u doktorky. Tak ve 4 měsících máme 7.070 g a 65 cm. Dostali jsme další očkování a máme napsaný rehabilitace, protože podle dr. málo zvedá hlavičku. ☹ Takže tam jdeme v pondělí. A to měli volno až za měsíc. Dr. říkala, že u toho bude asi brečet. Jinak máme dávat čajík, aby neměla žízeń, tak ho tu teď vařím, jsem zvědavá, jaký bude mít úspěch. 😀
@vilca Musíš zajít na sociálku a tam vyplnit formulář, vzít ho do práce potvrdit a pak zanést zpátky. Volala jsem tam a řekli mi, že stačí žádat až po skončení matřeské (nastupovala jsem 24.11. 2010), takže to vychází někdy v červnu. Že se to stejně pak vyplácí zpětně, takže netřeba chodit tam dřív. Takže tam půjdu někdy začátkem června.... Tady si můžeš vyplnit ten formulář a vytisknout (nebo přímo poslat online) a nemusíš chodit na sociálku 2krát 🙂 https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit....
@misha8 A u nas je vlastne ako dlho materska? Sak ja ani presne neviem, kedy mi konci...☹ Juj chudatenko Laurinka a maminka samozrejme....☹ A uz nema teplotu? Posielame pusinku zasa my dnes.....🙂
@knedluska Juj aka paradna vaha....🙂
@misha8 Prosim ta, este mam asi blb u otazku, ale sak maturujem tu od dnes nad tym....🙂 Ta mrkvicka z poharika - dnes som dala malej nejake dve lyzicky, zajtra skusim tri - to musi byt vzdy teple? Alebo ked niekam pojdeme, tak sa jej moze dat priamo z poharika bez ohrievania? ☹

@ivkaj nie som z neho unesená 😀 😀 😀 ale páči sa mi jeho názor že nie všetko čo bolo ,,bolo aj správné,, má moderné názory , a hlavne chce aby sa mamina pýtala to je super 😉