Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@vilca jo ještě formuláře jsem si stáhla z www.mpsv.cz (potvrzení o výši a trvání peněžité pomoci v mateřství + na ÚP dáváš: žádáš o rodičovský příspěvek, žádost o délku rodičovského příspěvku (oba jsem rovněž stáhla z netu - mpsv) a k tomu předkládáš to vyplněné potvrzení o výši a trvání peněžité pomoci v mateřství
Tak dnes som isla do mesta a pretoze sa tam zle parkuje isla som MHD. Osudovy omyl 😀
Moj zazitok:
1. jeden sfetovany v trolejbuse
2. jeden opity
3. chlapi samozrejme sedia a s kocikom zasadne nepomozu, to by ich mohol rozboliet chrbat, ze?
4. Pri cakani na trolejbus jeden autobusar dva razy zatrubil. Uz ste niekedy poculi trubit autobus? A zatrubil vam niekedy pri hlave? Pekna pecka ... a viete asi aky mala na to nazor Hanka 😒
5. Na zaver ako perlicku, ma trolejbusar privrel s kocikom v rukach vo dverach pri vystupovani. Tlacitko "vystupujem s kocikom" som stlacila asi len pre svoj dobry pocit, on na to kaslal.
Holt, rano som bola plna odvahy ist MHD a realita ma vazne zaskocila 😀 ... bratislavske MHD nikdy viac!
ahojky, tak jsem vás zpětně dočetla.. já ted vůbec nestíhám.. Malá se od soboty otáčí na bříško jak divá. Celou neděli mi zvracela.. asi z toho horka, pouze pila vůbec nechtěla jíst.. Naštěstí v po. už to bylo v poho. jen byla slabučká, ale dneska zase řádí jak tasmanský čertík.. V poslední době ji nepoznávám, nechce být na zemi, pořád by byla na rukách, a jak ji pokládám, tak zase spustí řeeeeev.. ☹ V kočárku už taky nechce být.. proč taky když zjistila, že na rukách vidí více.. no tak jsem ji dneska nakonec změnila polohu v kočárku, ještě že tam jsou 2 formy zvednutí.. hned byla klidnější (viděla ven 😀 )
Dneska jsme začly papat špenát, a teda měla jsem co robit at z toho nehodím kosu.. (já sama špenát nenávidím, a ted ho musím dávat malé.. ☹ )
Tento týden jsem si vyběhala rodičák.. no teda cesta tram. je teda hnus.. a někteří lidé ochotní, jak blázen.. ☹ autem po OV jezdit po 8 až 9hodině je o hubu.. a při představě že by mi v zácpě začla řvát, no tak děkuji pěkně, tak to jsem si ten kousek raděj zajela tram..
přeji krásný sluneční den 🙂
@albao ahojky, jj, zcela chápu.. dnešní jízda tram. byla hrůůza.. Tlačítko pro kočár je tam asi jen pro nás.. řidiči je to u pr....e.. si jako mylsí, že nástup je raz dva.. ☹ A pak jela jak hovado, sem musela i jednu dobu malé držet hlavičku, drkocalo to, házela, až ji tam ta hlava lítala jak balon.. ☹ no delší dobu s ní nepojedu..
@louisiana babymarket
@luuca1 to nevadi zajtra skusiš zasa 😉
@knedluska ak je to vojtova metoda tak sa priprav na rev malo detičiek neplače aj my cvičime 😒
@sirael no materskú posunuli na 34 týždnov odkedy si išla , zeleninové a masovozeleninové by sa mali ohriať vo vodnom kupeli asi by to ani nespapala také ono sa to teplom trochu zredne... vyživy ovocné netreba 😉
@ellahop ma maly aj nejake ine priznaky choroby ako toto chrcanie? inak ked budes moc odsavat, mozes drazdit sliznicu a budu sa sople viac tvorit... moja mala mala tiez take chrcanie a nic via a dr. nam povedala, ze to moze byt aj zuzenou nosovou prepazkou a nemusi to byt zahlienenie... a ak nemate ziadne ine priznaky nahodou, tak neviem preco by ste mali brat atb , len kvoli soplu? 😕
a tak isto to moze byt aj tym, co pise skiwia refluxom sme si tiez doma presli
@sirael Taky do malýho nenacpu moc tekutin. Teda kromě mlíčka 😀 Vypije tak 50-80 ml denně, jak kdy. Studený to nechce vůbec, musí to mít alespoň vlažný. Dneska jsem mu už zkusila udělat ten ovocný čajík, co mi poradila Kamča a chutná mu o něco více než bylinkový. Je sice od ukončeného 4. měsíce, ale těch pár dní se snad nezblázní.
@maova Tak já už tomu nerozumím. Když mají čtyři měsíce, tak hned druhý den už začíná pátý a ten čtvrtý je ukončený, ne? My jsme se narodili 30. ledna, tak jsem myslela, že 31. května máme ukončený 4. měsíc.
@albao ja som minule dobiehala na elinu, vsetcia uz boli vo vnutri(vsetcia asi 8 ludi v celej elektricke) a jedna pani zisla po posledny schodik ze mi pomoze s kocikom hore a sofer zavrel dvere, tetuska ledva vyskocila von aby ju neprivrel a zostali sme trcat na zastavke 😒
a to ja vacsinou chodim tak, ze starsia chodi pesi, tu dam prvu do eliny a mladu berem potom s kocikom, ked mi doslo, ze mi mozu takto dieta zavret a odist 😖
teraz sme isli nahodou tak, ze mlada v manduce a strasia v golfaci, lebo nespala poobede...
@misag23 No bud rada aspon ze tolko vypije...☹ Dnes mala vypila uz 20ml!!! Schvalne pisem UZ. A to som jej dala prvykrat mrkvickovu stavu s Luckou zmiesanu, tak to ma vacsi uspech ako caje a voda - ale skusim teda aj ja ovocny cajik - ked tebe ho pije, tak mozno aj Saska vypije...🙂 No a s tymi mesiacmi, ved je to tak, ako pises, nie? Ja tiez beriem, ze mala sa narodila 25.1. a 25.5 ukoncila stvrty mesiac a uz od dnes, 26.5 zaciname piaty mesiac....🙂
@kamusek Já si to taky tak myslím. Tak když jsme narození 30. ledna, tak 30. nebo 31. května máme ukončený 4. měsíc, ne? Děkujeme moc za přání k svátku, pusinku ráda předám 🙂 Čajík už jsem dnes udělala a vypadá to, že mu chutná o něco více než bylinkový 😉
@vilca Mně dali papír na sociálce a další formuláře na ÚP, zrovna včera jsem tam byla, tak mi dali hromadu papíru a prý v polovině června to mám přinést vyplněné. Jsem doma od 14. prosince.
My raději do města chodíme pěšky, máme to asi 45 minut, tak se vždycky projdeme procházkou. Jen málokdy jedu MHD, taky nemám dobré zkušenosti 😠
@misag23 No mrkvicka......co ti poviem...? 🙂 Stale mi len lyzicku olizovala a vyplazovala jazyk, ale tak nejak si zlizla nejake tie dve lyzicky, tak cosi sa do nej dostalo...🙂 Ale potom zacala vrestat ked som ju vybrala z vajicka, som sa najprv zlakla, ze z tej mrkvy - ze jej to nespravilo dobre,ale nie, uz bola hladna...🙂 Riedila som to 20ml stavicky a 50ml Lucky. Teda neviem ci to je akurat alebo co, ale tak prislo mi to spravne namiesane...🙂 Potom napis, ako ste vy dopadli s mrkvickou o tyzden...🙂 A super, ze nozicky su v poriadku...🙂
@ajka82 fuha, tak to je potom blbe, ked si uz sofer enda pozor ani na deticky, co ma pod nosom 😒 Vlastne som s Hankou este nesla elektrickou, vobec mi nenapdlo, ze tam musim prednymi dverami 🙂
@misag23 to ti verim, peso je to pohoda, relax ... ak su dobre chodniky. Tu sa to neda, to by som rano mohla vystartovat aby som do vecera bola naspat 😀 Ale pri rodicoch na malom meste to budem rpaktikovat len co dokoncia ten kusok cesty co znicili teraz 😵
@albao @verca84 a to si vemte, že já po té zas....é Ostravě jezdím skoro každý den... nízkoúpodlažní tram abys pohledala a řidič pak jede s Tebou jako hovado... když chceš od někoho pomoct, tak dělá, že neslyší a jde dál... dnes jsem si myslela, že snad mi nikdo nepomůže... naštěští jeden mladík zvedl zadek a šel mi pomoct... hrůza hrůzoucí!!!!!!!!! děs běs!!!! ať žije ostravské MHD!! 😠 😠 😠

@vilca ahojky, já šla na mateřskou 4.12.2010 a končí mi ted 17.6.2011.. takže jsem si tento týden vše vyběhala.. potrvzení u zaměstnavatele, pak na sociálku a pak na ÚP... (jen si raděj dopředu zjisti, zda váš ÚP vyřizuje rodičák - já tam byla a pak mi jako řekli že to nedělají tady ale musím jinde.. no já myslela, že mě picne ☹ ) - na ÚP musíš vzít sebou rodný list dítěte.