icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

neposedna
28. máj 2011

@sirael skus teraz dat spolui s mrkvou aj zemiak, nezlakni sa, zemiak viac zahusti kasu 😀 😀 , potom skus pridat dalsiu zeleninu, napr. petrzlen..... a potom mozes striedat, ked zistis, ze na nic nie je alergicka, tak kludne zmes zeleniny, resp. aj solo....napr. raz mrkvicku, potom mrkvu so kalerabom, patom mrkvu so zelerom, potom zemiaky s brokolicou, abo so spenatom (na ten pozor, max. 1x do tyzdna, resp. radsej kupovany v pohariku) potom same zemiaciky...... ked mi nechce zemiaky, trosku jej ich zalejem jablkovou stavou pre deti od 4. mesiaca, aby mali aspon nejaku chut, bo mrkva je sladka 😀 😀 😀
neboj, prides do toho..... 😀 😀 😀

neposedna
28. máj 2011

@kostri no,Terezka je proste riadny baba !!!!!!!!!!
v kociku si lezi, nedavam ju este sediet, bo je to skoro...... beriem si zo sebou na prechadzku caj, abo jablkovu stavu zriedenu s vodou, max. sme von 2 hodky, takze je doma, ked je vsak velmi zla, tak nakojim aj von 😎 😎 😎
a presne ako Zuzanka, aj Terezka vydrzi hore 2,5 hod a pak 30 min spanok 😠 😠 😠

cara.m
28. máj 2011

@kostri ne nespal, on na nákupech neusne a pršelo, tak nemohl odpoledne ani do kočáru. No a teď ještě pořád spí 😒

cara.m
28. máj 2011

@kostri jinak obvykle chodí spát tak za 1,5 h bdění

neposedna
28. máj 2011

baby, aj vam sa tak deti dotahuju za jedlom ? moja Terezka, ked jeme, uz sedava pri nas vo svojej stolicke, tak nas totalne hypnotizuje, ked jeme, proste sleduje kazde susto 😀 😀 😀
rano som jej skusila dat striedku s chlebika (ja viem, ze do 6. mesiaca by nemala, ale strasne sa pozerala), by ste neverili, jak zabrala, to proste zdaleka otvorene usta dokoran 😀 😀 😀
vcera som si spravila nesladku krupicovu kasu pre seba, zas ma sledovala, reku skusim na koniec lyzicky, najskor sa zatvarila, ze co to, kyslo....ale ked oblizla a zjedla, tak sa zacala krutit v sedacke, dotahovat za mnou a tisla mi ruky do taniera, dala som jej 2 lyzicky, potom radsej spravila jej instantnu kasu a jedli sme spolu, ja lyzicka, ona lyzicka, kazda to svoje.... bola uzasne spokojna 😀 😀 😀 😀
muz sa hneval, ze kolka bude, ked uz teraz je poriadna, tak som mu povedala, ze kolki rodicia by boli stastni , keby im dieta malo taky apetit a nech sa pozrie na svoje detske fotky, vska bol jak maco, ked mal par mesiacov, hold, Terezka bude asi po nom jedak!!!! a pritom muz je vyzla vysoka teraz 😎 😎 😎

sirael
28. máj 2011

@kostri 😀 Inak citam, ze Periem v zahrade.....🙂 Kukam, ze ci nemas pracku....😀 😀 😀 Tak to je super..... a malinka ako? Uz spinka v postielke cez den?

sirael
28. máj 2011

@neposedna Ja zatial kupujem pohariky, tak musim zasoby nakupit....🙂 Zajtra teda skusime mrkvicku so zemiacikom...🙂 A spenat len raz za tyzden sa moze? A ty vsetko varis len na tu jednodnovu davku a rozmixujes a druhy den zas varis ine a tak? 🙂 Chyba mi este ten system.....☹

ajkalc
28. máj 2011

@misha8 moja,ze na Kramare.tie su od nas vzdialene asi 280 km 😀 😀 . ja som z Lucenca.

ajkalc
28. máj 2011

@kostri no mne bol ako fetak od toho.zaspaval po sediacky a nie a nie ho prebrat.....

sirael
28. máj 2011

@neposedna A tebe Terezka uz sedi? No mne tak dnes mala isla z huby odtrhnut jogurt co som jedla....🙂 Ale tak zasa ja som jej kostovala jej mrkvicku, no tak ona zas mala zalusk na to moje....🙂

ajkalc
28. máj 2011

chcem sa baby opytat,ci sa da nejako sem vlozit video.ci len cez youtube?dnes sme nahraliu totiz Maximka ako zacina lozit.ale ma holu prdel,tak nechcem dat na youtube

ajkalc
28. máj 2011

@sirael si sa pytala na ohradku.no my mame a maly je v nej strasne spokojny.je to pre neho zaujimave sa tam valat a odrazat sa od stien.a tiez velmi rad studuje tu sietku.ked prstekom po nej šucha,tak to tak šuchoce a je to pre neho velmi zaujimave

neposedna
28. máj 2011

@sirael so spenatom opatrne, ked davas kupovane listy ktore varis (obsahuju vela dusicnanov), pokial davas s poharika, tak mozes aj castejsie.....
ja som tiez davala 2 tazdne s poharikov, pak to islo do penazi, tak som zacala doma varit, nevarim len na raz, to by bolo na nic, navarim si tak na 4 dni, posledne to boli 4 mrkvy, 4 zemiaky a 1 kalerab a trosku obyc. masla (dobry je aj olivovy olej) aby sa vyuzili aj vitaminy rozpustne v oleji 😀 😀 😀 uvarim, necham na kusky pokrajane a dam do chladnicky, potom mixujem (tycovym mixerom, aby to nebolo uplne jemne) a zohrejem...
mala sa ide zajest 😀
ono by to ani nebolo nadlho vyrit kazdy den, len to-osupat, nakarajat, uvarit a pak umyt este riad, bo nabordelujem z a3, radsej si navarim viac a potom sa mozem venovat malej 😅 😅 😅

neposedna
28. máj 2011

@sirael nesedi, mam sesacku polohovaciu, je v takom polosede-pololahu a moc sa jej tam paci 😀 😀 😀 ako keby bola vo vajicku

kostri
28. máj 2011

@ajkalc sa da asi len cez jutub,alebo cez blog

misha8
28. máj 2011

@luuca1 no skús mrkva , zemiak, brokolica každé samostatne tri dni ,potom ked to toleruje mrkva so zemiakom , karfiol mrkva a zemiak, špenát a zemiak , cuketa ,brokolica , potom po niekoľkých týždňoch pridáš k zelenine masko kuracie, morčacie, králičie , jahňacie 😉
@ellahop moja zasa nemá podľa mna rada na brušku preto lebo mame reflux a ked si ho tlačí .....a je zvyknutá na kresielko ked musela byť stale vo vyvýšenej polohe 😖
@sirael skús teraz zemiak samotný ale moja ho nechce ak nebude chcieť skus brokolicu samostatne alebo karfiolik všetko samostatne ak to bude tolerovať daš mrkva a zemiak , špenát a zemiak , proste pospajaš čo ste už mali neskôr k tomu pridáš aj masko 😉

kostri
28. máj 2011

no,sak to spinkanie cez den som zacala riesit vcera,doobeda som ju este dala do kocika,a naobed o jednej do postielky,ludia moji a ona normalne zaspala 😲 a hanku som dala tiez spat o jednej a obidve mi do tristvrte na tri spali 😲 😀 😀 😀 no,neska to uz nevyslo,ale vcera to bolo labuuuzo 😎 😀

ajkalc
28. máj 2011

@kostri ale cez blok len asi foto

misha8
28. máj 2011

@cara.m aj moja až teraz zalomila 😠
@ajkalc jaaaaaaaaaaaaaaaj 😀 no to by trvaloooooooooooooooo 😀 som nevedela 🙂
@neposedna takže varíš vo vode ??? nepariš?? a snad to môže bť 4 dni v chladničke uvarené?? ja by som to tak asi tiež skusila 😕

sirael
28. máj 2011

@ajkalc Dakujem...🙂 Ja som sa prave nevedela rozhodnut, ci to nebudu zbytocne vyhodene peniaze, alebo to fakt je dobra vec, ale uz som rozhodnuta, ze to kupim....🙂 Vacsina je spokojna a ty tiez, tak nie je o com....😀
@neposedna Jeeej, dakujeeeeeem......za podrobny navod....🙂 Este dotaz - ked to rozmixujes, tak aj take to davas do chladnicky ked to nespapka? A das druhy den? Ja tiez chcem len chvilocku z poharikov, ved fakt, to by sa clovek nedoplatil a tiez toho uvarim teda naraz viac a dam do chladnicky a bude na par dni pokoj....🙂 Ale k tomu spenatu, to si neviem predstavit, ze to mam do nej cpat, lebo mne sa zo spenatu dviha zaludok....☹
@misha8 Jezis keby som vas tu nemala, tak veru neviem co by mala jedla...🙂 Mne to pride neskutocne zlozite!!!! 🙂 Dobre, zajtra skusim zemiak a potom teda kazdu zeleninku zvlast a potom to budem miesat...🙂 A staci tri dni davat jeden druh, nie? To by sa uz asi ukazala reakcia, keby mala na nieco alergiu, ze?

ellahop
28. máj 2011

@neposedna vcelku dobry napad, ja zas ked toho urobim viac tak mrazim, ale to sa potom dlho rozmrazujem, myslis, ze takymto sposobom sa da potom urobit aj masko... ?
a to v tej chladnicke nechas aj s tou vodou v ktorej sa to varilo??? ja som z toho jelen...

neposedna
28. máj 2011

@misha8 varim vo vode, parenie dlho trva pri tych mnozstvach a vodu neskorpouzijem aj na zriedenie, vsak je plna vitaminov. moze to byt v chladnicke, uz tak fungujeme 2 tazdne a zadne hnacky, ani zapchy, mala je v poho.... vsak aj nase jedlo mavam 4 dni v chladnicke...ale dlhsie ako 3-4 dni to nemam, to uz by som zamrazila ... este chcem mesiac vydrzat a pak skusim kasu na mesiac, je z hovadzieho a zeleniny a mrazia sa presne davky
skus si uvarit aspon na 2 dni, a uvidis, mne sa to osvedcilo, bo mam viac casu a nemusim sa nervacit, ze sa musim ponahlat domov z prechadzky, aby sme este uvarili, resp. skorej rano vstat

ellahop
28. máj 2011

@neposedna a este, potom vlasnte mala papa 4 dni to iste... ??? nestriedas jej to..

misha8
28. máj 2011

@sirael ano tak sa doporučuje tri -štyri dni 😉 ale napr ja už davam aj vyživky ovocné a tie som skúšala tak dva dni jablkovú, dva dni hrušku , dva dni broskynku a v poho 🙂 teraz vlastne papame na desiatu ovocnú vyživku a na obed zeleninku s maskom alebo zeleninku ostatné porcie sú mliečko 🙂

ellahop
28. máj 2011

@sirael no nahodou spenat so zemiakom,,, dost hnus a maly si asi hadam aj pochvaluje v duchu...

ellahop
28. máj 2011

@misha8 ja som to uz potom ani neskusala. a zatial ziaden problem, len dnes som dala malemu trochu z nektarinky co som jedla a teraz ma na brusku male bodky.. tak dufam, ze mu to do zajtra prejde...

misha8
28. máj 2011

@neposedna no ved presne lebo to sa nezdá mlieko je hned ale ked ju chytí hlad chce to hned 😀 😀 toto sa mi pozdáva 😉 aspon na tie dva dni skúsim dik 😉

kostri
28. máj 2011

@ajkalc ale aj video sa da cez blog

neposedna
28. máj 2011

@sirael zhruba je pripravim jednu davku, tu rozmixujem a zohrejem, ked nespapa, tak vyhodim, to by uz nebolo dobre, ak ma este chut, rychlo domixujem a zohrejem 😀 😀 😀 spenat jej celkom zachutil a ten z poharika chutil aj mne, inak ani ja spenat nejem 😝 😝 😝 ale pre nu je to zdroj zeleza a este nevie, ci je to dobre alebo zle..... 😀 😀 😀 chcem aby Terezka papala vsetku zeleninu, tak budem aj ja jest pred nou hrasok a spenat (inak ich totalne neznasam) 😀 😀 😀

@ellahop uz ked zacneme poriadne aj s meskom, tak asi budem radsej mrazit, vsak vo vodnom kupeli sa to darozmrazit, resp. vybrat z mraznicky uz rano, ked budeme zacinat s maskom, tak budem varit castejsie, ale ked uz bude ok, tak mrazit

misha8
28. máj 2011

@ellahop hehe moja len ten zemiak eee a to jej robim skoro ako pyré čo my s tatom milujeme 😵 ale im sa to lepí asi na dasienka 😕