Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@lavazza ja som na tom podobne. tiež ked nekojím celú noc, tak ráno ich mám ako kamene. a tiež mám požičanú el.odsávačku Medela. ale použila som ju len raz. Strašne pomaly mi to odsáva, tak ja si radšej odstriekam ručne. Je to rýchlejšie. 🙂 a večer mu to odstriekané mlieko dám z flašky, lebo mám už na večer málo mlieka. a tiež ho pekne vypije. A ako hovoríš, čaj mi nechce vôbec. 🙂
@cufinka ty jseš nějaká napřed,už jíte i ovoce jo?
No mě sice spí docela pěkně,jenže pořád cestuje po postýlce a dneska když sem ho potřetí narovnala tak se probudil a když se náhodou probudí na jídlo,tak má problémy v poslední době s usnutím protože si chce hrát a buď povídá a nebo cloumá se zvířátky na kolotoči.
@cufinka napřed,protože když kojíš tak by se mělo přikrmovat až od toho ukončeného 6měsíce a ty už seš i na ovoci,já byla v poradně a ptala sem se Mudry a ta říkala,že pokud kojím a malý prospívá,tak začít s příkrmy až dýl.To mi ani neříkej,že někdo dává tak malým dětem lipánky atd.?I když vlastně mám kamarádku a ta svý holčině dala asi ve 4 měsících rohlík a brala s sebou ven přesnídávky i když byla kojená.
@misag23 začala jsem před týdnem, dívím 60na noc, spí klidněji a do 6 (předtím 5), ale taky ne každou noc, občas se víc vrní, nebo se vzbudí v 5..ale co bychom chtěli to by jsme pak měli šípkové růženky a ne děti..my taky nespíme vždycky klidně...jinak dávám 60lžičkou(protože jsem zkoušela jestli se tak naučí jíst lžičkou lépe..a povedlo se)..jinak do flašky se mi mléčná nepodařila namíchat..bud to byla kaše hustá a nebo to nemělo žádnou chut..proto si myslím že do flašky je lepší kaše nemléčká(normálně uděláš např. 180 mlíka a přidáš lžíci kaše...asi tak... nezkoušela jsem to a myslím a doufám že ani nebudu muset když papá lžičkou)...jinak ti to ale nezaruší že bude spát celou noc, ale třeba jo
jinak pokud bude mudra moc prudit..tak jak dodělám toto balení tak bych toho nechala a začla zase až časem
jinak se musím pochlubit dnes měl zeleninovou kaši a snědl cca 150(objem kelímku) a nechtěl mlíčko a vydržel normálně až do dalšího krmení..takže se nám podařilo nahradit celou mléčnou dávku 🙂 😉 a příští týden začnem s masenem
Šimino bude mat v pondelok 6mesiacov, ale zajtra sa chystame ponuknut mu 1x mrkvicku. aby mohol byt manzel pri tom 😉 jeden den hore-dole, nie? nemoze to predsa vadit 😕 som hrozne zvedava ako sa bude tvarit a ci mu bude chutit. asi 2dni dozadu sme ho zvykali na jeho novu jedalensku stolicku, ten kukal 😉 sice este nomoze sediet "za stolom" lebo ma opierku chrbta sklopenu, ale aj tak sa mu tam pacilo 🙂
@misag23 ja som zacala davat malej ryzovu kasu (HIPP) s vodou na noc (davam jej ju o 17.00 a potom dam este o 19.00 mliecko) a vydrzi niekedy aj do 3 v noci, predtym bola uz o 22.00 hore a aj 3-5 krat v noci. Takze to super zabralo, odporucam 🙂
@seminkads simoma vel 68/74 kolko ma cm neviem ale isto aspon tych 68🙂 a 8kg...autosedacku sme kupovali romer king, kategoria 0-18 su lepsie a bezpecnejsieako vacsie a univerzalnejsie kategorie,malycch sme tam dali ked malicca 8-9mes,ked uz lozili a samy sa posadili..simo nevie, uz mu trcia nozky z vajlka je dost vacsi ako oni🙂
neviem, nie som informovana zeby sa sedacky o-8 dali upevnit v oboch smeroch jazdy, mozno zalezi na sposobe fixacie,,hm, nase sa daju len v smere jazdy o opaku neviem zatial🙂
@maova Gratuluju k otáčení. Teď už se nezastavíš 😉
@ellahop to je super, že je všechno na dobré cestě. Přes léto Tominko nabere síly do zásoby a než bude chodit Milkuláš už si na nějakou nemocnici ani nevupomenete 😵 A neboj příroda to zařídila tak, že maminky nají víc výdrže než si myslí, takže to v pohodě zvládneš!
spavaju vase miminka na brusku?akokolvek ho dam spinkat,on sa hned zvrtne na brusko a tak spi.otacate ich naspat?mame sice monitor,ale aj tak by som bola radsej,keby spal na chrbatiku.
@markysek2 Já tu kaši dneska vyzkouším, dám jednu lžičku do mlíka a uvidím, zda ho to více zasytí. Dneska jsme vstávali už v jednu. Na to nejsem zvyklá, už vydržel i do půl čtvrté. Mám v plánu začít nemléčnou, máme rýžovou od Hami. Tak pak dám vědět, zda to pomohlo k lepšímu spánku.
To je super, že jste už nahradili celou dávku mlíka, já musím ještě dávat po zelenině mlíčko. Včera ale už vydržel skoro hodinu a půl a až pak dostal mlíko, snědl asi 100g špenátu s bramborem. Dneska máme brambor+mrkev+hrášek (zrovna jsem dovařila), tak jsem na ten hrách zvědavá 😉 Maso mám v plánu až tak za týden, za dva. Jak dlouho už máte příkrmy, měsíc?
@louisiana Jeden, dva dny určitě nevadí 🙂 Tak ať Šimonkovi mrkvička chutná 😉
@renatka100 Doufám, že u nás to taky trošku pomůže. A kolik jí dáváš té kaše?
@ajkalc My na bříšku nespíme, ještě se totiž ani nepřetáčíme 😒
@lavazza jj vím že tohle píšou ale pokud už nám je 5 měsíců nic tím nezkazím .A hlavně malá je žroutík a chtěla by prso pořád takže takhle jí trošku odpoledne zasytím tou zeleninou a někdy dám banán. Jo dávaj lipánky ,zrovna kamarádka dávala fotku jak malej jí lipánka v 4,5měsících,což mi příjde lepší jí dát ten banán než nějaký nezdraví látky co jsou v lipánku... 😉
@misag23 dáváme ten měsíc ( teda ve čtvrtek to bude 4. týden), zkusím maso už tento týden aspon 1x..nějaký ten den sem nebo tam je podle mě jedno ...ještě uvidím co mudra zítra..jdeme na očkování...chudáček
holky jak často se může dávat špenát (myslím za skleničky)..že by jsme si dali v týdnu ještě jedno kolo...špenát, květák, cuketa, kerlub...mě už dochází fantazie ☹ ☹
@misag23 je to tak 10-15 malých lyžičiek, ale samozrejme, že aj tretinu vypľuje a skonči na podbradniku 🙂
@ajkalc nám se otočil a spal tak jednou..většinou však spí na boku at na jednom nebo na druhém ..bez podložení ze zalomenou hlavou...a to ho obšas probudí........je fakt že se zatím otáčí hlavně na jednu stranu..takže ho ukládám ke spánku tak aby se na tu stranu otočit nemohl a měl málo místa...ale to taky vůli tomu, že než usne dělá koniny...tak se mi i stalo že než usnul tak jsme byli 5x na bříšku a já jen běhala otáčet..on tak neusne a hraje si( stačí mu k tomu plína)

@seminkads myslim ze od te doby kdy ma obyc sedacku