Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kamusek co sem se tak bavila s maminama,tak sme se shodly že ty co dělají že by ta mateřská měla být po celý 3roky,moje švagrová nedělala nikdy,šla na mateřskou,brala porodný a ty co dělaj tak sou prostě diskriminovaný,chce ještě druhý a třetí,takže jí to vychází,že by poprvé nastoupila do práce v cca 33letech,takže já sem dělala pořád i přesčasy jako těhule,nedostali sme porodný a ještě budu brát 7600 jako švagrová,která na práci nesáhla,a to porodný bych asi taky dala jen ženským který mají oddělaný aspoň nějakej ten rok
hm, mate to v cechach tazke ale mi na slovensku tiez, ja mam teraz peknu matersku nejakych 15 eur denne a niekedy mi to vyjde aj cez 500 eur mesacne. platila som si take pripoistenie a z toho vyplivaju tieto vyhody, ale potom ked mi skonci materska tak bude dostavat 190 eur mesacne a toho sa obaja s muzom desime, platime uver, vela sa preje, babatko je zaleziotst draha...a aj draha... 🙂 no a tak skocime o 300 eur dole.... od augusta. z porodneho som neminula este ani cent,,, mame to na zle casy... ☹
popravde, teraz nam je co sa financii tyka dobre, ale hovorim, klesneme o 9000 co je dost.. no na co miname?? plienky, nutrilon, sem tam lekaren, ale to uz ani teraz nie, ked bol maly mal nutrilon comfort a kvapky biogaia,,, teraz ich uz nema no a papanica pre maleho. snazim sa varit, ale obcas pre zmenu dame kralicie alebo hovadzie, ale aj to uz planujem nakupit a zamrazit bude to lepsie, zeleninu mame teraz zahradkovu sem tam cuketu alebo brokolicu ale to je o nicom v tom obchode. ale kupujeme ovocne presnidavky, maly ich uz papa kazdy den alebo ked tak banan, jablko z obchodu som este neskusila. nejako sa toho bojim. ale zacneme aj s tym, u nas je taka predajna jablk, stiav, hrusiek z ovocneho sadu, hoci je to od ruky zajdem tam a skusim sa popozerat. veru, pomaly na to same prichadzame ze cez sklenicky cesta nepovedie.. 😀
@lavazza Souhlasím....taky jsem dělala i když jsem ještě studovala vysokou. Sice to nebyly žádné hory doly, ale určitě víc jak těch 7600,-! A to porodné, to mě naštvaly. 14dní a měly bychom ho taky a takhle? A těch 7600,- je opravdu ubohých. Manžel vydělá tak akorát, taky žádné miliony....zatím se špatně nemáme, protože bydlíme u našich, ale až začneme stavět, budeme muset otáčet každou korunu ☹ Ještě že máme super rodiče (z obou stran), kteří by pro Dominičku udělali cokoliv a hodně věcí ji koupí oni, ale přece jenom....Taky uvažuju, že si najdu nějakou práci z domu. Sice někdy se musím věnovat Dominičce opravdu celý den, ale mám vysokou ekonomickou, takže třeba nějaké účto z domu by se dalo....no uvidíme....
Holky, nečetli jste dneska článek v MF Dnes o tom, že poslanci a ministerstvo zdravotnictví chtějí redukovat u umělého oplodnění počet embrií? Že dneska se většinou dávají do těla ženy 2, ale protože se rodí hodně dvojčat a porod dvojčat je vždy rizikový, tak chtějí, aby se dávalo jen 1 emprio. Hlavně jim jde o to, že dvojčata jsou prý většinou nedonošené a pak je drahé se o ně na začátku života starat. Samozřejmě, jak jinak než peníze. O nic jiného jim nejde. Síla že, co všechno by chtěli ti politici regulovat. Chudáci ženy, které musejí takto dítě "získat" a co si budeme namlouvat, ne vždy to vyjde že?
@kamusek no celkovo je sila, čo sa v tejto dobe robí. Hlavne, že sa vláda sťažuje, že sa rodí málo detí OSn si odrazu zmyslí, že babyboxy sú zbytočné, u nás teraz pre zmenu chcú zatvoriť pôrodnicu a detské oddelenie, zajtra má prísť minister zdravotníctva, tak bude pochod pred nemocnicou, a to k nám chodili rodiť ženy dokonca aj z hlavného mesta, kvôli prístupu personálu. Nechápem, čo sa to v poslednom čase deje ☹
Ahojky 🙂
Tak my máme po včerejším očkování horečku, 38,7, tak tu chuděrka hicuje. Všechny očkování v pohodě a to poslední takhle dopadlo. Čípek v sobě neudrží, tak jsem jela ráno honem pro sirup, jestli zabere. Holky, je možný, že z toho má i průjem? 😕
Holky muzu vas poprosit vy co ste nehlasovali aby ste nam dali svuj hlas?Napred musis dat to se mi libi na https://www.facebook.com/pages/Foto-Michajela-P... a potom https://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?... .Je to tak tak a kazdy hlas nam pomuze.Dekujeme 🙂)
@janula13 my sme otočený na cestu ale ja som tá prvá bytovka potom je tá čo má vyhlad na ihrisko a potom ste vy 🙂 jeeeej tak dobre vedieť ...no inak máš môj obdiv pri troch chalanoch plus manžel 😀 ja mám čo robiť niekedy s Laurou dnes reve od rána 😖 idú nam zuby ale dnes bola nejaká špecialne mrzutááá ach jo 😒 inak to máš doma teraz veselé a majú krásne menáááá aj ja som chcela Jakuba 🙂 a obliekaš každého inak či rovnako??
@luuca1 s tým bruchom ani nehovor 😠 😠 😠 a ja tiež budem musieť isť do práce skôr hypoteka a tak ..... no ešte uvidim či babina bude varovať alebo jasle ....
@kamusek to máš dobrý,to účto z domu je moc fajn,já mohla dělat taky z domu,jenže vedoucí mi to zamítl,ženská co mě má zastupovat po dobu mateřské je od února na neschopence a kolegové tam lítají po hubě,takže by jim to pomohlo a mě taky, to máš dobré že sem tam něco dostaneš pro Domču,já mám sice fajn tchána s tchyní,ale že bysme od někoho něco dostávali to ne,už teď obracíme každou korunu,manžel má strach změnit práci,protože tuhle má sice za málo peněz,ale aspoň trochu jistou
baby asi sme všetky na tom skoro rovnako začína nám rodičovský a bude to teda dobré psycho 😒 bohužial uvery hypoteky .....nas budú nútiť podaktoré isť do práce skôr najprv som z toho mala depku ale teraz vam poviem aj ked to nebude to čo som chcela kedže štát sa o nás maminy nepostará budem robiť to čo bude treba 😕
@sjussi poslala jsem ještě jeden z jiného profilu. Hodně štěstíčka!!!
@skubanekka dekujeme 🙂 prohravame jen o 3 hlasy a soutez zitra konci 😒 tak uvidime
Tak u nás nic moc zlepšení, v noci měla chudinka 39,5, ale ráno po sirupu už dobrý. TAk doufám, že to vydrží.

@jarka_ch to je fajn takové slevy,my máme skoro všechno z tesca a z kiku,na co kupovat drahé věci,když ty děti tak rostou