icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

knedluska
2. júl 2011

Ahojky 🙂
Tak my jsme nakonec včera skončili u dr., ta jí komplet prohlédla a nakonec řekla, že se jí poklubou spodní řezáky. Hlavně, že když jsem se jí v úterý na to ptala, tak mi řekla, že to nepozná. 😠 Naštěstí už jsme bez teploty.

@sjussi - super a co jste vyhráli?

@ivkaj - tenhle hrneček jsem malý koupila v Tescu. Je docela dobrý, ale malá je kojená a zatím s ním teda neumí. Umí ho chytnout a strčit do pusinky, ale tahat z něj neumí.

sjussi
2. júl 2011

@knedluska foceni zdarma 🙂

markysek2
2. júl 2011

@ellahop http://detske-hrnky-a-pitka.heureka.cz/mam-trai... ...my máme tento (jen modrý) no a v rámci možností zatím v pohodě zkouší ho i sám, ale za chvilku letí do kouta (my toho movc nevypijem, ale stejně mu ho nechávám at to třeba zkusí sám..že na to příjde)

babetkarka
2. júl 2011

ahojte dievcata, ako vam spia deticky? lebo moja spi tak 3-4x do dna po 30min. Neviem ako ju mam naucit na dlhsi spanok. Aj v noci sa mi zacala castejsie budit. Zvykla sa budit o 12stej a o 3tej a teraz sa budi aj 4x. A nejde inak uspat v noci len pri kojeni. Cumlik nechce ani za svet. Myslite,ze ked dam kasicku,ze bude lepsie aspon v noci spat?

verca84
2. júl 2011

@babetkarka ahojky, malá mi taky spinká tak cca 30min. - 3-4x za den.. a taky jsem uvažovala jak ji naučit na delší spaní, ale nic jsme nevykutili... prostě si ten čas sami organizují.. ale uvítala bych delší spaní.. a večer jíme v 1 hod. a ve 3 hod. je vzhůru a chc e si hrát.. jenže já rezignuji a malá řve, a to někdy i do 5hod. .. pak zaspí a spí do 7hod.. ale já jsem už kantáre.. pomoc na toto 😀

monik1
2. júl 2011

ahojte holky, delší dobu jsem tu nebyla nějak není čas, jsme skoro pořád venku /pokud počasí dovolí/, máme doma taťku marodu, takže si užíváme, že jsem celé dny doma všichni tři 😵
Dočetla jsem jen poslední dvě stránky a vidím, že jste řešili zubky, rodičák a spinkání... My zubky pořád nic, ale zdá se mi, že se klubou, páč jsme protivní 😒 Rodičák jsem se rozhodla být doma jen 2 roky, penízky jsou hold třeba a spíme taky málo. Dneska spinkal Dominiček celkem ok po obědě od 12h do 14h, ale to byly dvě hodiny v kuse jen protože jsem si šla schrupnout s ním, on když mě tam vidí/cítí, tak spí hned lépe a déle, ale přeci s ním nemůžu chodit spát každý den, to bychom zhnili v bordelu a umřeli hlady 😀
Zuzi, gratuluji k výhře, taky jsem hlasovala 😉
@babetkarka My v noci taky často vstáváme a chce jen prso, trochu podudlá a spí dál.. ani kašička nám na toto buzení nepomohla...

ivkaj
2. júl 2011

@babetkarka nebude to růstový spurtík? Kryštof měl taky období, kdy v noci spal jen 6h a pak se pravidelně budil po 3h, trvalo to tak asi týden. Teď se kolem 19.30 nakojí a vydrží do 4-5, znovu nakojím a vydrží spát další tři hodinky. Takže v tomhle si nestěžuju, ale nastavil si to tak sám. Přes den jsem na tom stejně jako ty, většinou spí 3x 20min, vyjímenčně zabere na hodinku.

jarka_ch
2. júl 2011

@sesilia bolo to v tescu v Púchove a zlavy boli na rozne oblecenie 🙂 ja som nasmu kupila opalovacky a nejake overaly na spanie na 12-18mes. 🙂

peach
3. júl 2011

@babetkarka Nemozem tomu ani uverit ale presne si popisala den aj noc u nas. Do poslednej bodky to funguje tak aj u nas, mozem si na jeho 30 minutove zdriemnutia nadstavit aj hodinky. V noci sa snazim zmensovat toto cucnutie kazdu hodinku dve hlavne nadranom, po 3,4 rano, tym ze ho neberiem do postele ale kojim uz len po sediacky, lebo inak ma furt hlada v postielke. Ked ho necham par dni v postely, uz chce spat len s prsom v ustach. Dudulik neznasa, ani ho nepotiahne. Kasu vecer zje lyzickou asi 30 ml, takze to nejak nezabera. A cez flasu mi uz netaha, len ju kuse a masiruje si dasienka. Ja neviem, dufam ze to prejde.

ellahop
3. júl 2011

@markysek2 hm u na v dm drogerii takyto krasny nemali, mame teda od mam, ale bez drzadiel a priesvitny so zelenym pitkom, len moj ma problem s tym ked sa tam da ta savicka, lebo nevie co s tym, jednoducho vie, ze sa saje z dudlika,,, ale toto nevie, kazdopadne. ten vas je lepsi uz len koli tomu drzadielku a hlaavne je veselsi...

verca84
3. júl 2011

ahojky holky, chtěla jsem se zeptat, když mi mateřská skončila 17.6.2011, tak od kdy mi jde rodičák? já si myslím, že od 18.6.2011, ale v papíře o příznání rodičáku mám napsáno, že od července se přiznává ..... tak ted jako nevím co ty dny, které sbývají do konce června.. budou mi zaplaceny nebo se mám raděj ozvat na úřad.. chjooo je v tom bordel.. lepší název mě nenapadá ☹

babetkarka
3. júl 2011

@verca84
@monik1
@ivkaj
@peach
no tak baby sme na tom velmi podobne 🙂 . Ale som rada,ze je to asi normalne to spanie teda... Nejako to musime vydrzat. Moja teraz zaspala na balkone, v postielke cez den nechce byt ani za svet. Tak mam pol hodinku 🙂

maova
3. júl 2011

Ahoj holky, Nelinka teď v noci taky špatně spí. Mezi druhou a čtvrtou hodinou se budí klidně i po deseti minutách, stačí jí dát teda dudlík a spinká dál. Ale celou noc po hodině a pak jsou chvíle kdy i takhle často. Nevím čím to je, možná zoubky, možná se chce jen ujistit, že tam u ní jsme, netuším. Snad jí to brzy přejde. Přes den spinká ale pořád hezky, po prvním jídle tak půl hodiny až hodinu, po obědě spí většinou až do dalšího jídla a potom zase před posledním jídlem tak půl hodinky 🙂

maova
3. júl 2011

@verca84 tak to bohužel netuším, já zrovna zítra půjdu na úřad, abych to tam nějak domluvila co, kdy, jak. Do půl roka se musí nahlásit tříletá mateřská a pak jedeme na chatu, tak už bych to nestíhala.

luuca1
3. júl 2011

ahoj baby tak ja som od stredy k.o. a ledva sa starám o malú v stredu som sa zobudila a nemožem otočiť hlavou ani na lavo ani na pravo, v noci som dostávala krče do krku a pridružili sa aj závraty, vraj stuhnutý sval ale nič mi nedali iba ibalgin, lebo kojim, nemali ste to niektorá??ako dlho to trvá kým to prejde?? mám pocit že sa to stále zhoršuje....

luuca1
3. júl 2011

ešte sa chcem opýtať môžem ibalgin 400 proti bolesti??? máte s tým niektorá skúsenosť?
Ď

ameliejulliette
3. júl 2011

@luuca1 Chce to mít v teple a šetřit (nenamáhat ten sval, brát něco na bolest, protože jinak se budeš nevědomky stahovat ještě víc, abys té bolesti jakoby uhýbala), do týdne by to mělo přejít.

luuca1
3. júl 2011

@ameliejulliette no len mám 6 mesačnú dcéru a nenamáhať sa nedá , pri bolesti môžem aj ibalgín, či nie?

ameliejulliette
3. júl 2011

@luuca1 😀 To já vím, znám to, ale tak nějak to omezit nebo aspoň nosit v takých pozicích, které Tě tak nezatěžujou 😉 Podle mě zrovna Ibalgin při kojení není to pravé ořechové, aspoň co vím, já beru Paralen.

luuca1
3. júl 2011

@ameliejulliette no len to nieje moc proti bolesti paralen a obvodná mi povedala žee mooožem, tak som si už aj teraz dala, malú som nakojila a spí už skoro celú noc, tak hádam do rána to nevadí

ameliejulliette
3. júl 2011

@luuca1 Mně na bolest zabírá, každý to má asi jinak 😉 Myslím, že nevadí, četla jsem, že krátkodobě se fakt může. Však pohledej nějaké info. Jestli máš dobrou obvoďačku, tak asi ví, co dělá 😉

luuca1
3. júl 2011

@ameliejulliette no ja už neviem, ale z tej bolesti už mi nefunguje mozog musela som si dať každý tu na nete píse niečo iné, jedny že sa nesmie a druhí že hej, tak vyber si, moja gynda povedala že radšej nie, ale tak ona mi na všetko hovorí nie, tak ja neviem.... a paralen sa tiež ževraj môže max 1 deň a to mi nepomôže, ibač už beriem od stredy ale iba večer si ho dávam, cez deň to nejako pretrpím...

ameliejulliette
3. júl 2011

Zkus k tomu třeba večer když malá usne horkou sprchu ať Ti to povolí. Ať to brzo přejde!

ivkaj
3. júl 2011

@luuca1 myslím, že Ibalgin můžeš i když kojíš. Dlouho jsem to studovala, protože mi hrozili trháním zubu. A co nějaká mastička na ten krk?

@verca84 tuším, že v papírech mám datumy a navazuje to na sebe. Jedině mě paní upozorňovala, že mám ještě půl měsíce mateřskou a pokud by i ta půlka byla větší než rodičák, tak nic nedostanu, až od dalšího měsíce.

lavazza
4. júl 2011

@verca84 já to mám jako ty,takže teď v červenci dostanu už 7600 podle toho co říkala na kontaktním,denní výměr mám 432kč,takže dostanu cca 7300 od OSSZ a zbytek mi doplatí cca 256kč kontaktní,Miky se narodil 18.1,takže těch 28 týdnu bylo do 17.6.

lavazza
4. júl 2011

@verca84 teda jestli to dobře chápu

lavazza
4. júl 2011

@markysek2 to jsem nějak nepochopila s tím,že se počítá do 2let,jak to myslíš?dík za info

lavazza
4. júl 2011

Tak máme zase pokažený spaní.Nebo jestli je to tím jak cestuje po postýlce a to ho budí.Trvá to už asi přes týden.Teď krmíme kolem 1:15,pak kolem 3:15 a dneska navíc ještě kolem 5:30.
Obrací se v postýlce vzhůru nohama,pak zas chvíli spí na břiše a nevím jestli mu to nejde ze spaní obrátit se tak tam vydává šílený zvuky a pak asi nemůže zabrat.No je to šílený.
Lituju maminy co krmíny třeba po 2hodinách.

verca84
4. júl 2011

@maova ahojky, můžou to být zoubky.. Vanesska se nám právě taky hodně budila večer - a za pár dní z toho byly dva zoubky.. stačilo dát ji zpět do pusinky dudlík a spinkala, ale za 10 min, znovu a to se opakovalo třeba i do rána.. já taky podle toho vypadala.. chce to vydržet.. ted zase spinká v poho.. 🙂

verca84
4. júl 2011

@lavazza ahojky, děkuji za info.. já si tam brnknu a poptám se na to... a pak ti dám vědět, jak to vlastně je.. 🙂 🙂