icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

janula13
8. júl 2011

@ellahop mna bolo povedane biele smotanovetak som davla bielu aktiviu ale ta mi prisla taka umela chut, dobra klasicka je hollandia ale nie vsade ju maju a smotanove zvolenske a banovecke som neskor davala.....ale papali pekne len biele, len mne ich bolo po case luto tak som im tam davala troska domaceho dzemu, marhulkovy, alebo som kupila ochutene s domacimiprichhutami nijake citrusy ci cokoladka..
inak baby ja som sa nejak pozabudla, papame uz vyse mesiac zeleninu alen mlieko a kasa vecer kukuricna a ovocie este nie ani mmasko, nejak som sa pozabudla, uz to napravim🙂davate ovocko robene ci kupujete?

janula13
8. júl 2011

@misha8 misi aby si videla koho mas hladat na ulici🙂a uz chodim s nimi sama von aj doobeda, inak sme chodili len poobede s tatinom,ale zistila som e sa da, sima si zavesim a dvojky sa drzia pekne za ruku a doma nemam krik, robota pocka kym pospia a takto je to bez nervov🙂

stanulka551
8. júl 2011

@lavazza ja neviem ja som asi nejaka divna, ale ja som este nikoho nevidela ze by kupoval decke mlieko do dvoch rokov. Po roku uz normalne mlieko prevarane a granko moj maly uz pil. A jogurtiky som mu davala asi uz 8 mesiaca tiez uplne normalne. Ja neviem ale ked to davaju do tych deckych jedal tak by to malo byt spravne, alebo to tak nie je??? Ja uz neviem

sjussi
8. júl 2011

holky babicka nam donesla par broskvi,jak je mam malemu dat?uvarit?syrove?nebo jak?

lavazza
8. júl 2011

@haniula díky tak sem se tam taky zaregistrovala

lavazza
8. júl 2011

@verca84 no mě přišla částka z OSSZ,z kontaktního ještě nic, u nás si dávaj na čas,sem zvědavá kdy to bude chodit,protože mateřská mi chodila od 4 do 8,jak kdy

lavazza
8. júl 2011

@kamusek no mě přišla mateřská z OSSZ 7344kč a zbytek mi má doplatit kontaktní 256kč,mě totiž chodila mateřská od 4 do 8,ale ségře rodičák chodí určitě dýl,u nás to vyplácí 2různá místa

lavazza
8. júl 2011

@stanulka551 no já nevím,každej říká něco jiného,ale v tom malém množství to asi neuškodí,a navíc co všechno sme už od mala jedli my a nic nám není,dřív to nikdo neřešil

lavazza
8. júl 2011

@sjussi pokud jí ovoce ze začátku tak by se mělo povařit

sjussi
8. júl 2011

tak ovoce uz ji delsi dobu ale zatim jedl jen meloun,banan,jablko a jablkovou a broskvovou presnidavku

kinsli
8. júl 2011

@stanulka551 Ahojky, jsem ráda, že Tě vidím 🙂
Jinak jsem jedna z těch divných maminek 🙂 Kačenka má 3 a čtvrt roku a je stále na Nutrilonu 🙂
Pokud jí to chutná tak s tím nemám problém. Má to spousty vitamínu tak jsem ráda, že jí chutná.

Holky chtěla jsem se zeptat má někdo dobrý vyzkoušený recept na přesnídávku?? Už pomalu dozrává ovoce, budou jablka, hručky, merunky, tak si chci na zimu něco zavařit 🙂

markysek2
8. júl 2011

@lavazza a od nutrilonu ti to přišlo za co??..bebu mám taky..ta je za registraci na nestle že??...myslím že oni budou něco posílat častěji....ta beba mi nevadí, nechám si jí na cesty...ale s Hami my opravdu udělali radost, protože s přechodem na pokračovací mléko, chci přejít na Hami ...pokud jsem to pochopila správně stejný výrobce ja nutrilon(ten ted používáme)...udělám tu v tom trochu hokej a maminka uštří cca 400 za měsíc( příjde mi to jako kompromis mezi kvalitou a cenou..přecejen není už jen na mlíku)
jo točení skoušel dneska a praštil se chudáček do hlavy..on se otáčí naprosto nečekaně a překvapivě i sám pro sebe...to zas bylo řevotu 😒 😒 😒

markysek2
8. júl 2011

@stanulka551 @kinsli taky mám kamarádku, které její 3 roční dcera je na nutrilonu, ačkoliv by mohla už pít normální mlíko ( kamarádky by to tak i chtěla), ale ona mrška prostě pozná že je to obyčejné mlíko a ne nutrilon..naštěstí pro kamarádku ho pije jen večer, takže s tím nemá problém, ale říkala že by moc ráda ty penízky za to už nedávala

markysek2
8. júl 2011

@sjussi já bych je rozvařila..oloupala a rozvařila a možná bych do toho přidala i jablíčko..nebo teda tak to mám v plánu až nám broskve dozrají...prostě takové pyré ...(kdyby nešli loupat tak možná po uvaření přepasírovat přes cedník)

holky vařila jste už některá malému rýži jako příkrm ( se zeleninou s masem...to je fuk)...jakou jste vařily (druh)??? a případně jak..mě příjde že i když to rozvařím a roznačkám vidličkou že to není ono a vadí mu to( nakonec to beru přes cedník...jo robot to maxi (mini) množství neskousl)

markysek2
8. júl 2011

@kinsli mám ale je v tom vanilkový puding

kinsli
8. júl 2011

@markysek2 Mě ho taky pije večer, ráno někdy i po obědě. To je ale tím, že vidí Vojtíka. Je to děsná opice, když mu dávám kaši tak křičí že chce taky, když skleničku, tak mami to stačí a%t mi taky něco nechá 🙂 Prostě klasika, co Má vojtík musí mít i ona. Ted bude mít radost, čeká na v ledničce jedna celá sklinka od Hami. Koupila jsem od 6m protože pro 5m neměli a po druhé lžičce se brutálně pozvracel ☹ Takže skleničku zblajzne Kačenka 🙂

kinsli
8. júl 2011

@markysek2 tak to si myslím, ýe jsem přesně vařila Kačence, v tom byl taky vanilkový puding, ale už si nepamatuji jak to bylo ☹

janula13
8. júl 2011

@stanulka551 ahoj, no by si sa cudovala al ja mam tri kamosky co maju vyse dvojrocnedeti, rovesnici mojich dvojok a kupuju stale UM, nie kravske🙂 odovodnuju to vitaminmi ktore obsahuje a ktore inak kravske ma mamlo, takze preto..ja som zacala kravskym nejak od 18 mes postupne zamiesavala do UM a v pohode, jogurty tak tesne pred rokom a tvarohove veci az v roku...

kinsli
8. júl 2011

@markysek2 Já vařila krádce, tak 14 dní a vyprdla jsem se na to, Vojtík se brutálně osypal, tak jsem skočila na skleničky, vařit budu až budu mít svoji zeleninu. Už mám brokolici, květák, cuketu, mrkev a čekám na brambory 🙂

kinsli
8. júl 2011

@janula13 Mé kamarádky syn ho pije ještě v 5 letech a mamky známá má dceru a ta pila sunaz z flašky ještě když chodila do školy 🙂 🙂

kinsli
8. júl 2011

Jinak holky dnes nám příšel nový sportáček 🙂 tak jsme ho byli hned projet 🙂

janula13
8. júl 2011

@markysek2 japlanujem zajtra upit masko, robila som tak ze povarila so zeleninkou vybrala a pomixovala a ostalo to ako taka struhanka, vies co myslim, proste ostalo to sypke a malinke kusky zamiesala do zeleninky a bolo...ja si varim prikrmy na tyzden vzdy cez vikend a anamrazim, nestihala by som a teraz este aj ovocie treba...nestihacka🙂))

janula13
8. júl 2011

ozaj babule dnes rano uzasny moment, nebol prvy ale teraz som ho aj videla, ja si ho nadranom beriem do postele a zrazu ako spinkal, takzo sna ze "aguuu" a zacal sa smiat nahlas a ocka zavrete, pana mat tak kameru, strasne zlaty bol, by ma zaujimalo co take smiesne sa moze takemu prckovi snivat..ved aj s placom je to tak, by ma zaujimalo co sa mu hrozne sniva ked place zo spanku🙂asi ze mal malo kase🙂

ajka82
8. júl 2011

@sjussi ak mate v rodine alergikov na nejake potraviny, tak povarit, inak sa moze dat aj surove
ja davam surove nastruhane od zaciatku a neni ziaden problem...samozrejme vsetko ovocie aj pred osupanim poriadne umyt

byba davala som v sukromnej teme, nik sa mi neozval, tak sa pytam aj tu...je tu nikto kto pije UM beba? mam do DMky 2x kupon na 50%zlavu - beba2pro good night, platne do 31.7. ak niektora chcete tak poslem (ak bude z BA tak aj osobne odovzdam)

ajka82
8. júl 2011

@ellahop ja som pred rokom nas stranke activie nasla, ze aktivia je pre deti od 3 rokov, bola to odpoved na otazku mamicky, ci moze dat synovi jogurt a este nemal 3 roky 😕
presne citujem: "Dobrý deň! Ak Váš synček nemá problémy s konzumáciou mliečnych výrobkov, môžete mu pokojne dávať aj Activiu. Je dôležité však povedať, že cielene je určená až pre deti od 3 rokov. Biela a ochutená Activia by mali byť úplne bez problémov, Activiu s vlákninou by som zatiaľ neodporúčala - pre tráviaci trakt malých detičiek nie je zvýšený príjem vlákniny vhodný."

sjussi
9. júl 2011

@markysek2 jj jablicko mam zbylo mi od vcera s tim to chci kazdopadne smichat 🙂 na ryzi se teprve chystam,tiu sme jeste nemeli 🙂

sjussi
9. júl 2011

@ajka82 no nastesti u nas nikdo na nic 🙂

ellahop
9. júl 2011

@ajka82 tak asi budu naozaj lepsie tie poctive smotanove jogurty,,aj mne sa zda activia taka umelsia. vdaka za info..

stanulka551
9. júl 2011

@kinsli cau cau ako sa mate? To fajkt jej este kupujes nutrilon? Kazdy sa uz tesi ked moze kupovat normalne mlieko lebo je to financne lepsie. Myslis ze normalne mlieko nema vitaminy, ktore by potrebovala ? Napis mi na facebook ako sa mate. Dobre recepty aj pre deticky su na mimibazare. drzkajte sa

stanulka551
9. júl 2011

@kinsli hej aj Samko mal jedno dievcatko v skole, ktore nosilo do skoly cumel, ale sorry ale to je hrozne