icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sova33
18. júl 2011

@majqa28 Ahoj, sice ta zpráva nebyla určena přímo mně, ale náš malý je 13. ledna, tak ti to třeba k něčemu bude. Umí se přetočit na bříško na obě strany (na levou od pěti měsíců běžně, na pravou mu to trvalo o deset dní déle). Na bříšku se dokáže posouvat dokola, takže se dostane k hračce. Na zádech si hraje s hračkou, přendává si ji z ruky do ruky, vezme si i dvě, všechno cpe do pusy. Baví ho hrát si s různými "nehračkami" - plastovka, obal od tatranky, balící papír apod. Když si ho vezmu na klín, sahá po všem, co je v dosahu. Vydává různé zvuky a dělá bubliny 🙂 Umí si držet lahvičku s oušky i bez nich, ale za chvíli je to spíš hračka (pít se učíme, byl totiž zatím plně kojený). Sám si vezme dudlík a strčí si ho do pusy. Už jsme zvládli samostatné usínání. Začal jíst mrkev a večer kaši. Reaguje na lidi, ke mně už vztahuje ruce, když chce do náruče, ale s cizími zatím problém nemáme, jde zatím ke každému.

vikaki
18. júl 2011

@ellahop nemam tiez nic proti alternativnym metodam a taktiez nie som tabulkovy typ.....tiez sa riadim reflexom a nechavam vsetko na prirodu,na vsetko pride cas.......ja somn tiez dceru-starsu ucila zavcasu na nocnik,ale osobne si myslim,ze to ma zmysel skusat az potom,ako sa dieta nauci samostate sediet ,respektive este lepsie ked uz zacina behat.....vtedy sa mi to zda najrirodzenejsie,pretoze si uz dokaze sadnut na nocnik....ono to je trosku divne,ked niekto dava babo 6.mesacne sediet na nocnik a musi ho pridrziavat....vtedy este podla mna to male nevie dat na javo,ze sa mu chce cikat alebo kakat a nemoze tam aj prirodzene samo sediet,nie len preto ze este nevie udrzat telicko rovno,ale aj preto,ze mu je nocnik na ritku este velky 😀

vikaki
18. júl 2011

uz si vam babatka drzia pr papani same flasky?

sova33
18. júl 2011

@vikaki Ten můj zatím z flašky nejí, je kojený, ale když mu dám napít vody, dokáže si ji podržet (má takový ten hrníček od NUKU s oušky, ale ty se dají sundat, dokáže to držet i bez nich).

ellahop
18. júl 2011

@vikaki no moj nazor je ten, ze dat babatko na nocnik vtedy, ked vie, a chape, co sa na nocniku robi.. takze ani samostatne sediace, a asi ani chodiace babatko to nezvladne pokial nema velmi vysoku inteligenciu

ellahop
18. júl 2011

@ajkalc a co davas ty? my masko, zeleninu, ovocie, potom piskoty, chrumky, kasu,,,ryzu, kukuricne chrumky, biely rozok...celkovo sme tyzden na dedine, mamina je tiez stara skola a myslim, ze malemu to velmi prospieva... 😉 kedze je to taky maly zrutik,,, no a pomaly zacneme s jogurtami a ovsenymi vlockami a polievku budem zahustovat krupicou,,, jaj a mali sme uz aj vianocku s maslom,, to bola mnamka 🙂

seminkads
18. júl 2011

@ellahop chcem sa ta spytat na tu vianocku-to si mu dala do mlieka alebo ako?

lavazza
18. júl 2011

@sova33 tak to sem zvědavá jak mu to půjde příští týden, no byl by zázrak kdyby mu to chutnalo

ajkalc
18. júl 2011

@ellahop moj maly papa vsetko to co my.ranajky mlieko.ale stale pyta aj to,co ranajkujeme my.takze jogurt,natrety chlieb.....obed to,co mame navarene.olovrant vyziva.a vecer kadeco,co nas napadne.ale este stale papa 5x denne mliecko

vikaki
18. júl 2011

@ellahop no presne tak som to myslela,ked ve dat najavo ze sa mu da cikat alebo kakat=vtedy to uz v postate trosku chape..... 🙂

haniula
18. júl 2011

Tak jsem Vám fotla Markétku ve sportáku.... Opravdu leží a místa tam má hafo!!!

haniula
18. júl 2011

Máme doma malý občanský průkaz pro Markétku... Kdo bude mít zájem pošlu odkaz...

albao
18. júl 2011

Dakujem za odpovede o piti. Este by ma zaujimal taky prieskum, kolko raz papaju dorbci mliecko a kolko prikrmy? Ja som sice zastanca metody "pomaly dalej zajdes", lenze Hanka viacej MM nechce a pritom prikrm este spapa. Takze mame uz 3 prikrmy za den, co sa mi zda dost na to, ze prikrmujeme iba cca 1.5 mesiaca. Kolko prikrmov maju vasi drobcekovia?

albao
18. júl 2011

@haniula 😀 uz ma obcianku? 😀 Dobry napad 😉

lavazza
18. júl 2011

Dnes máme půl roku,no uteklo to hrozně,už máme doma chlapáka a ne žádný miminko 😵 Zítra jdeme do poradny,tak sem zvědavá kolik nám navaží.

kinsli
18. júl 2011

Holky házím odkaz, četla jsem na něj chválu. Břicho mám děsný, tedy kůži nestaženou tak vyzkouším

http://www.avon.cz/1762/avon-tvarujici-krem-na-...

stanulka551
19. júl 2011

@kinsli popravde, velmi tomu neverim, ale ak to bude fungovat daj vediet 🙂

stanulka551
19. júl 2011

@kinsli ja ovisnutu kozu nemam, moje brucho stale vyzera ako v piatom mesiaci, stale dietujem, najnovsie mam dukanovu dietu, velky hit, tak uvidim, dufam ze uz konecne schudnem. Som myslela ze pri dvoch detoch, ze bude toho vela stres a rodina ze to pojde rychlejsie dole a figu 😖 riadne ma to stve

stanulka551
19. júl 2011

@vikaki ja som akurat vcera konecne nasla flasku s cumlom s uskami,tak som vcera skusila a drzala sama, trochu som jej pomohla nahnut flasku ked bolo treba

lavazza
19. júl 2011

Dnes jsme papali 3.den mrkvičku a už to docela šlo,Miky zbaštil asi 5lžiček a docela i otvíral pusinku.Takže docela úspěch 🙂

jarka_ch
19. júl 2011

@lavazza a davala si mu domacu alebo kupenu?my dnes uz tiez 3 den a uz to bolo o poznanie lepsie,len este celkom nevie co ma s tym jazyckom robit 😝 a oprskana som bola cela 😀

seminkads
19. júl 2011

@albao ahoj,kedze nasa Natalka je riadny papkos tak mame :ranajky-230 nutrilonu,desiata-ovocie,roztek v mliecku a lebo nieco podobne, obed-zeleninka a k nej masko alebo zltok,olovrant-ako na desiatu,ale troska sytejsie,a vecera 300nutrilonu 🙂 a pomedzi to nejaku vodicku,cajik alebo stavu,a niekedy-podla toho ako sa zobudi a kedy zaspi-stiahne este jednu 230 flasu

zuzu1983
19. júl 2011

@albao no my máme zatial 1x za den príkrm. a to na obed. a aj to ešte dokrmim mojim mliečkom. a prikrmujeme už necelé dva týždne. 🙂

albao
19. júl 2011

@seminkads jej, dakujem za odpoved 😉 No tak to mate papkaca, hlavne tie davky mliecka ma dostali 😀 Ja neviem kolko toho pri kojeni vypije, ale pije dost malo, a pritom prikrm kludne spapa 😠 No skusim jej to obmedzit na maximalne 3 prikmy a nech si taha mliecko stoj co stoj! 😠 😀

albao
19. júl 2011

@zuzu1983 diky za odpoved 😉 Ja mam pocit, ze aj mliecka uz mam menej, prsia mam makkucke a ovisnute, chudatenka 😅

zuzu1983
19. júl 2011

@albao aj mne sa zdá, že tam niekedy nič nemám, ale ked vidím že malý ťahá, tak tam niečo musí byť. 🙂 a hlavne že je potom spokojný. tak hladný isto nie je. 🙂

louisiana
19. júl 2011

@albao ahoj, my mame zatial na obed zeleninu, v stredu dostane 1x aj maso a vecer mu este davam v nadeji ze bude lepsie spinkat kasicku, no zatial mi papa velmi malo, zeleninky spapa tak 10-15 malinkych lyziciek a kase mu robim nemliecne - zarobim len 40ml mlieka ☹ viac mi nespapa. ale vecer sa este dokoji. cez den inak kojim, ale moc mi nechce pit, tak ho kojim ked sa zobudza-vtedy vypije asi najviac a inak vecer a v noci sa nejde dokojit. sama neviem ako k tomu doslo, ale ocividne to kojenie ma obratene 😠
cez den mu skusam uz davat vodicku, ale nepije ju, len hryzie ten sosacik 😅

zuzu1983
19. júl 2011

@louisiana a kedy si mu začala dávať masko? ako dlho od zavedenia zeleninky? dík za odpoved 🙂

zuzik28
19. júl 2011

@seminkads Ty jooo...to jsou ale dávky 🙂 200 ml mléka mi nevypije na večeři ani Ondra (2 roky a 1 m) 😀 😀 O Kristý ani nemluvím...pochybuji, že by si tolik vytáhla.
Jinak my papáme jen jeden příkrm, a to je oběd...jinak kojo. Už celkem krásně lezeme a včera se Kristý dokonce sama posadila. Hezky z kleku...tak mám radost. Není to sice ještě 100 %, ale i tak myslím, že dobrý.

louisiana
19. júl 2011

@zuzu1983 maso dostane zajtra po prvy raz. bude oslavovat 7mesiacov. takze mesiac mal na obed zeleninku. aj ked spapa velmi malicko, chcem mu dat to maso, aby mal dostatok zeleza. mozno mu zachuti. a zeleninu doteraz musim riedit MM, inak mi ju nepapa 😖