Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
My přikrmujeme necelý týden (do 6 měsíců jsem jen kojila). K obědu mrkvičku, to sní tak 5-10 malinkých lžiček a pak už se třepe na kojení. K večeří dáváme rýžovou kaši Nutrilon, když není moc hustá, sní celou tu porci a pak se samozřejmě dokojí. Ve čtvrtek chci zkusit bramboru a pak bych po několika dnech chtěla začít zkoušet i ovoce. Uvidíme 🙂
@albao ano opravdu sama....z kleku na bok a pak do sedu. Ona je celkem rychlá. Myslím, že je to Ondrou...on jí vždycky bere všechny hračky tak ho chce asi co nejdřív dohonit 😀 Ondra byl lenoch...ten si sám sedl až snad v 10 měsíci. Ale podle rehabilitační to ani tak není pozdě...
@stanulka551 ja som risla na to,ze ked jej dam tu flasku s uskami,nevie s to tak dobre chytit ako bez usiek....ale davam jej v umelej flaske teraz,lebo tu s vie lepsie podrzat ako tu sklenenu=ta jej pada
my tiez este vobec nelezieme, ayzera to tak ze ani este dlho nebudeme 😖 šimi je lenivec a ked a mu nieco nedari, tak sa o to ani nepokusa ale zacne revat a mama spravi 🙄
@louisiana Jo, tak to je jako ten náš. Ale já hned nejdu a neudělám 😀 Když vidím, že by něco chtěl a nemůže na to dosáhnout, dám mu to blíž, ale musí se k tomu aspoň kousek sám posunout. Stejně tak s dudlíkem, do pusy mu ho prostě nedám - dám mu ho do ručičky a on to musí zvládnout sám. Teda platí to jenom, když je v klidu. Když je unavený nebo přetažený nebo ho něco bolí, samozřejmě ho netrápím 😅
tak dievcata boli sme na rehabilitacii, a dr. sa nas pytala ze ci maly sedi, tak ho oprela o seba a dala mu pri nohy hracku, mal si ju vziat. takze sediet by uz v 7 mesiacoch deticky mali zvladnut s oporou,,,no a my mame choditko tak som sa jej spytala ci to nieje problem, a ona ze vobec nie na par minut denne, maly pokial v nom sedi rovno tak si posiluje chrbatik a nozicky a rozvija sa ... tym ze moze sa k niecomu prisunut a pozerat napriklad ako tominko sa prisunul k polici, vytiahol si fixky a doknoca siva sa mu podarila aj z obalu... 🙂
@janicac to je asi na tebe. Mne to trvalo 7 rokov a niekto to stihne otocit do roka a do dna. 😉
Baby neviete mi nieco poradit ako na prikrmy 😉 Nejako sa nam nedari. Zeleninka ani ovocie nam teda vobec nechuti. Ale zato zboznuje kase. Odkedy ste zacali davat masko? Mam cakat kym si oblubi tu zeleninu? Zatial om davala mrkvu, zemiak, petrzlen a brokolicu. Co mam teraz vyskusat. Z toho zemiak ju strasne naduva.
@martuska75 ked Hanka nieco nechcela, skusila som to spravit redsie a hlavne mixovat, vidlickou roztlacene u nas nestaci. Takto spapa vsetko, aj ked uprednostnuje jablcko a hrusku 😵 Skus tekvicu, to by malo byt v pohodicke 😉 U nas tekvica s mrkvickou isla rovnako ako to milovane jablcko 😉
tak nam asi rostou zoubky 🙂 mame teplotu 39,2 tak sem malemu dala nurofen tak se mi zda ze teplota trochu klesla a uz spinka 🙂ale chtela bych se zeptat jestli ho mam jeste prikryt dekou nebo ho nejak castej budit na piti nebo tak neco....ja myslim ze neprikryvat ale muj mi porad rika ze bych mela tak se zeptam vas me mile radkyne 🙂jen pro zajimavost maly je uplne v pohode a vychlamany cely den,kdyby nemel teplou hlavicku tak by mne ani nenapadlo merit mu teplotu 🙂
jo a jak je to s tim nurofenem a pak cipkama?musi byt 3 hodiny rozdil ze?a dava se to jen kdyz je vysoka horecka v takovehle kombinaci ze?
@sjussi tak ja som sa dnes poplasila moja tiez mala dnes taku vysoku teplotu a ja som s nou bezala k lekarovi. je trochu nachladnuta, ale inac nic, len ta teplota ma trochu vyplasila. Povedal ze asi zubky, ale ze ak jej teplota neklesne do dvoch dni mame prist znovu, tak neviem. Viem ze deti maju teploty ked rastu zubky, ale ona uz ma dva a ani som nevedela ako jej narastli - ziadne problemi nemala, mne sa zda taka teplota na zubky dost vysoka neviem no
@stanulka551 my sme ji dostaly az ted vecer a po nurofenu klesla,sice sem ji jeste znovu nemerila protoze maly spi ale kdyz sem na nej sahla tak byl o hodne min teply.Ja pockam jak nam bude zitra a pokud to neprejde ve ctvrtek jdu taky k doktorce
Dneska jsme byli na půlroční kontrole a malý má 7kg a měří 64cm.Doktorka byla spokojená,Miky se na ní řehtal a povídal jí,taky dělal blbiny a Mudra byla unešená.Byli sme pochválení.
Ale dost sem se divila jak Miky nabral za měsíc,většinou to bylo okolo 500g i míň.
Dlho som tu nebola nebol čas a všetky bábätká sa majú veľmi k svetu ako čítam ale môj malý je od začiatku UM nakoľko ja mám operovaný prsník a mala som veľmi mála mlieka. Ale teraz už papá na raňajky chlebík s maslom na desiatu ovocie, na obed zeleninku s mäskom na olovrant puding a na večeru kašu mliečko pije pred každým spaním asi 60 ale nad ránom vypije 120 mliečka on už spí celú noc. V podstate už sám sedí ale stále je na nohách v chodaku už behá tak že sa za nim len dymí ale nevie liezť. A odkedy takto papá tak už nemáme problémy s kolikami atď. 😅
@ellahop Tak na chodítko jsem se nedávno ptala naší známé rehabilitační a ta mi řekla, že vůbec ne. Že pro děti je prostě nejlepší, když to zvládnou všechno sami. Proč je dávat do chodítka, když se můžou pohybovat lezením? Je to přirozené, ne? Stejně tak to sezení. Proč je posazovat? Nemyslím na klíně nebo na chvíli na jídlo, ale jinak mi to přijde zbytečné. Tělo na to ještě není připravené a dítě navíc ztrácí motivaci se samo zkoušet posazovat, když to uděláme za něj. Taky říkala, že u spousty skolioz, které tam přijdou, zjistí, že jako dmimina nelezly.
Všechno je asi věc názoru, rozhodně nechci nikoho poučovat, ale přijde mi, že se dnes spousta rodičů snaží "oklamat" přírodu a dětem to moc neprospívá.
@ellahop Teď jsem si to po sobě znovu přečetla a ještě jednou musím zopakovat, že to nebylo opravdi namířeno proti tobě 🙂 Už dlouho mě to hlodá, když vidím třeba naši sousedku, jak vozí tříměsíční dítě v autosedačce místo v hlubokém kočárku. Prý se malá chce koukat. My jsme takový problém měli taky, ale vydržela jsem a v kočárku jsem ho prostě nechala. Trvalo to asi týden a pochopil, že kočárek není jen na spaní, ale může si tam i hrát. Takže teď je úplně v pohodě, hraje si s hračkami, zvedá nohy nebo si jednu hodí na postranici jako dospělák 😀. Když to jde, kouká na stromy a tak podobně.
Na tohle všechno mi přijde hrozně fajn knížka "Rozvíjej se děťátko". Zvládám vždycky přečíst co v daném měsící zvládnout a jak pomáhat s vývojem. Ráda jsem i přečetla Něžná náruč rodičů (našla jsem v ní aspoň argumenty proč nosit malého v klubíčku a ne chovat "po staru")

@zuzu1983 no tiez sa obcas divim, co si tam nasla 😀 Skusim ju viac prikladat, nech papa hlavne to mliecko. Teraz ked sa zobudi, nebude ziadne mliecko a ovocie, ale samotne mliecko! 😎 😀
@louisiana no kasu mi Hanka spapa slusne, kludne tych 150-200ml podla chuti. Ale s mlieckom sme na tom podobne, vecer a v noci ano, cez den len taky cuc. Z poharika s vodou ma hryzadlo 😀
@zuzik28 teeeeda, uz sa posadila sama? 😕 To blahozelam!!!! Hanka sa naucila jedine cuvat, k lozeniu dopredu sa este nema a uz vobec nie k posadeniu 😝