icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lolelole
19. júl 2011

@martuska75 zkus pridat k prikrmu kousíček mlíčka, bude mu to povedomějsí a třeba se chytne..alespon u nás to fungovalo 😉

lolelole
19. júl 2011

ahoj babule zdravím po dlouhé době 🙂 tak ten náš prdolín už vytrvale zkouší pérování 😀 safra kde jsou ty nepohyblivá miminka, co jsme měli, co ? 🙂 člověk se na vteřinu otočí a už se to pídalkuje o půl metru dále. Budeme pomalu muset pořídit zábranu na schody. Ale je to super vidět jak zkoumá svět a jak ho vše zajíma...samosebou všechno ostatní je zajímavější než hračky, které mu maminka naskláda kolěm nej 😀
Jinak už taky papáme - dnes jsem zkusila uvařit dýni hokaido a z té byl Kvido úplně ve vytržení - je to paráda videt, že mu chutná 😀 brambory jsem ale obrečeli 😖
Nevíte někdo po jaké době začínat s ovocnými příkrmi ? Jo a nemáte tip na nějakou dobrou mastičku na prdku ? Máme prvně opruzený zadeček a bepanthen ani rybilka nepomohli ☹

lolelole
19. júl 2011

@sova33 @ivkaj s tím pohybem souhlasím - musím se na tu knižku taky mrknout. Kvido je úplně nejštastnější, když je na bříšku a pídalkuje kolem sebe - koupili jsme mu takový barevný koberec a řádi na něm celý den. Posazuji ho jenom na jídlo. Ale kočárek se jsem kapitulovala a dala už sporťák, protože se prostě nenechal překecat. A i v tom sporťáku trochu prudí - nejraděj má když jdeme ven v šátku nebo s mým mužem v klokance a může se koukat 😕 je děsně zvědavý 😀

seminkads
19. júl 2011

@zuzik28 ona je taky papkac od narodenia,obcas ma take stavy ze v priebehu hodinky vypije aj 400(vecer)ale musim povedat ze potom spi celu noc az do rana 🙂 sem tam zamrnka,dam dudusku a buva dalej 🙂 mne sa zatial len otaca na jednu stranu na brusko,toci sa potom kol dokola ked ju to prestane bavit tak sa dava na styri,ale z bruska na chrbatik alebo sa otocit na druhu stranu a tak na brusko-ani pocut,a k hracke sa dostane aj tak

seminkads
19. júl 2011

@lolelole ja pouzivaj na zadocek od narodenia len sudokrem,je sice drahsi,ale som s nim spokojna,zadok mala este cerveny nemala,a to ju napriklad v noci neprebalujem ani raz

seminkads
19. júl 2011

maminy co mate velke babatka,ktore sa nezmestia do vajicka-ake mate sedacky?my sme mali vyhliadnutu Chicco Eletta ale nesedi nam v aute ☹

ellahop
20. júl 2011

@sova33 vsak viem ze to nemieris proti mne, ale ja sa budem riadit radamy nasej rehabilitacnej, o ktorej su u nas tie najlspei chyry a vraj nejedneho postavila uz na nohy, a to myslim aj po tazkych urazoch.. jedina lekarka s ktorou sme spokojni bez vyhrad. 🙂

sjussi
20. júl 2011

tak noc teda katastrofa,maly byl co půl hodiny max. co hodinu vzhuru.Napred mu teplota klesla na 37,4 ale o půlnoci mel 39,9 coz mu pak nastesti taky kleslo.rano mel 39,1 a ted ma opet po nurofenu 37,4 no jestli to do zitrka neprejde razime k dr.Ja jen sedim a kojim ale bohudik za to,protoze do maleho nemuzu dostat zadny cajik ☹((

albao
20. júl 2011

@seminkads mi sme vajicko ani nemali, od narodenia chodi v Romerke, mala tam najprv novorodenecku vlozku, teraz uz nema. Romerka kvoli vynikajucim bezpectnostnym testom napriek tomu, ze je bez Easyfixu. Ale myslim, ze vsetky su zhruba rovnako bezpecne v tejto kategorii sedaciek.

zuzik28
20. júl 2011

@seminkads My máme sedačku kategorie 9 - 18 kg, pro Ondru, a to Romer king plus...je super a má snad i nejlepší testy. Kristý se už do vajíčka také skoro nevleze (má 8400g), ale do této větší sedačky ji budeme dávat až bude sedět pořádně...

stanulka551
20. júl 2011

@sjussi mala sice spala v noci,ale tiez mala teplotu a stale ma tak neviem. Celu noc spinkala, takze to bolo ok, ale od rana stale huci 😠 boli ma hlava a to je len rano

cufinka
20. júl 2011

Ahoj tak se jdeme pochlubit v sobotu den před Nelčiným půl rokem sem objevila že máme zuby aa rovnou 2 !!! Byly už prořízlé 🙂 Prdelka moje statečná ,obešlo se to bez teplot jen měla maličko průjem 🙂

cufinka
20. júl 2011

Tady jsou ty naše hlodáčky 😀

seminkads
20. júl 2011

@albao
@zuzik28 dakujem baby,nam ta Chicco nesedela v aute ked bola otocena v protismere jazdy-pri operadle bola dost vo vzduchu (sedadlo mame dost tvarovane a spodok sedacky je rovny )a navyse zo sedadla nam vytrcala,ked bola v smere jazdy tak sedela v pohode.mame starsie auto.no a Romerku si teraz nemozeme dovolit :(

seminkads
20. júl 2011

no niet krajšieho darčeka akým je úsmev na bambuľkinej tváričke 🙂 a ešte k tomu sa aj na chrbátik otočila a búvala do pol deviatej.... ja ju tak ľúbim

martuska75
20. júl 2011

@albao @lolelole
Díky za rady baby, fakt skúšam už asi všetko ale normálne ju chúďatko napiera. Ovocie som zistila že prehltne len riedke a mixované ale zeleninu len roztlačnú - z mixovanej skoro grcala. Ale ovocie jej zatial nechutí z toho čo sme skúšali žiadne - mali sme jablko, marhulu a broskyňu. Až ked som jej urobila mix s jej milovanou ryžovou kaškou. Ale to mám pocit že trochu podvádzame, že 😉 ? Možno by som mala dať niečo sladšie - banán alebo tak niečo. Tekvičku som počula že si chvália, ale to by asi naprelo mňa 😀 fakt to doma nerobíme. Má potom zmysel ju na to učit ked to už potom nebude nikdy jesť?

lolelole
20. júl 2011

@martuska75 myslím že za pokus nic nedáš - stejně budes do cca roku vařit pro malou zvlášt - třeba jí zachutná 😉 ale fakt zkus primíchat to mlíčko

martuska75
20. júl 2011

@lolelole ja som už ochotná vyskúšať hocičo 😖 Pamätám sa že staršej som robila mäso s ovocím lebo inak to absolútne nechcela (čistý vegetarián) a teraz má zo zeleniny najradšej rezne tak dúfam že sa to časom tiež poddá.

albao
20. júl 2011

@martuska75 len tak pre zaujimavost, ci plati ta teoria o krvnych skupinach. Nie je starsia dcerka krvna skupina nula? Pytam sa len tak zo srandy, ci na tom nieco je 😉

martuska75
20. júl 2011

@albao netuším 😕 , ale ja som 0 tak je to možné. A čo máme my nulky jesť?????

lavazza
20. júl 2011

@sova33 sem ráda že tu někdo má stejný názor jako já,do ničeho děti nenutit a nepředbíhat vývoji,máme o rok starší neteř než je Miky a ta neseděla,snad ani nelezla a pak ji vodily za ruce i když sama neuměla chodit a pak manželova teta tvrdila jak už umí chodit

lavazza
20. júl 2011

@lolelole já si myslela že se ovoce dává až když se s ní celá dávka zeleniny,ale včera mi doktorka říkala že za 14dní už můžu začít s ovocem když od neděle jíme zeleninu

já sem na zadnici kupovala krém co je i na akné a spáleniny,měl takovou šedivou krabičku a červený nápis,ale kdybych vzpoměla jak se jmenoval,jo už to mám,Sudokrém,ten nám pomohl během dne

lolelole
20. júl 2011

holky začla jsem ted řešit rodič. příspěvek a mám dotaz - proplácí se zpětně ? Když si zažádam třeba až za měsíc - limit je tam do konce druhého kalendárního měsíce po tom, co dítě dosáhlo 22 týdnu..tím budu mít víc než měsíc díru mezi koncem materské a začátkem RP. Potřebuji si ještě vyřídit nějaké papíry a to mi zabere čas zhruba ten měsíc, ale zase nechci příjit o penízky...co vy na to ?

lolelole
20. júl 2011

@lavazza ten tady mám vzoreček ještě z porodky tak zkusíme..chudinka malinkej - takhle vyštípanu dupku ještě neměl - fakt nevím čím to je, protože všechno děláme stejně a doteď na žádne opruzeniny netrpěl...dr. říkala, že to může být i reakce na jídlo - tak nevím 😖

albao
20. júl 2011

@martuska75 ja sa v tom az tak nevyznam, len viem za my "A"-cka, co sme cela rodina, sme skor vegetariani a zle vraj travime maso. A u nas sa toho masa nepoje. Naopak vraj nulky dobre travia maso a kludne ho mozu vela. Ale nie som expert na tuto teoriu, to je tak vsetko co o tom viem 😀

sjussi
20. júl 2011

@stanulka551 maly zas cele dopoledne spi ale casto se budi,dam mu napit a zase chrni.pred obedem byl asi hodinu vzhuru a normalne se smal a hral si akorat ze se mu za chvili zase chtelo spat.a na hore uz je videt spicka zubu,ma tam takovou bilou tecku,to tam nemel pred tim 🙂 no jeste nam kus chybi aby byl cely 🙂

albao
20. júl 2011

@lavazza ja mam takyto pocit z babiek na dedine u mojej starej mamy, teda teraz uz prastarkej. Babky sa tam akoby predbiehali, ktore pravnuca je sikovnejsie a boli by najradsej keby babo sedelo v 4 mesiacoch. Ked zistila, ze Hanka v pol roku nesedi, bola zhrozena. Ja nechcem aby sa Hanka s hocikym pretekala a tento natlak mi vadi 😠 Je to zdrave babo, a kludne by mu poskodili zdravie len aby sa mohli chvalit pred susedkami 😠

lavazza
20. júl 2011

@lolelole prcek měl jednou opruzenou prcinu po rybilce a tak sem mu to mázla sudokremem a hned to zmizlo,ale reakce na jídlo by to mohla být

Kdo jste tady říkal,že se může přidat do zeleninky mateřský mlíko,tak díky za radu,nenapadlo mě to,hned to vyzkouším,jestli to pomůže.

lavazza
20. júl 2011

@albao však já to nechápu,kdyby bylo na něco pozdě tak doktorka za včas řekne,to samé s jídlem,každej se diví,že malej začal teprve se zeleninou,za nás už od 3.měsícu dávali polívky a omáčky a pak to tak vypadá,včera mi i sama Mudra řekla,že nemám ani spěchat s lepkem,že se to moc hrotí

albao
20. júl 2011

@lavazza presne to je ten vyraz "hroti sa to" 😒