Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ahoj babule zdravím po dlouhé době 🙂 tak ten náš prdolín už vytrvale zkouší pérování 😀 safra kde jsou ty nepohyblivá miminka, co jsme měli, co ? 🙂 člověk se na vteřinu otočí a už se to pídalkuje o půl metru dále. Budeme pomalu muset pořídit zábranu na schody. Ale je to super vidět jak zkoumá svět a jak ho vše zajíma...samosebou všechno ostatní je zajímavější než hračky, které mu maminka naskláda kolěm nej 😀
Jinak už taky papáme - dnes jsem zkusila uvařit dýni hokaido a z té byl Kvido úplně ve vytržení - je to paráda videt, že mu chutná 😀 brambory jsem ale obrečeli 😖
Nevíte někdo po jaké době začínat s ovocnými příkrmi ? Jo a nemáte tip na nějakou dobrou mastičku na prdku ? Máme prvně opruzený zadeček a bepanthen ani rybilka nepomohli ☹
@sova33 @ivkaj s tím pohybem souhlasím - musím se na tu knižku taky mrknout. Kvido je úplně nejštastnější, když je na bříšku a pídalkuje kolem sebe - koupili jsme mu takový barevný koberec a řádi na něm celý den. Posazuji ho jenom na jídlo. Ale kočárek se jsem kapitulovala a dala už sporťák, protože se prostě nenechal překecat. A i v tom sporťáku trochu prudí - nejraděj má když jdeme ven v šátku nebo s mým mužem v klokance a může se koukat 😕 je děsně zvědavý 😀
@zuzik28 ona je taky papkac od narodenia,obcas ma take stavy ze v priebehu hodinky vypije aj 400(vecer)ale musim povedat ze potom spi celu noc az do rana 🙂 sem tam zamrnka,dam dudusku a buva dalej 🙂 mne sa zatial len otaca na jednu stranu na brusko,toci sa potom kol dokola ked ju to prestane bavit tak sa dava na styri,ale z bruska na chrbatik alebo sa otocit na druhu stranu a tak na brusko-ani pocut,a k hracke sa dostane aj tak
maminy co mate velke babatka,ktore sa nezmestia do vajicka-ake mate sedacky?my sme mali vyhliadnutu Chicco Eletta ale nesedi nam v aute ☹
tak noc teda katastrofa,maly byl co půl hodiny max. co hodinu vzhuru.Napred mu teplota klesla na 37,4 ale o půlnoci mel 39,9 coz mu pak nastesti taky kleslo.rano mel 39,1 a ted ma opet po nurofenu 37,4 no jestli to do zitrka neprejde razime k dr.Ja jen sedim a kojim ale bohudik za to,protoze do maleho nemuzu dostat zadny cajik ☹((
@sjussi mala sice spala v noci,ale tiez mala teplotu a stale ma tak neviem. Celu noc spinkala, takze to bolo ok, ale od rana stale huci 😠 boli ma hlava a to je len rano
Ahoj tak se jdeme pochlubit v sobotu den před Nelčiným půl rokem sem objevila že máme zuby aa rovnou 2 !!! Byly už prořízlé 🙂 Prdelka moje statečná ,obešlo se to bez teplot jen měla maličko průjem 🙂
@albao
@zuzik28 dakujem baby,nam ta Chicco nesedela v aute ked bola otocena v protismere jazdy-pri operadle bola dost vo vzduchu (sedadlo mame dost tvarovane a spodok sedacky je rovny )a navyse zo sedadla nam vytrcala,ked bola v smere jazdy tak sedela v pohode.mame starsie auto.no a Romerku si teraz nemozeme dovolit :(
no niet krajšieho darčeka akým je úsmev na bambuľkinej tváričke 🙂 a ešte k tomu sa aj na chrbátik otočila a búvala do pol deviatej.... ja ju tak ľúbim
@albao @lolelole
Díky za rady baby, fakt skúšam už asi všetko ale normálne ju chúďatko napiera. Ovocie som zistila že prehltne len riedke a mixované ale zeleninu len roztlačnú - z mixovanej skoro grcala. Ale ovocie jej zatial nechutí z toho čo sme skúšali žiadne - mali sme jablko, marhulu a broskyňu. Až ked som jej urobila mix s jej milovanou ryžovou kaškou. Ale to mám pocit že trochu podvádzame, že 😉 ? Možno by som mala dať niečo sladšie - banán alebo tak niečo. Tekvičku som počula že si chvália, ale to by asi naprelo mňa 😀 fakt to doma nerobíme. Má potom zmysel ju na to učit ked to už potom nebude nikdy jesť?
@martuska75 myslím že za pokus nic nedáš - stejně budes do cca roku vařit pro malou zvlášt - třeba jí zachutná 😉 ale fakt zkus primíchat to mlíčko
@lolelole ja som už ochotná vyskúšať hocičo 😖 Pamätám sa že staršej som robila mäso s ovocím lebo inak to absolútne nechcela (čistý vegetarián) a teraz má zo zeleniny najradšej rezne tak dúfam že sa to časom tiež poddá.
@martuska75 len tak pre zaujimavost, ci plati ta teoria o krvnych skupinach. Nie je starsia dcerka krvna skupina nula? Pytam sa len tak zo srandy, ci na tom nieco je 😉
@albao netuším 😕 , ale ja som 0 tak je to možné. A čo máme my nulky jesť?????
@lolelole já si myslela že se ovoce dává až když se s ní celá dávka zeleniny,ale včera mi doktorka říkala že za 14dní už můžu začít s ovocem když od neděle jíme zeleninu
já sem na zadnici kupovala krém co je i na akné a spáleniny,měl takovou šedivou krabičku a červený nápis,ale kdybych vzpoměla jak se jmenoval,jo už to mám,Sudokrém,ten nám pomohl během dne
holky začla jsem ted řešit rodič. příspěvek a mám dotaz - proplácí se zpětně ? Když si zažádam třeba až za měsíc - limit je tam do konce druhého kalendárního měsíce po tom, co dítě dosáhlo 22 týdnu..tím budu mít víc než měsíc díru mezi koncem materské a začátkem RP. Potřebuji si ještě vyřídit nějaké papíry a to mi zabere čas zhruba ten měsíc, ale zase nechci příjit o penízky...co vy na to ?
@martuska75 ja sa v tom az tak nevyznam, len viem za my "A"-cka, co sme cela rodina, sme skor vegetariani a zle vraj travime maso. A u nas sa toho masa nepoje. Naopak vraj nulky dobre travia maso a kludne ho mozu vela. Ale nie som expert na tuto teoriu, to je tak vsetko co o tom viem 😀
@stanulka551 maly zas cele dopoledne spi ale casto se budi,dam mu napit a zase chrni.pred obedem byl asi hodinu vzhuru a normalne se smal a hral si akorat ze se mu za chvili zase chtelo spat.a na hore uz je videt spicka zubu,ma tam takovou bilou tecku,to tam nemel pred tim 🙂 no jeste nam kus chybi aby byl cely 🙂
@lavazza ja mam takyto pocit z babiek na dedine u mojej starej mamy, teda teraz uz prastarkej. Babky sa tam akoby predbiehali, ktore pravnuca je sikovnejsie a boli by najradsej keby babo sedelo v 4 mesiacoch. Ked zistila, ze Hanka v pol roku nesedi, bola zhrozena. Ja nechcem aby sa Hanka s hocikym pretekala a tento natlak mi vadi 😠 Je to zdrave babo, a kludne by mu poskodili zdravie len aby sa mohli chvalit pred susedkami 😠
@albao však já to nechápu,kdyby bylo na něco pozdě tak doktorka za včas řekne,to samé s jídlem,každej se diví,že malej začal teprve se zeleninou,za nás už od 3.měsícu dávali polívky a omáčky a pak to tak vypadá,včera mi i sama Mudra řekla,že nemám ani spěchat s lepkem,že se to moc hrotí

@martuska75 zkus pridat k prikrmu kousíček mlíčka, bude mu to povedomějsí a třeba se chytne..alespon u nás to fungovalo 😉