icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

martuska75
20. júl 2011

@albao
@lavazza presne tak baby, ja na to tiež idem radšej pomalšie. Ked som mala pocit že jej to ani nechutí ani nerobí dobre tak skúšam radšej pomaličky po lyžičkách. ono sa to časom poddá 😉 Ja viem že budeme mať zajtra 7 mesiačikov ale ved sa nič nedeje. Ked je bábeno zdravé a baculaté - je jasné že jej to zatial extra nechýba. Ale priznám že ju náchávam sedkať na kolenách lebo to zbožňuje alebo si sedká ako žabka a opiera sa o ručičky, ale to mám aj doktorka schválila vraj je to ok. Do chodítka eééé to sa mi nesovedčilo už pri staršej pri aktívnejšom špuntovi je to životu nebezpečné. Dala som ju tam volakedy raz a koniec.

kamusek
20. júl 2011

@seminkads Naše malá je taky kus ženské (8,25kg a skoro 70cm), ale máme od narození tuto sedačku http://www.kocarky-lvicek.cz/Autosedacky/autose..., není to klasické vajíčko. Je až do 13kg a i když je Domča dost velká, má tam ještě i vložku, která se pak vyndá 🙂 Takže zatím jsme se o další autosedačku ještě nezajímali...

sova33
20. júl 2011

@kamusek Tak to je teda Domča opravdu kus ženské 🙂 My jsme úplně stejně staří, prcek se narodil o kilo těžší než Domača a má 7,30 kg a 71 cm (začínal na 52) 😀

albao
20. júl 2011

@kamusek jejda, dlzku mame rovnaku, len o kilo menej 😅 Ale zase sa nam aj smeju aka je tenucka 😀

@martuska75 pomaly dalej zajdes 😵

ellahop
20. júl 2011

ked sa tomino narodil mal 3125g a 49 cm. zajtra ma 7 mesiacov a na dnesnej poradni mu namerali 73 cm a 9420g. lekarka bola velmi spokojna so vsetkym a povedala nech pokracujeme tak ako doteraz. vraj ma cvicit a este vyhra olympiadu,,, ak bude sumo kategoria,,,tak to vidim aj ja 😀

petah82
20. júl 2011

@lolelole mne tu na slovensku povedali, ze mam cas, mozem to vybavit aj po termine a pridu mi peniaze vsetky od datumu ukoncenia materskej, ze sa nemusim bat... povedala mi to pani na socialke. ale asi tam aj tak pojdem este pred ukoncenim materskej... tu na tych uradoch nikdy nevies...

sova33
20. júl 2011

@lolelole Podle toho, jakou chceš variantu, u té dvouleté je to myslím potřeba zařídit nějak dřív. Ale nejsem si tím úplně jistá, já jsem tam byla už před měsícem.

kamusek
20. júl 2011

@sova33
@albao Jojo, my jsme hamánci 🙂 Začali jsme minulý týden zeleninku a moooc nám chutná. A i mlíčko, prostě všechno. A i když papáme 5-6krát denně, tak jsme přibrali za měsíc 1kg 🙂 No co se dá dělat. Ale doktorka říkala, že to je super, že až bude lézt a chodit, tak už tolik přibírat nebude 🙂 Raději tak, než by měla nepřibírat :-/

sova33
20. júl 2011

@kamusek To nám paní doktorka pořád naznačovala, že moc nepřibíráme a že bych mohla začít přikrmovat (přibíral 110 - 120g za týden), ale já jsem pořád jenom kojila, malý byl spokojený, hezky spinkal, tak jsme začali se zeleninkou taky až v 6 měsících.

albao
20. júl 2011

Dievcata ja mam radost! Hanka zvladla techniku plazenia a uz plazime 😀 Lava, prava, lava, prava, ... Uz sa nepritahuje rucickami ani nevala sudy, ale regulerne plazi 😵 Sikulka moja 😵

ivkaj
20. júl 2011

@lolelole tuším, že nějaké 2-3 měsíce zpětně jde požádat o mateřsku na 3roky.

ivkaj
20. júl 2011

@albao gratuluju k lození.

louisiana
20. júl 2011

@albao gratulujeme k lezeniu! to je teda sikulka! 😎

albao
20. júl 2011

@ivkaj
@louisiana Dakujeme 😵 Je to radost pozerat sa na nu aku ma z toho radost 😝 😀

martuska75
20. júl 2011

@kamusek a už sa vám podarilo vybrať tú vložku z tej autosedačky???? Lebo mne sa to teda nepodarilo. zostala mi tam na chrbáte diera. Neviem či niečo robí blbo alebo mám starší model.

kamusek
20. júl 2011

@martuska75 Ještě jsem to nezkoušela, ale mrknu se na to a dám vědět 🙂

kamusek
20. júl 2011

@martuska75 Tak jsem to zkoušela a ono to asi ani nejde ☹ Jde max nastavit výška těch bočnic u hlavičky.....ale vyndat to asi nejde....Asi jsem to při koupi blbě pochopila ☹

sova33
20. júl 2011

Tak hlásím první ZUB 😀

albao
20. júl 2011

@sova33 😀 jeeeej! Blahozelame a tisko zavidime, my nemame ziaden 😀

sova33
20. júl 2011

@albao Přišla jsem na to náhodou dnes odpoledne 🙂 Malý byl v poledne takový ubrečený a unavený, usnul skoro o hodinu dřív než normálně. Tak jsem přemýšlela, co se děje a po probuzení jsem se mu zkusila kouknout do pusinky. A je tam. Sice ještě schovaný, ale už proříznutý 🙂
Já jsem doufala, že zuby nebudou spěchat, pořád totiž ještě kojím, tak jsem zvědavá, co ten náš malý šibal dokáže 😀

haniula
20. júl 2011

@sova33 gratulace a veeelká závist...

haniula
20. júl 2011

Už mám první dárek pro Marky...

louisiana
20. júl 2011

@kamusek
@martuska75 ak mate vajicko primo viagio tak ta vlozka ide vybrat. my ju uz davno nemame, maly tam bol taky napratany.

kamusek
20. júl 2011

@louisiana jojo, máme, ale když dám tu vložku pryč, tak tam zůstane jen plast a díra....jde mi dát pryč jen ta část, na které sedí...

seminkads
20. júl 2011

@kamusek no nasa mala porodne miery 4000g a 53cm, a naposledy v poradni vazila 7500g (16.5.) kolko ma teraz neviem,ale meria skoro 70cm a my mame take male obyc vajko do 10kg a na dlzku jej ostavaju tak dva cm,lenze medzitym sme dostali sedacku 15-36kg takze este poriesit nieco meczi tym a preto sa nam uz ta do 13kg neoplati :( jooj,keby sme mali ine auto,ale to uz je ina pesnicka...

martuska75
21. júl 2011

@kamusek
@louisiana presne tak, aj ja tam mám dieru ked to dáme preč. A tiež som si myslela že to ide vybrať nerozumiem tomu. Ale zase ja som ju kúpila od susedky po jej malom, lebo zatial veľa nebeháme autom - len tak po meste, ale už by som ju niekedy najradšej vyšmarila oknom. "Mě by jenom zajímalo kde udělali soudruzi z NDR chybu." 😀

kamusek
21. júl 2011

@martuska75 Přesně tak, já byla celou dobu v jistotě, že to jde 🙂 Ale chybička se vloudila....Ale stejně si myslím, že do 13kg se tam malá nevejde ani náhodou....

martuska75
21. júl 2011

@kamusek ja len dúfam že sa mi tam zmestí aspoň do 9 kg, aby som ju mohla dať do tej o číslo väčšej a nemusela som kupovať ešte jedno vajíčko lebo to ma fakt asi vykotí. 😢

kamusek
21. júl 2011

@martuska75 Jo, já myslím že jo. Naše Domča má jak jsem psala 8,25kg a ještě tam vejde v pohodě...takže do 9kg určitě 🙂

martuska75
21. júl 2011

@kamusek ved ja som ju tam tiež napchala 😀 ale už to ide tak trochu obuvákom. Pomohlo ked som tie uši po stranách vytiahla vyššie.