icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

jarka_ch
21. júl 2011

@haniula
@sova33 pozriem teda nejaku kasicku a skusim to s tou lyzickou 🙂 ja ho zatial krmim vo vajicku,lebo stolicku mame len taku drevenu este po nas 🙂 a ta sa polohovat neda 😝 to krmenie na kolene musim vyskusat,to sa mi paci len ci sa bude pacit aj jemu 😀

haniula
21. júl 2011

@jarka_ch já si malou posadím bokem, její pravou si dám jakoby za záda, podpírám ji levou a zároven ji to stejnou držím ruku, aby ji nestrkala do pusky... malá si na to zvykla a je to v poho...

zuzik28
21. júl 2011

@jarka_ch V tom krmení na koleně co ukazuje Haniula a v krmení v té dřevěné nepolohovací židličce není rozdíl...dítě sedí tak jako tak a je jedno v čem...jestli na klíně nebo v židličce. V židličce to budeš mít navíc pohodlnější🙂

louisiana
21. júl 2011

@jarka_ch my tiez uz asi 2 tyzdne papame vecer kasicky, maly je uvelebeny na ocinovi a ja krmim lyzickou. ale spapame zalostne malo 😢 ani 40ml nespapa. potom ho este nakojim.

sova33
21. júl 2011

@jarka_ch Já myslím, že to vajíčko je zatím v pohodě, ne? Spousta maminek to tak dělá. Ta kamarádka je krmila na klíně, ale v pololehu, skoro jako když ho kojíš.

louisiana
21. júl 2011

@albao ups, to som nejak poplietla 😅

sova33
21. júl 2011

@louisiana Já ho taky ještě kojím, myslím si, že se to i musí, ne? Kvůli tekutinám, ta kaše je na jídlo, ale tekutiny nedodá.

louisiana
21. júl 2011

baby, nas cakaju coskoro krstiny. tie co ste uz krstili, viete mi poradit? co vsetko potrebujem? specialnu sviecku? a kosielku s menom, ze? a tu kosielku ma mat na sebe alebo nie?
diky za odpoved 😉

louisiana
21. júl 2011

@sova33 neviem, ja tu kasu robim z MM, tak v tom ta tekutina je. neviem ci sa dokojit musi...to je teda dobra otazka. ja to kazdopadne robim, lebo šimi by to cez seba nijakovsky nepreniesol 😉 vecer mi na prse vysi 🙂

slniecko103
21. júl 2011

@louisiana aj my teraz ideme krstit maleho ,treba ti sviecku ,kosielku ale nam farar vravel ze to je na nas ci bude s menomn alebo bez je to na nas a ze kosielku oblieka farar pri krste a ked sa nebude dat obliect,ze maly bude protestovat tak ju iba na neho polozi.

sova33
21. júl 2011

@louisiana To jo, tekutina tam je, ale je to prostě jídlo. Prcek se přece musí napí, kolik potřebuje. Když je kojený, musí si to korigovat sám. Ale myslím, že i nekojené děti mají ke kaši mléko, ne? Aspoň ta kamrádka to tak měla. ale možná se pletu.
Já jsem si koupila knížku o výživě malých dětí a tam je vzorový jídelníček, vždycky tam píšou: kojené děti mléko dle potřeby, nekojené Xml UM. Ale jak píšeš, malý by bez kojení taky nevydržel.

lavazza
21. júl 2011

@sova33 to sou fakt tak dobrý a nepřibírají po tom hodně děti?zkusím mu dát kaši,zítra přijdem pozdě,ale v sobotu to zkusím a uvidím jak bude papat,třeba mu to zachutná

lavazza
21. júl 2011

@haniula tak u nás krmení v sedě u mě na klíně nehrozí 😀 to by to dopadlo,naučil se dělat blbiny s pusinou a když sem mu dneska dala do pusiny mrkvičku tak mi s legrací vyprsknul

lavazza
21. júl 2011

@zuzik28 no pokud neumí sedět,tak v té dřevěné bude asi klouzat dolů

sova33
21. júl 2011

Jak je to s přibíráním nevím, ale myslím, že aspoň u kojených dětí s tím nemusíme mít strach. Oni se napijí, kolik potřebují a víc do nich nedostaneš. A do těch nekojených myslím taky ne 😀 A hlavně, je to na noc, takže musí vydržet až do rána.

lavazza
21. júl 2011

@sova33 mě doktorka na minulé poradně říkala,že některé děti ta kaše nezasytí a stejně se budí,no Miky taky hodně cestuje po postýlce,takže se možná budí i tím,před chvílí sem na něj koukala a spí na bříšku se zvednutou zadnicí,fakt pohodlná pozice 😀

zuzik28
21. júl 2011

@lavazza No, to je asi taky fakt 😅 Já mám takovou dřevěnou rostoucí jídelní židličku Jitro a jsou tam pro mimi ještě takové vnitřní kalhoty právě, aby děti neklouzaly. Ale stejně nesedící dítě tam nemá co dělat...

sova33
21. júl 2011

@lavazza To je opravdu dobrá pozice 😀 Náš malý by na břiše nespal ani za tři zlatá prsa 😀 Jinak s tím zasycením ... já si myslím, že někdy je to i věc zvyku nebo žízeň. Hlavně teď v létě je možné, že se dítě vzbudí a neusne znovu, protože má třeba žízeň. Ale asi je pravda, že každého to asi nezasytí.

albao
22. júl 2011

@lavazza musi byt krasny s tou zdvihnutou prdelkou 😀

kamusek
22. júl 2011

@sova33
@lavazza Souhlasím holky s tím, že ne každého kašička zasytí. Naše Domča spinkala od narození krásně celou noc. A přibírala taky hezky, takže nebyl důvod ji budit. A poslední 3týdny je to hrůza. Vstává i 4x za noc a má hlad. A to jsem zkusila jí dát večer mlíčko co je přímo na noc, kašičku řidší z flašky i hustější lžičkou....a nezabírá vůbec nic ☹

albao
22. júl 2011

@kamusek ani u nas kasa nezabera. Napriklad vcera este o deviatej nechcela spat, tak som jej dala kasicku. O desiatej uz buvala, a o jednej uz som mala budicek 😀 Takze nezasyti anu nahodou 😀

louisiana
22. júl 2011

@kamusek @albao ani nam kasa nezabera, budi sa po nej tak isto ako aj bez nej, stale rovnako 😒
takze si nemyslim ze vstava lebo ma hlad, on chce byt proste prisaty na prse a hotovo

lavazza
22. júl 2011

@albao no krásný to je,ale pohodlný asi ne,dneska to bylo lepší,ale stejně nic moc,ráno před pátou byl aktivní až hrůza

verca84
22. júl 2011

ahojky holky, vidím, že tu řešíte kašičky, že to prcky nezasytí tak aby nám spali celou noc.. připojejem se k těm kteří po kašičce nespí celou noc.. má ji přes láhev v 19:30hod. až 20hod. a pak se probudí v 1 hod. že má hlad, to mi vypije i 150ml mlíčka apak ve 4hod. to dá tak 50ml mlíčka a spí až do 6:30hod. další mlíčko chce ažv 9hod.
chtěla jsem se vás zeptat, nevíte jak to je s vajíčkem.. vím, že můžou jen žloutek, ale kde to najdu více rozepsané at si o tom můžu počíst.. celé můžou až od 1 roku..
Jinak malá už válí sudy jak profík, začla se plazit, a má teda rychlost, ale to musí mít motivaci 🙂 když má něco zajímavého v dohledu tak je tam jedna dvě.. jak se jen tak někde chce dostat, tak se šourá 😀 😀
začly jsme chodit na plavání do Kenny klubu. Malá je max. spokojená, řádi tam jak blázen a je ráda, když je v kolektivu prcků.. to ji ty očička přímo svítí.. je sranda jak začnou brblat.. 🙂

cara.m
22. júl 2011

@verca84 rozepsané je to krásně tady http://www.kojeni.net/prikrmy.php 😉

verca84
22. júl 2011

@cara.m - ahojky, jééé ony ty stránky už zase fungují.. já se tam několikrát zkoušela dostat, a nenajela mi stránka.. no tak to se tam jdu hned mrknout.. moc děkuji. 😉 😉

cara.m
22. júl 2011

@verca84 😉 není zač 🙂

sova33
22. júl 2011

Ahoj, tak my od včerejška už zase nejíme mrkev. Pět dní mi snědl 5-10 lžiček a včera a dnes skoro nic, prostě neotevře pusu ☹ Když ho trochu obelstím, dostanu do něj tak dvě lžičky a oba jsme od mrkve až za ušima. Nevím, čím to je. Předevčírem se mu prořezal zub, tak si říkám, že je to třeba tím, ale nevím. 😒 Jinak po té kaši nám prcek skoro celou noc vydrží, dostane ji v sedm a spí do půl čtvrté až páté. Sice se před půlnocí vzbudil, ale hlad to nebyl, tak chvilku kníkal a pak usnul.

ivkaj
22. júl 2011

@sova33 Mrvičku vaříš doma nebo sklenička? Jestli třeba nemá jinou chuť. A co třeba zkusit jinou zeleninu a k mrkvičce se vrátit později?
My jsme začli teprve včera, to mi přišlo, že je docela nadšený a že by snědl víc než jsem měla nachystané, dneska už jen tak občas otevřel pusu, tak se děsím zítřka.

lavazza
22. júl 2011

@sova33 mě dneska asi 2x sám a pěkně otevřel pusinu,ale to bylo tak všechno,musela sem to do něj cpát,naučil se prskat a dělat blbiny pusou a tak jak sem mu dala k puse lžičku,tak prsknul a měl z toho ohromnou radost,když mu jdu dát kapičky ráno tak pěkně otevře pusinu,kdyby tohle dělat i u jídla,no sem zvědavá jak mu bude chutnat brokolice a ovoce,snad to bude lepší

mě spal Miky od cca 3měsíců celou noc,ale poslední dobou to stojí za prd,já si myslím,že hlad to není