Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
baby, nas cakaju coskoro krstiny. tie co ste uz krstili, viete mi poradit? co vsetko potrebujem? specialnu sviecku? a kosielku s menom, ze? a tu kosielku ma mat na sebe alebo nie?
diky za odpoved 😉
@louisiana aj my teraz ideme krstit maleho ,treba ti sviecku ,kosielku ale nam farar vravel ze to je na nas ci bude s menomn alebo bez je to na nas a ze kosielku oblieka farar pri krste a ked sa nebude dat obliect,ze maly bude protestovat tak ju iba na neho polozi.
@louisiana To jo, tekutina tam je, ale je to prostě jídlo. Prcek se přece musí napí, kolik potřebuje. Když je kojený, musí si to korigovat sám. Ale myslím, že i nekojené děti mají ke kaši mléko, ne? Aspoň ta kamrádka to tak měla. ale možná se pletu.
Já jsem si koupila knížku o výživě malých dětí a tam je vzorový jídelníček, vždycky tam píšou: kojené děti mléko dle potřeby, nekojené Xml UM. Ale jak píšeš, malý by bez kojení taky nevydržel.
Jak je to s přibíráním nevím, ale myslím, že aspoň u kojených dětí s tím nemusíme mít strach. Oni se napijí, kolik potřebují a víc do nich nedostaneš. A do těch nekojených myslím taky ne 😀 A hlavně, je to na noc, takže musí vydržet až do rána.
@lavazza To je opravdu dobrá pozice 😀 Náš malý by na břiše nespal ani za tři zlatá prsa 😀 Jinak s tím zasycením ... já si myslím, že někdy je to i věc zvyku nebo žízeň. Hlavně teď v létě je možné, že se dítě vzbudí a neusne znovu, protože má třeba žízeň. Ale asi je pravda, že každého to asi nezasytí.
@sova33
@lavazza Souhlasím holky s tím, že ne každého kašička zasytí. Naše Domča spinkala od narození krásně celou noc. A přibírala taky hezky, takže nebyl důvod ji budit. A poslední 3týdny je to hrůza. Vstává i 4x za noc a má hlad. A to jsem zkusila jí dát večer mlíčko co je přímo na noc, kašičku řidší z flašky i hustější lžičkou....a nezabírá vůbec nic ☹
ahojky holky, vidím, že tu řešíte kašičky, že to prcky nezasytí tak aby nám spali celou noc.. připojejem se k těm kteří po kašičce nespí celou noc.. má ji přes láhev v 19:30hod. až 20hod. a pak se probudí v 1 hod. že má hlad, to mi vypije i 150ml mlíčka apak ve 4hod. to dá tak 50ml mlíčka a spí až do 6:30hod. další mlíčko chce ažv 9hod.
chtěla jsem se vás zeptat, nevíte jak to je s vajíčkem.. vím, že můžou jen žloutek, ale kde to najdu více rozepsané at si o tom můžu počíst.. celé můžou až od 1 roku..
Jinak malá už válí sudy jak profík, začla se plazit, a má teda rychlost, ale to musí mít motivaci 🙂 když má něco zajímavého v dohledu tak je tam jedna dvě.. jak se jen tak někde chce dostat, tak se šourá 😀 😀
začly jsme chodit na plavání do Kenny klubu. Malá je max. spokojená, řádi tam jak blázen a je ráda, když je v kolektivu prcků.. to ji ty očička přímo svítí.. je sranda jak začnou brblat.. 🙂
@verca84 rozepsané je to krásně tady http://www.kojeni.net/prikrmy.php 😉
Ahoj, tak my od včerejška už zase nejíme mrkev. Pět dní mi snědl 5-10 lžiček a včera a dnes skoro nic, prostě neotevře pusu ☹ Když ho trochu obelstím, dostanu do něj tak dvě lžičky a oba jsme od mrkve až za ušima. Nevím, čím to je. Předevčírem se mu prořezal zub, tak si říkám, že je to třeba tím, ale nevím. 😒 Jinak po té kaši nám prcek skoro celou noc vydrží, dostane ji v sedm a spí do půl čtvrté až páté. Sice se před půlnocí vzbudil, ale hlad to nebyl, tak chvilku kníkal a pak usnul.
@sova33 Mrvičku vaříš doma nebo sklenička? Jestli třeba nemá jinou chuť. A co třeba zkusit jinou zeleninu a k mrkvičce se vrátit později?
My jsme začli teprve včera, to mi přišlo, že je docela nadšený a že by snědl víc než jsem měla nachystané, dneska už jen tak občas otevřel pusu, tak se děsím zítřka.
@sova33 mě dneska asi 2x sám a pěkně otevřel pusinu,ale to bylo tak všechno,musela sem to do něj cpát,naučil se prskat a dělat blbiny pusou a tak jak sem mu dala k puse lžičku,tak prsknul a měl z toho ohromnou radost,když mu jdu dát kapičky ráno tak pěkně otevře pusinu,kdyby tohle dělat i u jídla,no sem zvědavá jak mu bude chutnat brokolice a ovoce,snad to bude lepší
mě spal Miky od cca 3měsíců celou noc,ale poslední dobou to stojí za prd,já si myslím,že hlad to není

@haniula
@sova33 pozriem teda nejaku kasicku a skusim to s tou lyzickou 🙂 ja ho zatial krmim vo vajicku,lebo stolicku mame len taku drevenu este po nas 🙂 a ta sa polohovat neda 😝 to krmenie na kolene musim vyskusat,to sa mi paci len ci sa bude pacit aj jemu 😀