Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ahoj holky, my jsme byly včera na poradně...aktuální míry jsou 8 460 g a 71 cm. Ale musím se trochu pochlubit...
Paní doktorka nestačila valit oči. My už totiž lezeme jak drak, sama si sedne a zvládne klek jen na nožičkách, že se drží skříňky nebo něčeho jiného. Prý za svou praxi neviděla v 6 měsících tak motoricky nadané dítě. 🙂 Teď mám spíš strach, aby si nějak neublížila, když je to vše tak rychlé...ale prý je to samovolný vývoj a takže se nemám znepokojovat.
Dostala první dávku synflorixu a dneska teda ohromná reakce. Horečka, nemůže spát, pořád jen řve, je celá červená, prostě úplně vyřízená. Snad to bude brzy lepší. Myslím, že se jí k tomu klube ještě zoube...aby toho nebylo málo 😅
Jinak už papáme mrkvičku, brokolici, květák, špenát, bramboru a cuketu. Na sváču dám občas banán. To je vše, ale za chvíli asi zkusíme i kaši na večer.
tak mi odchadzame zase k nasim, lebo v tomto blbom pocasi sa dusime v dvojizbovom byte, ani von, a tatinko chodi az okolo siedmej, kocikove kamosky sa vyparili,, no jedna chodi k mame kazdy den a druha uz nekocikuje ale maly beha ostosest. a tak opat k maminke, do rodnej viesky, kde su kamosky, a veselo.... 🙂
Já mám dnes podruhé šílenou radost, udělala sem Mikymu kašičku co mi přišla dnes od Nestlé,nechtělo se mi včera rozdělávat celou krabici po tom co nechtěl kaši od Nutrilonu a dnes mi přišly dva vzorky a Mikymu tak zachutnala,že sem nestačila krmit a jak se rozčiloval když mi to trvalo,kopal nožičkama,tak že se až rozhoupal v lehátku.No já mám fakt radost a jak krásně papal a otvíral pusinu,snad to vydrží 😀
@sova33 Od nutrilonu mi přišla přes nějakej kupon v nemocnici,to mi přišlo i CD.A ta od nestle mi přišla,myslím protože sem zaregistrovaná na www.kojeneckavyziva.cz a přišel mi i omyvatelný bryndáček.Jinak sem kupovala v DMku od nestle první kaši - bez chuti,banánovou a jablečnou.Tak uvidím jak mu budou chutnat další příchutě.
Dneska měl mrkvičku a nestíhala sem zas krmit,to mě překvapil mile,takže zítra musím dát víc,protože vypadalo,že by si dal ještě.
No uvidíme co bude říkat na květák a další zeleninu.Příští týden začnu s ovocem,snad mu bude chutnat.
Dneska pěkně otvíral pusinku,žádný prskání.
Tchýně říkala,že manžel pěkně jedl do roka a pak to stálo za houby,tak snad nebude po něm.Neteř pěkně válčí s jídlem a chvíli neposedí,já učím jíst Mikyho v lehátku než nám dorazí židlička.
@lavazza My jsme včera dali poprvé jablko (podusila jsem ho a rozmačkala) a dneska mi to všechno snědl a da by si taky ještě 🙂 A taky je vidět pokrok v technice jezení, taky už hezky otvírá pusu a nešmrdlá do toho jazykem.
My jsme měli k obědu mrkev+brambor+cuketa a taky se olizoval 🙂
Zdravím všechny a mám dotaz, zkoušely jste už dát prckům nějaký pečivo na ožužlávání (myslím chleba nebo rohlík)? Četla jsem, že se lepek může dávat od 6 měsíců, ale furt si nejsem jistá, kdy by se měly správně zavádět přílohy k masozeleninovým příkrmům (jako těstoviny, rýže) a pak to pečivo na ožužlávání....
@sjussi a kolkokrat medzitym kojis?Lebo ja kojim rano o 9, potom obed o 12, potom o 14.00 kojim potom medzi 16.00-16.30-ovocie, potom o 19.00 kojim a o 21.00 kojim a potom medzi 4.00-6.00 ked sa zobudi kojim ....bojim sa vynechat o 19.00 kojenie, lebo od 14.00- 21.00 je to dost velky odstup a ze sa mi bude tvorit menej mlieka.
@ivetkatka197808 Méně mléka se ti tvořit nebude, laktace by se měla přizpůsobit poptávce 🙂
@ivetkatka197808 rano kolem půl 6 pak v půl 9 ma ovoce 12 obed 14:30 svaca 18:30 vecere a mezitim kojim,vetsinou tak 1-2 hodiny po jidle.Tak 5x pres den a v noci bud taky tak a nebo vic nebo min zalezi jak se vzbudi
Holky, můžu se zeptat....jak dlouho po očkování může mít mimčo teploty? My jsme byly s malou na očkování v úterý v poledne a pořád má horečky...hned ráno měla skoro 39. Je to normální?
@zuzik28 Zuzi ja by som pre istotu uz zavolala lekarke. My sme boli na ockovani v stredu a dva dni mala vysoke teploty, dnes zatial uz nie, takze neviem inak poradit, ale uz sa mi to zda dlho. Mozno ma niekto opravi a povie, ze je to v norme, ja by som vsak radsej lekarke aspon zavolala.
holky díky....když oni jí k tomu ještě rostou zoubky, takže nevím. Ale jinak jí nic není. Musím jí změřit jak se probudí a uvidím
@zuzik28 po očkovaní je kadečo normálne, bohužial. Staršia mi mesiac po očkovaní vkuse revala.
@brego "po novom" sa vraj lepok zavádza medzi 6 a 7 mesiacom. Teda po šiestom a do konca siedmeho. Vraj 😉
nam rastie dalsi zub, v poradi siedmy... takze opat pokakany skoro do kazdej plienky. inak papame uz aj jogurty ale nie casto lebo teraz vela kakame. a lepok mame zavedeny od 6 mesiaca a nerobi mu problemy. len tie zuby..ach tie zuby 😒

Tak Mikymu docela chutnala brokolice,dnes sem schválně zkusila opět mrkev a snědl všechno co sem ohřála.Tak mám radost.
Dneska mi od Nestlé přišly dva pytlíky první kaše a omyvatelný bryndáček.Tak sem zvědavá jak mu to bude chutnat,protože kaše od Nutrilonu co mi poslali mi nesnědl.
Dnešní noc opět krize, vzbudil se asi v 11,když sem ho pochovala tak dělal ejaeja a usnul a jen co sem ho položila tak byl hned vzhůru,takže sem ho na střídačku nosila a pak když sem ho kojila v posteli tak usnul asi po 1v noci a spal asi do 4:15.