icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
27. júl 2011

Tak Mikymu docela chutnala brokolice,dnes sem schválně zkusila opět mrkev a snědl všechno co sem ohřála.Tak mám radost.
Dneska mi od Nestlé přišly dva pytlíky první kaše a omyvatelný bryndáček.Tak sem zvědavá jak mu to bude chutnat,protože kaše od Nutrilonu co mi poslali mi nesnědl.

Dnešní noc opět krize, vzbudil se asi v 11,když sem ho pochovala tak dělal ejaeja a usnul a jen co sem ho položila tak byl hned vzhůru,takže sem ho na střídačku nosila a pak když sem ho kojila v posteli tak usnul asi po 1v noci a spal asi do 4:15.

zuzik28
27. júl 2011

ahoj holky, my jsme byly včera na poradně...aktuální míry jsou 8 460 g a 71 cm. Ale musím se trochu pochlubit...
Paní doktorka nestačila valit oči. My už totiž lezeme jak drak, sama si sedne a zvládne klek jen na nožičkách, že se drží skříňky nebo něčeho jiného. Prý za svou praxi neviděla v 6 měsících tak motoricky nadané dítě. 🙂 Teď mám spíš strach, aby si nějak neublížila, když je to vše tak rychlé...ale prý je to samovolný vývoj a takže se nemám znepokojovat.
Dostala první dávku synflorixu a dneska teda ohromná reakce. Horečka, nemůže spát, pořád jen řve, je celá červená, prostě úplně vyřízená. Snad to bude brzy lepší. Myslím, že se jí k tomu klube ještě zoube...aby toho nebylo málo 😅
Jinak už papáme mrkvičku, brokolici, květák, špenát, bramboru a cuketu. Na sváču dám občas banán. To je vše, ale za chvíli asi zkusíme i kaši na večer.

ellahop
27. júl 2011

@zuzik28 wow, a ani jej v nicom nebran, ked takto krasne napreduje. moja suseda, ma chlapceka, ktory v 9 mesiacoch chodil... a tiez to bolo podobne ako tvoja mala...len ti verim, ze na nu musis davat riadny pozor

cara.m
27. júl 2011

@misha8 pořád tady ale nějak nestihám anebo když dojdu k pc, tak jen tupě zírám 🙂

ellahop
27. júl 2011

tak mi odchadzame zase k nasim, lebo v tomto blbom pocasi sa dusime v dvojizbovom byte, ani von, a tatinko chodi az okolo siedmej, kocikove kamosky sa vyparili,, no jedna chodi k mame kazdy den a druha uz nekocikuje ale maly beha ostosest. a tak opat k maminke, do rodnej viesky, kde su kamosky, a veselo.... 🙂

verca84
27. júl 2011

@petrakm ahojky, právě chci taky nechat očkovat proti TBC. Ale co jsem ted četla tak to udělám až na září.. jelikož chodíme na plavání a peníze by mi nikdo nevrátil.. nejsme rizikoví, jen pro klid duše... stejně nechápu proč to zrušili.. já bych to nechala povinně...

lavazza
27. júl 2011

@zuzik28 to jste teda šikulky

lavazza
27. júl 2011

Já mám dnes podruhé šílenou radost, udělala sem Mikymu kašičku co mi přišla dnes od Nestlé,nechtělo se mi včera rozdělávat celou krabici po tom co nechtěl kaši od Nutrilonu a dnes mi přišly dva vzorky a Mikymu tak zachutnala,že sem nestačila krmit a jak se rozčiloval když mi to trvalo,kopal nožičkama,tak že se až rozhoupal v lehátku.No já mám fakt radost a jak krásně papal a otvíral pusinu,snad to vydrží 😀

sova33
27. júl 2011

@lavazza Blahopřeju, náš prcek se taky strašně rozčiluje, když nestíhám 😀 My teda baštíme tu nutriloňáckou a chutná mu 🙂 Jak jsi přeišla k těm vzorkům?

lavazza
28. júl 2011

@sova33 Od nutrilonu mi přišla přes nějakej kupon v nemocnici,to mi přišlo i CD.A ta od nestle mi přišla,myslím protože sem zaregistrovaná na www.kojeneckavyziva.cz a přišel mi i omyvatelný bryndáček.Jinak sem kupovala v DMku od nestle první kaši - bez chuti,banánovou a jablečnou.Tak uvidím jak mu budou chutnat další příchutě.
Dneska měl mrkvičku a nestíhala sem zas krmit,to mě překvapil mile,takže zítra musím dát víc,protože vypadalo,že by si dal ještě.
No uvidíme co bude říkat na květák a další zeleninu.Příští týden začnu s ovocem,snad mu bude chutnat.
Dneska pěkně otvíral pusinku,žádný prskání.
Tchýně říkala,že manžel pěkně jedl do roka a pak to stálo za houby,tak snad nebude po něm.Neteř pěkně válčí s jídlem a chvíli neposedí,já učím jíst Mikyho v lehátku než nám dorazí židlička.

sova33
28. júl 2011

@lavazza My jsme včera dali poprvé jablko (podusila jsem ho a rozmačkala) a dneska mi to všechno snědl a da by si taky ještě 🙂 A taky je vidět pokrok v technice jezení, taky už hezky otvírá pusu a nešmrdlá do toho jazykem.
My jsme měli k obědu mrkev+brambor+cuketa a taky se olizoval 🙂

lavazza
28. júl 2011

@sova33 Tak to je fajn,jen aby jim to vydrželo.Dneska sem si říkala tchýni,že si vezmu ze zahrádky cuketu,tak sem zvědavá jak mu bude chutnat.

sova33
28. júl 2011

@lavazza Určitě bude 🙂 A brambory jsi už dávala?
A jak snáší prcek mrkev? Nemá zácpu? My jsme po samotné mrkvi měli problémy.

brego
28. júl 2011

@zuzik28 Jé, to je Kristýnka šikulka takhle brzy lézt, gratuluju 🙂 To náš prcek jen zkouší první pokusy o plazení....

brego
28. júl 2011

Zdravím všechny a mám dotaz, zkoušely jste už dát prckům nějaký pečivo na ožužlávání (myslím chleba nebo rohlík)? Četla jsem, že se lepek může dávat od 6 měsíců, ale furt si nejsem jistá, kdy by se měly správně zavádět přílohy k masozeleninovým příkrmům (jako těstoviny, rýže) a pak to pečivo na ožužlávání....

sova33
28. júl 2011

@brego Ahoj, koukni sem, jsou tu nějaké orientační tabulky, třeba ti to pomůže 🙂

ivetkatka197808
28. júl 2011

@sjussi a kolkokrat medzitym kojis?Lebo ja kojim rano o 9, potom obed o 12, potom o 14.00 kojim potom medzi 16.00-16.30-ovocie, potom o 19.00 kojim a o 21.00 kojim a potom medzi 4.00-6.00 ked sa zobudi kojim ....bojim sa vynechat o 19.00 kojenie, lebo od 14.00- 21.00 je to dost velky odstup a ze sa mi bude tvorit menej mlieka.

sova33
28. júl 2011

@ivetkatka197808 Méně mléka se ti tvořit nebude, laktace by se měla přizpůsobit poptávce 🙂

kamusek
29. júl 2011

@brego Já už Domince na žužlání rohlík i chleba dávám. Stejně to fakt jen žužlá, sní úplné minimum. A je to prý v pořádku, doktorka říkala, že se nic už stát nemůže...

sjussi
29. júl 2011

@ivetkatka197808 rano kolem půl 6 pak v půl 9 ma ovoce 12 obed 14:30 svaca 18:30 vecere a mezitim kojim,vetsinou tak 1-2 hodiny po jidle.Tak 5x pres den a v noci bud taky tak a nebo vic nebo min zalezi jak se vzbudi

zuzik28
29. júl 2011

Holky, můžu se zeptat....jak dlouho po očkování může mít mimčo teploty? My jsme byly s malou na očkování v úterý v poledne a pořád má horečky...hned ráno měla skoro 39. Je to normální?

sirael
29. júl 2011

@zuzik28 Zuzi ja by som pre istotu uz zavolala lekarke. My sme boli na ockovani v stredu a dva dni mala vysoke teploty, dnes zatial uz nie, takze neviem inak poradit, ale uz sa mi to zda dlho. Mozno ma niekto opravi a povie, ze je to v norme, ja by som vsak radsej lekarke aspon zavolala.

kamusek
29. júl 2011

@zuzik28 Mě doktorka říkala, že do 48hodin. Pak už je jiná příčina...

sjussi
29. júl 2011

@zuzik28 my sme meli jen dva dny

zuzik28
29. júl 2011

holky díky....když oni jí k tomu ještě rostou zoubky, takže nevím. Ale jinak jí nic není. Musím jí změřit jak se probudí a uvidím

ivkaj
29. júl 2011

@zuzik28 Mě Dr. říkala, že teploty max 2dny. Raěji jí zavolej, přeci jen bude víkend.

brego
29. júl 2011

@kamusek Díky, asi nějaký chleba zkusím, aby pořád nežužlal všechny papíry, na který přijde 😀
@zuzik28 Mě Dr. říkala max 3 dny po očkování.

martuska75
29. júl 2011

@zuzik28 po očkovaní je kadečo normálne, bohužial. Staršia mi mesiac po očkovaní vkuse revala.

martuska75
29. júl 2011

@brego "po novom" sa vraj lepok zavádza medzi 6 a 7 mesiacom. Teda po šiestom a do konca siedmeho. Vraj 😉

ellahop
29. júl 2011

nam rastie dalsi zub, v poradi siedmy... takze opat pokakany skoro do kazdej plienky. inak papame uz aj jogurty ale nie casto lebo teraz vela kakame. a lepok mame zavedeny od 6 mesiaca a nerobi mu problemy. len tie zuby..ach tie zuby 😒