icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

louisiana
2. aug 2011

@cara.m tak teda vkladam velke nadeje do repy!!! šiminko papa tak malo ze sa pomaly zacinam bat ci dostava vsetko potrebne ako ma...no z takeho maleho mnozstva.
ta kasa sa zaraba tusim do 150ml mlieka...ta davka je pre nas v nedohladne

cara.m
2. aug 2011

@louisiana dej pak vědět, zda chutnala 😉
já vždy když jsem odstříkávala, třeba z počátku kojení, tak jsem nikdy nodstříkala moc. Takže odstříkat množství na udělání kaše je pro mě nadlidský výkon 😒 koupím asi mléčnou bio od Hippu tam by cukr být dle netu neměl. Ještě prostuduji krabici přímo v obchodě 😝

cara.m
2. aug 2011

A teď jsem v lékárně nakoupila čaje a objednala šťávičky. Začneme dodržovat pitný režim, teď dávám pít vodu aby se naučil z pítka a má z toho zábavu. Ale někdy vypije hodně někdy nic. Takže jak přidáme kaši, měl by začít už pořádně pít, tak budeme střídat vše možné a uvidím

stanulka551
2. aug 2011

len na chvilu par sekund som sa otocila ked som malu krmila, a Rebecca schmatla misku s jedlom a uz to bolo vsade .... pomoooooooc, davajte si na to bacha 😅

cufinka
2. aug 2011

@cara.m vůbec netuším co jim na tom nechutná ...koupila jsem úplně vynikající od hami vanilkovou ta byla taaaaaak dobrááá 😀 😀 😀 😀 😀 ale Nelí to nechutnalo

jarka_ch
2. aug 2011

@cara.m my papame pred kupanim a potom sa este normalne nakoji,ale aj tak sa budi 2-3x za noc

jarka_ch
2. aug 2011

@lavazza tiez mam pri kupani pocit,ze vytopime susedov 😀 😀 😀

kamusek
2. aug 2011

@jarka_ch Tak nějak to je i u nás....taky papáme před koupáním kašičku a pak po koupání má ještě mlíčko. Do 6. měsíců jí stačilo jen mlíčko a spala celou noc (od 3.týdnů). Teď má hlad i 3x za noc ☹ Už fakt nechápu. A to papá hezky i přes den a přibírá taky krásně. Chtěla bych to noční papání omezit, ale bohužel, nedá se oklamat. Zkoušla jsem jí v noci dát jen čajík nebo vodičku, ale neprošlo mi to 😀

lavazza
2. aug 2011

@cara.m já měla půjčenou el.odsávačku od medely a můžu ti říct,že pákovou od aventu sem odstříkala mlíko mnohem rychleji a navíc je dost hlasitá a teď sem zjistila,že i ručně odstříkám dost mlíka,ale ten náš by to asi pěkně prořval než bych odstříkla dostatečné množství

Jak píšeš o těch šťávičkách,tak Martin koupil malému od Hamánka bio jablko a pěkně se ksichtil a já sem minule koupila čajíček ve skleničce hrozno s meduňkou a hádej kdo to vypil,nechce vůbec pít,dřív vypil aspoň trochu čaje s meduňkou a teď nic nebo jestli mu vadí flaška,čert ví,zkusím mu koupit pítko gumové na hrneček od Nuku,máme ho od 8m a je dost tvrdé

lavazza
2. aug 2011

@stanulka551 malej mi po misce taky párkrát hmátnul,ale já byla naštěstí rychlejší,taky kolikrát sahá po lžičce,že chce sám,to bude ještě boj

lavazza
2. aug 2011

@kamusek tak je to i u nás,dřív pohoda,spali sme všichni a teď i po kaši se budí kolikrát za noc

cara.m
2. aug 2011

@lavazza tak Adík čajík vypil. Falšku jsem mu nedávala, dostal rovnou pítko od Aventu od 6. měsíce, je měkké 😉
Chi tak jsem zvědavá, co řekne na tu šťávičku teda 🙂

kamusek
2. aug 2011

@lavazza Jojo, tak krásně spinkala a teď má pořád hlad. No snad to přejde, až toho bude jíst víc - více normálních jídel. Teď má jednou denně zeleninu a jednou ovoce. Jinak mlíčko....
Naštěstí pít pije hodně. Vypije cokoliv. A hooodně. Ať už čajík, mlíčko nebo šťávičku (kupuju většinou v DMku tu jejich značku) a ředím ji to kojeneckou vodou...Pije tak dlouho, dokud nemá prázdnou flašku. A taky už používáme pítko od Nuku od 6. měsíců. Je tam akorát dírka a hlavně je měkké jako dudlík u flašky...

misag23
2. aug 2011

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, ale teď jsem vás poctivě dočetla, tak jsem v obraze 🙂
Včera jsme byli na půlroční kontrole. Naše míry - 8400g, 70 cm. Je to kus chlapa, ale taky trošku lenoch. Už se aspoň přetáčí, ale jen přes pravý bok, na druhou stranu mu to nejde. Paní doktorka nám nakázala trénovat přitahování nožiček, on si zatím dosáhne jen na kolínka, to jiné děti už si strkají palce do pusy. Prý mu pak půjde všechno lépe - přetáčení, lezení, sezení. Včera se začal maličko plazit směrem dozadu. Tak budeme trénovat a ono to časem snad přijde.

misag23
2. aug 2011

@lavazza @maova Já jsem čtyřky plínky začala dávat právě dnes. Už nám došly trojkové zásoby a máme skoro 8,5 kg, tak jsme nakoupili čtyřky. Z trojek už měl trošku otlačené bříško. Střídáme Huggies a Pampers a obojí nám vyhovují.
Jinak myslím, že rýže se může dávat klidně hned po zavedení příkrmu a na těstoviny jsem se ptala dnes doktorky a prý je můžeme už zkusit taky - ale bezvaječné. Jogurty prý ještě ne, ty až tak po osmém měsíci.
My máme zatím maso+zeleninu k obědu, kaši k večeři a teď o víkendu jsme začali k ranní sváče ovoce, jinak mlíko.

@cara.m Já dávám kaši k večeři kolem šesté, o půl osmé koupeme a pak ještě před spaním dostane trošku mlíčka. Vydrží tak do čtyř do rána. Zatím máme vyzkoušené jen rýžové bez příchuti od Hami. Lepek dle doktorky už máme co nejdříve vyzkoušet. A jak si dala Adámkovi meloun, rozmixovaný?

misag23
2. aug 2011

Holky, čtu tady, že už vaši prckové pijí z učících hrnečků. Já to Fílu nemůžu vůbec naučit. On je zvyklý na flašku. Máme hrníček od Aventu a přijde mi, že to z něho teče hrozně rychle. On se s tím začne vždycky jakoby dávit. Možná zkusím nejdříve koupit větší dírky do flašky, máme jen se dvěma dírkama, protože i tak vypije mlíčko dle doktorky hrozně rychle. Jinak náš pitný režim není nic moc - čajíčky nechce, samotnou vodu taky ne. Pije jen ředěné šťávičky, ale tak aspoň něco.

cara.m
2. aug 2011

@misag23 jj první jsem ho chtěla mačkat, ale jaksi to nešlo 😀 tak jsem ho mixla 🙂

jarka_ch
2. aug 2011

@kamusek tiez sme spavali celu noc,iba obcas sa stalo ze sa v noci zobudil a teraz hroooza 😖 uz som si odvykla od tolkeho vstavania

albao
3. aug 2011

@misag23 nam pitie nejde vobec. Nakoniec sme skoncili tak, ze papanie je pre Hanicku to z misky, a pitie je z prsnika 😀 Ale musime na tom zapracovat 🙂

maova
3. aug 2011

Nelinka taky nechce pít nic. Mám pocit, že prostě nemá žízeň. Jen když byly vedra, tak pila, ale teď si cucne a jestli za den vypije 10ml, tak je to hodně ☹ Musím se na to zeptat doktorky, jak moc by měla pít.

albao
3. aug 2011

@maova a kojite vy? Lebo ja mam pocit, ze u nas je to kojenim. Alebo presnejsie - problem je, ze hrnceky sa nepodobaju prsniku 😀

lavazza
3. aug 2011

@misag23 teda to máš pěknýho pořízka 😉 už nemáme žádný miminka

lavazza
3. aug 2011

Miky včera usnul okolo 20:45 a vzbudil se ve 2:15 a usnul hned a pak ještě ve 3:45 a pak spal až do 7:15,takže dneska fajn noc.

Jinak vám můžu říct,že to co za poslední dva dny udělal Mikuláš do plíny by Huggieska asi jen tak nepřežila,já sem měla celkem co dělat.Sem si říkala,že když bude normálně jíst,nebude tolik dělat do plíny a hlavně tak často.

maova
3. aug 2011

@albao já nekojím, takže u nás to tím nebude 😉 Ale dneska jen co jsem to napsala, tak se Nelinka rozhodla, že bude pít a už vypila asi 70 ml 🙂 Jenže podle mě je to tím, že je venku teplo, jak se zase ochladí, nevypije nic. Takže si říkám, že prostě nemá tu potřebu a je to asi jedno. Jo, ale pije normálně z flašky hrníček jí zatím nic neříká.

krpcek
3. aug 2011

ahojte. ospravedlnujem sa, ze vam sem leziem, len potrebujem poradit. co ste obliekali babatkam, ked ste chodili na prechadzky a bolo okolo 0 stupnov? moja prvorodena je aprilova a to uz sme mali okolo 20 stupnov, takze vobec neviem, co by som takemu malickemu babatku obliekla. fusak a overal je jasny, ale co pod to?
dakujem za kazdu radu! 🙂

sova33
3. aug 2011

@krpcek Ahoj, já jsem mu dávala bodýčko a dupačky a na to ještě mikču nebo svetřík a když se mi zdálo joo zima, tak i ještě jedny kalhoty 😀 Ale myslím si, že jsem to trochu přeháněla.

louisiana
3. aug 2011

@krpcek ahoj, ja som davala body s dlhym rukavom, ponozky a na to overal. dostal ciapocku a sup do fusaku. my sme mali ale velmi, velmi teplyyyyy fusak 😉

louisiana
3. aug 2011

pitny rezim u nas tiez nic moc, teda skoro ziadny, šimi ma tiez ten hrncek od aventu aby si zvykal, ale vacsinou len hryzie do sosacika. niekedy sa aj napije ale malo. po jedle mu dam vzdy na zapitie par lyzieciek vodicky. a to je asi tak vsetko 🙂

ellahop
3. aug 2011

@maova daj si na to bacha, lebo male deti a stary ludia maju znizeny pocit smadu, to ale neznamena ze nemaju pit,,, pit sa jednoducho musi,,,aspon trosku.

sova33
3. aug 2011

@maova Souhlasím s @ellahop , děti žízeň tak nevnímají, ale pokud nekojíš, pít prostě musí.