icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

zuzik28
5. aug 2011

Holky, u nás se také vůbec nepije, ještě kojím tak to neřeším. Ale už jsem zkoušela flašku s všemožným pitím a nechtěla vůbec nic tak jsem zvědavá jak to budeme dělat (přitom z flaštičky večer normálně pije mlíčko).
Když jsem řešila s Ondrou, že vůbec nepije, tak mi doktor řekl: "viděla jste někdy v Česku dehydrované dítě?" 😀 Pokud samozřejmě pominu dehydrataci způsobenou nemocí, např. průjmem. Takže tak...

misha8
5. aug 2011

@kinsli chlebík,pečivo,cestoviny 😉
@zuzik28 ano lenže vy kojíte a tým aj uhasujete smäd tie čo nekojíme umelé mlieko smäd nerieši

vikaki
5. aug 2011

@kinsli A aky ste vy velky? asi vacsi od nas ze? ved mate chlapceka 😀

albao
5. aug 2011

Tak my kojime a doteraz bola vodicka problem. Ale vcera som skusila cajik a ten isiel (40ml) - pokial bol teply 😝 😀 Takze asi budem varit teply caj

lavazza
5. aug 2011

@kinsli to musíme být venku a musí být jo teplo aby něco vypil,jinak mám smůlu

lavazza
5. aug 2011

Tak dneska sem zkusila dát Mikymu květák s bramborem a mohla sem to jíst sama,pár lžiček sem do něho dostala,ale to spíš zázrakem.Včera sem mu dávala banán,teda ze skleničky,ale spíš mu vadilo,že to bylo studený,zkusím namačkat kupovaný a uvidíme.

petrakm
5. aug 2011

Ahoj,nestalo se vám,ze by bylo miminko při počátku příkrmů opruzele kolem pusinky?dávám ten zaklad,tzn nealergizujici zeleninu(teda nemela by byt),dnes po brokolici,resp jak se projevuje alergie?myslela jsem,ze by se osypal všude..díky,brambor mrkev je ok,ještě mne možna napadlo odreni ,jak si VŠE cpe do pusy ,rostou mu zuby,před par dny se mi to stalo po cukete,pak zase klid (byli jsme pryc-prikrm brambor-mrkev)a dnes po navratu brokolici,tak nevím,přijde mi to divny,ze by z jídla..ale hračky měl ty stejne s sebou..diky

lavazza
5. aug 2011

Tak sme byli dneska trochu nakupovat.Koupila sem pár věcí na vánoce, něco málo Mikymu jako čepičky teplější,ponožky-to je síla,všude prodávají jen hrozně dlouhé,taky bundičku na podzim,ale na to že to je 74 tak mi přijde dost veliká.
Taky sme koukali po golfkách,Martin má jednoho favorita a asi s ním nehnu.

misag23
5. aug 2011

@lavazza A jaké golfky manžel vybral? Já zrovna teď koukám na netu jaký je výběr a nějak se v tom ztrácím 😒

lavazza
5. aug 2011

@misag23 No je toho opravdu hodně - Martin vybral Caretero maximus,zdá se mu velký a má dobrá velká kolečka.Mě se líbí od Espira City, pak Delti dot-ten sem dnes viděla v obchodě a je levnější než na netu,a pak ještě jeden ale nevím jestli to byl ABC design,ještě se zítra skočím mrknout.
No výběr je veliký.Každopádně kdybych byla v balíku tak určitě vítězí golfky Peg Perego,ale těch je víc co se mi líbí.Ale to je od 6000kč výš.

markysek2
6. aug 2011

@lavazza abychpravdu řekla tak netuším ...ale myslím že 2-3 měsíce ( přišlo nám to mezi 5-6 měsícem), kdyby jsi se ptala na nestle tak to vím přesně ti to posílají co 3 měsíce ted nám přišla kaše, předtím mlíko BEBA2 a tu vůbec pít nechtěl...tak to spapali slepice
jinak jsem koukala, že nejsme jediný, u kterých vzal denní režim za své...hlavně noční spánek...mi už 14 dní bojujeme...z toho spí celou noc, 2x asi do 7 a z toho se budí ve 2 a pak v 7....někdy stačí voda a někdy musí mít mlíčko...a to už jsme na kaši víc než měsíc
jinak máme doma malýho partyzána...plazením plížením vpřed...švagrová ho lákala na knížku přes celý obyvák a jak lezl...ted mi obírá židli u PC a snažil se narvat i za krbový kamna..jinak otvírá šuplíky, převrátil na sebe stojan z CD( no on byl dost vratký...tak šel mimi dosah), naštěstí většina šla vedle, ale co obdivuje je fíkus v obyváku a to přes misku...prostě jestli jsem neudělala doted nic a tak je to už úplně marný a chtěl by sedět, ale nejde mu to.
v pití jsme se zlepšili vypijeme pravidelně 100-150 ml za den, ale teplé převařené vody....takže o džusech si můžeme nechat jen zdát...a vůbec vše musí mít teplé...ono i když trochu schládne kaše když ji pomalu nebo se vzteká tak už ji nechce...jinak se zeleninkou a masem bojujem někdy jíme víc někdy míň, ale furt se mi zdá že by mohl víc, ale do svačinky vydrží v pohodě( sice to bude tím , že po obědě hodinu spí a než usne a tak tak se budí přímo na jídlo..jinak je to jediný spánek, který za den máme)
jinak jsem zjistila, že kaše od nestle řídnou nejvíc když se právě míchají metličkou a když ne tak dělají hrudky...takže už je nekupuju ( no když nebude zbytí asi jo)

verca84
6. aug 2011

ahojky, dlouho jsem tu nebyla.. nějak nestíhám.. když je venku krásně, tak jsme venku a lítáme kde se dá, po návštěvách, po šopech, a koukám se už po hračkách pro Vanessku pod stromeček. 🙂 je to sice směšné, ale strašně to uteče.. malá roste jak z vody, mění se každým dnem, tatínek z nás roste, jelikož jsem ji naučila dělat koníčka - přes pusinku, jak tak mlaskáte, tak to děláme pořád, a taky jak dělá ježek (jenže přítel říká, že vypadá jak pitbul 😀 ) .... plazíme se o 106, už začínáme pořádně pérovat na 4, tak si myslím, že za 14 dní jsme ofišl na 4.. no to bude.. 🙂 papáme vše.. jsme malí jedlíci.. brbláme až mám někdy díru v hlavě... koukám taky po golfkách, jelikož hodně cestuji autem a nebaví mě pořád skládat ten velký sporták... nemáte nějaký dobrý tip 🙂
krásný večer... 🙂

misha8
8. aug 2011

zdravíme všetkých a tu je naša modelka 🙂

lavazza
8. aug 2011

@markysek2 no jo od nestle mi přišly kaše,bebu nechtěl tu flusal a protože to mělo záruku jen do července,tak sem 3vzorečky vyhodila,přes den spí Miky pěkně,většinou přes oběd tak 2hodiny,jak kdy,ale zas poslední 2noci byly strašný,kaše bych řekla že u nás nezabírá nebo jestli ho svědí dásna,čert ví,dneska sem mu v noci namazala dásna a tak se trochu pak uklidnil,snad to bude lepší

Mikyho je plný byt,teda hlavně obývák,už otevírá šuplata,dosáhne na poličku s novinama pod stolem,leze na video a dvd,no musím ho hlídat,včera sem žehlila a musela toho nechat protože ho zaujalo prkno a začal mi mlet s nohou od prkna,no je to radost a to ještě nechodí,ale včera už si chtěl sednout ale nějak se mu to nepovedlo

jinak s pitím to je naprd,dala sem mu od hami malinu se šípkem a netvářil se na to,zkusím mu to dát lžičkou nebo sem koupila nový hrneček od 6m s měkkým pítkem,nebo jestli mu vadí že to je studený,to už mě taky napadlo,jinak studenější kaše mu nevadí,

s tou kaší - mě ta bez příchutě dělala hrudky,ta banánová vůbec,ale někdy je řídká někdy hustá jak kdy,míchám metličkou

lavazza
8. aug 2011

@verca84 neboj my už taky nakupujeme na vánoce,už máme pár dárku pro neteř a synovce,něco pro Mikyho k vánocům a už i k svátku,protože teď to jinak nejde

no jinak Miky pusu taky nezastaví, hlavně pořád volá máma,nejvíc když se mu něco nelíbí nebo když chce abych šla k němu a hrála si s ním nebo když mu odejdu, taky péruje na nožičkách a dělá houpy houpy na všech 4

lavazza
8. aug 2011

@misha8 to je úžasná fotka,máte pěknou slečnu

lavazza
8. aug 2011

V sobotu jsem zkusila dát Mikymu ze skleničky krůtí maso se zeleninou co Martin koupil,je to od 6.měsíce,už tam sou malé kousíčky,ale Miky se nám pěkně dávil,takže jsem to vzdala.No bylo to děsný.Už máte někdo zkušenost s příkrmem kde byly kousíčky?

stanulka551
8. aug 2011

@lavazza mojej malej sa to na zaciaktu vobec nepacilo, vypluvala ale teraz uz papa uplne normalka kusky jedla, chlebik, masko uz jej nepucim vobec skor trham na kusky.

misha8
8. aug 2011

@lavazza dakujeme 🙂

petah82
8. aug 2011

@lavazza my sme uz s kusockami presnidavky tiez davali a zjedol, tak 2 tyzdne dozadu ich ale este nechcel... skus zas o tyzden 🙂

sirael
8. aug 2011

@misha8 Misi, nadherna je.....🙂 Asi si to aj my zopakujeme, ked vidim tie krasne fotky....🙂

misha8
8. aug 2011

@sirael dakujeme mala super naladu aj Saška už je väčšia asi to bude lepšie 😉

verca84
8. aug 2011

@misha8 ahojky, malá je rozkošná...

sirenita
8. aug 2011

Ahoj holky, chci se zeptat, kolik vám mimča vypijí vody - čaje denně?? Mi malá pije většinou 2 hrnky a někdy i 3 ( jeden je po 170ml ) a to se mi zdá celkem dost... Hodně teda pije v noci, poslední dobou se budí i 6x za noc + 2x je jídlo, zbytek pije čaj...

sirenita
8. aug 2011

@misha8 malá je kouzelná 🙂

kamusek
8. aug 2011

@sirenita Malá taky vypije dost. Většinou tak 2 lahvičky (čaje, vody nebo ředěné šťávičky), asi celkem 300ml. Jinak ji kojím a večer má flašku (150ml) mlíčka. Během dne pak zeleninku, ovoce a kaši před koupáním. Taky pije dost, ale raději víc než kdyby pít nechtěla 🙂 V noci se mi teď taky budí. Od 6. měsíce se budila i 5x denně, teď se to poslední týden uklidnilo a už jen 1-2x! Ale chce vždycky kojit. Někdy jen 2minuty a spí dál...

sirenita
8. aug 2011

@kamusek Tak to jsem ráda, že je to vpohodě, že více pije. No já už v noci pomalu ani nespím. Usíná nočním spánkem těsně po osmé a po deváte už kňourá o čaj a je to fakt cca 6x za noc. Nevím čím to je, ale má to po té viróze kdy pila kvůli teplotě a teď to má tak rozházané...kde jsou ty časy, kdy se vzbudila kolem třetí ráno a pak až v sedm a to jen na jídlo a jinak spinkala hezky 😒

misag23
8. aug 2011

@markysek2 Nám taky kašičky od Nestlé nevyhovují, jak píšeš, dělají hrozné hrudky. My jsme kromě nich vyzkoušeli ještě Hami a ty jsou super, tak zatím zůstáváme jen u nich.

@verca84 A už jste nějaký vánoční dárečky vybrali? My už taky začínáme pomalu vymýšlet, opravdu to uteče hrozně rychle a budou tady Vánoce, 1. narozeniny 🙂

@lavazza Já jsem Hami skleničku od 6. měsíce zkusila dát dneska. V sobotu odjíždíme na dovolenou, tak jsem je nakoupila a dneska jsem ji vyzkoušela. Taky jsem měla obavy, co na ty kousky bude říkat, ale snědl to v pohodě. Měla jsem docela strach, protože tuhle se mi začal dávit po sušence. Koupili jsme mu takový ty pro děti od 6. měsíce, doktorka říkala, že mu je můžu pomalu přidávat do přesnídávek, ale já mu ji dala cucat samotnou a on si asi ulomil dásněma kus do pusy a spolkl to a pak se začal dávit, naštěstí mi to po chvilce vyblinkal do ruky, ale už mu to teda rozhodně nebudu dávat samotné, alespoň dokud nebude mít aspoň nějaký zub 😢

@stanulka551 A máte už zuby?

@sirenita My tak 120 ml zředěné šťávičky s vodou, klidně by toho vypil mnohem víc, ale hrozně mi pak blinká, tak mu to tak často nedávám. Jen po jídle, když nemá mlíko. Nevím, co s tím blinkáním mám dělat, teď jak se začal točit na bříško a tráví tam většinu dne, tak blinká hrozně moc.

jarka_ch
8. aug 2011

@lavazza tiez mi ta prva robila hrudky a bananovu som dnes mala tiez nejaku riedku

jarka_ch
8. aug 2011

davate uz drobcom banan?nam sa banan nepaci ☹