icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
8. aug 2011

@jarka_ch malá ho zblajzla jako nic....

haniula
8. aug 2011

@lavazza My papáme kousky dobré 2 měsíce. První je furt vyplivovala nebo se dávila. Ale já odolala a ted sní úplně všechno i s kousky. Když jí vařím doma, tak to hodně rozvařuji, aby se to v pusce jen rozmělnilo. Malá je žroutík, ta sní všechno. Dneska měla poprvé skleničku špagety s rajčetem a mozzarelou a jen se olizovala 😀.

haniula
8. aug 2011

Snažila jsem se dočíst. Všimla jsem si, že řešíte tekutiny. Mě dr. říkala, že pokud má dítě dostatek slin a nemá okoralé rtíky, tak žízní netrpí a nemám do malé za každou cenu cpát pití. Ona má totiž den, kdy vypije jen 50ml za den a jindy i 400 ml. A to je jedno jaké je počasí. I v horku vypije někdy málo.

lavazza
8. aug 2011

@jarka_ch já měla banánovou dneska dost hustou,nevím čím to je,snažím se dávat stejné množství na lžíci,mě to přijde jak kdy

lavazza
8. aug 2011

@misag23 s těma narozeninama mi ani nepovídej,sem si říkala jak rychle to uteklo do te´d natož narozeniny,to je síla,ani se nenadějeme a půjdeme do práce 😒

lavazza
8. aug 2011

@misag23 Martin taky říkal že by sme mu mohli dát sušenky nebo ty křupičky,ale já z toho mám strach,ale kousky se musí naučit jíst,neteř se dávila i po rozmixovaném jídle

lavazza
8. aug 2011

@haniula však kdybys viděla toho našeho jak se cpe, kolikrát si říkám že by si dal večer nášup kaše,když sem začala dávat masozeleninový příkrm tak sem si říkala jak bude prskat a on ho zbaštil hned napoprvé celý,Miky jí pěkně,jen mu nechutnal květák s bramborem

lavazza
8. aug 2011

Dneska sme zkusily dát hrneček s gumovým pítkem od 6m a Miky se docela napil,tak sem ráda.

Včera sem mu dala poprvé od Sunárku přesnídavku - jablko - broskev a snědl pár lžiček,ani se nešklíbal a dneska snědl skoro všechno.

haniula
8. aug 2011

@lavazza jo u nás taky květák s bramborem neprošel výběrem... jinak snad sní všechno... tetnto týden jí udělám lososa s cuketou, cibulkou, mrkví a hráškem... vše na másle dušené... a dám ji ktomu rýži a pak těstoviny... a něco zamrazím... já totiž něco vařím a něco kupuji...

stanulka551
8. aug 2011

@misag23 hej dva role

lavazza
8. aug 2011

@haniula já myslela,že rybu ještě nemůžou,že až od roka

No já mám něco koupeno a něco taky navařeno.

Co dáváte každý den k večeři,jen kaše nebo i třeba ty mlíčka s kaší nebo i jiná jídla?

stanulka551
8. aug 2011

mamicky taka sprava ficala dnes na facebook ze sa maju vratit kase nestle s dobou spotreby 2012 ze sa tam nasli ulomky skla. Spravy nepozeram kedze som v anglicku, tak neviem ci je to pravda, mne to pride absurdne ale preistotu pisem

sirenita
8. aug 2011

@misag23 mi malá hodně blinkala jako malinká, řekla bych, že až vrhala... nevím jestli to bylo mlíkem, ale nakonec se naučila pít, že třebas 120ml vypije na 3x a pokaždé i 3x odříhne. Nevypije svoji dávku naráz... a taky nemůžu malou dát hned na bříško. Ať už vypije mlíko nebo jen čaj. Nejdříve po půl hoďce a to kolikrát stejně trošku ublinkne...
Co bych dala za to, aby malá trávila více času na bříšku. Stále máme stím problém. Nevydrží dlouho a pak stejně začne řvát, má slabé ručky a nebaví jí to 😖

sova33
8. aug 2011

@lavazza K těm křupkám - my jíme takové ty kukuřičné a je to super (malý je špinavý, ale spokojený). Nemusíš se bát, je to tak nadýchané, že sliny to téměř okamžitě rozpustí, takže se asi nemá čím udávit (pokud ji tam nenarve celou až do krku, ale to je nesmysl). Samozřejmě ho ale při tom hlídám 🙂

lavazza
8. aug 2011

@sova33 Zkusím je koupit a uvidím,co na to bude říkat.

sova33
8. aug 2011

@lavazza Zkus, myslím, že bude nadšený 🙂

haniula
9. aug 2011

@lavazza podle Hami skleniček, tak od 8.ukončeného měsíce.... měla už pangasia se zeleninou a bramborem, tak to moc nepostřehla... nic jí z toho nebylo!!!! nebolelo bříško, žádná zácpa ani průjem...

haniula
9. aug 2011

@sova33 a máte nějaké zoubky nebo je žvýká bez zoubků?? já bych to taky zkusila... malá furt chce něco žvýkat a kousat, asi hledá furt ty zuby.... 😀

ellahop
9. aug 2011

nas tomasko zacal papat aj kusky krasne dokonca si vedel odhryzat z piskoty takej tej dlhej, no ale teraz uz ma tych 7 zubov, hore 4 a dole 3 a tak som mu dala piskotu a on si odvalil taky kus tymi zubami ze to nevedel prehltnut, hryzt to este vobec nevie a tak sme skoncili u susedy ktora mi ho zachranila..aj kamoska ma maleho co mal takto rychlo zuby a tiez hovorila ze to bolo hrozne, lebo zuby mal ale do desiateho mesiaca nevedel co s nimi, a mamicky to laka, ze ved mas zubky tak hryzkaj, ale nejako to nejde. 😒

babetkarka
9. aug 2011

@sirenita aj mne sa mala zacala hrozne budit asi prave od toho 6teho mesiaca. Kym dovtedy sa budila 2x za noc, co bolo celkom v pohode, teraz sa budi do polnoci 2x a po polnoci kazdu hodinu a o 6tej uz je hore 😝 . Neviem ako to upravit, tiez ma to vycerpava....Ale raz sa to zlepsi dufam 🙂

misag23
9. aug 2011

@jarka_ch My jsme měli zatím jenom ze skleničky a ten mu chutnal 😉

jarka_ch
9. aug 2011

@misag23 ten mu tiez nevadi,ale ked mu dam normalny tak sa dokrcka 😒

misag23
9. aug 2011

@lavazza ty křupinky jsou v pohodě, ty se slinama v puse rozpustí, ale malýmu moc nechutnají. Ale ty sušenky jsou docela tvrdé(alespoň ty od Nestlé, co jsme zkusili), tak s těma ještě chvilku počkám nebo je příště zkusím dát do té přesnídávky, jestli se trošku rozpustí
Jinak k večeři dávám kaši nebo právě to mlíčko s kaší v krabičce (ale to jen pokud to nestíháme na večeři domu, jsou docela drahý).

@sirenita Mně taky dost blinkal, když byl maličký, pak se to zlepšilo a teď je to zase hrůza. On právě teď když se konečně naučil přetáčet a pomaličku se začíná plazit, tak nechce dělat nic jinýho. Včera vyzvracel skoro celou kaši po večeři, bylo to všude. Nestíhám ho převlíkat a prát 😢 A dáváš něco proti tomu ublinkávání? Vím, že je na to sirup, ale doktorka mi říkala, že mu ho dávat nemám.

misag23
9. aug 2011

@jarka_ch ten jsme ještě nezkoušeli, my s ovocem teprve začínáme, tak vlastně čerstvé ještě neměl. Zatím mu kupuji takový ty kalíšky od Sunarku nebo od Hami 100% ovoce a chutnají mu. Vlastně ani samotný banán neměl, myslím, že to bylo namixovaný s jablíčkem.

misag23
9. aug 2011

Holky, co dáváte prckům na kašel? Fíla začal dneska v noci kýchat a kašlat a má trošku rýmu, tak jsem mu začala stříkat mořskou vodičku, ale nevím, co na ten kašel, zatím zakašle jen občas, spíš kýchá. Nejspíš to chytl ode mě, měla jsem to minulý týden. A to máme jet v sobotu na dovolenou ☹

dannaniella
9. aug 2011

@vikaki hehe..no to sa prichystaj hlavne na tú zdĺhavú cestu k pasu pre malú. my to už riešime 3 mesiace a netuším kedy sa to skončí. Najviac ma slováci potešili, že neakceptujú 2 priezviská, ktoré má moja dcéra uvedené v španielskom rodnom liste. Takže tu sa volá inak ako na Sk. Držím palce!

seminkads
9. aug 2011

@lavazza my pouzivame 4 uz asi dva mesiace

seminkads
9. aug 2011

inak to o tej bananovej kasi prislo aj mne,riadne svinstvo

vikaki
9. aug 2011

@dannaniella my mame vsetci jedno prizvisko,takze to asi nebude problem...no a dievcatam mozno tento rok slovensky pas este nevybavym....staci aj to,ze dostanu dvojite obcianstvo a pasy sa mozu poresit aj inokedy 🙂