icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sirael
17. aug 2011

@petah82 Mas to tam...🙂

skubanekka
17. aug 2011

@petah82 hlasováno - jen myslím, že admin ti to zachvilku tady na MK smazne:/...

sova33
17. aug 2011

Ahoj, tady jsem našla něco, co je pro nás teď docela aktuální - nejčastější chyby, které dělají rodiče během prvního roku dítěte.
http://www.mamaaja.cz/ActiveWeb/Article/2807/14...

gargamelka
17. aug 2011

@sova33 děkuju moc 🙂 my jsme Máru vlastně ani neplánovali tak brzy,ale zadařilo se 😉
jinak se chci zeptat, chystám se jít rodit do Motola, máte některá zkušenost? Kamarádka mě odrazuje, dělali jí tam císaře a nějak špatně jí umrtvili a ona cítila,jak jí řežou břicho ! Manžel tam málem omdlel a k tomu pak ještě mimčo měla úplně zakalenou vodu, jak jí nechali přenášet, tak mám strach ☹

sova33
17. aug 2011

@gargamelka Je tu diskuze Porodnice Motol, zkus se zeptat rovnou tam 🙂

petah82
18. aug 2011

@sirael
@skubanekka dakujeme.

zuzik28
18. aug 2011

@sova33 Ty jo, bezva článek...hlavně to o tom sezení, posazování, lezení a vodění za ruce. Bezva

sova33
18. aug 2011

@zuzik28 Taky si myslím 🙂 Vv porodnici se mnou byla holka a teď jsem viděla fotky jejího syna - v sedmi měsících sedí v houpačce a na druhé fotce stojí!! za ruce na zemi.

zuzik28
18. aug 2011

@sova33 Já teda musím říct, že moje malá taky už stojí. Ale já dělám opravdu všechno podle těch zásad z článku, takže žádné posazování, ani zvedání za ruce. Ona už lozí rychlostí blesku, sama si sedne i sama stoupne (o nějakou oporu, třeba sedačku, židli, nebo o mě). Ale všechno dělá sama...je prostě opravdu rychlá. Nevím jak je to možné, ale je...Dokonce jsem se radila s Mudr. a prý když to dělá sama tak je to v pořádku a mám ji nechat. Chtěla jsem ji nějak zabrzdit nebo tak něco....se mi to zdá všechno opravdu brzy... 🙂
Některé maminky si neuvědomují jaké následky může miminko mít, ach jo ☹ Např. moje ségra (29 let) má už teď takové problémy se zády, že jí doktor řekl, že jesti nebude něco dělat tak že bude muset brzy na operaci. Mě také dost bolí záda....a to všechno z posazování, které bylo úplně normální, když jsme byly malé.

sova33
18. aug 2011

@zuzik28 Tak to máš doma opravdu pěkného draka 😀 To ti za chcíli začne chodit. A s těmi zády je to pravda, taky na ně docela trpím. A říkala to i moje známá rehabilitační, když k nim někdo přijde se skoliozou nebo jinými podobnými problémy, většinou zjistí, že v dětství nelezl (posazovali ho, dávali chodítko apod.) A nejhorší je, že se o tom ví a spousta lidí to stejně dělá.

sjussi
18. aug 2011

@petah82 mas ho tam 🙂

sjussi
18. aug 2011

@zuzik28 @sova33 mne uplne nejvic zaujalo jak naucit dite padat,protoze nas maly se sam postavi a presne jak tam pisou ja stojim za nim a kdyz pada tak ho chytam 😒 ani sem nevedela ze se to nema 😒 no ale aspon uz to vim a muzem zacit trenovat jak ze stoje dolu 🙂 my uz taky lozime jak draci a zacina z polohy lezeni bokem sedet ale zatim jen tak ale na druhou stranu ma cas 🙂 a taky se zacal stavet 😉 akorat teda ty zuby nemame no 😀

sova33
18. aug 2011

@sjussi To my zase už máme zuby, ale ještě nelezeme ani neválíme sudy a tak.

ellahop
18. aug 2011

@zuzik28 no ja sa nechcem zase hadat, ale ja by som to vsetko na to posadzovanie nevalala... veru nie,, aj zivotny styl cloveka je za vela veci zodpovedny a to si myslim ze si robime sami, je zaujimave ze ja som mavala problemy s krcnou chrbticou a zrazu ich nemam, preco asi???? no a to co hovoria vedci a lekari teraz, nemusi platit o10 rokov. napriklad take vajicka, zatracovane, ze nie viac ako 2 tyzdenne a to este ze su v potravinach, najnovsia studia..... vajec mozme zjest kolko chceme. pretoze su velmi zdrave....to iste soja, najskor velmi propagovana, teraz uz aj na nej hladaju chyby,, alebo vyprazanie, vzdy bolo zdravsie na zivocisnom tuku,, hoci vedci a lekari posledne roky tvrdili opak,, a takto by sme mohli pokracovat

sova33
18. aug 2011

@ellahop Myslím, že hádat se tu asi opravdu netřeba. Samozřejmě ne všechny problémy s páteří jsou zaviněny posazováním a voděním za ruce v dětství. Ale i kdyby i jen každý třetí případ, proč to těm dětem ztěžovat? A podle mě něco jiného jsou poznatky z oblasti výživy (protože ty jsou jediné, které jsi tu vyjmenovala) a něco jiného ty věci, o kterých tu byla řeč. Ono se to těžko posuzuje, protože během prvních pár let ty následky vidět nejsou, ale v pozdějším věku se to může projevit (není to jako když dítěti dáš litr coly a ono ti celou noc nespí, tak vidíš, že to asi není nejlepší). Důsledky jsou dlouhodobější a proto má spousta lidí tendenci to bagatelizovat (vždyť se podívej, je mu pět, krásně chodí a je zdravý, tak jsem mu neublížila).
Vím, že příspěvek nebyl směřován na mě, ale trošku jsem to sem nadhodila a se @zuzik28 souhlasím.

petah82
18. aug 2011

@sjussi dakujeme 🙂

seminkads
18. aug 2011

@sjussi tak s teplotami pokracujeme dalej,boli sme u dra zaver znie laryngitida :(
@ellahop nezavidim,presne viem o com hovoris,taketo horucavy a nasi drobci maju horucky:( prajem rychle uzdravenie

seminkads
18. aug 2011

no hej-neposadzovat,to sa lahko povie ked si to doslova vyzaduje,v lehatku sa posadi sama,tiaz v autosedacke,a ked padne tam vresti (a neprestava)pokial ju neposadim,uz jej chrbat a na styroch nestaci :(

sjussi
18. aug 2011

@seminkads jejda chuderka,ono se docela blbe snasi to vedro natoz tak s horeckama...jen at ste brzo zdravi 🙂

seminkads
18. aug 2011

@sjussi dakujem

ellahop
18. aug 2011

@seminkads ja tiez posadzujem, maly sediet vie, nekolise sa, dokaze sa v sede hrat a je stabilny tak nevidim problem v sedeni, pokial v sede stabilny nebol tak nesedel, tak v tom fakt nevidim problem.

martuska75
18. aug 2011

@ellahop
@seminkads aj ja 😉 chrbatik ma pri sedkani rovny, v sedacke sa posadi, na zabku sa udrzi bez problemov len niekedy ked sa naciahne za hrackou tak strat balanc. Nic netreba prehanat. Ne erim tym reciam ako jej par minut denne sedkania zhruba mono mesiac kym to zvladne uz vsetko sama znici chrbticu navzdy. To skor to nase vykrivene sedenieza pocitacom celyden v praci.

petah82
18. aug 2011

@martuska75 presne, sedenie za PC a malo sportu. sedime v praci a potom sedime doma, ja sa ani necudujem, ze ludi boli chrbat. aj mna strasne takto vecer, ale to mam z dvihania toho mojho maleho/velkeho zavazia 🙂

zuzik28
18. aug 2011

Holky, já jsem vás nechtěla rozhádat nebo někomu mluvit do duše...to rozhodně ne. Jen říkám svůj názor, dělejte si to každá jak uznáte za vhodné. Mně se prostě ten článek líbil a souhlasím s tím co tam píší....pravděpodobně odborníci.

sova33
18. aug 2011

@ellahop
@seminkads Já myslím, že to už je na rozhodnutí každé maminky 🙂 Ale ruku na srdce, jak se děti do toho sedu dostaly, když si ještě samy sednout neumějí. A to je to, co mají odborníci na mysli. Děti se dnes dávají do lehátek, autosedaček, v 5 měsících do sporťáku a to jim bere motivaci k vlastnímu snažení (proto používají pojem pasivní sed), zalíbí se jim nový pohled na svět a samozřejmě to pak vyžadují. A tím pádem jsou ochuzeny o tu fázi lezení apod. !
Holky, neberte to prosím jako útok na některou z vás, každý dělá, co může a co umí, a tohle je prostě mýtus rozšířený za našeho dětství, že děti mají co nejdřív sedět, aby si posilovaly páteř.
Nechci se hádat ani tu být za nějakou kritičku, já jsem se v tom článku taky našla 😀

petah82
18. aug 2011

@seminkads to iste mam doma. len sediet alebo hopkat na nohach. plazi sa len doobeda, ked ma este naladu, zvysok dna ani za svet, vresti, ale tak vselijako bojujeme, nosim ho do roznych miestnosti, aby aspon chvilu bol aj na bruchu 🙂

haniula
18. aug 2011

@petah82 hotovo!!

haniula
18. aug 2011

Holky, chci se zeptat těch, co mátepíchnuté uši a náušnice na pojistku. Zčernaly Vašim dcerkám taky nášničky?? Myslím, to co je v té dírečce. Nám to trochu zčernalo. 😒

martuska75
18. aug 2011

@petah82 Presne tak. Ked som previdelne cvičila cviky na chrbát a posilnila svalstvo - pomohlo, ale kto má teraz na to čas 😒 Niečo robia aj masáže odporúčam.

martuska75
18. aug 2011

@haniula Inak mne to tiež černá 🙂 u niektorých ľudí je to normálna reakcia na kov. Černá mi aj zlato a obyč. kov úplne neznesiem takže malá môže byť rovnaká a tiež jej tak kov reaguje.