Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@zuzik28 vypadá moc hezky my máme tuto 🙂
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=46743012&tab=0 jen jiná barevná kombinace 🙂
Tak takhle zvládáme otočku přes levou ruku
https://www.youtube.com/watch?v=Dr0XTipx9f8Já chci zpátky to miminko co leželo a jen se dívalo ☹ Je to fakt síla hlídat to naše všudedítě a ještě když mi už kolikátý den říká mama ne 🙂
my sme kupili sedacku 0-18kg Chicco Eletta, a mala je v nej spokojna,ma tam ovela viac miesta ako vo vajicku a ovela viac toho vidi 🙂
@jarka_ch aj my sme už kupovali väčšiu lebo do tej staršej už išla s obuvákom. Kúpila som 0-18 kg britax first class - cez internet z čiech 😉 bola lacnejčia o 50 € ako tu.
aj vam sa drobci v noci budia s nenormalnym revom a ukludni ich cumlik,alebo flasa s vodou?u nas to trva uz vyse tyzdna a je to hroza,minule som prestala pocitat pri cisle 10 (po 6 hodinach spanku) :(((
baby a vy ako stihate domacnost,zahradu a ostatne veci?Ja nic pri malom nestiham, citim sa uplne neschopna. Momentalne sa zacal plazit, takze ho zaujmaju smetne kose a vsetky zastrcky,zasuvky,kable.Dnes sme lezali v zahrade v trave a zdalo sa mi,ze maly si nieco vlozil do pusinky, no nic som tam nenasla. Avsak teraz vecer v posteli pri zaspavani som mu odtial vytiahla pupavovy list. Mal ho prilepeny na podnebi, stale mliaskal, tak mi to nedalo...-)
a kde ste vsetky? Bolo by fajn keby tema troska ozila.
@sesilia tak u nás je to podobný ...akorát venku vede chodníček s kačírkem a vevnitř psí pelechy a misky 😉 je to vtipný jakou má najednourychlost - jo a trávu máme v pusnice skoro pořád, ale to neřeším, válí se jen na našem trávníku u domečku, který je "nezávadný", nepočúrany od psů apod..takže snad v poho 🙂
Ale uvažuji že už zavedu ohrádku, alespoň na tu chvilku kdy potřebuji doma vařit a pod..aby byl "pod dohledem", ikdyž je to paráda vidět jak prozkoumáva celý prostor a získavá nové zkušenosti. Kvido začal tak před 10 dny sám sedět, tak si to teď vyloženě užíva..dnes mi venku seděl sám asi 20 min a hrál si s traktorem, tak jsem alespoň stihla zalít 😎
@seminkads to Miky byl docela klidnej,ale v poslední době to není žádná sranda, je prostě všude,te´d si i začíná sedat,ale není úplně stabilní,takže semtam sebou plácne na zem,takže na něj musím dávat pozor,holt už to není miminko co si hrálo v obýváku na zemi s hračkama a u toho brebentilo,ale už prozkoumává svět
No a poslední 3dny už sem taky na nervy,protože se dost vzteká, je plačtivej a pořád se mu něco nelíbí,takže ho to snad brzy přejde.
@sesilia no já te´d všechno dělám v rychlosti,vařím rychlá jídla nebo si semtam ohřeju jen konzervu nebo co zbyde od víkendu, většinou uklízím když Mikuláš spí,s vařením o víkendu hodně pomáhá manžel, žehlím taky když Miky usne,protože ho zajímá šíleně prkno a mele mě s ním,takže žehlit nemůžu nebo když je manžel doma z práce tak si Mikyho vezme ven a já si udělám co potřebuju
@seminkads @sova33 tak to bude asi něco ve vzduchu. Mrňsou se nám teď poseldních pár dnů začal v noci budit a dudlík zabere jen občas, většinou jen prso. Tak nevím, je možný, že by měl v 8měsících růstový spurt?
@lavazza to jsme na tom podobně, jen přes den je to zlatíčko a v noci je to mazec. Včera už sem mu dala i dávečku dětského Ibuprofenu, přišlo mi že má teplotu a furt něco v puse, tak snad to budou "jen" zuby.
@sesilia hodně mi pomáhá manžel (hlavně s úklidem). Pro obědy si teď budu chodit do školy (ale jinak jsem si toho navařila víc abych měla třeba na dva dny), žehlení buď po večerech nebo když malý spí po obědě (což jsou většinou dvě hodinky).
Jestli tě to uklidní, tak přední dětský psycholog razil heslo "Bordel v bytě, šťastné dítě" ;o)
ja nez cez den uspim malu,potom u nej musim byt aspon 10minut inak by sa hned zobudila,rychlo sa najem,na zachod a o chvilu je mala hore,robit nemozem v podstate nic,lebo sa pri najmensom suchnuti zobudi :( takze tak,tato chodi z roboty o pol deviatej vecer cize zasa nic nezrobim,esteze existuju mrazene polotovary,cestoviny zo sacku,konzervy a fastfoody 🙂 vdaka panu bohu za ne 🙂 nikde nechodim-cize si veci zehlit nemusim,pracka operie rychlo,vonku to rychlo vyvesim,upratovanie? to co je-vyhodit plienky a smeti,hracky do krabice ked mala zaspava,pradlo pridat na kopu do kresla 🙂
esteze mala zboznuje auta nakupy a obchodne centra 😀 cize spolocne minanie penazi jedna radost,ale prechadzky v dedine-po predchadzajucich skusenostiach radsej neriskujem 🙂 a najblizsia rodina 250km
ale nestazujem sa,som stastna ze ju mam,ked sa zacne rahotat alebo patyt na ruky by som ju aj zjedla samou laskou,alebo ked sa prituli,joooj ...
@seminkads jak píšeš o těch polotovarech,tak si říkám jak všude píšou že maminy by měly zdravě jíst atd. tak teda nevím kde to berou,kdo stíhá z mamin si pořádně uvařit a v klidu se najíst,pak taky nechápu ty zmalovaný a načančaný maminy-kde na to berou čas?Neříkám,že chodit neupravená,ale když vidím některý ty maminy jak z reklamy,tak se divím.
A díky bohu za manžela,že mi pomůže nakoupit a věčně nemusím vymýšlet co uvařit a nakoupit,v tomhle mě zastane.
Ale co mě vadí,že manželova část rodiny si myslí,že když nemám ještě chodící dítě,že jakej nemám klid a jaká je to pohoda 😠 Ale že sem celej den sama s prckem a nemám nikoho za zadkem,tak to už nevidí.
@lavazza tu je to to iste,len s tym rozdielom,ze ked ma MM volno a ja mu poviem,ze vnoci vstava on,tak len ale on chodi do roboty,je unaveny,uplne tieto kecy zeriem hlavne od starej dievky,ako je jeho segra,byvame sice v jednej domacnosti,ale furt jej nieco vadi,zeby vzala malu,nech si upracem,navarim, a tak to neexistuje,to je pre nu robota navyse,ze vsak som na materskej DOVOLENKE 🙂 🙂 🙂
@seminkads no minule mě vytočil švagrové přítel,že prej se na mateřský musejí ženský nudit, já mu dám nudit, švagrová chodí každý den k rodičům, je tam od rána do večera,od pondělí do neděle a ta se pak možná nudí,když jí lítá kolem dětsa babička,teta a máma a někdy i táta když je doma,takže kdo vidí mateřskou jako leháro,tak se sakra plete
ja sa nestazujem, co si upracem, upratane mam, vacsinou je to rano ked maly spi kuchyna a poobede dlazky alebo utieranie prachu, vacsinou zehlim, raz za cas,, ked uz mam muz vyhresi ze nema ziadne tricko.. ale to je moja chyba, lebo perieme dost casto a ja tie veci hadzem najnovsie do ohradky pre tomaska a ked je uz plna tak potom ozehlim, keby som zehlila vzdy po vyschnuti mam to na pol hodinu vecer a v dome upratane a pokoj. raz do tyzdna si maleho berie babka, takze to si davam vtedy vacsie upratovanie no a co sa tyka varenia?? snazim sa, podla toho co chceme jest popripade nas obcas manzel pozve na obedne menu.. co je fajn. chodime viac do obchodu, mame kazdy den ranajky a vecere tiez. je pravda ze obedy flakam a potom sa neviem dojest.. 🙂
a este si myslim, ze ked ale nastupia nase deti do skoliek a my do prace,,, tak vtedy zacne frmol. teraz sme cely den doma, ale ked ta povinnosti vyzenu z domu, potom kto uprace??? ja nechapem ako to ta moja mamina stihala.. 😒
@ellahop však ono je to taky tím, že je hezky a člověk si chce užít počasí a tak courá po venku,až bude zima tak to bude taky jiné a stou prací,tak si říkám že bude asi i hůř, odvedu Mikuláše na půl 7 do školky, do práce se dostanu tak na půl 8 nebo dýl a než přijdu z práce,tak se bude muset postarat tatínek, no a domácnost budu muset řešit o víkendu,když sem chodila do práce,tak sem šla na 6 a do půl 4 sem byla doma,po mateřské si o tom budu muset nechat jen zdát
a davate deti do choditok? nas adam je v nom denne tak do hodinky.

@jarka_ch My máme už sedačku v kategorii 9 - 18 kg a máme Romer, je to tato: http://www.babyportal.cz/autosedacka-romer-king.... Je super, doporučuji.