icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
11. sep 2011

@albao aspon v něčem ostatní předběhnem 😀... ona si tu lahvičku drží jen chvilku, někdy i půlku krmení... tu lahvičku s oušky vůbec nechtěla!!! tu brala jako hračku... 😀

sova33
11. sep 2011

@haniula
@albao Já jsem koupila hrneček s oušky od NUK, pije z něj krásně sám ... ale ouška jsou odložená, protože to taky jen olizoval apod. Takže méně je někdy více 🙂

albao
12. sep 2011

@sova33 Musim pozriet ten od Nuku. Mame od Aventu a taky nejaky neznackovy. Z aventu pit nevie a ten neznackovy funguje hlavne ako hryzatko 😀 Najlepsie sa napije z obycajneho poharika, len jej to musim opatrne naklanat k pusinke. Lenze pit by mala sama, takze musime trenovat pitie s detskym hrncekom.

kamusek
12. sep 2011

@albao
@sova33 Taky máme hrneček od Nuku, ale ouška taky nepoužíváme....malá si umí držet lahvičku sama hezky, dokonce ráno a večer pije mlíčko sama i s velké flašky od MAM....dám ji do postýlky a mezitím aspoň něco udělám 🙂 A s Nuku pijeme čajík nebo vodu....a to taky zvládá sama 🙂 Ale ouška nám tam taky vadily...

ivkaj
12. sep 2011

@albao taky jsem koukala, že našemu prckovi se nejlíp pije ze skleničky. Tak přemýšlím o tomhle http://cz.lovi.pl/products,hrnicek_360.html

Holky za jak dlouho se vám prckové naučili pít z těch tréninkových lahviček/hrnečků?

lavazza
12. sep 2011

@haniula já chci taky aby to naše dítě pilo,z flašky mi dvakrát vypil 40ml a to ještě asi jen náhodou,minule sem mu dala do flašky kaši s mlíčkem a byl akorát jen zapatlaný,vůbec nic nevypil a s učícím hrnečkem si spíš jen hraje než pije,vůbec ho nemůžu naučit pít nebo jestli je to tím,že má mlíko ode mě,fakt nevím,my jsme totiž ještě od 16.července od kdy přikrmujeme ještě nenahradili žádnou dávku celou

lavazza
12. sep 2011

@albao taky sem už kolikrát dala pít malému jen jako ze skleničky a držela sem to a to docela pil

sova33
12. sep 2011

@ivkaj Já jsem o tom hrníčku už taky uvažovala, protože náš prcek taky nejradši pije z normálního hrnku. Dokonce si sám musí chytnout ucho a druhou rukou to za okraj naklání, A já mám co dělat, abych to trochu ukočírovala 😀

ivkaj
12. sep 2011

@lavazza nic si z toho nedělej, přikrujeme od 20.7. a taky nemáme ještě žádnou dávku nahrazenou. Jenže já jsem ráda, když mi k obědu sní tak 150-170g a ke svačine 120-130g. Navečer tak 130ml kašičky a za 1-1,5kojím na noc.

lavazza
12. sep 2011

@ivkaj no já sem někde četla nebo slyšela,že by měl sníst už tu velkou skleničku,to je asi 200g nebo 230g,jak která značka,ale to mi nesní ani náhodou,teď sme měli docela problém do něho něco dostat,hlavně byl problém při obědě,ale docela se to spravilo

albao
12. sep 2011

@ivkaj no pozeram, to by mozno aj islo. Lebo zo vsetkeho Hanka vypije tak 3-10ml okrem obycajneho poharika ☹

@lavazza ze 40ml? Wau, to by bol u nas genialny uspech! 😀

lavazza
12. sep 2011

@albao však to bylo taky jen dvakrát a víc nic

verca84
12. sep 2011

ahojky holky, dáváte prckům na večer kaši?? Za jak dlouho jim dáváte mlíčko? Vydrží vám celou noc spát, nebo se budí? Já dávám kaši, ale dáme tak max. 130ml, více do ni porstě nedostanu, a pak chce mlíko v 23 hod, pak v 2 hod, a pak má někdy další ve 4 - 4,30h,. Je to už delší dobu co se mi tak budí a já jsem z toho vstávání xkrát na noc už unavená ☹ už nevím co ji dát aby mi spala aspon do 4 hod. Když byla menší, tak měla mlíčko a klidně spala do 4 hod, a ted co má kaše je to hrůza hrůzoucí.. budí se více ☹ Dávate někdo něco jiného? Někdo mi říkal, at dávám malé na večeři bramborovou kaši s přesnídávkou... díky krásný den přeji 🙂

albao
12. sep 2011

@verca84 davame kasu cca o 19:00 a budime sa velmi podobne. Nemam ziadnu radu ako tomu pomoct. Niekde som citala, ze dieta od deviatich mesiacov uz nepotrebuje nocne krmenie, tak teda neviem ako to za mesiac stihneme odburat 😀 Vraj potom je to uz nie potreba, ale zvyk.

ivkaj
12. sep 2011

@verca84 já dávám kaši kole 18h. a pak mezi 19-19.15 kojím. Mrňous se mi budí na jídlo kolem 2.30 a pak už po třech hodinách. A to o nějakých 2,5 měsíce spal od 19 do 5-6h. 😝
Asi jim ta energie z toho co sní už nestačí, ale zatím nezvládnou snít větší porce.

misag23
12. sep 2011

@ivkaj My z hrníčku moc pít neumíme. Je zvyklý z lahvičky, že mu to teče pomalu a z hrnečku moc rychle, tak se u toho vždycky zakucká. Teď jsem mu zkusila koupit dudlíky s většíma dírkama a dala je na lahvičku, ale taky se u toho zakuckává. Myslela jsem, že se mu tak bude lépe přecházet na hrníček. Máme hrníček od Aventu, tak možná zkusím koupit ještě nějaký jiný. Hodně tady holky chválí Nuk, tak možná ten.

@verca84 My máme kaši k večeři - kolem šesté (něco přes 200 ml - snědl by i více, ale to má smůlu, protože není zrovna nejhubenější 😀 ). Pak před spaním kolem osmé ještě trošku UM (90-120ml). Budí se okolo třetí hodiny na jídlo a pak mezi šestou-sedmou ranní. Ale už byly doby, že vydržel do pěti do rána. Doktorka mi říkala, že do roka je normální, že se děti budí v noci. My naštěstí jíme jen jednou za noc.

jarka_ch
12. sep 2011

@verca84 kasu davame o 19:00 tak 100-130 niekedy ani to nie a potom sa nakoji,budi sa niekedy uz po 2-3 hod a potom okolo 5 ale tiez nie vzdy.mal obdobie ked vydrzal do 5:30 ale to uz je davno prec. 😠

ellahop
12. sep 2011

@kamusek aj nas pije mliecko sam rano aj vecer ale vacsinou som radsej pri nom, mozno posteliem a tak.. no a co sa toho hrnceka tyka, mame nuk tiez, aj vie z neho pit ale nejako nechce, skusim veru aj ja dat uska dole....
a ze nasadit dietu, nieje normalna??? ved to mala krasne vybeha a hlavne uz nebude tolko priberat potom ked zacne lozit a chodit... len jej daj kolko potrebuje..

sova33
12. sep 2011

@verca84 Já jsem kaši dávala po 19 a pak kojila, ale někde jsem si přečetla, že by měla být 1-1,5 hod před spaním (je prý na ně těžká, tak nevím 😅 ), tak ji dávám v 18.15, po 19 koupu a pak ho nakojím, takže kolem 19.45 jde spát. A vydržel mi tak do 2 - 3 hodin do rána, ale teď je to jinak, měl teplotu a rýmu a to jsem byla vzhůru co dvě hodiny 😠

sova33
12. sep 2011

Holky, už máte zimní kombinézu?

albao
12. sep 2011

@sova33 cas obzerat sa po kombineze, nemame este

sova33
12. sep 2011

@albao No právě, my taky ještě nemáme a vypadá to, že je už nejvyšší čas 😀

brego
12. sep 2011

@verca84 Já dávám kaši okolo 18hod, v 18:30 koupu a kolem 19-19:15 kojím. Prďola spával do 3-4hod, ale poslední dobou je vzhůru á 2hodiny nebo i míň, ale myslím že hladem to není.
Jak čtu všechny vaše zkušenosti, tak mám pocit, jestli to častější noční buzení nesouvisí s hladem, ale s potřebou blízkosti maminy (vzbudí se sami a potřebují vědět, že mamka je blízko nebo přímo u nich). Jestli to není projev separační úzkosti . Prďola mi totiž párkrát usnul jen s dudlíkem v náručí aniž jsem ho kojila, a to se dřív vůbec nestávalo. A přes den se mu schovám za roh (třeba jen do koupelny) a už spustí koncert, vykouknu na něj, udělám "KUK" a směje jak měsíček na hnoji 🙂
@sova33 Ju, máme a hned 2, tady z bazaru 🙂 Jednu vel. 80 a druhou 86.
@seminkads Úžasná fotka 🙂

lolelole
12. sep 2011

@ivkaj @sova33 ten hrníček vypadá super - dejte vedět pokud jste ho pořídili, jak se to prckům líbi. Kvido taky rád pije z hrníčku, z lahvičky nechce - to se diví, že neteče mlíko ale voda z 🙂 Ja jsem to zatím udělala tak že jsem z Avenťackého pítka nebo jak se to jmenuje vyndat tu vnitřní část, takže mu to pěkně teče ale není zas tak moc politej jak u normalního hrníčku...i když tak to dokáže porádně někdy 😠 My ale máme problém spíš ten že mi pije jenom u jídla, vždy si veme pár lžiček a natáhne se po hrníčku..bez jídla jen tak přes den se moc nenapije 😖
Jinak se spaním my ted naštěstí žádne problémy nemáme - usne obvykle ještě u jídla a vydží tak do 5-6 a dnes byl jóo hodnej takže spal až do půl 8 😀 😵 ale taky si myslím že by to časté buzení mohlo být blížicí se 8měsíčnou úzkosti..ja to vidím i na malom, že se teď pořád chce tulit, mudlat, chovat a tak vůbec..

albao
13. sep 2011

Tak ja som uz na prasky. Dnes v noci som svtavala tak 6 ci 8 krat? Uz si to ani nepamatujem ☹ Hroza, neviem cim sa to pokazilo.

lolelole
13. sep 2011

@albao asi je to ve vzduchu - ja jsem vcera psala ze spime celou noc a dnes byl Kvido víc vzhuru nez by spal..tak nevím 🙄 možná to byl ten úplňek 😉

martuska75
13. sep 2011

@sova33 presne tak aj ja som davala kasu okolo 19,00 ale potom ked zaspala okolo 20,00 tak sa zobudila na vygrckavanie takze sme to posunuli o 30 min skor a lepsie. Takze necitala som to sice ale u nas to plati

albao
13. sep 2011

@lolelole boze keby to bolo len uplnkom, vsak toto je horsie nez u novorodeniatka

martuska75
13. sep 2011

@lolelole moje baby boli dnes v noci hore na striedacku snad celu noc a ked zaspali strasil manzel. asi fakt ten spln.

babetkarka
13. sep 2011

no moja tiez sa budi, ale to uz asi 2 mesiace. Dovtedy spala prikladne. Teraz o osmej zaspi, o desiatej uz je hore a potom aj kazdu hodinu. A cez den sa nemozeme dostat na 2 spanky, lebo dava len 30min. spanky a to nevydrzi do vecera, musela by som ju ukladat na noc uz o siestej. Aj to som skusala a nespala cez noc lepsie. Tak neviem cim to je....ked niekto na to pride, napiste prosim, lebo som grogy 😀 . Teraz spi,ale to sa mi ani neoplati lahnut na tu pol hodinu...