icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
23. sep 2011

@haniula i když sem teda zvědavá co bude Miky říkat na sníh,sáňky a stromeček 🙂

albao
23. sep 2011

@lavazza
@seminkads jeeejda, takze prebalujeme vsetky rovnako 😀 Uz dokazem prebalit a obliect dieta, tkore sedi, lozi, stoji, .... Nahaname sa po celom byte 😀

sova33
23. sep 2011

@lavazza Já jsem taky měla dneska super den - připálila jsem čočku, servala si znamínko a do třetice toho nejhoršího jsem s malým spadla na schodech. Naštěstí směrem vzhůru a složila jsem se tak, že jemu se nic nestalo (ale já jsem byla zralá na psychiatra 😲 )

lavazza
23. sep 2011

@sova33 to se ti nedivím,já sem byla ráda,že sem nemusela volat hasiče,sousedka si minule zabouchla klíče v bytě kde měla miminko,to sou fakt šoky

ještě že se vám nic nestalo,teda hlavně malému

babetkarka
24. sep 2011

@albao no tak to mas dobre,ze len 2 dni, to sa da. Moja vie sama zaspat,ale strasne vymysla, place, stavia sa, trva to aj hodinu,co chodim ju davat lezmo, tak zatial to nechavam tak,ked nechcem prist o nervy 😀 . A na moju neplati,ze ked sama zaspi,spi lepsie. Cez den jej staci 30-40min, ci zaspi sama,alebo ju uspim. Mliecka by mali vypit cca 500ml. Ked papa jogurt,kasicku,tak si myslim,ze mate dost. Mne sa inac aj vcera zobudila uz o desiatej a to spapala tu kasu vecer, tak som jej hned nedala cicnut,len som sa naklonila nad postielku,dala ju na bok a drzala,aby nevstavala stale,lebo to ona zo spanku v noci robi. No a asi za 5 min spala. A to mas super,ze papa len 1x v noci. A na co sa potom budi,na cumlik?

albao
24. sep 2011

@sova33 vcera bol strasne divny den, aj mne zhorelo na sporaku 😕 Zabudla som, ze som dala varit vajicka a odisla do obchodu. Ked som sa vratila, smrad uz bol aj na chodbe v panelaku a doteraz to nemame vyvetrane 😅

@babetkarka ano, budi sa na "polaskanie", cumlik, ... proste nieco. Ale musim ju straaaasne pochvalit, lebo vcera rano sme zacali trening samo-zaspavania a uz hne dprvu noc zaspala sama, ja som si pri nej citala, a spinkala uplne pokojne, iba na mliecko sa zobudila o stvrtej rano 😵
Inak mne takto kratko 30-40 minut spi vtedy, ked isla spat uz pretazena, prilis unavena, alebo zaspavala velmi tazko, ... jednoducho nejaky stres. Ja uz mam normalne tabulku v exceli, kde si pisem kedy isla do postele, kedy zaspala a ako dlho spala 😀 Ale pomaha mi to, uz som vyskumala vselico o nasom spanku, pretoze s tym bojujeme od malicka.
Dufam, ze ostane pri takom spanku ako vcera a tuto noc 😝 Jedno-dve budenia a rano odpocinute babo su pre mna radost 😵

Inak 500ml? Hmm, to mozno aj nazbierame, tak hadam mame dost. Ma kasu a pred kazdym spanim kojenie plus nocne kojenie, takze pomalicky si to hadam nazbiera aj ked pije malicko. Existuje nejaka tabulka, ze kolko v akom veku ma dieta pit mliecko?

Inak jogurt u nas neskoncil extra slavne 😝 😀 Niecim ho dosladzujete? Ja som skusala cisty biely a tie kysle tvare boli k popukaniu 😀

haniula
24. sep 2011

@albao já tam dávám sušenky sunarka nebo přesnídávku... jinak už dávám i ovocné bez konzervantů...

sirael
24. sep 2011

Ahojte baby, citala som, ze riesite uz zimne oblecenie - kombinezy (overaly) - aku velkost kupujete? Ja hladam, ale stale neviem, aku velkost mam kupit...☹

albao
24. sep 2011

@sirael prave vyradujem velkost 74, takze 80ku budeme potrebovat urcite. Mozno aj 86, lenze sa bojim, ze ked kupim rovno 86, ze sa jej v tom bude zle hybat, predsa len - uz asi bude chciet urobit prve krocky v zime. Takze asi idem kupit 80ku s tym, ze este potom dokupim 86 z bazaru mozno.

@haniula susenky nemam, ale skusim to s presnidavkou 😉 Dakujem

sirael
24. sep 2011

@albao Aj ja som rozmyslala, ze jeden overal kupim 80 a jeden 86. Tiez z bazaru, ved tam su niektore ako nove 🙂 Aj zimnu bundicku som kupila 9-12m, ale ked si predstavim, ze jej pod to mam dat este dva svetre, tak sa mi to zda nejake male 🙂
Inak ja jogurt davam vzdy s nejakym ovocim a tiez s piskotkami, nech to ma aspon nejaku chut, lebo cisty biely teda ani ja nezjem 🙂

albao
24. sep 2011

@sirael prave, kupila som rpechodnu vetrovku 80ku a teeeda ... nic moc velkost 😀 Mozno tenky svetrik pod to dame. Aj ked rukavy su dlhe, ale ta sirka nie, aj ked je Hanicka stihlucka

babetkarka
24. sep 2011

@albao
tak to ti krasne vyspinkala, mne tak dobre este nikdy nespala. Co sa tyka dennych spankov, uz som skusala hocico, ale dlzka je stale 30-40minut. Posledny tyzden spi 2x denne. Ked ju ukladam, nezda sa mi pretazena, skusala som aj po 2 hodinach uspavat, ale nezaspi. Vydrzi hore tak 3-4 hodiny hore medzi spankami, pred vecernym 4-5 hodin. V noci spi 10-11 hodin. Viem,ze je to malo dokopy,ale co jej mam urobit makovy odvar 😀?

no na nutrilone pisu,ze od 8.mesiaca-750ml a od 10 mesiaca -500ml mlieka je odporucana davka. My mame asi aj viac. Do jogurtu davam hippku, zje asi tretinu jogurtu s tretinou hippky-najradsej ma broskynovu.

overal mam 80tku, bundicku 86tku,ale je asi az moc velka. Ale body uz davam 80tky a su dobre. Nohavicky zase stale 74. Mame necelych 8kg.

albao
24. sep 2011

@babetkarka no ale zase tak malo nespi! Hanicka spi tak o hodinku viac, co je maly rozdiel. A tiez zacina spat uz len 2x denne a tie prestavky sa pretiahli na tie 3-4 hodky 😉 Som zvedava aka bude tato noc, ci si zopakuje tuto vynimocnu noc, brala by som 😀

S tym jogurtom to musim vyskusat 😵 Ovocie zboznuje, takze takto jej to asi bude viac brat 😵

Inak zienky, vy varite drobcom kazdy den? Ja si robim do sklenych poharikov a hadzem to do mrazaku. Potom si iba kazde rano vyberiem, co bude na obed 😅 😀 Fakt si neviem rpedstavit varit jej aj nam kazdy den 😝

sova33
24. sep 2011

@babetkarka Já myslím, že ten spánek není tak hrozný. Teda pokud není protivná, ale jinak každé dítě má trochu jinou potřebu spánku. My naspíme tak 14 hodin (11 v noci, 0,5-1+2 přes den), takže si myslím, že to není tak velký rozdíl, ne?
Jinak jogurt my zatím jíme jen bílý a snad nám to dlouho vydrží 🙂
@albao Já buď vařím nebo rozmrazuju 🙂 nebo skleničkuju. "Problém" je, že i když mám zamrazenou zeleninu, stejně musím uvařit brambor nebo jinou přílohu .

haniula
24. sep 2011

Teď jsem malé na mimibazarku objednala krásné vánoční overálky na focení. Bude úplně k sežrání!!!! 😵 😵

haniula
24. sep 2011
babetkarka
24. sep 2011

@albao ja tiez mam namrazenu aj zeleninu v poharikoch a masko v tych kockach na lad. Rano vytiahnem poharik-mam tie od aventu/vidis do skla ma nenapadlo/ a kocku-2 maska alebo uvarim zltko a to mame na 2 dni. Na to jej jedenie sa mi neoplati varit kazdy den. Aj tak ma najradsej tie kupene, tak to striedam.
@sova33 tak to spime velmi podobne. Mne chodi ale strasne skoro spat, nemame urcenu hodinu, niekedy o siedmej, ale dnes uz bola velmi unavena a zalomila uz o siestej. Rano vacsinou vstava okolo siestej, ci ide spat skor alebo neskor...

seminkads
24. sep 2011

@albao ja davam do jogurtu tiez ovocie ale rozmixovane aby to ochutilo(so struhanym mi to nechce),nevarim kazdy den,kedze mala je dost narocna na pozornost tak vo velkom vyuzivam hotove,uz zacinam s tymi od 8mesiaca,inak mam dost od 4.mes. a do toho jej vzdy uvarim cestoviny alebo ryzu, aked uz varim tak na dva dni
inak ja som minule dala varit zemiaky bez vody 😀 😀 😀

@babetkarka my sme na tom so spankom podobne-budicek okolo 6tej,potom spanok okolo 10(vacsinou len 45minut) potom okolo 2 az 3poobede(cca hodinu) a potom az vecer okolo osmej,a v noci sa budi okolo 1-2 na mlieko a potom spi

@lavazza asi prvykrat v zivote som rada ze byvam v rodinnom dome 🙂

@haniula ja sa na tieto vianoce tesim,kazdy rok striedame miesto kde ich travime-raz u nasich raz tu u priatela,a uz dva roky sme neboli u nas(raz som mala denku a minuly rok s tym brusiskom sa trepat na kysuce ☹ ) takze teraz budeme u nas-plno snehu,sankovacka,zivy stromcek a tie rozziarene ocka joo uz sa tesim

@sirael ja mam niekolko overalov-teraz mam taky prechodny 74,potom dva zimne 80,86 a nejake oteplovacky tiez vacsie,rukavicky a ciapky mame,este sal a snehulky a zima moze zacat 🙂

lavazza
24. sep 2011

Tak já si říkám,že koupím kombinézu asi 86.Když bude větší malinko tak nevadí.

Dneska sem dala Mikymu bílý jogurt a divila sem se jak baštil i samotný.

janula13
24. sep 2011

@sirael ja mam nachystany overal po krpcoch z CA c80 a vyzera ze by mal byt neskusala som mu este snad nebude maly🙂 simo ma 9.2kg a este mam v zalohe tensiu prechodnu bundicku 86 a tiez este jednu po prckoch aku 86 aj ked bude volnejsia ale obleciem nieco teple pod to...

simo papabiely jogurt sam, prve dve lyzicky ho strasie a potom zlopne cely🙂alebo mu tam dam trosku z vyzivy co ostala...striedam...

albao
25. sep 2011

@babetkarka no ale zase apson mas vecer rychlo pokoj, ked zaspi tak skoro 😉 Mne Hanka bezne buntosi po byte este po osmej

@seminkads si poriadne vybavena na zimu! 😝 😀 A s tymi zemiakmi, to je dobreeee 😀

ellahop
25. sep 2011

@lavazza mne tiez nie aj ked mam sneh rada. len ti nasi prcskovia sa prave budu chciet ucit chodit, uz to vidim na zime a na snehu... .. asi len okolo domu budeme behat.. inak take dni blbec mam ja bezne. stale zabudam telefon, kluce,,, potom ma muz musi zachranovat a to len ofrfle. minule som malemu zabudla caj a karticku z poistovne mame v bratislave u lekarky, ale poslu nam ju. je to na mozog ta materska... este ze mi zacala skola. a aspon trosku precvicim mozgove zavity a hlavne budem sa bavit aj o inych veciach ako plienky, babatka a kasicky... 🙂

haniula
25. sep 2011

Dneska jsme sama domaaaaaaaaaaaaaa!! Taťka vyrazil s Marky ke tchánovcům!!!! 😀 😀 😀 😀

albao
25. sep 2011

@haniula takze zacina babska party? 😀

@ellahop tiez mam pocit, ze to chodenie budu mat nase januarove deticky tazke. Asi jej dam do cizmiciek nejake pripinacky od spodu, aby sa nesmykala 😀

haniula
25. sep 2011

@albao tu jsme měli včera... byla tu těhu kámoška (zbavila jsem se plno věcí), sestřenka s malým, ségra a druhá kámoška... 😀 dnes odpočívám!!!!

brego
26. sep 2011

Tak i náš prcek má horečku. Dnes měl 38,9°C. Chci se zeptat, dáváte na to hned něco(Panadol, Paralen) nebo počkáte do druhého dne? A zítra máme jít na plavčo....

knedluska
26. sep 2011

@brego - já bych mu asi něco dala. Malá když měla tenkrát teplotu, tak mi říkala doktorka, že mám střídat Panadol s Nurofenem, že je to na teplotu nejlepší. 😉

lavazza
26. sep 2011

Tak dneska dorazila židlička konečně, už jsme ji i vyzkoušeli,Mikymu se v ní líbí, je spokojenej 😉

Včera sme poprvé koupali ve velké vaně, Miky byl ve svém živlu,cákal, lezl si a byl nadšenej, jen z vany se mu nechtělo.

ellahop
26. sep 2011

juj zuby, momentalne osmi a tipujem ze aj deviaty. tentokrat, ale maly skutocne trpi, bolestami a hlavne nechuti mu papat, je nervozny a cely cerveny, ☹

seminkads
26. sep 2011

@brego pri teplote nad 38 treba nieco dat vzdy lebo hrozi riziko vzniku krcov z horucky,a tak ako napisala knedluska-odporuca sa striedat panadol s nurofenom(ak sa nemylim tak max denne davka je 3x a ak ho das kazde 4hodiny tak tu davku minies za pol dna a potom nemas co,preto je dobre to striedanie)inak je dobry este vlazny kupel(nie studeny)trvajuci par sekund a potom hlavne babo neprehrievat(deky aby sa vypotilo a take blbosti)