Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@sirael presne! Kym nevedela stat, davala som jej hracku 😉 Lenze teraz mi uz uteka z toho pultu, tak ju radsej postavim. Dnes sa mi pocikala, len co som jej dala dole plienku, takze som menila aj nohavice a ponozky 😀
A tiez som prekvapena, ze obcas zafunguje "nono nesmies" 😀 😝 Ale len ked sme sami dve, inak sa predvadza 😠 😀 😀
@janula13 inak presne to ma napadlo, ze mozno to tahanie nozicky moze byt skor problem. To ze nieco robi neskor by ma netrapilo. Ale uz dlho taha tu nozicku? Hanka plazila najprv divne, nesymetricky, lebo vzdy mala sklony sustredit sa len na jednu stranu. Ale teraz uz sa zrovnala, trvalo to cca 2 tyzdne.
tie nase decka... maluu prebalujem a prezliekam pred telkou a najlepsie popri reklamach(vtedy sa jej daju aj nechty ostrihat, papa v podstate vsetko,pri mase a zelenine strajkuje,a pap len tie kupovane domace nechce, moze tam byt len tak lyzica vacsich kuskov a zvysok stavicka alebo omacka inak to nechce,najradsej na jogurt s rozmixovanym ovocim, na styroch je k nezastaveniu,prejde aj cez prahy,posadi sa hoockde,postavi sa taktiez hocikde,vcera sa vonku asi na dve sekundy uplne pustila a potom padla na ritku,pokusa sa vyliezt na postel(je vysoka-postel) chodi okolo nabytku,proste cele dni len vystraja, najradsej ma kepelku a vedro s pracim praskom 😕 ,proste maly diablik,co by som dala za to keby ostala tam kde som ju polozila, dnes som kukala vecicky v ktorych sme si ju doniesli domov-to bola vazne taka malicka, akoby to ani pravda nebola a zajtra uz bude mat osem mesiacikov,a najviac zo vsetkeho neznasa ked jej robim copik-to vrieska akko sialena...
@sirael ja si myslim ze zalezi na dovode preco ho pouzivas,ci su na to nejake zdravotne dovody alebo je to len pre tvoj pokoj.vyuzivas ho len v noci?alebo aj v kociku(ked spi)ci cez den. a ak mas obavy tak by bolo najlepsie sa poradit s tvojou dr. my sme ziadny monitor nemali(vravela som si ze ked ho nahodou bude treba tak ho dokupoime neskor) a nebolo takze v pohode ale ak ta to upokojuje a bez neho si nevies noc predstavit tak si ho etse nechaj... 🙂
@seminkads My mame monitor len v noci, vidis, cez den ho vobec nepouzivam, lebo to spava u nas v posteli. Len cez noc, ked je vo svojej postielke. A mam ho len pre vlastny pokoj na dusi, ale ked mala tri mesiace, tak veru zacal jacat a ked sme dobehli, tak bola bez pohnutia, vobec neviem ci prestala dychat - precitla, az ked som ju schmatla a zatriasla nou.... Odvtedy sa bojim nezapnut ho, ale zas si poviem, ze ho nemozeme mat do jej puberty 🙂 je to proste taka istota pre mna 🙂
Inak co sa tyka copikov, dnes som si na vas spomenula 🙂 Som malej prehrnala vlasky a ze ake krasne dlhe ich ma (ani nie tretinu vasej dlzky) a som sa tesila, kedy uz budeme robit copiky a ci to bude bez placu 🙂
@sirael vidis, a cez den ju chodis kontrolovat(ci dycha) vsak ak mas pochybnosti tak sa porad s doktorkou,povedz jej aj o tom co sa stalo v troch mes a uvidis co povie, prvy copik jej spravikla moja ,,macocha,, na velku noc a odvtedy ich ma kazdy den,lebo bez nic nevidi,ked papa zavadzaju zasa mne-a tak 🙂 taky moj anjelik s rozkami 😀
@janula13 ja som uz na to prisla. on vypije ml mlieka na ranajky, potom okolo mal desiatu a to niekedy spraska aj dvoch milacikov, tak co ja potom od neho o 12 stej chcem,. znizim desiatu, iba jeden milacik a potom sa hrat, celkovo je ho dost ma 10.5 kg a 75 cm. a skutocne uz ma take tucne brusko aj ciciky trosku, uvidime. dnes som kupila hovadzinu tak zajtra spravim vyvar so slizikmi a zeleninkou, dufam, ze to mu bude chutit. presne solit zacnem az neskor, nieje sa kam ponahlat.. 🙂
@sirael monitor dechu jsme měli půjčený a v půl roce jsme ho vraceli.
@janula13 náš malý se taky plazí takovým zvláštním způsobem na předloktí (začla jsem mu říkat "meresjef") Ale je tak neskutečně rychlý, že ho občas nestačím odnášet;o) Teď už se občas zkouší dostat na kolínka, ale jak máme plovoučku, tak mu to klouže. Začal se i natáčet na bok, jako by si chtěl sednout.
O rehabce (spíš posouzení vývoje) občas přemýšlím. Ale pak provede nějakou lumpárnu a zase na to zapomenu.
@ivkaj hm aj moj manzel ho tak vola🙂))ja asi zavolam nasej byvalej rehabilitacnej bola uzasna tak radsej nech si nic nevycitam aj ked popravde nemam sancu tam nejak casto chodit keby treba..simo sa na 4 dava hocikedy pohupe sa a rozplesti ako zaba, mam tie penove puzzle ale uz rozmyslam ze ich dam prec aj tak je v sekunde na podlahe a labzuje kde chce🙂
@ellahop no tak daj vediet ako si pochutnal a ja ze aki sme my tazki simo ma 9.2kg:)
hm simi si dava 160 mlieka rano potom ma jogurt spapa celych 200g a potom po spanku prikrm ale to je casovo po 3-4hod az takze je uz hladny a sprasa plnu misku🙂 a potom az vecera kasa vo flaske ale medzitym si nieco zuzle ak je vacsi dstup...a v noci papa raz, 120ml mlieka ale teraz skusam viac lebo sa i budil co sa budi aj tak ale nechcel zaspat okolo 3 rano a asi je ladny tak skusim dat voac okolo tej 00-1 a uvidime ci jeto tym...ja mu dam flasku do ruk on ju drapne jak o zivot a ja zaspim a zobudim sa a flaska sa vala v postielke simi duda v puse, najde si ju a spi🙂
Dnes mi volala rehabilitační sestra, zda můžeme přijít na 8 ráno v pondělí na cvičení. Pak se prý domluvíme na dalším!!! Asi usmlouvala nějaký ten měsíc na Zámečku!!! Jupíííííííííííííííííííííííííííííí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
@janula13 nechcela som ta vystrasit, prepac. To nebolo umyslom. Skor mne to nasa vysvetlila tak, ze na chodenie bude potrebovat obe nozicky, obe strany rovnako, preto Hankina nesumernost moze raz spomalit jej chodenie, ze je lepsie ju motivovat tak, aby si obe strany dorovnala. Preto som ti to napisala, lebo mne to takto povedali.
Inak s tou nocnou flaskou to je krasne! 😀 😵
bolest zubkov,no hroza dnesna noc prebdeta,nurofen sme dali vecer, nemal teploty len bol cely den nekludny, davame aj calgel, ale to velmi nepomaha, poradte co este?ked nechcem davat nurofen stale, ten mu zatial pomaha aspon na 5 hodin mu utlmi bolest
@ivetkatka197808 nám absolutne calgel nezaberal ale kupila som Dentinox gél a myslím že sa vždy skludní 😉
@ivetkatka197808 u nas zabera len hryzatko z chladnicky, ktore si hryzie pri hojdani v hojdacej sieti. Ani nurofen nezaberal.
@ivetkatka197808 vyskúšaj viburcol čapíky, sú homeopatické a nám zaberajú pri bolesti zúbkov tak do 20 min.
ahojte maminy!!! tak po straaaaaaaaaaaaaaasne dlhm case vam tu znova pisem! castejsie som na facebooku, tak tam sa asi skor stretavame 😀 😀 😀 😀
riesili ste monitor, ja som ho zrusila pred 2 mesiacm, uz somho mala len pre moj pokoj pocas noci, bo cez den spi v kociku (este stale) a uz mi vadilo to blikanie do oci, tak som par noci skusila nezapnut a potom som ho vyhodila uplne a priznam sa, viac som sa obavala nez bolo treba, teraz je Terezka chora, nadcha ju trapi a bala som sa noci, len ona sa vzdy zobudi na plny nostek a place, takze je to v poriadku 🙂 a posledne 2 noci uz prespala do 5tej v kuse, tak verim, ze sa zas vrati k spavaniu celu noc, do tej 6,30-7 mej 😀 😀 😀
co sa tyka papania, uz viac-menej papa nasu stravu, sao ze bez chuti, ale nebudem varit na 2x, tak jej vzdy odoberiem take nedochutene 😀 😀 😀
v sobotu ideme na svadbu, mala bude za paradnicu, uz sa velmi tesim, verim, ze dovtedy budu aj sopliky pod kontrolou 😎 😎 😎 😎
a co sa tyka mier, mala ma 9 mesiacikov aj par dni, cca 80 c, bo sa mi to zle meria, ale velkost 80 je akurat a nieco cez 10 kg, bo mala 10,3 ale schudla, ked sa riadne rozplazila a davnejsie som ju nevazila... a na poradnu pojdeme az kolo 17.10. tak uvidime, na kolienka sa tiez dava, ale len peruje a pohupuje sa 😎 😎 😎 , ked sa taha popri mne a po mne, tak sa postavi, pri nabtku ete nie a ked ju postavim na nozicky ja a chytim za rucicky, tak vykracuje ako husar 😀 😀 😀 kroky ako keby chcela dobehnut vcerajsok 😉 😉 😉 😉

@albao No ja stale neviem ci ho uz vypnut alebo nie ☹ Sesternica ma rodit v novembri a sa ma pytala, ci jej ho poziciam, ale sak co ja viem, dokedy ho budeme pouzivat? Ja fakt neviem, dokedy jej ho tam mam nechat - takto mam proste nejaku istotu stale, ze to zapipa keby nieco 🙂 No neviem co spravim....
No my este nestojime, takze to nehrozi, ale zasa ja ju polozim na prebalovaci pult (kam sa uz skoro ani nezmesti) a dam jej do ruky jej oblubeny teplomer do vody ( s tym sa vydrzi hrat aj pol hodinu) a tak prezliekame 🙂 No prebalovanie v stoji si teda neviem predstavit 🙂 Ale fakt je to uzasne ako nam rozumeju 🙂 Saska zasa stale ten teplomer hadzala z pultu na zem a straaaaaaaasne ju to bavilo, az prestal fungovat. Tak som jej parkrat dala po rucicke, ze TOTO nesmies a zodvihla som prst a teraz staci uz len prst ukazat, zamracit sa a vie, ze NESMIE hadzat veci na zem! 🙂