icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lolelole
5. okt 2011

@knedluska a jak papáte knedlík a c hlebík ? už má malá zoubky ? Mne Kvido sní jenom kašovité jídlo maximálně v tom mohu být mini kousičky, ale nic velkého, jinak to plive 😠

renatka100
5. okt 2011

@knedluska šunku by som v žiadnom pripade nedávala. Obsahuje rôzne taviace soli a pre tak malé dieťa je to priam jed. Rama a podobné svinstvá detto - možno neviete, ale stačí pridať jednu molekulu a z Ramy je plast ☹
www.emulgatory.cz - najdes tam aj vyrobcov, ktorý tvrdia, že šunka je detská ale je v nej samé svinstvo, ktoré by si nedala ani psovi.

seminkads
5. okt 2011

@neposedna no lebze jogurt je tiez z kravskeho mlieka 🙂 ja som jej tiez dala klasicke maslo a v pohode,mne sa tie ramy zdaju prilis umele,ja to vobec nejem,ked uz tak klasicke maslo maslove(nemyslim tym tie napodobeniny co vedla masla kolkokrat ani nelezali 🙂 )
@sesilia nad domacim lekvarom uvazujem aj ja,tento rok som robila lekvar extra pre malu-z toho najkrajsieho ovocicka 🙂
no uvidim skusim zajtra a dam vediet

vikaki
5. okt 2011

@renatka100 mne dnes doktor povedal,ze mam malej davat vsetko,lebo cim dalej deti hyckame,tym viac budu nachylne.Samozrejme okrem korenistych a prislanych veci,musiel ........atd......

vikaki
5. okt 2011

.....no a este mi dnes dokino povedal,ze je lepsie davat dietatku papat nemixovane veci,lebo je uz vo veku,ze si musi brusit dasna,aby vysli zubky a musi sa pekne naucit zuvat,takze je lepsie davat papat len pokrajane veci 🙂

markysek2
5. okt 2011

občas sem nakouknu, ale v poslední době nestíhám, dala jsem se na brigádu a manžel na hodiny přes čas, takže se u malýho střídáme a padáme na hubu..ale naskytlo se to teď a na čas a peníýky se hodí vždy :o)))
koukám že rozebíráte papu pro malé...tak nejprve k máslu...já máslo dávám do zeleniny od začátku( s olivovým olejem nechtěl)...a je to tak napsané i v knížkách takže v tom že je to kravské mléko problém nevidí...protože jogurt o žervé ( lučina) jsou také z mléka..nevím tak jak čím déle jíme tím méně mě dokáže rozhodit mléko... prostě hop nebo trop.....z našeho jídla jí skoro všechno...i pečené maso, le spíš z bramborem, rýži ještě nepřišel na chuť, ale radši má polívky a omáčky, knedlík jsem ještě nekoušela, ale u nás doma celkově moc nefrčí,. Nejoblíbenější je špenát a kuřecí polívka s nudlemi.....akorát mám problém že nechceme papat syrové ovoce a to ani banán ( i když dneska snědl 1 malinu..zázrak)..on se nám totiž z banánu 2x pozvracel a tak jsem mu ho nechtěla nutit a pak taky byly v obchodě většinou zelené a drahé no a teď ani za boha
chtěla jsem se zeptat zkoušeli jste někdo už pribináček???? já jsem spíš přemýšlela nad olmíky van...nepříjde mi tam nic co by nemohl ( myslím jogurt, ne ty lentilky) a van. příchuť v kaších máme
Jinak jsem se načtvala sama na sebe u mudry, když se mě ptala na jogurty a já že je jíme s přesnidávkou a ona že tam můžu dát i domácí marmeládu a já udělala jen jahodovou ☹ kdybych to věděla tak koupím na trhu borůvky a spáchala bych i borůvkovou...poučena pro příští ro a nebo další dítě :o)

renatka100
5. okt 2011

@vikaki ano to mas prevdu, treba davat vsetko, ale nie chemiu, na tu si nase deti veru zvykat neamusia. Podla mna vsak u Vas v Grecko je kvalita potravin urcite vyssia ako u nas v SR, tak myslim, ze so sunkami nemas problem. Neviem si predstavit davat malej nepomixovane veci, skusala som jej dat nahrubo posekanu ovsenu kasu a zacala sa dusit a akoby jej to uviazlo. Na skusku jej vsak davam jablcko, zltu paradajku, ale to iba trochu ohmatta pokuse tymi dvomi zubami a hodi zo stolicky na zem 🙂

vikaki
5. okt 2011

@markysek2 my sme pribinacky mlsali skoro cely mesiac na slovensku a v pohode,davam aj maslo,aj kravske mlieko cerstve=prevarene.........a nic nam problemy nerobi.\doktor mi povedal ze kravske este nemam,ale z vlastnej skusenosti viem,ze neuskodi,respektive,mam pocit ze malej lepsie robi ako nejake umele praskove...v kravskom su aspon protilatky 🙂 \starsiu dceru som vychovala na ovciom mlieku a je zdrava ako buk...k doktorovi chodila len na ockovanie,ani mi este nikdy nebola nejak zvlast chora 🙂

markysek2
5. okt 2011

ještě se musím podělit o historku dneška....zatím se je pplazíme a vytíráme mámě podlahu, ale už se snažíme postavit u nábytku, gaučen, nebo mamíny nohy, když ho posadím tak sedí ,nebo sedí na patách..jediný pohyb, který je na kolínkách je houpání a zvedání ručiček nastřídačku nad hlavu...nic meéně dnes ne na něco strašně naštval, začal se vztekat a z ničeho nic se rozběhl po 4 směrem ke mě uběhla asi 1,5metru když si vzpomněl že je na kolínkách lehl si na podlahu a žačal se plazit...já byla mrtvá a pak že to neumí...umí, ale nechce...holt trénuje rychlost a při hře nahoněnou kolem barového pultu v kuchyni mu to stačí...však honíme my jeho ne o nás..zaplať pánbůh zatím 😀 😀 😀

markysek2
5. okt 2011

@vikaki no já jsem přemýšlela že bych mu občas spáchala krupici, ..pravou z mlíka..se sunarem mi ji nějak nechtěl ...no s pribináčkama asi vydržím do další návštěvy mudry a poptám se
holky nemáte někdo přesný receprt na krupičnou kaši s UM...že bych mu občas změlila jinak bohatý sortiment drahých instantních kaší 😀 😀 😀

lavazza
5. okt 2011

@lolelole já mám strach Mikulášovi dát nějaký větší kousek,dost se mi dávil,zatím nemá ani jeden zub,ale te´d už taky sní sem tam nějaký větší kus,ale já se fakt bojím

vikaki
5. okt 2011

@renatka100 s ovsenou kasou to bude asi ine,musela by byt riadne rozvarena aby ju prehltla,ale tak som aj povedala tomu doktorovi,ze podla druhu potraviny a jedla bud krajam,pretlacam,alebo jemne mixujem....to by uz kazdy mal vediat sam,co a ako dietatko dokaze prehltnut.Napriklad ryzu,tarhonu so stavou=davam ako je v celku,spagety striham noznickami na kusky,zemiaky trosicku potlacim vidlickou,masko nadrobno pokrajam alebo trosicku nahrubo mixnem ponornym mixerom....atd

lavazza
5. okt 2011

Já sem dneska měla k snídani jogurt Pierot s višněma a dala sem pár lžiček malému a jak mu to jelo.
U nás byl te´d pokrok,že začal baštit ty křupičky bez příchutě a bez dávení.

vikaki
5. okt 2011

@markysek2 ja som bola teraz na slovensku a v okoli zienky davali pribinacky normalne denne uz aj mensim detom=7.mesacnym a v pohode.Ja uz aj krupicu normalne pripravujem s mliekom..mne sa zda,ze mala je uz hotovy cloviecik.......nejak ma nutka ju uz stravovat normalnejsie.....ja som teraz na slovensku skusila aj sunar-vypila ho,ale nejak jej az tak uz nesmakoval.....tu som jej skusala zahustene dojcenske mlieko=podobne ako kondenzovane=riedi sa 1 k 1 s vodou, a to sa jej viac lubilo.....chutilo prirodzenejsie ako tie praskove......a teraz sa uz snazim nejak tym praskovym vyhybat,posobia na mna umelo

markysek2
5. okt 2011

@vikaki @lavazza já od začátkyu mačkám vidličkou..mixovala jsem akorát špenát, omáčku a 1 rýži s masem aby to snědl, protože jsem neměla co jinýho mu dát ( od té doby rýži spíš jen do polívky a ani tam není populární)..a moc se s tím neprdím mačkám i těstoviny..občas velkou vyplivne , občas sní ( snažím se aby to měl malý)...kolečko rohlíku( víc nesní a ani o víc nemá zájem...dávala jsem zatím mezi jídly ne jako svačinu) se žervé sei ukousuje sám...má už na to řádné vybavení 6 zubů jo ale co vůbec nechce a má místo hračky jsou kukuřičné krupky ..tak baští sušenkyod nestlé

vikaki
5. okt 2011

@markysek2 wow ze 6 zubov

markysek2
5. okt 2011

@vikaki já se snažím držet nějakého řádu z knížek, ale kombinuju to s tím, že oběd dostává ten co my..solím mu sice jen trošku( od dovolené se mi trochu rosvítilo, že nechci být maminkou, která v restauraci v zoo si nechá pro malou ohrát skleničku s jídlem malá ji skoro nesní a za hodinu je potkám znovu a ona jí koupí..slané mastné hranolky..holčičce mohl být tak 1-1,5..sotva chodila)..uvařím malýmu odeberu a mám dochutím...třeba omáčky( dávám kys. smetnu ne jogurt s tím mi to příjde kyselý), nebo pečené maso,polívky..no pálivý guláš bych mu nedala:o), ale svoje mlíčko má pořád

vikaki
5. okt 2011

@markysek2 hmmmm tak to mas pravdu s tymi hranolkami atd...ja sa tiez snazim presadzovat domacu stravu=napriklad domace predsnidavky,nekupujem ani hotove pokrmy zeleninove v poharoch atd...snazim sa vsetko robit sama a nie stiplave a ani mastne.....ale dnes mi pediater povedal,ze dietatko v 9.mesiaci uz vraj prakticky nepotrebuje tolko mlieka,ze by uz malo papat pomaly vsetko a to ho zasyti a doplni vitaminami.....tak som dnes skusila dat mlieko len rano a vecer a pomedzi ovocie,varenu zeleninu a masko a spagety a celkom v pohodicke....ale dost prespala po ockovani,inak by som jej este jednu davku mliecka urcite dala

ellahop
6. okt 2011

@seminkads aj s obalom, vsak kto by to luskal...

ellahop
6. okt 2011

nas tominko uz ma za sebou aj brumika,, ten mu ale riadne chutil. dava mu ho moja sestra, lebo ta zboznuje ze tomaskovi chuti na rozdiel od jej syna, ktory doteraz nechce skoro nic jest... ja mu ho doma nedavam, az na vcera,, lebo mi ho bolo koli tym zubom luto... ale uz len trosku, to najhorsie a osmi zubok bude na svete... no a co sa tyka sladkeho, to mu radsej dam, domace piskotove cesto alebo muffiny,, ako tie kupovane hluposti,,, asi si trosku odporujem, ale raz za cas sa mu z brumika nic nestane,, no a do buducna ratam s tym domacim pecenim, neviem do kedy... 😉

stanulka551
6. okt 2011

Ahojte mamincky ked tu rozoberate jedlo, moja mala papa tiez uz to co mi. Nema vobec ziadny problem s jedenim kuskov, dokonca bravcove maso dokaze zjest uplne v poho a to je predsa len tvrdsie ako kuracie, Nemixujem, nepretlacam. papa zemiaky, ryzu, cestoviny, polievky, masko, vsetko tak ako my. Ona je veliky zrutko a tak s tymto naozaj nemame ziadny problem, skor je problem zastavit ju jest. Akonahle vidi ze niekto je, tak zacne hucat ze aj ona chce. A to aj ked predtym prave dojedla 🙂. So spanim tiez nemame problem, vecer jej dam mlieko 240 a spinka od 6 - 6.30 a cez den tiez spinka v priemere asi dve hodinky. Myslim si ze v tomto veku ked uz su deti take aktivne taka uplne decka strava mixovana dieta tak nezasyti.

stanulka551
6. okt 2011

@vikaki Ahoj vy ste boli doma???? Jeeej zavidim, ja som pozerala letenky na Vianoce ale su krucinal take drahe ☹ . Urcite ste si to doma kraaasne uzili .

stanulka551
6. okt 2011

@ellahop aj nasa uz papala brumika, mamka zvykne posielat samkovi lebo on ich velmi lubi, tak sa uslo aj rebecce, tiez ho zhltla len taky fukot, ale ona zje vsetko 😉

vikaki
6. okt 2011

@stanulka551 no uz sme doma a uzili sme si to,maminka strazila deti a konecne sme si mohli niekam s manzelom ist aj samy.... 😉 ...nooo,letenky su drahe,my sme cestovali autom 30 hodin,kazdu chvilu sme museli stat koli malej=vydrzala tak max.3 hod.bez jedla a potom plienku vymenit...atd,no a potom sme aj po ceste v srbsku spali.....ale dalo sa,deti boli zlate,Pii sa cestvat lubi 🙂 ...No a ak chces letiet,musis si zajednat letenky aj rok dopredu aby boli lacnejsie 😢 alebo vyuzit last minute 😖 co je s detmi a koli praci tazke

knedluska
6. okt 2011

@lolelole - nene, zoubky ještě nemá žádné, ale malé kousíčky už sní. Teď si třeba dala půl krajíčku chleba s lučinou, nakrájela jsem jí to na malé kostičky a jedla hezky 🙂

albao
6. okt 2011

Teda vy ste sa zienky dobre rozbehli s varenim 😅 Ja este pekne mixujem, som leniva to roztlacat vidlickou, lebo robim malej velke porcie a potom to mrazim. A mixerom to mam za minutku, rucne by som to roztlacala pol hodinu. Takze este stale mixujem, ale inak dostava vzdy nieco do ruky cele (rozok, mrkvu, jablko, banan, ...) a to papa pekne len jej to straaaaasne dlho trva 😀 A zatial jej varim osobitne, myslim ze len 2 razy som varila spolocne a nam potom dosolila (karfiolovu a hrachovu polievku). Moj hlavny problem je, ze ju nechcem naucit na slane. Muz si jedlo doslova presoli a v rodine mame s tym problemy, takze chcem ju naucit na neslane chute, nech nezdedi tie zdravotne problemy. No a ako urobit ryzu bez soli? To sa neda uz normalne dosolit, takze hlavne preto varim stale osobitne.

Inak vcera sme zistili, ze nam uz nerobi problem ani lozit po schodoch (spravila cca 30 schodov jednym supom) a ani chodit popri pohovke (presla taky meter-dva len tak mimochodom). Ona asi tajne trenuje a potom nam to predvedie az ked jej to z ide vyborne 😵 😀

babetkarka
6. okt 2011

@albao ahojky, ako ste na tom zo spanim? Prestala sa ti uz v noci budit? Moja je uz po 3 noci snad 100x hore. Som z toho uz dost nervozna,stale sa chce cickat alebo nosit a pritom zje vecer kasu. Rozmyslam,ze ju uz odstavim,lebo to sa neda takto fungovat. Deticky co su na umelom sa asi takto nebudia ze...

babetkarka
6. okt 2011

inac ja tiez este nesolim, ked varim cestoviny,zemiaky, polievky,tak jej z toho odoberiem a nam dosolim. Kusky papa:uvarena mrkva, zemiak, brokolica-vsetko papa rukami a mam dojem,ze zje viac ako ked jej to pomixujem.Mame zatial 2 zuby. Sunku,ramu, pribinaky, kravske mlieko by som tiez nedavala, aspon do roka.Nevravim hyckat,ale ked to mozme my ovplyvnit,tak naco zbytocne do nich pchat veci ktore vsade pisu,ze su nevhodne, aj ked detom chutia. Ale kazdy uz ako uzna za vhodne...Ja uz som rezignovala pri cukre, najprv som ho nechcela dat do roka,ale vsetko je sladke-kase,piskoty-to davam.

albao
6. okt 2011

@babetkarka nezlepsilo sa to spanie? Ja som zaviedla samostatne zaspavanie (teda aspon s mojou rukou a tak) a musim hlasit uspech. V noci sa budila 1x, teraz uz zase 2x, ale stale je to na nas vynikajuce. Vam nic nepomohlo? U nas to urcite bola kombinacia z toho, ze sme vtedy boli na chate, bol spln, menila si denny spanok z troch na dva, ... a konecne sa to usadilo trochu a je to lepsie. No drzim palce aby sa uz aj vam zlepsilo spanie. To sa neda dlhodobo takto zvladat.

lolelole
6. okt 2011

@lavazza no ja právě taky - kousky vyplivoval a kuckal se tak jsem ho nenutila - ale jak to tady v diskuzi čtu tak asi to opet zkusíme 😕