icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

seminkads
6. okt 2011

@babetkarka no moja je na UM a posledny mesiac je to hroza,niekolkokrat sa v no budi
inak mne mala odkedy bola chora(v polovici augusta)nechce jeste, vydrzi aj pol dna nejest-rano neranajkuje,potom desiata-aj tu do nej musim natlacit,obed nechce,potom ako tak olovrant a na veceru mlieko a potom este v noci 1-2 krat mlieko-neviem ako ju mam naucit ze sa pap cez den a nie v noci, mne mala od 16juna do 8 septembra pribrala 1150g(to su tri mesiace)zda sa mi to malo,vam nie?a teraz za mesiac 400g

babetkarka
6. okt 2011

@albao nezlepsilo a tiez ju najnovsie uspavam tak, ze ju dam do postielky,ked uz vidim,ze je unavena,dam ju na bok,trosku ju drzim a vacsinou zaspi tiez bez cickania alebo cumlika. Zvykne trochu protestovat,ale nie dlho. Ale budi sa mi velmi casto. Sa mi zda ale ze jej idu horne zubky. Ale to sa mi uz zda dlho 😀 .A cez den spi tak 2x po pol hodinke...

babetkarka
6. okt 2011

@seminkads moja tiez viac nepribera. Teraz ma asi 7900g. A malo papa tiez. Cez den doobedu ovoci,niekedy jogurt-mnozstvo necela mala hippka a obed jeme aj na 3x tiez take mnozstvo. Medzitym piskoty-ale malo asi 3 denne. Vecer kasa max 180ml. Pit moc nechce nic okrem mlieka...

seminkads
6. okt 2011

@babetkarka lenze Natalka pred tou chorobou spapala celu velku hipku za par minut,na desiatu som jej robila jedno jablcko a polku babanu,alebo jablcko a 10piskot, medzi jedlom 6kukuricnyvh chrumiek, pred spanim mavala 300UM a vydrzala do rana a to dala 250UM a teraz neche rano ani mlieko, dovtedy priberala pravidelne 900g za 5tyzdnov-tak sme chodili na poradnu a zrazu 1150 za 3 mesiace,preto sa mi to zda tak malo.a papa menej ako ked mala 5mesiacov,ale hybe sa stale ale zacala pit ovela viac caju,niektroe dni aj pol litra

albao
6. okt 2011

@babetkarka tak sme na tom rovnako aj s dennym spanim, az na to nocne budenie, hm. Tazko povedat, asi fakt zuby?! Najnovsie je spln 12 oktobra, to uz sa psychicky pripravujem, ale mat to kazdu noc, to by ma polozilo.

babetkarka
6. okt 2011

@seminkads tak to ti papala a priberala asi az prilis 😀 .To ma moja tak na 3 dni to mnozstvo 🙂 🙂 .Ale aspon spinkala v noci, mozno aj preto,ze sa cez den napapala. Moja tiez,papa ako vrabec a stale sa budi na mlieko,ale neviem docielit lepsie papanie, no a ked jej nedam mlieko cez den,tak nechce ani pit 😒 . Ale nic im inak nechyba, aj tvoja aj moja su riadni sintri 😀 . Mam tiez co robit,cely den ju musim mat na ociach,lebo vsade vylezie,chodi okolo nabytku, dokonca v noci neviem ci to zo sna alebo co,no niekolkokrat za noc sa mi postavi v postielke...

babetkarka
6. okt 2011

@albao no ja sa psychicky pripravujem kazdy den 😀 . Pravdupovediac uz by som si aj vyrazila niekde aspon na poharik s kamoskami,ale pri mojom babu to nehrozi aspon zatial...

seminkads
6. okt 2011

@babetkarka moja sa v noci tiez zo spanku postavi v postielke,alebo zaspi 🙂

albao
6. okt 2011

@babetkarka tak to ani u nas nehrozi, lebo vecer sa budi 1-2 razy tak po pol hodinke az hodinke aby sa uistila, ze tam som. Som sice este hore, takmi to nevadi, lenze von nemozem ist. To skor poobede, to uz sme skusali. Uspala som, nechala babke a v pohode - spala, zobudila sa, napapala, prebalila, ... Ale nocny vylet tak skoro nebude 😀

jarka_ch
6. okt 2011

@seminkads
@babetkarka ako tak citam tak mame rovnake problemy aj s papanim aj so spanim,ale ja to teraz pripisujem zubkom - prvy uz je vonku a druhy sa tlaci tak dufam ze sa to potom zlepsi 🙂

seminkads
6. okt 2011

@albao vidis nasa sa posledne dni budi tak hodinu po zaspani a to som tiez este hore a nenapadlo ma ze preto aby sa uistila ze tam som🙂

@jarka_ch my nemame ani jeden a ziadny sa ani nerysuje,ale teraz zjedla kasu zo 120vody a v nej rozpuceny maxi banan, a za 15minut vypila este 70ml UM,som zvedava dokedy bude spat

@babetkarka

babetkarka
7. okt 2011

dnesna noc: o 7-mej vypila 150ml kase a zaspala, o 10tej 120ml UM, o 11tej stoji v postielke a place, asi na 10x sa mi ju podarilo dat na lezato, o cca 12tej kojenie, o jednej zase stoji a place, o druhej kojenie a nechce uz byt v postielke, place, tak ju berem k sebe. Striedavo na cicke spime asi do siestej...Neviem,ci sa smiat alebo plakat, ale fakt neviem ako to vylepsit...

albao
7. okt 2011

@babetkarka boze to je fakt aj na zamsiatie aj na plac. Mali sme take noci, ale len par po sebe. Velmi tazke to bolo ked sa naucial stat. Teraz po mesiaci je to uz lepsie, "iba" sa postavi na 4 a place stvornozky, nie postojacky 😀

ellahop
7. okt 2011

u nas sa teraz zaspava so mnou, aj na obed, aj poobede a vecer to iste. lebo ked ho necham v postielke tak si bude stavat do odpadnutia, hore, dole hore dole... a dokola.... uz ledva vidi ale aj tak sa postavi, a ked si ho dam do postele tak sa ma tuho chyti a v momente spinka,, potom ho prelozim, neviem ci je to dobre, asi ani nie, ale tak pre mna je jednoduchie ho dat k sebe ako za nim skakat kazdu chvilu a ukladat ho..a u nas je teraz dudel na prvom mieste, ma ho furt,,, lebo zuby,,,, ale osmy je uz na svete. 🙂

albao
7. okt 2011

@ellahop jej blahozelam k zubkom. A chcem ta potesit, ze som urobila to iste, zaspavala len so mnou. A po cca 2-3 tyzdnoch sme sa vratili k zaspavaniu v postielke a uz to ide 😉 Asi si v polospanku trenuju to nove, co sa naucili 😝 😀

vikaki
7. okt 2011

@ellahop
@albao .....jeej vam sa deticky uz same postavia? 🙂 ....dufam ze aj nasa to cochvila dokaze,zatial len vidim ze chce stale len na zem,chce aby som ju drzala a trenovala s nou behanie,vlastne na rukach neobsedi....neviem ci to je tym ze to je uz 2.nase dieta a uz ju tak nerozmaznavame......viacmenej ju mame v kociari,tam sa sama pohra,alebo ju davam do detskeho izboveho stanu a tam sa kotula...Dokonca ani nejak hojdat na rukach a uspavat v naruci nechce.Lenco ju polozim do postielky=otoci sa nabok a spi jak drevo....Nieze by nebola pritulna,ale vidim ze je viac samostatna ako nasa prva dcera.LUKIA sa na slovensku sa naucila na behanu,lebo sme tam nemali nejak vela veci kam ju ulozit bezpecne na hranie,tak by bracho pozical toho pavuka a behom 2-och dni na nom lietala jak diva a otvarala starkej sufliky ....pri prvej dcere sme behanu nepouzivali,vraj to nieje dobre pre nozicky,ale myslim,ze uz v takomto veku,ked sa uz dietatko same dokaze udrzat na nohach sa uz da pouzit bez strachu....akurat to netreba prehanat...Lukia nam sama dala najavo,ked sa v tom unavila,ze uz chce von z pavuka...a teraz ked sme zas doma,vidim ze uz neobsedi,cjce sa pohybovat,takze sme si aj tu zaobstarali behanu od sesternice..pride zajtra.\novu sa nam neoplati kupit,lebo ako to tak vidim,asi by sme ju dlho nevyuzili.....lebo poredpokladam,ze Luki coskoro zacne aj sama chodit

albao
7. okt 2011

Jej a zabudla som nahlsait nocnikovy uspech - po 2-3 tzydnoch treningu sa naucila, ze rano sa ide na nocnik a tlaciiiii. Uz 4 dni za sebou sa vykakala, dufam, ze v tom bude pokracovat 😵 Mame o jednu pokakanu plienku za den menej 😵

@vikaki vidis, nasa v kociku nechce byt vobec. Cele dni beha stvornozky po zemi a tak vsetko zabezpecujeme. Na nozicky sa postavila asi pred mesiacom a teraz sa uz posuva popri gauci. Ale Lukia je mladsia o mesiac od nas, takze ju to vsetko este len caka 😉

vikaki
7. okt 2011

@albao gratulujeme k cikaniu.......nasa lukia sa doteraz nenaucila lozit po stvornozky,ona sa uz asi len hned da na behanie 😒 ...a na nocnik som ju posadila a neznasa to tam,budem musiet kupit novy nocnik,asi je jej nepohodlny,lebo napriklad na nadstavci pre deticky co sa dava na zachod sa jej sedkat lubi...kupim jej asi taky ten stolickovy serblik...este ju nejak na serblik netlacim,len tak skusame ze co a ako

albao
7. okt 2011

@vikaki no my mame taky strasne velky serblik. Aspon sa mi zda. Vzdy sa v nom tak vyvali 😝 😀 Ale tiez by som na to netlacila. Povodne som ho kupila, lebo som si precitala, ze bud uz v 8-9 mesiaci sa dieta nauci podmieneny reflex ze nocnik = cikanie/kakanie, alebo potom sa ma pockat s trenovanim az ked sa vyvinie ovladanie zvieracov. Takze som kupila serblik s tym, ze ho odlozime a bude nam o rok dobry. Sama som prijemne zaskocena, ze to pochopila tak rychlo. Ale kebyze plienkujeme do 2.5 roka, tak mi to vobec nevadi, som proti natlaku na deticky.

vikaki
7. okt 2011

@albao nasa Pia zacala do nocniku cikat nejak po roku a 2-och mesiacoch a aj to mi uz svokra vycitala ze ju davam tak zavcasu...ale ja si osobne myslim,ze sak za vyskusanie sa nic neda,dokial sa nestresuje a nejak nenuti nasilu...ja si tak myslim,ze ak uz dieta vie akotak bezkat a dobre sediet,malo by uz byt teoreticky schopne sediet aj na nocniku....a zvierace uz vtedy tiez funguju,sak to vidime na detickach ked tlacia do plieky 😀 jak sa chudence narobia

albao
7. okt 2011

@vikaki 😀 vidis a moja mama sa zase pred dvoma mesiacmi pytala, ci este nemam nocnik 😀 Kazdy ma ine zvyky. A tiez som nocnik chcela vyhodit. Ale ked sa jej tam paci, tak ho necham.

A pozeram ze uz mate 79 cm? Fiiiiha, to je poriadne dlha! Aj vy ste s muzom vysoki?

vikaki
7. okt 2011

@albao ja mam len 160 cm =som viac siroka ako dlha 😒 ale muz ma 187 cm a je to riadny valibuk.....aj Pia je najvyzsia v triede,obe su riadne dlhane=v tom sa podali na otca

vikaki
7. okt 2011

@albao a vy mate ake miery?

albao
7. okt 2011

@vikaki teda, fakt je dlha! Hanka je poriadne dlha, dlho sme nemerali, ale moze mat tak 75cm! Ked sa pozeram do tabuliek, tak Hanka patri medzi 5-10% najdlhsich kojenych dievcatiek. Lukia bude potom asi najdlhsia 😝 😀 Fakt je dlhucka na tak male babo

vikaki
7. okt 2011

@albao hmmm.......porovnavala som si merania Piine v tom istom mesiaci a prisla som na to ,ze Pia mala vtedy o 3 cm menej a o pol kila viac....

ivkaj
7. okt 2011

@albao teda to je pěkný úspěch. Mrňous nám kaká v noci, tak to bude trvat, než se k tomu dopracujeme. Ale stejěn to chci v létě začít zkoušet.

albao
7. okt 2011

@ivkaj no tak to sme mali ovela lahsie, lebo kaka tak 2 razy za den. Ale maju na to drobci casu a casu 😉

seminkads
7. okt 2011

tento moj maly certik uz dokaze bez drzania postat tak 10sekund-proste sa pusti a hotovo,ale kolko radosti jej to sposobuje 🙂 no a prave teraz si strcila taku polmetrovu plastovu trubku do pusy a hucala do nej a zacala sa na to rehotat
@ellahop u nas to bolo s tym spankom take iste,ale zacala som davat malu do kocika, a tam zaspi okamzite a sama 🙂 a ked som ju skusala dat ku mne do postele ze si pospime spolu tak ani za nic :(

ivkaj
7. okt 2011

Mamči, které ještě kojíte - za jak dlouho se vaši prckové naučili pít z lahvičky/pítka/hrnečku? Zkoušela jsem nejdřív klasickou lahvičku (avent, tome tepee), pak tréninkovou lahvičku Mam a hrneček s pítkem. Ale nic moc úspěch :-/ Docela ráda bych už pomalu vyřadila aspoň třeba odpolední kojení, ale bez pití to nepůjde :-/

babetkarka
7. okt 2011

@ivkaj mne tiez nechcela pit z flasky,skusala som vsetky druhy a nic. Zistila som vsak,ze nechce pit len vodu a cajik. Mlieko vypije. To davam,alebo riedku kasicku z flasky Lovi. Ale vezme aj avent. Vodu davam vacsinou z obycajneho poharika pri papani si trosku odpije, tak, ze jej ho drzim. Ale je to bieda. Tiez uz by sme nahradili zopar kojeni,ale stale mam pocit, ze bude mat malo tekutin 😒