icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
10. okt 2011

@anavila co chodievame na cvicenie, tak jeden chlapcek sa ledva plazi, vacsina babetiek sedi, niektore sa postavia, a jeden super-urychleny chodi. Takze pokial sedite, ste priemer 😉 Chodit by malo babo pokial viem do 18 mesiacov a sediet by sa malo naucit do 10 mesiacov. Inak je to vsetko norma 😉

kamusek
10. okt 2011

@anavila Chce to čas. Naše malá by sice za ruce chodila, ale lézt taky ještě neumí. Sedět by jí šlo, když ji posadím, ale to raději moc často nedělám, když se sama neposadí...Na dece na zemi ale vydrží dlouho, plazí se, kutálí, přetáčí, točí okolo osy, dává pod sebe kolínka, ale lézt zatím taky neumí...Ale zatím je čas...když je jinak v pohodě a neleží jen jako placka, tak to přijde 🙂

ellahop
10. okt 2011

@albao tak meria asi 76 cm a vazi naposledy to bolo 1560g. ale to bolo uz davnejsie, ale ono to je asi zvlastne usite, ze nemysleli tam na to, ze deti maju plienku, ze maju aj sadielko a brusko..

albao
10. okt 2011

@ellahop 😀 😀 😀 Tak 1.5kg mal asi tak pred rokom 😀 😀 Ale chapem, 10.5kg si chcela napisat, vsak? No na to by 86ka mala sediet. Ale ja som sa tiez takto nastvala, mam doma dve body 80ky, ktore som kupila pred 2 tyzdnami a mozme ich rovno vyradit. A to ma len nejakych 75cm, ale su an tom rkatke rukavy, aj na dlzku, ... no uplne zle. 😒

ellahop
10. okt 2011

@albao spravne,, a jeden a pol kila mal v brusku,,, ale davno

luuca1
10. okt 2011

baby používate už niektorá sedačku do auta alebo stále vajíčko?

Ď

majkl81
Odpoveď bola odstránená
albao
10. okt 2011

@luuca1 od narodenia mame autosedacku do 13kg romer, a doteraz nam vyhovuje.

jarka_ch
10. okt 2011

@luuca1 my uz mame sedacku 🙂

babetkarka
10. okt 2011

@ivetkatka197808 no prave, ani dnes nechcela papat mliecko. Papala rano a hadam v noci si da. Nahradu mame akurat vecer kasu-tu zjedla skoro 200ml. Jogurt nechcela. Skor sa bojim, ze by nemala malo tekutin, dnes vypila za cely den mozno 50ml caju. Tiez sa bojim,ze sa prestane tvorit. Cely den jej ponukam a nechce, pripadne ma uhryzne 😒

babetkarka
10. okt 2011

@albao no to som zvedava, kolko vydrzime. Nemame este ani 9 mesiacov. A nechce pit 😒 . Necham to uz na nu, odstriekavat sa mi nechce, ved 6 mesiacov je najdolezitejsie a nasilu sa neda...Ale to zo dna na den, nechapem. Asi ma pocula nadavat po prebdenej a precickanej noci, ze ju odstavim 😀 .

renatka100
10. okt 2011

@luuca1 my uz mesiac mame Romer first line plus. Je do 18 kg a da sa používať v protismere. Je dosť veľká aj pre naobliekané dieťatko. Dnes som ju akurát vyskúšala malá mala fleecovú bundu a hrubú bundu s kapucou a ešte tam bolo miesto. Takže odporúčam. Je aj pre deti, čo ešte nevedie sediať, je tam taká špeciálna vložka a dá sa dať takmer do ľahu ako vajíčko.
http://www.britax-roemer.com/car-seats/first-cl...

renatka100
10. okt 2011

@babetkarka nerastu jej zubky? vtedy nechcú deti jesť. Mala by si vyskúšať aspoň nech pije vodu 😀

albao
10. okt 2011

@babetkarka 😀 😀 zeby to bolo tymi vyhrazkami? 😀 😝 Vyskusam to, ked ju budem chciet definitvne odstavit

lavazza
10. okt 2011

@haniula Není na fusak ještě brzy,co budeš dávat v zimě až nastanou mrazy?Mrkni na ten od emitexu na podzim.

lavazza
10. okt 2011

@ivkaj tuhle máme taky,jen sem zvědavá když už sedí,jak se mu v tom bude líbit

lavazza
10. okt 2011

@ivkaj náš Miky krásně sedí, všude se staví a už chce chodit,ale já to nerada vidím,ale zase si říkám,že když ho držíme v podpaží jak píšeš,že mu tím neublížím,navíc když už chodí okolo nábytku,švagrová minulý rok vodila neteř za ruce a to sama neseděla ani se nestavěla,máme děti totiž přesně o rok

lavazza
10. okt 2011

@ivkaj a to se hrozně diví,že Miky už nechodí,přitom má času dost na chození,myslím,že aktivní je dost a ani nijak pozadu

lavazza
10. okt 2011

Mám takovej dotaz,když děti spí a vzbudí se vám a jde k nim manžel,tak vám taky tak šíleně pláčou než si je vezmete vy?Mikuláš k Martinovi normálně jde,není žádnej mamák,ale jak se večer vzbudí,tak ho musím uchlácholit já nebo pak šíleně řve a jak si ho vezmu já,tak přestane.

lavazza
10. okt 2011

A jak to máte s oblíkáním?Taky u toho vaše děti tak vyvádí?Dneska sme se vypravovali ven a Miky vyváděl hrozně.

lolelole
10. okt 2011

@lavazza my oblíkame za běhu 😠 lítam za ním s plenkou a bodýčkem za ním a on rychlostí blesku leze na druhý konec pokoje 😀 nejlépe se oblíkneme když tatínek zabáva případně drží ve vzduchu a ja nandavam kalhoty 😅 ...ale u oblikání pláče jenom když spěchám a donutím ho ležet spořádaně na zádech
add tatinek - náš tatka neuspáva...zatím porád já, několikrát to zkoušel ale měli spolu kluci takovou legraci, že by jsme šli spát o půlnoci..když se Kvido vzbudí v noci tak 99% případu o tom můj chlap ani neví 😠 😀

lolelole
10. okt 2011

dnes se ten náš cvrček naučil ukazovat jak bude velký 🙂 měl z toho takovou radost, že to opakoval pořád dokola dokonce i při večerním mlíčku máchal ručičkami jak pominutý 😀

ivetkatka197808
10. okt 2011

@babetkarka no to iste aj u nas cez den velmi nechce, radsej zje normalne jedlo,ale moj si da aj jogurt zatial ma rad biely probioticky, co mne tak moc nechuti, a tiez sa bojim ze nebudem mat zachvilu mlieko,ale ked na to tak myslim uz len 3 mesiace a ma rok skoro som to dobojovala do roka, a inak kolkokrat do dna papa tvoja, moj rano si este cucne, potom vydrzi do tej 12 a zje obed maso a zeleninu, alebo cestoviny , ryzu a tak, potom jogurt alebo vyzivu alebo ovocie a potom kasu okolo siedmej medzitym vacsinou kukuricne chrumky a co tvoja?zatial este nechcem kuovat umele mlieko...

ivetkatka197808
10. okt 2011

babetkarka no hej tu vodu vyskusaj alebo caj podavat co najviac ak nechce tak aj striekackou, ja som tak robila ale teraz vypije takych 150ml denne vody

lavazza
10. okt 2011

@lolelole já se snažím taky za běhu,takže ho oblíkám i když třeba leží nebo tak,když je doma Martin tak mi ho přidržuje a já zapínám,no je to síla 😀
Martin párkrát uspával a docela OK,většinou z toho byl tak unavenej že u toho div neusnul nebo když má jít Miky spát,tak ho rozjančí,ale jak se probudí během večera,tak je konec,uklidní se jedině u mě

lavazza
10. okt 2011

@lolelole Miky se to naučil před pár dny a předvede to málokdy,ale dělá paci paci pořád dokola,minule usnul v obýváku po obědě a dělal to ze spaní,sem se musela smát když sem to uviděla a u toho říká papa

lolelole
10. okt 2011

@lavazza 😀 půjdu se podívat zda tam ze spaní taky nemáva 😉 je to roztomilý jak mají radost, že se nám to líbi - zlatíčka 🙂

lolelole
10. okt 2011

@lavazza ja ti nevím..behem večer a v noci Kvido spíš jen tak kňourne, stačí mu dát dudlíka, pohladit nebo tak..a to může udělat i manžel..když má příležitostně nějaký velký pláč tak ho taky utišují já..no to víš..máma je máma a teď kolem 8 měsíce je to ješte znásobený 8 měsiční uzkosti, tak se nedivím, že se Miky od nikoho jiného utišit nenechá..Kvido je ted na mě pořád nalepený a strašne moc se potrebuje tulit a mojkat. Je to hezký jak umí "pevně obejmout" 😵

seminkads
10. okt 2011

u nas to vyzera takto-mala pochopila ze na obed sa papa zeleninka a tak, a mama zasa pochopila ze v tom musia byt rajcinky 🙂 cize treti den po sebe obed zjedeny a dokonca bez reci, mala pochopila ze vonku sa super spi(v tejto zime, brrr) a mama pochopila ze pobede nemoze nechat Natalku spat do pol siedmej, obliekanie hotovy des-hlavne mikiny a rukavicky-ked prvy krat prisla na to, ze si ruky nevidi a nic nemoze chytit dostala priam hystericky zachvat 😀 autosedacku pouzivame tu 0-18- Chicco, lebo vajicko sme mali len do 10kil a uz sa jej v nom moc nepacilo-teraz je spokojna, sedacka sa da dat aj v protismere a je polohovatelna, fusak este nemame ale rychlo dokupime,lebo ked sme ju dnes vyberali z auta to bol boj-nevedela som ju rychlo obliect, vonku hrozne pocasie, do kocika som ju s dekou nevedela priputat...ake topanocky pouzivate do kocika?my mame vsetky kombinezy bez noziciek, a este sa chcam spytat tych, ktorym sa deturence tvaria ze budu kazdu chvilu chodit ci a ako riesia topanky, lebo mne mala v kociku ttak vystraja ze uprostred prechadzky ju musim vybrat a chodime

misag23
10. okt 2011

@knedluska My už rajčata jíme docela dlouho, nejdříve jsem je přidávala do těstovin a teď jsem dělala lečo. I ve skleničkách od Hami jsou hodně rajčata, a to myslím i v těch od 6. měsíce.