icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

babetkarka
16. nov 2011

@albao a v kociku ti nezaspi? Mne zase chce spat len v kociku a v postielke len na noc. Spi mi od 19.30-6.00 stale sa casto budi v noci, potom od 9.30-10tej a poobede pokrok 14-15.30-posledny tyzden,inak mi spala len pol hodiny tiez. A tebe ako dlho spinka doobeda? Potom ti vydrzi do vecera nespat? nie je mrzuta potom? Moja je tak 3-4 hodiny hore a uz sa s nou neda, musi si zdriemnut aspon nachvilku. A vecer mi zaspava sama najnovsie, len ju musim zo 10x dat nalezato,lebo sa stavia. Ale uz aspon neplace.A to nocne budenie neviem, suvisle viac ako 2 hodiny neda, po polnoci aj 2x do hodiny je hore. Otras.

albao
16. nov 2011

@babetkarka no vsak prave, ona to vydrzi az do vecera! Je sice taka otapena, spomalena, ale neplace ... Teraz som ju zase skusala ulozit, bez uspechu. Dnes vstala uz pred siestou, od 8:45 do 10:00 spala. Zatialto na spanok nevypada. Od desiatej je do vecera daleko, tak okolo druhej skusim druhy pokus 😔
Inak v kociku zaspi - ale musim dllllllho kocikovat, kym sa ulozi a mne sa nechce byt vonku v tej zime 2 hodiny aby ona 30 minut spala 😒 Robila som to dlhe mesiace ked bola malicka, lebo inak nezaspala a plakala. Teraz uz neplace, tak to chcem skusit inak.

jarka_ch
16. nov 2011

@babetkarka tak to mame posledne noci dost podobne 🙂 tiez kym zaspi tak ho musim niekolko krat ulozit a po 23:00 sa budi aj kazdu hodinu ☹ a to uz mal take obdobie ze prespal celu noc

albao
16. nov 2011

@babetkarka inak v noci to mame rovnake 😖

kinsli
16. nov 2011
babetkarka
16. nov 2011

@albao no tak to ti strasne dlho vydrzi. Mne zase vyhovuje,ze spi v kociku, aspon je na vzduchu a ja sa trocha prejdem,lebo inac sa von nedostaneme,lebo ked je hore, nechce byt vobec v kociku a teraz ked je zima,tak sa len doma hrame,alebo chodime na navstevy 🙂 . A ty ako fungujes???Ja uz neviem co mam robit v noci, dnes planujem dat okolo desiatej flasu a potom caj,lebo uz ma to fakt nebavi 20x za noc kojit.

albao
16. nov 2011

@babetkarka My sa rano hrame, potom spinka v postielke a ja pracujem (robim 2 hod. denne). Potom si ju berie muzik, lebo ja este musim pracovat, takze su vonku no a potom by mala zase spat v postielke. A vecer sa hra doma. Takze sa hra doma rano a vecer, ale aj tak uz niekedy neviem co vymysliet ako zabavu. Dnes som zo zufalstva zistila, ze celkom dobra zabava je pozerat sa z okna na ludi ako vencia psy 😀 Ale inak v kociku vydrzi tiez maximalne hodinu a to uz ku koncu uplacam chrumkami 😝 😀
Nemozu vam rast zuby? Nam prave dnes po troch mesiacoch jeden vyrazil! Hura!!! Tlacia sa nam totiz viacere naraz, takze tym si vysvetlujem tie zuby. A mam ju u seba v posteli, inak by som bola zombie pri tolkom kojeni 😀
Daj vediet ako ste dopadli s tym cajikom 😕 U nas funguje uplacanie cumlom az do polnoci, potom musim uz poriadne nakojit. A potom este par cumlov (alebo si sama vytiahne moje tricko a cucne si na upokojenie), ale zase musim nad ranom nakojit.

lavazza
16. nov 2011

@lolelole už ne,a po tom sudokremu se mu ztratilo i to opruzení,naštěstí

to je super že už se malý takhle staví,mě přijde že Miky by to chtěl zkusit,že se snaží jako by si stoupnout,ale neví jak,teď sem prohlížela fotky kde se Miky začal obracet,jakou z toho měl člověk radost a za chvíli už budou ti naši drobečci lítat

lavazza
16. nov 2011

@lolelole jé to je suprové,já na to nemám trpělivost ho to učit

babetkarka
19. nov 2011

@albao no zuby mame uz 7 😀 a stale spi hrozne. Tiez okolo polnoci,niekedy skor si ju davam k sebe,lebo sa stale budi. Cajik nezabera,len mlieko a to je jedno ci z flase alebo moje. Len UM mi pride este komplikovanejsie v noci zarabat. Tak neviem, asi len vydrzat...A my nemame cumlik,mozno aj preto sa tak budi...

seminkads
20. nov 2011

Ahojte, prispejte mi prosim vianocnymi ozdobami v datarde, mozete kazdy den 😀 http://vianocny.datart.sk/katarina-supcikova-si... Dakujem

albao
20. nov 2011

@babetkarka ja som uz aj rozmyslala, ze odstavim malinku od kojenia, ale prave ako popisujes, neviem si predstavit 6x zarabat UM, ked mozem len vytasit prsnik. Takze zatial neodstavujem. Ale spanok je uz pekny chaos, uz niekolko dni mi poobede vobec nespi! Dnes som ju aj zobudila skor z prveho spanku, aby bola nevyspatejsia, ale nepomohlo 😒

vikaki
20. nov 2011

@albao babky vy este davate 6 krat denne mlieko? mne detsky povedal,ze ked uz dieta pekne papa jedenie,mliecko uz az tak netreba davat...ja davam rano a pred spanim a niekedy aj pomedzi ale tak max.3 krat denne

kamusek
20. nov 2011

@vikaki Malá už taky nemá 6x mlíčko. Už vůbec nekojím - nechtěla už moje mlíčko, sama se odstavila. A má UM ráno, když se vzbudí okolo 6, pak někdy přes den než jde spinkat a pak večer před spaním. Jinak už papá všechno (co ve svém věku může), takže si myslím, že už není třeba tak hodně mlíčka. Schválně se na to zítra zeptám, jdeme na 10. měsíční prohlídku 🙂

babetkarka
20. nov 2011

@albao no ja uz by som tiez asi pomaly odstavila-teda do roka by som chcela.Uz sa mi jeden
cas zdalo,ze sa mi odstavi,lebo odmietala prsnik, Ale teraz je z nej riadny zavislak. V noci velakrat sa budi a napriklad dnes mi skoro vobec nechcela tuhu stravu,len mlieko. To sa stane tak raz za 2-3 dni,lebo aj tak kaka,len raz za 3 dni. Tak ju asi bolelo brusko...Neviem ako ju teda odstavim,lebo pravdupovediac ma to uz prestava bavit hlavne v noci 😒 . Viem,ze ma papat tuhu stravu,ale co mam robit ked nechce,napr. ako dnes skoro nic?

A kolko ti doobeda spinka? A potom ti v noci lepsie spinka,ked spi len raz cez den? O kolkej ju potom ukladas?

ellahop
20. nov 2011

baby zajtra sme mali odist do nemocnie, ale koli strajku nam to zrusili a ani nam nevedli povedat ako dalej, uz ma to nebavi, som smutna a zaroven mi odlahlo... je to na prd. cely nas system, a tak teda cakame do ..1.12. a ked nepochodime tak skusime cechy.... ☹ je krasne ze mame tomaska, ale nieje ten zivot aj trosku nefer? ☹

albao
20. nov 2011

@vikaki nie, nedavam mlieko ako jedlo. To ma len na upokojenie pred spanim a v noci na cucnutie. Praveze nepije skoro ziadne mlieko, jogurty zvracia, z mliecnych vyrobkov tak papa len kasu.

@babetkarka No kasli na to, ked ma z casu na cas len mliecko, vsak ine dni spapa toho dost. Nie kazde babo je tabulkove a aj my mame zle dni. Ale to nocne kojenie aj mna uz zacina vycerpavat ☹ Jeden den si myslim, ze odstavim, druhy, ze by mi to bolo luto 😖 Tak neviem.
No a s tym spanim to mame uplne rozhadzane. Ked naozaj spi len rano, tak ju dam vecer spinkat uz o siestej. Lenze dnes si predsa len dala "druhy spanok" o piatej, tak mi tu este teraz pobehuje, lebo nemoze zabrat 😒

@ellahop bozinku, tolko mesiacov sa na to pripravujete a potom nic? Je mi to luto ☹

lavazza
21. nov 2011

Tak dneska sme byli v poradně na prohlídce, Miky má 71cm 9,70kg,ale u měří a vážení dělal cavyky tak čert vík kolik měří a váží doopravdy,dneska pěkně vyváděl a za trest mě u doktorky celou počural.

S tím kojením,já už bych chtěla taky přestat,ale Miky málo pije,tak má mlíko aspoň na žízeň.Ale taky mi je nějak líto,že bych měla přestat.

lolelole
22. nov 2011

My jsem byli na 10 měs. prohlídce dnes a Kvido má 74 cm a 9,1 kg takže takový průmer 🙂 Dr. se chtěla mrknout jak se hraje leze a pod a jak byl zaražený, tak jen seděl jak pecka 😀 a to doma nestíham za ním lítat 🙂 Ale vše ok, tak jsme rádi.
@ellahop to mě mrzí ☹ musí to být na nervy - připravujete se na to a pak nic..když operovali Kvida tak to byla rychlost, jeden den nás převezli do Motola a druhý den hned operace a jsem nakonec ráda, i když to byl šok - jinak bych se čakáním zbláznila. Držíme Tomimu palečky - všechny co máme 🙂

@lavazza zkus takové to pítko od Lovi na pití - 360° - mně se z toho Kvido naučil krásně pít a poradili jsme to i naší sesterničce a taky se na to chytla 🙂

ellahop
22. nov 2011

@lolelole a co robili vam? lebo ak to v bratislave nevyjde tak uvazujeme nad motolom a doc. krasnicanovou..

lavazza
22. nov 2011

@lolelole díky za radu,zkusím ještě to,protože se Miky sice snaží pít klasicky z hrnečku,ale moc toho nevypije,snad tohle pomůže

lolelole
22. nov 2011

@ellahop kvidovi operovali srdicko - v kardiocentre v Motole když měl měsíc - Motol je nejlepší i když tedy na klasické pediatrii na kojencích to bylo šílené. (Byli jsme tam jenom 1 a půl dne naštěstí) Ráno mi řekli že operace bude už ten den ve 14 hod , tak si asi umíš představit ten stres atd..a sestry na kojencích byli vyhořelé staré krávy bez špetky emaptie - než malého odvezli na sál tak jsem ho měla v náručí a tišila ho (od rána nesměl jíst) a už měl píchlou kanylu, která mu nějak asi vypadla, takže když si pro něj sestra prišla že se jde na sál a zjistila to, začla na mě řvát, že ho tak mačkám..pak jsme jeli na sál a to nekecám, my jsme nejeli ale běželi - malého šoupla do kočárku a že musíme spěchat, protože na nás čekají, nahodila fakt šílenou rychlost a běžela s kočárem a my s mužem jsem běželi za ní celým tím motolským bludištěm. A když se přišlo k sálum, tak jsme se ani nestihli rozloučit s malým hned ho odevzdala..tak jsme tam čekali asi 10 minut - slyšeli přes dveře jak pláče a nemohli nic dělat..a pak jenom chladně vyšla ven, že operace se prý o půl hodiny odkláda - vrátili jsme se na oddělení a když jsme jeli na sály znovu zase běžela jak šílená, ale to už jsme se smáli. Bylo to fakt absurndí..ufff..normálně jsem se rozčílila znovu když to teď píšu 😠 Byla to velekráva 😖 ale na takové narazíš všude. Pak na kardiu a na jipce byli všichni úžasný 🙂 😵 Jak doktori tak sestry 🙂 Mluvila jsem s kámoškou, co tam v Motole dělá a říkala že speciálně na kojencích jsou všechny sestry šílené a dokonce buzerují i doktory 😀 Držím palce ať Vám to dobře dopadne

lolelole
22. nov 2011

@lavazza nám to moc pomohlo, pač s pítek co mají ten cucáček nahoře si dělal kousací hračku a když pil z hrnečku byl celý slitý 😠 tak tohle mi přišlo jako dobrý kompromis 😅 i když polít se dovede i tak - napije se a pak to naschval všechno vyplivne, když má náladu

ellahop
23. nov 2011

@lolelole na ludsku bezohladnost sme zvyknuty, nam doktorka po ct povedala ze maly bude zaostavat.. no a teraz to vyzera tak, ze je uplne normalny chlapcek len so sisatou hlavickou... 😉 , ktoru treba opravit... no, ale tam kde sme boli na kramaroch. boli zlate sestricky iba pri odchode boli take ze im to dlho trvalo, ale nakoniec vysvitlo, ze zachranovali jedno babo. takze opravnene. aj ja dufam. ze to dobre dopadne. dakujem si mila

lavazza
23. nov 2011

@lolelole no on si s tím pítkem hraje taky a má hroznou švandu z toho když mu to vystříkne,klasicky z hrnku je taky mokrý,ale sem ráda za každou kapku vypitou,ale on mě přijde že z toho chce pít jako když pije z bradavky,potřebuju aby pil víc,protože jen ucucává,už i kvůli tomu hlídání bych potřebovala aby pil,protože když nepije,tak ho nechci dávat na delší hlídání

lavazza
23. nov 2011

@ellahop taky přeju ať to je vše OK,protože ty stresy sou fakt hrozný

luuca1
23. nov 2011

ahojte baby chcem sa spýtať dnes mi dr oznámila že mám ylú cito náley HSIl zodpovedá PAP IV, v piatok idem na kolposkopiu a biopsiu, veľmi sa bojím prosím nemali ste niektorá niečo takéto??? no jeden úder za druhým...

ellahop
23. nov 2011

@luuca1 drzim palce, a vitaj v klube.. nam sa to tiez sype.. dufam, ze to vsetko dobre dopadne a ostatne testy budu ok.

luuca1
23. nov 2011

@ellahop ahoj čo sa vám sype, tiež máš zlé výsledky

albao
23. nov 2011

@luuca1 joj, verim, ze je to len plany poplach 😉

Inak zienky, uz ste boli u gynekologa od prehliadky po sestonedeli? Ja sa chystam az tak rok po tej prehliadke, cize tak vo februari-marci. Len si spominam, ze mi kazal ukazat sa v lete, no mne sa tak nechce 😒