icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

brego
28. nov 2011

@ivkaj díky, náš malej usíná dopoledne kolem 9:30 (vstává kolem 6:30) ale odpoledne vypadá pořád čerstvě🙂

knedluska
29. nov 2011

@brego - u nás se spí tedy ještě dvakrát. Dopoledne kolem 9.30 a pak odpoledne kolem tý 15 hodiny.

albao
29. nov 2011

@brego no my tiez bojujeme a vacsinou spi 2x, lenze potom ide spat o deviatej/desiatej. Alebo spi len raz a potom uz o siestej spi. Inak nam to nevychadza

lavazza
29. nov 2011

Miky spí dvakrát denně,ale jak kdy.Když vstává brzy,tak usne dopoledne a pak ještě odpoledne a spí třeba 2-3hodiny.Ale když vstává dýl,tak usne třeba až kolem oběda nebo až po obědě.

lavazza
29. nov 2011

Dnes sem uděla těsto na perníčky,už aby byly i upečené a ozdobené,nějak se mi do toho letos nechce a to bude tento rok dělat jen 4druhy.

lolelole
29. nov 2011

Kvido taky spí díkybohu ještě 2x - jinak nevím jak bych stíhala práci 🙂 Vstáva vžy v půl 8 hraje si do 11 pak si hodku/hodku a půl schrupne a odpoledne kolem 3 ho beru ven a to usne tak po půl hodince koukání a spí dokud se nezastavíme, nebo pokud ho nevzbudí nějaký psí štěkání 😠 😖 to mě tedy může fakt vytočit, už nevím kudy máme chodit aby jsme nešli kolem nějakého štekadla 🤐

@lavazza ty už máš těsto ? jojo blíži se to, safra musím si taky máknout - za rok za dva budeme mít pomocníky vykrajovače 😀

knedluska
29. nov 2011

@lolelole - jo, tak štěkající psi mě taky strašně vytáčí. 😠 Jednoho takového blba mají sousedi a ten štěká, když vidí našeho psa nebo kočku a vydrží tam stát a štěkat třeba hodinu. 😠

lolelole
29. nov 2011

@knedluska jako my máme taky psi ( máme je uvnitř v baráku) ale nejsou to také besnoty, jak vídam kolem nás - není se čemu divit, pes celý den zavřený v kotci v lepším případě bez řeťezů, nikdo se neobtěžuje je venčit - dvorek mu přeci musí stačit, tak je vzteklej na celý svět kolem 😖

lavazza
29. nov 2011

@lolelole my máme taky psa,kterej teda venku taky věčně štěká,což mě točí,stačí jen někde přecházet,naštěstí je Miky docela zvyklej,ale minule sem stála u obchodu,rafal tam yorkshir jak strhanej,sem myslela že ho to probudí a nic,ale taky mě to točí,Mikyho vzbudí spíš brečící děti

No jo mám,ještě chci dělat rohlíčky ze dvou dávek,pracičky a kokosové kuličky a jinak na to dlabu.Tchýně dělá běžně každej rok snad 25 druhů,pečených i nepečených.Ale to mi může...
No jestli bude prcek po manželovi tak to bude pomocník,manžel rád vaří a te´d mi to dost pomůže,Miky je v kuchyni pořád a jakou má radost když může kramařit.Ale te´d ho musím hlídat,protože už dostane na sporák a kroutí s knoflíky od sporáku.
Minulý týden sme měli k snídani jogurt, skočila sem si na záchod a ten náš pacholek si vylovil z odpadkového koše kelímek a začal ho vyblizovat,musela sem se sice smát jak byl zapatlanej a jak si ještě pochutnal,ale v zápětí sem ho sprdla,že se to nesmí,máme doma totiž hroznýho bufe´táka,věčně ho nacházím u koše.

lolelole
29. nov 2011

@lavazza no tak to my už jsme koše přesnunuli do chodby 😀 nešlo to ho odtamtud pořád vyndavat 😉
taky mi přijde že největší legrace je s kuchynským náčiním, dnes vytánul ze šuplíka podtácky na pití a krásně se s nimi vyhrál..teď máme velkou zábavu vkládat věci do krabice a pak to zase vyndavat 🙂
můj chlap je v kuchyni úplně levý - jediný co zvláda jsou špagety a to vždy roste pýchou když je jednou za 3 měsíce udělá 😀 takže nic moc. Ale teď jsem mu dala ultimátum, že bude muset jíst zdravě se mnou - fakt mě nebavilo vařit zvlášť pro mě, pro něj a pro malého 😅 a jelikož mu teď narostl pupek souhlasil 🙂

aha1
29. nov 2011

dnes som malému objavila prerezané prvé stoličky nie je to skoro ? Ináč tri dni bol veľmi plačlivý a vrera a dnes mal teploty.

knedluska
29. nov 2011

@lolelole - jo, my máme hafana taky vevnitř a chodí na procházky s náma a tchýně má psa, přesně jak píšeš, celý život jenom na dvorku a musí mu to stačit, takže ten si přeskočí plot a venčí se sám. 😒

@lavazza - to je jak u nás, my už přestěhovali odpadkový koš do výšky. 😀 U nás teď frčí hlína z květináče. 😀

brego
29. nov 2011

@knedluska @albao @lolelole Holky díky za info🙂 On by spal 2x denně ale vždy v kočáru, drncání a chladnější vzduch ho uspí. Jenže odpoledne jsem ho dávala do postýlky a tam to bere jako další zábavu, takže vstává a padá do peřin, otáčí se, povídá si, vyndavá a znovu si dává dudlíka, atp...Tak to asi udělám tak, že ho zkusím dát do postýlky dopoledne trochu později, kolem 10hod a odpoledne půjdem kolem 15hod s kočárem a uvidím, jestli bude spát i venku nebo bude už jen koukat.

Náš prcek jakmile usne trvdě, což je tak po 15 minutách, tak už ho psí štěkání neprobudí, je zvyklej od naší fenky. Ta zase štěká na všechno čeho se lekne nebo co nezná, naposledy to bylo na pána, co nesl nějaký tyče přes rameno 🙂

Vánoční cukroví mám v plánu až na později, a jen 4 druhy, jako vždycky + vánočku. Perníčky na stromek, linecký slepovaný kolečka pro muže, ořechová kolečka pro mě a vanilkové rohlíčky pro všechny... Kdyby mi náhodou zbyla ještě nějaká chuť a síla, tak bych zkusila nějaké "zdravé" cukroví pro prďolu, ale už se vidím 😀

@aha1 Brzy to asi je, ale buď ráda, aspoň to má malej za sebou 🙂 Bude se mu dobře kousat🙂

aha1
29. nov 2011

@brego my totižto máme so stoličkami desať zúbkov a dá si ich aj krásne čistiť. Prvý zúbok sme mali v piatom mesiaci.

albao
30. nov 2011

@brego no tak to sme so spanim rovnako! Rano zapsi doma, ale poobede len v kociku, lebo sa nevie upokojit, presne rovnako vymysla a hra sa 😖

knedluska
30. nov 2011

@brego - mě zrovna včera řekla dětská doktorka, že malé můžu dát na Vánoce linecký. 😀
Jinak u nás se spí taky jenom v kočárku. 🙂

ellahop
30. nov 2011

nas maly spi este dva krat denne a hoci ten druhy krat uz iba hodinku, ale aspon nieco. papa uz vsetko okrem soli a korenin, dokonca ma novu vychytavku mandarinku,, to mu strasne chuti aj som sa bala ze co to s nim spravi ale nic, ziadne vyrazky alergia... takze moze... no a u babky masti medovniky lebo ona je medovnikarka a teraz ma sezonu vianocnych medovnikov a ked to maly videl tak si uchmatol a od teraz je jej pracovna jeho najoblubenejsia miestnost a tiez nic to s nim nerobi.... takze sa nam asi potravinove alergie vyhnu.. no nastastie...:D

lolelole
30. nov 2011

holky @ikarkulka má na jéjim profilu dobrý recepty na vánoční mlsání pro prtata 🙂

albao
30. nov 2011

@ellahop no budte stastni! Nam konecne zmizol ekzem z licok, co tam mala od augusta, so striedavymi zlepseniami / zhorseniami. Takze u nas bude asi v Mikulasskej cizme len banan, na ten sa nevyhadze 😝 😀

lavazza
30. nov 2011

Tak Miky už začíná stát bez držení,dneska se tak snažil i sundat triko 😀 A včera ze spaní pořád povídal a já byla mrtvá 😀

lolelole
30. nov 2011

my máme doma asi budoucího muzikanta - nejoblíbenější hračka - flétna !!!! naučil se do ní foukat a strašně je se sebou spokojený, jaký vydáva zvuky..a když ho to přestaně bavit - šup flétnu mamince před pusu ať se snaží oba 😀 je to chutnučký 😅

lolelole
30. nov 2011

a jak jsem se tady včera chlubila že spíme díkybohu pěkne, tak mi to Kvido dnes hezky natřel - spal dopo půl hodiny 😖 grrrr dokonce ani na procházce v šátku neusnul..tak nevím

albao
30. nov 2011

@lavazza jeeejda! Hanka sa pusti a stoji sama, ale len na gauci, kde ma "makke pristatie" 😀 😀

@lolelole a kolko bol medzitym hore? Hanicka musi byt aspon 3 hodinky hore, inak sa snazim zbytocne s uspavanim 😝 😀
A diky za tip, poviem dedkovcom, nech kupia fletnu pod stromcek 😉

lolelole
30. nov 2011

@albao no právěže byl vzhuru až od 11 až do 5ti a to jsem ho doslova donutila spát - uspávala jsem asi hodinu, už byl mrzutý, že je dlouho vzhuru ale usnout se mu nechtělo 😠 normálně spí dopo do 12te a pak kolem 3 půl4 usína na odpo spánek..joo a flétna je fakt bomba - překvapilo mě, že do toho umí fouknout, a tá radost pak, to by jste měli vidět 😵 ale Kvido je vůbec takové hudební dítě - baví ho nástroje, muzika, spívaní..

lolelole
30. nov 2011

@albao ja jsem koupila takovou sadu v Tchibu - byla v tom i tá flétna, pak xilofón, dřevěné "činelky" na prst, triangl a ještě takové činely na dřívku - no super - vyhraje se s tím moc 🙂

albao
30. nov 2011

@lolelole tak zu som to "posepkala" jeziskovi 😀 😀 😀

lavazza
30. nov 2011

@lolelole Miky si cucá třeba palec u nohy a pak ho nabídne i mě 😀 ,asi bude nějaký rozdávačný a taky z něj bude asi tanečník po mamince,jak slyší hudbu tak hned začně tančit,je to sranda ho sledovat 😀

lavazza
30. nov 2011

@lolelole to musí být krávalu 😉 mě stačí když si půjčí do sestřenky bubínek od Fisher price,zakázala sem ho kupovat

lavazza
30. nov 2011

Dneska si chudáček udělal pěknou modřinu na tváři,pekla sem perníčky a táta špatně hlídal ☹

kinsli
30. nov 2011

holky jasně, já to napsala blbě, měla jsem napsat vojtík roku neuteče. My roku neutečeme, není dobře vždyť my - my všichni a to není jednotné číslo 😉 takže je asi blbě jak MY tak MI
prostě vojta roku neuteče 😀 Bylo by to dobře v případě dvojčat 😉