Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@abbie kuželky na tyč ještě dát neumí,kostky složit taky ne,ale má šílenou radost když může kostky rozdělávat,to je zábava na celý den,ale co se mu líbí a co mu jde je strefovat se kladívkem do červíků-koupili jsme mu k vánocům od Playskool hračku - je to taková krabička se čtyřmi červíky a ty se musí kladívkem zatloukat,jde o to aby se uměl strefit
Chci se zeptat,jedí vám děti domácí polévky?Já sem malému uvařila výbornou polívčičku a on mi ji vyplival.Normálně mi jí snad všechno co sem mu dala,ale byl docela unavený,tak jestli to není tím.
A ještě jeden dotaz-už děláte dětem pokojíčky?Já už pár dní brouzdám po netu a dělám si tak trochu představu o cenách a vybavení,zhruba už vím co koupit a co ne,tak mi to snad doma projde u manžela 😉
Ahojky 🙂
Tak já když řeknu malé NE, tak vyloženě jde a udělá to. Fakt si ze mě prd dělá. Světlo v koupelně taky zhasíná a kroužky na tyčku dávat umí, kostky skládací zatím nemáme.
@lavazza - tak malá polévky - vývary miluje. 🙂 Dneska třeba měla mrkev s bramborem a to jí nejelo.
A pokojíček zatím neděláme. Pár skříněk tam má, ale jinak pokojíček slouží spíš jako skladiště. Mám tam plno krabic, co mám napůjčované oblečky na malou a nikdo to nechce vrátit, tak nevím, co s tím. 😒
@abbie kocky na sebe dava uz davno, len ja som mu to ukazovala asi uz od 8mesiacov, tak sa to naucil. a na vianoce dostal vlacik s tyckami na kruzky a skoro som odpadla, ked ich tam nasunul, to som necakala. tiez si myslim, ze na nasuvanie na tycku este maju cas, ale kocky uz by mali zvladat, som niekde citala, tak trenujte 🙂 inak nasuvat obruce na tu velku stojacu tycku nechce...
moj svetlo neriesi, to som mu nikdy neukazovala, zato mi stale zapaluje takym tym tlacitkom na sporaku tu iskru, ale bez plynu nic nezapali 😀 a otvara trubu, mame klasik sporak. a psie misky su najvacsie lakadlo, vodu porozlievat po celej kuchyni, ked ich zabudnem popratat...
@knedluska maly sa zobudil na papanie a uz som nejako vedela opat zaspat, tak som chvilku sla k PC 🙂
trosku nas znepokojuje jeho pozornost pri hrani nedokazeme zaujat jeho pozornost, hra sa s hrackami sam. Ide rad radom od jednej k druhej, pog la lopticku, pocita knizku, stlaca tlacitka na telefone, na detskom klaviri, zahodi 3 kocky. Ked sme pri nom a ukazujeme mu niektoru z jeho hraciek - stavat kocky atd, tak nam venuje len min. pozornost, max. chvilku sleduje danu vec, s ktorou pracujeme a zas odide sa hrat sam. Nedari sa nam zachytit jeho pozornost na dlhsiu dobu a minutu ...
Mamči, jak často se vám prckové budí v noci na jídlo?
V 18h dostane kaši a kolem 19.30 nakojím, když je dobrý den, tak mrňous vydrží spát do 1-2h a pak se budí po 3h na jídlo. Jsem z toho docela unavená, ale nějak nevím co s tím.
Jedna maminka mi říkala, že jí jen ze zvyku, že prckovi prostě pár nocí po sobě mlíčko nedala a mrňous jí už spí celou noc. Mě to ale nepřijde, když mu dám prso, tak hodně intenzivně saje.
Nemáte nějakou radu.
@abbie ukazuje prstom asi tyzden. @ivkaj my sme v noci hore kazde 2h, ja som z toho riadne na nervy. o 20 uz lezi a spi, ak sa zobudi do polnoci co je tak kazdy 2.den, dam mu mlieko, po polnoci uz len vodu, aj to po pol hodine niekedy reve, ze musim dat mlieko cucnut a nadranom mlieko. sme na UM. on je strasny nervak a ked nema co chce, vrieska brutalne, to by cely panelak zobudil a ja rozospata na to nemam nervy. dufam, ze ked konecne bude vediet jest chleba a viac jedla, ze snad sa zasyti, on tiez pije tak ako keby 2dni nejedol... 😠
@petah82 Mě přijde, že mi toho mrňous za celý den sní celkem dost - 150g jogurt svačina, 220g oběd+kojení, 190g svačina ovoce+kojení, cca 200g kaše a na spaní kojení.
No právě, jsem v noci tak unavená, že už nemám asi sílu vstát. Manža k němu de,ale on se stejně hrne ke mě a běda jak mlíčko nemá hned.
@abbie Náš taky prstem neukazuje (ale jde o to, že prostě ještě ty prstíky správně neposkládá - když dělá ty ty ty, dělá to celou rukou 😀 Kroužky na tyč nasune (ale nevydrží u toho dlouho) a kostky na sebe dá tak maximálně dvě a s obtížemi, zatím ho to neláká, radši je bourá.
Myslím ale, že můžeš být klidná, ono to přijde 😉
@ivkaj S tím nočním buzením na jídlo jsme měli podobný problém asi před měsícem a půl. Přes den se najedl dost, tak jsem to zkusila utnout. Pár nocí po sobě jsem mu prostě prso nedala, maximálně napít vody. Bylo to krušné, uspávala jsem ho třeba dvacet minut a byla jsem rozhodnutá se kdyžtak zase ke kojení vrátit, ale po třech nocích se to otočilo a spí nám celou noc (teda teď máme zase zuby apod., ale noční kojení už nevyžaduje).
@ivkaj ja som urobila to iste pred cca 3 tyzdnami. Proste som ju mojkala, dala cumlik, hladkala, ale prsnik som nedala. Maximalne nad ranom cajik. Strasne dlho som ju uspavala. Rano o pol siestej som uz nakojila. Po dvoch nociach som bola sice grogy, ale tretiu noc uz to akceptovala a zobudila sa len 2x. A potom sme aj ranne kojenie posunuli na neskor. A teraz spi celu noc. Cakala som hystericky plac a hnev, ale bolo to len enspokojne mrncanie a protestovanie, lahsie ako som ocakavala. 😉
ahoj všichni - zdravíme po Vánocích a opožděně všem přejeme hodně spokojenosti v Novém Roce 🙂 Vánoce byli supr-trupr, moc jsme si to užili. Pak jsme byli celá rodina na minidovči v hotelu s bazénem, takže jsme celé svátky řádili ve vodě 😀 Náhera! Nejdřív se malý ve velké vodě bál, ale pak se mu to moc zalíbilo.
První kručky Kvido udělal cca 10 dnů před Vánoci, ale to bylo jenom takové prisunování nožiček. Za oficíální začátek opravdického "chození" jsme prohlásili včerejšek, když se večer tak rozjel že hodinu pochodoval po pokojíčku sem tam 😀 Kupodivu mu chození jde spíš večer..asi se tolik nehlída.
Jinak pusu malý nezavře jak je den dlouhý - fakt, prstíčkem ukazuje asi týden, kostky skladá, kroužky taky - to už dlouho, slovo "Ne" s drzým úšklebkem zcela ignoruje, umí se pořádně vztekat, když něco není podle něj ...jooo a pořád TANCUJE. Pouští si na střídačku hračky s melodii co dostal na Vánoce a trsá - i ve stoje - fakt legračně 😀 ..nevím zda z něj nebude nakonec baleťák 😅
Jo a nejnovější "dovednost" je že vyleze a sedne si na odrážedlo - letadýlko co přinesl Ježíšek, ale má krátky nožičky aby se odrážel 😝
My máme pokojíček hotový napůl ale to již asi půl roku a nemůžeme se dokopat to dodělat.
Co první narozeniny ? Jak to probíhalo ? Jaký jste dělali dort ? Nějaké recepty ? Zvažuji zda dělat pečený, nebo jen takový ten piškot, ovoce, smetana, tvaroh...? Jéé ale už se te naší "party" nemůžu dočkat 🙂
@ivkaj prid sa pochvalit a neboj, mojkaj, ale vydrz. Za par dni budes rada, ze si vydrzala 😉
@luuca1 jej, krasna! My sme objednali taku obycajnu, ale tak zase ma 3 oslavy a 3 torty 😝
@lolelole teeeda, kvido je riadny akcnak!!!! Sikovny chlapcek! Inak tortu pre domacu oslavu som robila tu obycajnu - piskoty, ovocie, smotana. Ale na tie dalsie 2 oslavy uz mame objednane, no neviem, ci to bude moct jest, hm
Zdravím holky chtěla jsem se zeptat jestli někdo nepotřebujeme zimní botičky 🙂 Mám essi vel. 21 stélka 13,1-13,2 cm ( odpovídají spíše 19/20 řiďte se centimetry 😉 Mohla bych odeslat v pondělí, to si jdeme pro nové 😀 Nošené 4 měsíce do kočárku, cena 200,-
Kdyby měl někdo zájem tak foto zašlu 🙂

@abbie jo vypínat světlo chce,to ví že když jdem z koupelny že může udělat blik