icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
7. feb 2012

@zuzik28 teeeda, riadna baba! A ja som si myslela, ze sme s 80cm vysoky 😀 Ale aj vahovo sme len tak okolo 9.5 kg stale 😝

@lavazza no presne, aj mne pri zuboch chcela mliecko aj kazdu pol hodinu, co uz bolo fakt zataz. Ale mozno je to aj splnom? Dnes ma byt totiz spln a vtedy mi vzdy zle spi. Uz sa tesim na noc 😎 😀

lavazza
7. feb 2012

Tak to Miky zas tolik nechce ode mě,ale je to častější než jindy a ty noci taky stoji teď za to 😒

knedluska
7. feb 2012

@lavazza - Jéje, atopák jo? My ho prý máme taky. Byly jsme na kožním a tam nám ho dr. potvrdila. Ale když jsem začala pozorovat, tak jí to vždycky vyskočí po jahodách ( přesnídávka, jogurt ), tak nevím, jestli je to fakt atopák.
Adís ještě nechodí, ta se bojí.

lavazza
8. feb 2012

@knedluska dneska sem volala naší Dr. tak jdem za chvíli na kontrolu tak uvidíme co se z toho vyklube,Miky jogurty zbožnuje,kdyby je nemohl byl by to průser,ségra ho má taky a synovec taky a je to fakt šílený,pak písnu jak sme dopadli...

knedluska
8. feb 2012

@lavazza - to jo, jsem na to zvědavá. Já když šla napřed k dětské, tak na to koukla, řekla mi, že to vypadá jako atopák, dala mi Linolu do koupele a pak nějakou mastičku připravenou v lékárně a po té se jí to ještě víc zhoršilo, tak jsme šli na to kožní.

lavazza
8. feb 2012

@knedluska Tak Dr. říkala,že má Mikuláš slabou formu atopáku, že to může být z toho jídla.Už to má i na stehně a trochu na zádech.Dostali jsme Linolu a nějakou emulzi Lipolotio a když se to nezlepší tak se znovu ukázat.Ale co tak koukám tak atopák má snad každý druhý dítě,to snad není možný.

albao
8. feb 2012

@lavazza No prave sme to riesili s kamaratom. Dostali to iste, len natieral Lipolotio raz, a teraz uz 3x. A este zacal malej varit velmi dietne jedla (predtym uz jedavala vlastne s nim, bezne dospelacke) a zacalo to nadherne miznut. Len on ma rad parky a teraz papa na obed s malou zemiacik s mrkvickou 😀 😀 😀 (Inak maminku maju v nemocnici, ale na chlapa to zvlada vsetko bravurne!)

knedluska
9. feb 2012

@lavazza - jo, každé druhé dítě, to máš pravdu. 😒

lavazza
15. feb 2012

Tak prckovi ekzém ustupuje ale jinde se zas objevuje,ale už je to lepší.

Miky má dneska za sebou první vyčůrání do nočníku🙂

ivkaj
16. feb 2012

@lavazza Vy už nočníkujete? Ten náš mrňous má pořád tolik práce, že si zatím neumím představit, že mi řekne, že potřebuje na nočník 😅

albao
16. feb 2012

@ivkaj no ja som tiez ju zacala davat rano na nocnik. Prve 2 mesiace ju to bavilo, a vzdy sa vycikala alebo dokonca vykakala. Potom to uz zacala povazovat za nezaujimave, precita si rano knizku na nocniku a necha nocnik prazdny 😀 😀 😀 Neviem neviem ako sa my zbavime plienok 😝

luuca1
16. feb 2012

baby prosím vás malej trošku smrdká z pusy a neviem či to môže byť zubami alebo čím, zubky čistím s kefkou ale bez pasty, nemáte niektorá skúsenosti, lebo aj ručky si hryze a dáva do pusy a aj tie jej potom smrdkaju, 16.3 ideme na prvú prehliadku k zubárke, ale či s tým mám isť k detskej Dakujem

lavazza
16. feb 2012

@ivkaj já musela koupit lepší nočník,měli jsme holčičí bez vyvýšení a na tom nic neudělal a dneska zas čůral do nočníku,sice jednou ale i to je myslím úspěch,snad si brzy začne říkat sám,ale zatím nečekám zázraky,ale chce to zkoušet,na nočníku se mu líbí a neprotestuje🙂 nebo se nevzteká jako některé děti,které vidí nočník

albao
16. feb 2012

@luuca1 u nas to bolo ked zvracala. Asi den jej z pusy bolo citit akoby aceton ci co. Ako to pachne? Niekedy treba umyvat jazyk, ale tak to si neviem predstavit u miminka.

luuca1
16. feb 2012

@albao ja neviem tak akginone...alebo ako by som to nazvala

ellahop
17. feb 2012

@luuca1 ja si myslim ze to su tie sliny, ved uz papaju vela veci a ked si stale tam strka prsty tak potom smrdia aj prsty,,,,,, ale ved sliny tak trosku pachnu a hlavne ked ich je vela

lavazza
17. feb 2012

Mám dotaz, když už mají vaše děti zoubky,čistíte je už pastou?Dr. říkala až od dvou let,ale na kartáčcích od babylove je u třetího kartáčku,že by se mělo čistit pastou od prvního zoubku.

ivkaj
17. feb 2012

@lavazza uvízlo mi v hlavě, že pastou až v okamžiku, kdy ji dítě umí vyplivnout, aby ji nejedlo.
Když byl někde rozhovor s dentální hygienistkou, tak ta říkala, že mechanické očištění zubů je důležitejší než pasta. A když by měla pasta účinkovat, tak by se neměla pak pusa vyplachovat.

My zatím čistíme bez pasty.

lavazza
17. feb 2012

@ivkaj díky za info,my taky,taky sem četla že až se naučí vyplivnout

renatka100
17. feb 2012

@ivkaj
@lavazza
Moj svokor je stomatolog a my cistime od prveho zubka, t.j. od 8. mesiaca zubnou pastou. Vybrali sme Weleda je bez chemikalii a dieta ju moze aj spapat.

natty9
18. feb 2012

Ahoj holky, mám 13měsíční holčičku a k obídku jí dávám pouze skleničky, většinou HIPP Bio 220g, je tady ještě někdo, kterým jí děti obídky jen ze skleničky?

ellahop
18. feb 2012

@natty9 my tak raz za dva tyzdne davame taketo obedy ked nestiham varit, a mam skusenost od inych mamiciek ze potom deti velmi zle prejdu na obycajnu stravu ked papaju stale takuto pomletu a nemastnu a neslanu...

natty9
18. feb 2012

A můžete mi prosím napsat jídelníček vašich dětiček?
A když tak nějaké recept?

ellahop
18. feb 2012

@natty9 maly ma rano mlieko, potom ak ma chut tak si s nami da ranajky rozok alebo chlebik s maslom a dzemom, rajcinou alebo sladke pecivo s maslom, ale vacsinou pri ranajkach chuti ovocie, len tak rozobrata mandarinka alebo nieco podobne. na desiatu ma bud ovocie alebo jogurt niekedy aj s tymi gulockami do jogurtu, obedy uz mavame dvojfazovo. polievka po nej spanok, po spanku hlavne jedlo. vcera mal napriklad sosovicovu polievku s chlebikom a ked sa zobudil spenat s vajcom a zemiakmi, na olovrant ovocie alebo jogurt alebo chlebik niekedy uvarim krupicovu kasu alebo puding, vecera je jasne ze mlieko. niekedy si medzi jedlom da aj sladkost uz, najma brumika alebo bebe kekse alebo tie kukuricne chrumky, no dnes som varila gulas z telacieho masa, nemastny, nekoreneny iba trosku cierneho korenia a sladka paprika, sol, zahustila som to zemiakom, chutilo mu to, a myslim ze mu to nemalo ako ublizit kedze to bola taka light verzia gulasu,,, inak ma rad maso na stave, ryzu, zemiaky, polievky, cestoviny.. skoro vsetko.. co mu dam, okrem syru a sunky, ale to zas nemusi,,,, 🙂 aspon neje udeniny

renatka100
18. feb 2012

@natty9 ja davam kazdy den Hipp - ovocie s ryzou, psenom, pohankou, musli - vzdy poobede ako olovrant. Na obed ma polievku - vyvar so zeleninou, alebo spenatom a potom maso s cestovinou, ryzou, zemiakmi a zelenina - najma kusy brokolice - to miluje. Hippa davam aj ked nestiham obed. Na veceru ma to co my - chleba so syrom, maslom, paradajku, uhorku alebo cestoviny a pod. Davam iba Hipp keksy. Ranajky - biely jogurt, alebo krupicova celozrnna, obycajna kasa alebo celozrnny toast s maslom, syrom. Nemyslim, ze je na Hippoch nic zle, ale napriklad moja nema rada cestovinu, ryzu, zeleninu utopenu v omacke, nechce tento typ jedla papat. Sunku ani ziadne cukrovinky ako Brumik, pribinacik a tomu podobne "zdrave" veci nedavam a tak skoro ani nebudem. Citrusy ani kakao, nakolko mala atopicky ekzem nedavam.

natty9
19. feb 2012

Děkuji za odpovědi, ještě jsem se chtěla zeptat zda dodržujete to, že by děti od 1 roku měli denně sníst asi 50g masa.

natty9
19. feb 2012

A kolik vám toho asi děti k obědu sní?

albao
19. feb 2012

@natty9 denne? Tak to nedodrzujem vobec. Myslim, ze maso zatazuje travenie, takze ja ho davam kazdy druhy den a pomedzi to radsej strukoviny alebo nieco ine. Takze moja odpoved je - nedodrzujem 😀
K obedu znie asi tak 200g, niekedy aj viac, podla chuti

seminkads
19. feb 2012

@natty9 u nás je na ranajky chlebik/rozok/vianocka s maslom, suchy(ked strajkuje :D ) so sunkou... desiata ovocie, obed to co my, olovrant jogurt/ovocie s piskotami, vecera kasa/alebo to co my, pomedzi to vyjeda kukuricne chrumky, ale ked nestiham(co je teraz skoro stale, vzhladom na to, ze ked ma mala vidi u kuchynskej linky tak ma odtlaca a vrieska)tak vyzivy, hippky... maso jedava tak cca kazdy druhy den tak 2PL a aj to len kuracie

ellahop
20. feb 2012

@albao no aj ja tak, a potom mam vycitky ze nepapa masko kazdy den, ale ties si myslim ze to s nim netreba prehanat, hlavne ked papa aj strukoviny, sem tam vajicko...