Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
no co ten nas zajko zas urobil. dal mi dole okuliare, zvalil sa na gauc a ja teda, co chces spinkat? a uz aj sa vybral do spalne... tak som si k nemu lahla a on sa vam chcel iba tulkat a blaznit v posteli,, hm,,, 🙂 potvorka moja...
@ellahop nasa sa tiez rada tulka v posteli, a vala sa, smeje, steklime :D krasne obdobie
Naty sa rozhodla ze bude pit z normalneho pohara-skor nez som stihla dat na flasku cumel,schmatla mi ju a uz pila 🙂 dnes objavila moj pohar a vo vani si dala vodu do takeho maleho vedierka a ja ze sa ide hrat a ona hybaj rychlo sa napit 🙂 esteze tam nebol sampon...
hadzem zubnu pastu do kosa, otras, co v nich je...
http://www.vlastnihlavou.cz/detskych-zubnich-pa...
Holky, když dětem vaříte polévky - např. kuř.vývar, kousek nastrouhane mrkve, petržele, brokolice, hrašek, atd., čím to dětem dochucujete?
@petah82 no toto je taky clanok, ze na zakazku od weledy,,,nieje to nijako v tom clanku lekarsky podlozene, a ani dokazane,ze primesy ktore tam davaju su skodlive., vety typu,, moze byt, niektori si myslia, vo velkom mnozstve je mierne laxativum, v akom velkom mnozstve???? v takom co das dietatu na kefku??? nemaju nic s vedou a ani so zdravotnictvom spolocne...,,
jedine co je pravda a dokazana, je ze na cistotu zubov naozaj nevplyva pasta ale spravne cistenie kefkou.
takto som sa raz na interntete docitala, ze jedina sladkost ktora je ok, je bebe dobre rano... xixi...
@knedluska tak povedala mi, ze si mam maleho uzivat a nie ho stale sledovat a ze si nemam zhanat informacie na nete, lebo sa budem viac bat ako ked neviem nic... lebo tie informacie su skreslene od mamiciek a dokazu viac narobit strach ako vysvetlenie od lekara. lebo ja som vzdy ked sme mali s malym problem dala do googla co mu je, vysla mi diskusia na konikovi a potom som len nabalovala vela negativnych informacii. ale ja sem chodim rada, ale uz si vyberam nazory a hlavne tato diskusia je o tom, ze co nase deti robia, co papaju, a nie o lekarskych radach.
ahoj ženy 🙂 jak se máte, jak jste prožili zimu ? Dnes bylo venku úžasně - už se těšíme na jaro.
Naš capart už venku ťapká po svých (ted když není sníh - v něm mu to moc nešlo) čili nikam moc nedojdeme, ale stejně je to fajn byt venku v takjovém póčku 😀
Ad zubní pasy - my máme elmexku, ale taky my ten článek nepřišel moc exaktný...Kvido stejně půlku toho co na kartáčku má rozpatlá všudemožně, tak to asi řešit nebudu.
Holky, jí vaše prťata už samotné ? Kvido mi prostě nechce nic zpapat, pokud nemá svou lžyčku, kterou se krmí 😖 trvá to děěěsně dlouho a máme barevné už i stropy 😀 Ja mám lžyčku taky a futrujem ho dokud si to nevšimne, ale desně s jídlem vymýšli 🙄
jo ale musím se pochlubit - minulý týden jsem dostala první pusinku 😵 sice uslintaného kapříka, ale byl krásnej 😅
@ellahop @petah82 teď jsem zrovna četla článěk o dětských zoubcích a zubařka doporučovala pastu až od dvou let (pak velikost poloviny krášku) a spíš používat kvalitní kartáček. Ideálně mono (má jen pát štětinek) a čistit zoubek po zoubku.
@lolelole mrňous jí sám jen pevné věci, žličkou to občas zkusí sám, ale pak se raději nechá obsluhovat.
@lolelole - my máme na jídlo dvě lžičky, jednou krmím já a druhou malá mě. Sama se nají chleba, ale lžičkou ještě ne. Neumí držet tu lžičku tak, aby si do té pusy něco dopravila. 😀
Tak my byli u zubařky v pondělí, ptala jsem se jí na pastu a říkala, že nee. Až se naučí jí vyplivovat, tak prý nějakou dětskou,ale zatím prý stačí jenom kartáčkem.
Ahojte, mozem sa spytat, pisete, ze davate deturencom strukoviny. ake? nas maly ma 13 mesiacov a zatial jedava len hrasok.... znasali v pohode sosovicu a podobne veci? dakujem.

ahojte, ja mojmu este stale mixujem kadzy den prikrm, je to pre mna jednoduchsie a hlavne rychlejsie ho nakrmit a ma tam zeleninu s maskom a nastriedacku bud ryzu alebo pohanku. vie zjest aj normalne nepomixovane jedlo ale trva mu to dlho a pri dvoch detoch nestiham s nim aby hodinu jedol. nas den vyzera takto: rano kojenie, potom trochu z peciva pri nasich ranajkach, okolo deviatej ovocnu vyzivu, potom medzi jedenastou a dvanastou pomixovany prikrm, potom spi cca 3 hodiny, ked sa zobudi tak opat pomixovany prikrm, okolo piatej jogurt s bananom, o siedmej opat pomixovany prikrm a o osmej kojenie a spat. v noci nic, spi, naucili sme ho. popri tomu co som napisala este vyjeda z nasho jedla, pecivo, ryzu, maso. je to velky jedak a ked sa niekde suchne jedlo tak uz tam stoji a pyta 🙂