icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

euffra
20. feb 2012

ahojte, ja mojmu este stale mixujem kadzy den prikrm, je to pre mna jednoduchsie a hlavne rychlejsie ho nakrmit a ma tam zeleninu s maskom a nastriedacku bud ryzu alebo pohanku. vie zjest aj normalne nepomixovane jedlo ale trva mu to dlho a pri dvoch detoch nestiham s nim aby hodinu jedol. nas den vyzera takto: rano kojenie, potom trochu z peciva pri nasich ranajkach, okolo deviatej ovocnu vyzivu, potom medzi jedenastou a dvanastou pomixovany prikrm, potom spi cca 3 hodiny, ked sa zobudi tak opat pomixovany prikrm, okolo piatej jogurt s bananom, o siedmej opat pomixovany prikrm a o osmej kojenie a spat. v noci nic, spi, naucili sme ho. popri tomu co som napisala este vyjeda z nasho jedla, pecivo, ryzu, maso. je to velky jedak a ked sa niekde suchne jedlo tak uz tam stoji a pyta 🙂

petah82
20. feb 2012

@natty9 my tiez davame na obed sklenicky 🙂

albao
20. feb 2012

@euffra uz spite len raz a 3 hodky? To by som chcela 😝 😀

@ellahop no presne rovnako to mame 😀 Masko, strukoviny, vajicko. 😵

ellahop
20. feb 2012

no co ten nas zajko zas urobil. dal mi dole okuliare, zvalil sa na gauc a ja teda, co chces spinkat? a uz aj sa vybral do spalne... tak som si k nemu lahla a on sa vam chcel iba tulkat a blaznit v posteli,, hm,,, 🙂 potvorka moja...

albao
20. feb 2012

@ellahop 😀 😀 jeej, tiez sa rad tulinka? Aj u nas a kazdym dnom viac a viac, je to krasne! Hrozne si to uzivam, lebo si vzdy uvedomim, ze v puberte to uz asi nebude 😀

ellahop
20. feb 2012

@albao presne dnes som bola vecer na zumbe a maly ma vraj vsade hladal a bol taky menej vesely, zlaty je, stava sa z nas spravna dvojka a partaci.

seminkads
20. feb 2012

@ellahop nasa sa tiez rada tulka v posteli, a vala sa, smeje, steklime :D krasne obdobie
Naty sa rozhodla ze bude pit z normalneho pohara-skor nez som stihla dat na flasku cumel,schmatla mi ju a uz pila 🙂 dnes objavila moj pohar a vo vani si dala vodu do takeho maleho vedierka a ja ze sa ide hrat a ona hybaj rychlo sa napit 🙂 esteze tam nebol sampon...

petah82
21. feb 2012

hadzem zubnu pastu do kosa, otras, co v nich je...
http://www.vlastnihlavou.cz/detskych-zubnich-pa...

natty9
22. feb 2012

Holky, když dětem vaříte polévky - např. kuř.vývar, kousek nastrouhane mrkve, petržele, brokolice, hrašek, atd., čím to dětem dochucujete?

knedluska
22. feb 2012

@natty9 - buď trošku soli, a nebo jsem zrovna včera koupila v dm bujóny od Alnatura. 😉

albao
22. feb 2012

@natty9 sol, kurkuma, oregano, majoran, ... proste bylinky a jemnucke koreniny. 😉

albao
22. feb 2012

@petah82 no ten fluor by tam fakt nemuseli davat, vsak sa davno preukazalo ze je to neurotoxin, ze sa nema "jest"

ellahop
22. feb 2012

@petah82 no toto je taky clanok, ze na zakazku od weledy,,,nieje to nijako v tom clanku lekarsky podlozene, a ani dokazane,ze primesy ktore tam davaju su skodlive., vety typu,, moze byt, niektori si myslia, vo velkom mnozstve je mierne laxativum, v akom velkom mnozstve???? v takom co das dietatu na kefku??? nemaju nic s vedou a ani so zdravotnictvom spolocne...,,

jedine co je pravda a dokazana, je ze na cistotu zubov naozaj nevplyva pasta ale spravne cistenie kefkou.

takto som sa raz na interntete docitala, ze jedina sladkost ktora je ok, je bebe dobre rano... xixi...

euffra
22. feb 2012
euffra
22. feb 2012

@natty9 nicim neochucujem, maly je zvyknuty. dokonca aj starsej ked zabudnem ochutit, tak mi to zje. ja celkovo pouzivam vo vareni minimum soli a ziadne koreniny, sme zvyknuti na cistu prirodnu chut jedla. je to len o zvyku.

euffra
22. feb 2012

@ellahop svata pravda 🙂
ja som sa tiez dozvedela, ze od siestich mesiacov sa nema uz kojit ale ze uz sa ma dat umele mlieko, ze materske uz nie je dost vyzivne a ze sa tam dostavaju skodliviny z jedla matky 😀 skoro som odpadla 😀

ellahop
22. feb 2012

@euffra mne vyslovene nasa neurologicka vravela, ze nicitat, internet a hlavne modreho konika,,, a davam jej za pravdu rady tu nie su nijako lekarsky podlozene,, takze radsej si hladat info nejako inak,

knedluska
22. feb 2012

@ellahop - to ti fakt řekla, nečíst modrého koníka? 😀

ellahop
22. feb 2012

@knedluska tak povedala mi, ze si mam maleho uzivat a nie ho stale sledovat a ze si nemam zhanat informacie na nete, lebo sa budem viac bat ako ked neviem nic... lebo tie informacie su skreslene od mamiciek a dokazu viac narobit strach ako vysvetlenie od lekara. lebo ja som vzdy ked sme mali s malym problem dala do googla co mu je, vysla mi diskusia na konikovi a potom som len nabalovala vela negativnych informacii. ale ja sem chodim rada, ale uz si vyberam nazory a hlavne tato diskusia je o tom, ze co nase deti robia, co papaju, a nie o lekarskych radach.

knedluska
22. feb 2012

@ellahop - aha, to je jasný. 🙂

lolelole
22. feb 2012

ahoj ženy 🙂 jak se máte, jak jste prožili zimu ? Dnes bylo venku úžasně - už se těšíme na jaro.
Naš capart už venku ťapká po svých (ted když není sníh - v něm mu to moc nešlo) čili nikam moc nedojdeme, ale stejně je to fajn byt venku v takjovém póčku 😀
Ad zubní pasy - my máme elmexku, ale taky my ten článek nepřišel moc exaktný...Kvido stejně půlku toho co na kartáčku má rozpatlá všudemožně, tak to asi řešit nebudu.
Holky, jí vaše prťata už samotné ? Kvido mi prostě nechce nic zpapat, pokud nemá svou lžyčku, kterou se krmí 😖 trvá to děěěsně dlouho a máme barevné už i stropy 😀 Ja mám lžyčku taky a futrujem ho dokud si to nevšimne, ale desně s jídlem vymýšli 🙄
jo ale musím se pochlubit - minulý týden jsem dostala první pusinku 😵 sice uslintaného kapříka, ale byl krásnej 😅

ivkaj
22. feb 2012

@ellahop @petah82 teď jsem zrovna četla článěk o dětských zoubcích a zubařka doporučovala pastu až od dvou let (pak velikost poloviny krášku) a spíš používat kvalitní kartáček. Ideálně mono (má jen pát štětinek) a čistit zoubek po zoubku.

@lolelole mrňous jí sám jen pevné věci, žličkou to občas zkusí sám, ale pak se raději nechá obsluhovat.

knedluska
23. feb 2012

@lolelole - my máme na jídlo dvě lžičky, jednou krmím já a druhou malá mě. Sama se nají chleba, ale lžičkou ještě ne. Neumí držet tu lžičku tak, aby si do té pusy něco dopravila. 😀

Tak my byli u zubařky v pondělí, ptala jsem se jí na pastu a říkala, že nee. Až se naučí jí vyplivovat, tak prý nějakou dětskou,ale zatím prý stačí jenom kartáčkem.

ellahop
23. feb 2012

@ivkaj neviem ako by som malemu cistila zubcek po zubceku kedze ledva si da vycisiti vsetky spolocne

petah82
24. feb 2012

@ellahop aj u nas je cistenie des, len sam by chcel, mna ani za svet do ust nepusti, tak vacsinou cistim s jeho silnymi prejavmi nesuhlasu, ale zial, musi to byt, sak hadam, ked podrastu a bude sa im dat vysvetlit, ze to ma vyznam, tak bude lepsie.... 🙂

epelino
27. feb 2012

Ahojte, mozem sa spytat, pisete, ze davate deturencom strukoviny. ake? nas maly ma 13 mesiacov a zatial jedava len hrasok.... znasali v pohode sosovicu a podobne veci? dakujem.

albao
28. feb 2012

@epelino prave sosovica by mala byt najjemnejsia. Napriklad ta cervena je uplne v pohode pre vacsinu deti. Ale my uz jeme aj normalnu a aj fazulu. len fazulu musim bud osupat alebo rozmixovat aj so supkou, lebo supka je dost hruba na hryzenie, ked nema este stolicky.

zuzu1983
28. feb 2012

@epelino my papáme už všetko. aj šošovicu, aj fazuľku, aj hrášok. a v pohode to znáša. 🙂

epelino
28. feb 2012

@albao
@zuzu1983 Vyskusame teda, dakujem 🙂

ivkaj
29. feb 2012

@epelino já do nadýmavých věcí pckovi přidávám kousek fenyklu. Koupila jsme celý, uvařila a zarazila do trovřitek na led a pak do jídla jednu kostičku přidám.