Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Dneska jsme byli zas capkat po venku.Miky je úplně unešený...Chechtal se na souseda jak divej a pak jsme se museli ještě vrátit,protože poslouchal jak soused startuje auto 😀
Taky jsme dnes otestovali nové botky na jaro a spokojenost...
@epelino nie, my vobec. Najprv ju to bavilo a teraz ani za svet. Vycika sa tam mozno raz za tyzden 😀 A ani to nebudem silit a nutit ju. My mame latkove plienky, takze mne to vobec nevadi, ze plienkujeme, proste vyperiem raz za 3 dni a hotovo. Asi skusime odplienkovavat v lete niekedy. Kamoske nechodil na nocnik vobec, az na velke WC. Nechcem to uponahlat, ked sa k tomu nema sama. Ale zase ju hrozne bavi obliekat sa sama, uz zvlada ciapku a pracuje na topanockach 😝 😀
baby v com periete, ja este stale v detskych praskoch, sem tam uz aj v nasom hlavne zaspinene veci. ale mam pocit ze ten detsky prasok nestaci. mi v nom teraz perieme skoro vsetko okrem takych veci z muzovho treningu a podobne. ale dnes som to zbadala na plachte, ze vobec nieje biela. asi uz prejdem na normalny prasok.
@epelino mrňous na nočník nechodí. Zkusila jsem to před pár dny, to se dokonce 2x vyčůral. Ale další dny už volal "hop" nechtěl na něm sedět a tvářil se nešťstně. Na jedné přednášce psycholožka říkala, že ideálně tak po roce a půl začít zkoušet nočník (už jsou vyvinuté svěrače a propojení do mozku) a dítě si bude umět říct. Taky bych to ideálně viděla na léto.
@ellahop už dlouho peru v Silanu Sensitive a celkem spokojenost.
@ellahop ja uz periem v normalnom prasku-lebo ten detsky uz fakt nestacil, a mala to zvlada dobre.
my sme kupili nocnik vcera a ked som ho chcela odlozit mala spustila nenormalny rev-vzala som jej novu hracku, som zvedava ci sa jej tam bude pacit aj s holym zadkom (ked sme niekde mimo domu tak si kakanie necha az domov)
@ellahop no to sa ti iba zda, ze plachta nie je biela. Pracie prasky totiz obsahuju zosvetlovace a podobne chemikalie, ktore len vyvolavaju opticky efekt bielej farby, ale necistia. Ja osobne uz nepouzivam pracie prasky ani pre nas dvoch, vadi mi to prehananie s chemikaliami. Takze periem v mydlovych praskoch - bud kupeny, alebo si vyrabam praci gel. Obcas pustim nieco v Lovele. Podla nalady 😀 😀
@epelino @ivkaj Presne! Aj aj si myslim, ze leto bude na to suprove, uz budu mat 1.5 roka, a bude teplo na behanie bez plienky.
@ellahop no aj napriklad Bupi detske mydlove vlocky, alebo nejaka Hanka z metra (to sa este ale musim pozriet, co vsekto to obsahuje, hovoria, ze je to mydlove, ale co dalsie tam je, neviem), ... treba pokukat. Ale mydlo nevyperie tak do "ziariva" ako tie bezne chemicke prasky. Takze zalezi, co je pre teba dolezite
Tak se dneska Miky poprvé vytentil do nočníka,další úspěch,ale zároveň se pak hned ještě vytentil do plínky 😉
baby vedia uz vase deticky jazdit na odrazadle?
Ja mam zatial pocit, ze maly mi absolutne nerozumie, co mu hovorim. Serbel odmieta, knizky ho zatial tiez este nezaujmaju.
Avsak vie vypnu a zapnut tv,kedykolvek ho to napadne. Vysavame zasadne spolu-posuva mi vysavac a vytahuje zo zastrcky, vie stiahnut roletu,ked ho postavim na parapetu. A v jednom kuse sa obdivuje v zrkadle, usmieva sa na sema a robi opicky.
No a strasne malo spi, v noci sme stale aj zo 10krat hore. Stale sa budi s placom a najradsej spi samozrejme medzi nami v posteli.
A co vase deticky?
@knedluska no tak to sme na tom podobne. Ked nieco nedostane alebo nie co nejde, tak rve alebo pisti. Asi skusa, ci sa predsa len svet netoci okolo nej 😀 😀
A vy uz ficite na odrazedle? Ja som aj rozmyslala, asi kupime ked sa otepli a vyskusame aj my teda.
@sesilia no my sme spanok riesili cely prvy rok a konecne sme dorazili do stavu, ze sama zaspi a pokojne spinka. Pomohol nam macko, ktoreho objim a samozrejme trening. Rano nam zvoni budik, zvycajne sa budi tak 10-15 minut pred budikom, a ona vie, ze pojde ku mne do postele az ked zazvoni budik a vtedy dostane mliecko. Ale riesit spanok je beh na dlhe trate. Este kojis? Ja ked som odstavila nocne kojenie, tak pekne spinka celu noc. Iba obcas si zamrnci, ak mala tazky den. Inak do zrkadla sa tiez rada diva 😝 😀
@albao my uz nekojime. Ale ja som si myslela, ze po roku sa to trocha zlepsi. Ked uz bude chodit a bude viac unaveny. Ale nic sa nezmenilo,zatial...
@ivkaj my chodime od 11mesiacov, teraz ked nieco vidi, co by chcel ,tak vie uz aj akoze bezat.
A v jedle je dost vyberavy, napriek tomu ma 13 kg, ale co ma rad su kysle uhorky, nepochopitelne 🙂
@albao jo tak to my se taky umíme pěkně vztakat 😖 plácnout se o zem a zkoušet hranice 😀 ale zatím je to v pohodě, nechá se zaujmout něčím jiním a brzy na vztek zapomene..jo holky horší to vztekání bude až jim budou 2 - 3 🤐
@sesilia malý si na odrážadlo vyleze a pak drze kouká, jakože mamo povoz mě 😀 Na zem mu ještě nedosáhnu nožičky, ale je fakt, že máme podědené odrážedlo pro trochu větší děti. Jinak chodí taky od 11 měsícu, teď už i běhá a vyleze kam potřebuje 😠 Zrovna včera se mu pomotali nožky a udělal takový koutooul vzad, že jsem málem dostala infarkt..a to byli 3 vteřiny co jsem na něj nekoukala, pač jsem dělala mlíčko..ufff
jo a Kvido si v zdcadle dáva pusinky 😵
@lavazza gratulujeme 😵 Kvido má teď z nočníčku hračku, položí ňa něj plyšáka a dělá čččč...ale žeby tam sám vydržel sedět to ani náhodou. Asi odplenkujeme až v létě - doufám 😉
Holky jaké jídla vaříte ? Ještě mixujete nebo máte kousky ? Hoďte nějaké tipy, už mám pocit, že se pořád opakuji 🙄 Dávate někdo prckovi sýrovou, smetanovou omáčku s těstovinami ?
nas maly chodi, na odrazadle sedi alebo ide do zadu,rad ho vsak tlaci, na nocnik nechodi, teda u svokry ano a aj sa mu tam podari vycikat sem tam vykakat, ale ja som toho nazoru, ze ked si bude vediet povedat alebo naznacit ze mama cikat tak vtedy zacneme, vraj tak od roka a pol
spi sam v postielke ale musime ho uspat, striedame sa raz ja a raz muz a niekedy zaspi rychlo, zavisi to od toho kolko krat spal za den, zvacsa uz iba jeden, ale stava sa ze aj dva krat.
reve za vsetko, nie neplace on reve bez slz, len sa tak hneva a zacal sa nam bat. najviac novych zvukovych veci, hlavne hraciek, no, snazime sa ho v tom nepodporovat, skor mu dodavat odvahu, niekedy sa fakt divime, ze coho sa to dieta boji.... napriklad koberca s detskym motivom, take tie cesticky a auticka... 😒
varime uz skoro vsetko, a zrovna dnes mal cuketovo hraskovu kremovu polievku, bola tam aj sol a smotana. ta sol... no radsej by som mu ju nedavala. ale chuti s nou vsetko lepsie, 😒 a zas nepapa syr, ani sunku, nechutia mu. zato zje rajciny, uhorky a ovocie vsetkeho druhu...
no a mame novy termin na operaciu, vraj 14.5. mame prist do nemocnice, mali sme ist uz tento piatok tak narychlo. ale maly dojedol minuly tyzden antibiotika, co je skoda, mohol to mat za sebou... nevadi, uz len nech to je...
@lolelole ani nestras, ze to bude horsie 😀 😀 😀 mne to staci tak ako teraz, aj tak mam problem ju zaujat niecim inym 😝
No ale inak jej uz zacinam davat z nasho, ale ked chcem aby sa najedla, tak rozmixujem. Pretoze obcas mi kusok vrati z pusy do ruky, ze "to" nechce 😀
@ellahop juj, aby ste to uz mali, vsak uz sa to tak dlho oddaluje
@knedluska teda, celkom ste uspesni s nocnikom! Aspon niekto 😀
Ahojte, tak robia tie vase deticky pokroky. S nocnikom obdivujem aj ja tych uspesnych 🙂 Nas sa na odrazadle zatial len vozi, este nedociahne 100%ne, tak sa necha radsej tlacit 😉 a tiez sa snazim postupne mu davat nase jedlo, ale velakrat varim prenho zvlast, snazim sa mu kazdy den davat varenu ci dusenu zeleninu do jedla. napr. dnes sme mali zapekanu brokolicu so zemiakmi, to papal aj on a velmi mu chutilo azajtra spenat s vajickom. Inak ked robim pre nas napr. maso s ryzou, jemu spravim nieco ine. osvedcila sa mi napr. tzv. detska svieckova - uvarena zeleninka rozneho druhu, rozmixovana s lyzickou jogurtu a preliat nou cestoviny. a nas nepapa vobec cerstve ovocie, nechce, okrem bananu, dufam,ze ked bude uroda na zahrade, konecne zacne aj take jest..
Dnes mě Kvido u večeře pobavil. Natáhnul se z židličky na stůl, uchmatnul slánku a osolil si kaši 😀 Už je to děsná opička, všechno zopakuje i tu kaši solil bez zavahání jak starý chlap 😝

A chodia vase poklady uz na nocnik? nas maly tam za nic na svete nechce byt, teda obleceny si tam sadne, ale vyzleceny nie..