icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

verca84
18. mar 2011

ahoj, holky, které krmíte UM - když dáváte čajíček, kolik ml. asi tak dávate.. a dávate před mlíčkem nebo po mlíčku 😀 (asi se blbě ptám, ale raděj se poptám, než abych ji dala moc čajíku). za den to u nás dělá asi 100ml. Stačí to nebo mám dávát více.. děkuji za radu.. krásný den (ikdyž je upršený.. chjoo ☹ )

verca84
18. mar 2011

@kamusek jejda, jak to děláš.. prozdraď to tajemství. 😉 .. co já bych za to dala.. ikdyž od té doby co jsme na UM tak mi malá spí i 1,5 hodiny (většinou teda kolem hodky).. což předtím neexistovalo.. Ale i za to jsem ráda, aspon něco můžu porobit doma.. samo se nenavaří a neuklidí.. 😀

verca84
18. mar 2011

@ajkalc že by opravdu ty granulované čajíky tak zasytily.. No je fakt že od té doby co dávám Nutrilon a dávám ji i čajík (granulovaný) - teda dneska jsem po dlouhém shánění koupila konečně čaj bez cukru.. 🙂, tak mi jedla o hodně méně.. jindy zvládla v pohodě 150ml. a ted si dá tak 90ml. a to jsem ráda, že aspon to.. večer se mi občas stalo že si dala jen 50ml.. 😲 tak jsem nechápala.. (vysvětlovala jsem si to tím, že UM je na trávení delší než MM) a ono to je asi těma čajíkama.. by mě zajímalo proč to teda prodávaj, když to mimča nesmí..

verca84
18. mar 2011

@louisiana ahoj, podobné to měla i kámoška.. taky si začla cpát ručičky do pusinky, pomalu až po loket 😀, začla slintat, byla pláčtivá, a měla zvýšenou teplotu.. tak to klidně mohou být zoubky.. 🙂

misha8
18. mar 2011

@verca84 presne tak čo sme horšie maminy ???? 😠 😠 ved nedobrovoľne nemám MM 😖
@monik dakujeme 😵
@haniula no ale potrebujeme odgrgnúť takže cumlík nemá hned zmysel
@ajkalc a koľko čaju si mu davala ???? množstvo ???
@lolelole hlavne preto , lebo UM je strašne husté v brušku a aby sa mohlo rozriediť a straviť a babatko ho mohlo spracovať je veľmi ťažké na travenie a lepšie sa kaka 😉
@kostri ja som so sebou pekne vybabrala už som bola OUT včera tak som ju nechala o polnoci spinkať síce spala 6 hodín v kuse ale o 2 už nechcela byť v postieľke , stokrát som nahodila dudel a o 6 zasa to isté 😝
@cara.m a neskusila si ho obliecť a dať k otvorenému oknu??? u nás teraz leje tak to robím za nahradu isť von

misha8
18. mar 2011

@verca84 to je tak akurát ja neviem musíš vyskúšať ja nesmiem dať tesne a hodinu po napapaní lebo mi ho vygrcne

lavazza
18. mar 2011

Dneska nám jsou 2 měsíce,to je rychlovka.

Jinak jak tady řešíte ty koníky,tak když čekám na odříhnutí,tak Miky drží hlavičku úplně na jedničku,ale když pasem koníky,tak trochu zvedne hlavinku,ale nic moc,za to se snaží na kolínka.
S plínkou dobře usíná,vždycky si s ní jezdí po obličeji a pak usne,koupili jsme mu usínáček,ale ten ho nezajímá.
Dneska si pozoruje pěstičku,snaží si ji dát do pusy,ale nemůže na to přijít jak,tak se začal rozčilovat 😀 Včera si snažil dát do pusy paleček i dudlík 😀
Ale jinak hračky ještě nedržíme.

A já mám z toho počasí už třetí den depku 😠

cara.m
18. mar 2011

@monik1
@kostri tak my usli teĎ, jsem zvědavá na jak dlouho 🤐

cara.m
18. mar 2011

@misha8 on spí v kočárku jen když se s ním jede, při zastavení okamžitě otvírá oči 😒

sjussi
18. mar 2011

@lavazza gratuluju 🙂

ellahop
18. mar 2011

@misha8 aj my takto spinkame uz treti krat v tyzdni, a je to super. maly je na cerstvom vzduchu a ja sa nemusim bat, ze prechladnem v tomto hnusnom pocasi, a uz je tak zvyknuty ze ako ho davam do overalu a na hlavu ciapku uz zacina zaspavat

misha8
18. mar 2011

@ellahop ano lebo si myslia že idú von 😀 😀 😀 ale fakt ved sa nedá zbytočne by sme prechladli hnusné počko 😖

ellahop
18. mar 2011

nas rezim je, ze maly vstava okolo siestej napapa sa a potom sa s nami hra v posteli, okolo pol deviatej cvicime, o deviatej zase papa, trosku si pospi a potom sa hrame najradsej s hrazdickou alebo sa nosime a tak,,,, potom ho caka druhe kolo cvicenia, potom papanie, a potom spinka,,, ked je pekne v kociku a ked nie tak v postielke pri otvorenom okne, v kociku vydrzi dlho mozno aj do piatej v postielke tak okolo pol stvrtej alebo stvrtej, nasleduje papanie, hranie, nosenie sa na rukach, sem tam ide na brusko a potom o siedmej nas caka tretie cvicenie, kupel papanie a okolo osmej ho ukladam, staci povedat dobru nocku a vybozkavat, zapnut monitor a odchadzam, ak sa mu nedari zaspat tak dudlik a hladkanie po chrbatiku,,, no a potom spi az do tej siestej,,, 🙂

kinsli
18. mar 2011

@kostri nezmizla mi jsme byli na týden na horách 😀
z dvomi dětmi by to bylo v poho kdyby byly alespon žravý, ale to bohužel není ani jeden tak je to peklo 😠
kačka co do ní nenacpu to nesní a malý to samé. jsem ráda když do něj narvu 70 ml. takže samozřejmě nepřibírá a dr. remcá, což je logický. ted je to vůbec mazec sposta prádla bordelu, no jsem zvědavá kdy to dám do kupy. ted musím na poštu.

ajkalc
18. mar 2011

@louisiana no my s nim chodime nakupovat vlastne od zaciatku.my ho obliekame velmi lahko.ani ked bol novorodenec,tak vo vajicku nemal fusak.vtedy bol len v zavinovacke do sedacky.a prikryvali sme ho takym paplonikom urobenym zo zavinovacky,len sme odparali suchy zips.a ked sme prisli do obchodu,tak sme zlozili z neho dolu paplonik.a teraz uz nepouzivame fusak ani v kociku.my mame studeny odchov.aj pri prvom to tak bolo a asi preto bol stale zdravy.ja mu kontrolujem nostek.ak je studeny,tak mu je zima.a vtedy radsej prihodim na neho decku.to je lahsie,ako ho vyzliekat.to by som ho zobudila.byvame totiz na dedine a preto u nas nakup znamena cestu autom a preto to vajicko.a ten bud hodim do kosika,alebo zoberiem aj spodok a kocikujem po Tescu.

ajkalc
18. mar 2011

@verca84
@misha8 no my pijeme denne asi tak 150 ml cajiku.ako kedy.ale ked je granulovany,tak vypije viac,lebo mu jasne ze chuti viac,ked je sladky.ale uz odzvonilo.zacala som ho pit ja.ten granulovany feniklovy.len cakam,ako dnes na zumbe budem do ritmu vydavat vzduchove zvuky do taktu.budem zadkom stiskat 😀 😀 😀 😀

vilca
18. mar 2011

Ahoj holky, už mě to počasí nebaví... Zrovna předevčírem, kdy jsem byla u doktora na kontrole po šestinedělí, a včera, kdy jsem byla u kadeřnice (mimochodem se musím pochválit, radikálně jsem změnila účes - z dlouhých vlasů na mikádo do podkovy 😵 ), hlídala obě dětičky moje mamka a docela jsem ji litovala, že v tom nečase musela ven s kočárem... No ale to jsem ještě netušila, jak nás to počasí bude bombardovat dneska... Je to hnus... 🙄

verca84
18. mar 2011

@cara.m nápodobně.. když se jede, tak spí jak dudek a jakmile zastavím, tak slyším kňourání a začíná se mi tam vztekat.. takže jezdím jak o závod.. někdy i 3 hodky a to pak večer cítím nohy.. ☹

verca84
18. mar 2011

@ajkalc vtipné pojetí.. 😀 sem se hodně posmála (sem si to představila) 😀 😀 😀

lavazza
18. mar 2011

@sjussi díky,člověk se nenaděje a půjde do práce

Byla sem půl hodinky s Mikym venku a stačilo mi to, počasí fakt hrozný,zlatě doma.Teď bobíšek spinká,tak sem zvědavá jak dlouho🙂 U nás je fakt hrozný počasí,dopoledne dokonce i sněžilo.

vilca
18. mar 2011

@lolelole já to mám s kojením a UM asi podobně jako ty. Myslíš, že bychom už měly taky dávat čajík? Já ho teda občas udělám, ale malej ho nijak nevyžaduje... 😕

cara.m
18. mar 2011

@verca84 😀 😀 😀 😀 no já si říkám, že snad se naučí postupně spát v zastaveném kočárku, protože jak bude teplo, chci si sednout někde na zahrádku a dát si něco dobrého, tak snad tam nebudu muset jezdit kolem stolu 😀

cara.m
18. mar 2011

aaaa pořád ještě spíme 😀 neuvěřitelné dneska 😀
ad vývoj - my hezky paseme - ale ještě máme u toho pěstičky 😒 jinak už pěstičky rozevíráme.
Ale hlavu drží jen při pasení ale normálně ještě ne 😒

monik1
18. mar 2011

@vilca Super účes, moc ti to slušííí 😵 Jak dlouho vydrží Tomášek spát v kočárku? My max. 2,5 hodiny v kočíku
@cara.m No, vidíš, jak hezky usnul 😉 My jsme teda dneska uplakaní (asi tím počasím), kdyby mi ho na chvíli nepohlídala mamka, tak ani oběd neuvařím ☹ Manžel už je doma, tak za chvíli vyjedeme na nákupy ať se prďolka prospí v jiném prostředí,asi máme doma blbé zóny či co, že tu tak špatně spí 🙄
@lavazza V jaké poloze grgáte? Tygřík? My jo, a to taky krásně zvedá hlavičku, u koníčků se mu už pak nechce. A on se už vůbec nechce nosit ve vodorovné poloze jak mimčo, hraje si na velkého kluka 😀 a už chce koukat na svět, takže ho nosím že má hlavičku tak pod mým ramenem (no, snad chápeš jak) Jak to máte vy? 😉

cara.m
18. mar 2011

@monik1 no ono to bude tím, že dva dny nespal, tak se už unavil 😒 taky přemýšlím, jestli už do té Ostravy nevyjedeme dneska. Uvidím v kolik dorazí manžel. Přece jen tam bude méně lidí než o víkendu.

cara.m
18. mar 2011

Holky když jedete na nákupy s mimískama, berete je do korby v kočárku nebo nacvaknete na podvozek autosedačku? Si říkám, že v korbě bude spát, ale zase když spát nebude, tak v sedačce uvidí, v korbě ne.

kostri
18. mar 2011

zuzanka dnes vstala o 6.20 , potom som ju prebalila,papala a este som ju prehovorila,nech spi 😅 co znamena-nastokla na cecik,lahla si k nej a na hlavku som jej prehodila plienku,zaspinkala az do desiatej 😕 potom o jedenastej dala hodku do dvanastej a odvtedy spala pol hodinku a teraz zas spinka,no zas to asi viac nebude 😒 po takej pol hodke ked sa zobudi,je chvilocku ok,ale hned zacne byt mrzuta 😒
ja som tiez prisla na to,ze ked ju kocikujem doma tak ako @ajkalc potom sa ulozi do hlbokeho spanku,ale bohuzial nie vzdy to funguje 😒 a podvecerne zaspavanie je u nas s velkym revom,ale ulozit ju musim aspon na pol hodku,lebo do kupania a vecerneho papania nevydrzi.ked bude dlhsie byvat svetlo,budem chodit s kocikom von a aj s hankou,lebo teraz to nejak neviem sklbit,hanka chce ist von hned jak sa zobudi,to su tak styri hodiny a sme vonku max hodku a pol..medzitym sa kolkorat zuzka aj zobudi-ci kocik jazdi,alebo nejazdi 😕 😅 😝 takze sa bud ponahlame domov,alebo kojime na lavicke 🙂
inak zaspavanie v kociku zacina byt fakt des,kde su tie casy,ked som ju polozila do kocika a spala ako dudok..teraz nepomaha niekedy ani kocikanie,skusila som ju aj trochu ponosit predtym na rukach...proste reve pri tom ako by ju rezali ☹

kostri
18. mar 2011

@cara.m ja naklikavam vajicko na podvozok

monik1
18. mar 2011

@cara.m My jedem do Futura, tak se třeba potkáme, to by byla sranda 😀 😀 😀 Vy v autosedačce nespíte? My spíme v autosedačce naštěstí stejně jako v kočárku 😉

cara.m
18. mar 2011

@monik1 či vím? V autě jo, ale jak jsem psala na fotoblogu, ještě jsme na nákupech nikde nebbyli čili ani jsem neměla ještě nacvaknutou sedačku na podvozku nikdy 😀