icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

monik1
24. mar 2011

ahojte kočky 😉 Domišek už mi taky spí v mé posteli, za chvíli ho půjdu přendat do postýlky 😉 Teď jsem vás dočetla a už nevím na co reagovat jako první 😅
@sjussi Zuzi, tak my máme toho spurta asi furt, já taky kojím snad furt - přesně jak píšeš, někdy co hoďku, ale někdy i co půl hoďky, doktorka mi to tak sice zakázala, ale co mám jako dělat - nechat ho řvát až zmodrá?? 😔

@markysek2 My taky dneska nakupovali, prošmejdili jsme s mamkou obchody (konečně - pro mě relax, chtěla jsem si nakoupit trička na kojení s rozepínáním, ale nic se mi nelíbilo 🙄 ) Domiš spal v kočárku, radši jsem vzala kočár a ne autosedačku, 2x jsem tam kojila - jednou jsem šla teda do místnosti na přebalování, a podruhé už jsem se na to vyprdla a kojila na lavičce před CaA 😀

Jo a děkuju za ty rady ohledně oblékání, já ho teda asi oblékám až moc, zítra jednu vrstvu uberu 😉

kamusek
24. mar 2011

@swordka Myslím, že není důvod ji budit. Určitě i tak malé dítě ví, kdy má hlad. Naše malá je schopna i přes den spát 4-5hodin v kuse, ale pak se nemůže dojíst 😀 Ale budit ji nehodlám. V noci už několik dní spinká asi od půl 9 do 4-5hodin do rána 🙂 A v pohodě, pak papá a v pohodě 🙂 Pak jdeme ještě spinkat a znova vstává okolo 7-8! A zase spí 🙂 Je taková malá Šípková Růženka!

misha8
24. mar 2011

@ajkalc aj moja spinkala 7 hodín v kuse 🙂 🙂 🙂 ale potom od 03.00 hod som nahadzovala dudlík 😠 😠 😠 do 05.00 a potom nejako stíchla do 07.00 a ja že to je nejaké podozrivéééé a ona došraná až za ušami 😀 😀 😀
@haniula ozi teba som sa chcela spýtať tiež ste predčasniatka budeš davať príkrm od ukončeného 4 mesiaca???lebo som čítala že sa to má u predčasne narodených to papanie posunuť o toľko týždnov koľko im chýbalo do pôrodu 😕

haniula
24. mar 2011

@misha8 já ji to dám hned, jak budu moct... první dostane rýžovo-kukuřičnou kaši bez příchutě od sunaru na noc, abych se konečně řádně vyspala... pak ji začnu polehoučku místo čaje dávat ředěné štávy (domácí) z řepy a mrkve... fakt jen trošku místo čaje... a trochu mrkvové kaše, taktéž domácí... všechno pomalu polehoučku... ne hned... třeba jen jednu lžyčku denně, 20ml štávy denně a na noc kašičku do láhve... stačí takhle??

swordka
24. mar 2011

@kamusek asi to teda ozaj necham na nu, ked sa ozve. no vy mate tiez taku sipkovu ruzenku ako my, dufam ze nam takto pekne budu spinkat co najdlhsie 😉 a dakujem 🙂

misha8
24. mar 2011

@haniula no ved aj ja chcem qako budem môcť len sa bojím my mame ten reflux dufam že nebude grckať 😒 😒

haniula
24. mar 2011

@misha8 musíš zkoušet po troškách... ne všechno najednou... kvůli toho blinkání, bych koupila mléčnou rýžovou kaši bez chuti... ta se dobře snáší...

misha8
24. mar 2011

@haniula to ano tých kaší sa nebojím skôr tých riedkých šťavičiek 😒 😒

haniula
24. mar 2011

@misha8 mamka mi doporučila řepu, že čistí střeva, tak doufám, že to ta plínka udrží, jak ji dostane poprvé... 😀 dím 10ml stávy+10ml vody...

haniula
24. mar 2011

Všem dobrou noc!!!!!!

louisiana
25. mar 2011

Dobre ranko vsetkym 🙂
my sme zase od 5:00 hore 🙄 no co narobim, ked sa mu uz nechce spinkat. rano ma teda fakt naladicku, same usmevy rozdava 😀 teraz ho idem kojit a potom sa napapam aj ja.
zelam vam pekny, slnecny dnik 😉

skubanekka
25. mar 2011

@louisiana Přejeme také krásné ráno:o) - máme to podobné - Terka je vzhůru od 0450 a ne na ne usnout, ale je pravda, že nebrečí, jen pořád midlá ručičkama a nožičkama... čekám jen co vyleze sluníčko a trochu se oteplí a vyrážíme ven, tam snad ještě chvilku zaspíme🙂.. Takže přeji také mooooc krásný den!!

skubanekka
25. mar 2011

@haniula @misha8 holčiny a vy kojíte? Hanča myslím, že ne.. nějak se mi to motá... nevím, zda-li když kojím /a řekla bych že malá nestrádá/, zda-li je dobré již od ukončeného 4 měsíce dávat kašičky apod..🙂..

skubanekka
25. mar 2011

Mamči, mám ještě dotaz, kdo jste už byly na očkování hexou.. také v místě vpichu (stehýnko) měli vaši prckové takové tvrdší místo? Masírovali jste to něčím? Nebo to samo zmizí??? Děkuji moc!

skubanekka
25. mar 2011

@kamusek Tu Šípkovou Růženku závidím!!!🙂

skubanekka
25. mar 2011

@monik1 Ahojky, tak jak se Ti daří nový režim? Myslím aby mimčo nebylo u prsa tak dlouho?? Nám to 2x moc dlouho nejde, vždy když chci po 15 minutách vyndat, tak se děsně rozčiluje a musím ještě na 5 minut dát Terce sát a pak už je spokojená:o).. Jo a večer při uspávání má prso klidně i 40 minut - kdyby ne, tak asi nikdo nespíme.. takže tak trochu bojujeme, ale pořád si říkám, že spokojené miminko, spokojená maminka.. tak snad se nám ty bříška miminek tolik neplní tím vzduchem..:/

skubanekka
25. mar 2011

Mamči - mažete už někdo ochranným opalovacím krémem, když na vaše mimča svítí např. v kočárku? I když ji přikreju a stíním, tak bojím, bojím🙂))

monik1
25. mar 2011

@skubanekka jéééé tak aspoň jedna maminka, které dítko taky usne jedině u prsa 😀 No, řeknu ti, je to fakt těžké, ale říkám si, že až bude starší - třeba si vezme dudlík a usne s dudlíkem, zatím teda dám prso, protože ten náš řve až zmodrá (už jsem s tím byla u Dr. a ta zhodnotila, že je zdravotně v pořádku, že je jen prostě vzteklý).. takže zatím je to takový mámin dudel 😝 Jinak se to kojení snažíme natahovat co se dá, někdy vydrží třeba i přes dvě hodiny, ale někdy chce prso hned po půl hodině od posledního kojení (to Dr. zase říkala, že se vzteká, protože si nevytáhl tolik kolik chtěl) no je to takový začarovaný kruh.. když kojím často, tak se mu v bříšku střetne to strávené mlíčko s čerstvým mlíčkem a z toho ho bolí bříško... ☹

monik1
25. mar 2011

@skubanekka zatím nemažu ničím, ani mě to zatím nenapadlo, když na něj svítí moc slunko, tak otočím kočár a jedu pozadu.
A taky ty vaše děti sebou tak šijou? Náš Domišek je furt samá ruka, samá noha, pořád se hrozně natahuje, jak by ho štípali blechy, není chvličku v klidu - fakt pořád, je to normální??
A moje zlatíčko včera uslo kolem té 21hodiny a vstával jenom ve 2h na kojení, pak vstával v 6h - to jsme nakojili, přebalili, chviličku si pohráli a teď od 7h zase spinká (usnul opět jenom u prsa). Ale to je výjimka, jinak takhle krásně nespíme, to se podaří tak jeden den v týdnu 🙂

skubanekka
25. mar 2011

@monik1 nevím kolik Domčovi je týdnů, ale toto se vám upraví - uvidíš - malá mi cca 2 měsíce byla u prsa pořád a pořád... kojila jsem skoro po 30 minutách, byla jsem zoufalá, že mám asi málo mlíka (už jsem ze zoufalství rozbalila i Nutrilon), ale naštěstí manžel mi řekl ať nešílím, že přibírá hezky na váze a že určitě hlady nebrečí... tak jsem poslechla a vyplatilo se - teď máme 3 měsíc a Terezka je už opravdu tak 3 týdny naprosto v klidu, je pravda, že se budí po 3 hodinách (dřív mi spala v noci déle), ale za to pije opravdu po těch 3 hodinách, to už musí být když se napije po 2,5🙂)... jediné co neumíme je ještě zkrátit dobu na těch max. 15 minut, ale třeba se také jedou zadaří.. ale kojení před usínám asi nezměníme - to tak bude... malá spí buď u prsa nebo v kočárku...🙂

skubanekka
25. mar 2011

@monik1 No vidíš jaká máš zlatíčko, jak krásně Ti spinká:o)))

monik1
25. mar 2011

@skubanekka Domčovi bude zítra 9 týdnů, tak doufám, že to bude tak jak píšeš. Terezka je šikulka, že takhle krásně už vydrží co 3 hodiny. Ale s tím usínáním to máme úplně stejně - usne jedině u prsa nebo v kočárku 😉
Já už taky ze zoufalství zkoušela příkrm, ale on ho nechce, přibírá nám hezky - ve dvou měsících měl 5300 gramů, takže hlady nebrečí, je to takový mámin dudel, a když mu to prso nedám, tak se dokáže pěkně vztekat..

Přeju hezký den všem, já za chvíli fičím na prohlídku ke gynekologovi po šestinedělí (asi jsem z vás poslední, co tam ještě nebyla 😅 ) tak se mějte 😉

ajkalc
25. mar 2011

@misha8 dnes bola zas uzasna noc.spali sme od 20:00 do 3:30.napapal sa a hned zaspal.spinkal do 7:00.no,ak by to bolo uz nafurt takto,tak super.aj ked,mohol by spinkat aspon do 8:00.ale v sobotu posuvaju cas,tak dufam,ze aj on sa posunie 😀 😀 kupat budeme okolo 20-tej a kym zaspi,tak bude 21.tak dufam,ze sa posunie aj vstavanie na tu osmu. 😀 😀 skromna som,ze?

ellahop
25. mar 2011

@haniula ja som sa docitala prave v takom letaku od sunaru, ze treba zacat od zeleniny, potom ovocne prikrmy a az nakoniec kase...viem, ze aj lekari su proti tomu, davat detom na noc kasu do flasky, ak kasu, tak skor na olovrant... ale nie tesne pred spanim,,, ale kolko lekarov, tolko nazorov....napr. my este niesme zaockovani jedine to v nemocnici proti tbc. lekarka povedala, ze ockovat sa moze len vtedy, ak je ten vpich po ockovani proti tbc uz zahojeny,,,
tak ja ked zacnem s prikrmamy tak, prvy bude zemiacik,,, 🙂

ajkalc
25. mar 2011

@ellahop
@haniula aj my chceme skusit prikrmovat na buduci tyzden.to bude ukonceny 3.mesiac.chcem skusit tu kasu co je od nutrilonu http://www.nutrilon.sk/sk/prikrmy/nutrilon-kasa... dam to na desiatu.tak za jednu,dve lyzicky.a potom uvidim.ale urcite zacnem najskor s touto kasou

matusaci
25. mar 2011

zdravim predem se omlouvam za odkaz.mozno se domluvit na cene. http://aukro.cz/0-1rok-chlapecek-i1523417991.html

ellahop
25. mar 2011

@ajkalc ja dufam, ze ma mamina nenalomi, ale ja chcem vydrzat az od ukonceneho stvrteho mesiaca,,,

ajkalc
25. mar 2011

@ellahop ja som aj prveho syna zacala skor a v pohode.ja iba skusim,co to urobi.ak by mu nebolo fajn,tak prestaneme.

haniula
25. mar 2011

@monik1 ta naše furt rozkládá rukama a kope nohama jako, když utíká!! je to šílené!! 😕
@skubanekka malá měla po hexe tvrdší místečko, ale samo po pár dnech zmizlo... ani jsem nemasírovala....
@ellahop kašičku mám schválenou, je od čtvrtého měsíce... my začnem mrkvičkou první... brambor je docela těžký, ne??
@ajkalc já jsem si vybrala tu od sunaru.... zkusíme, uvidíme... kdyžtak koupíme jinou....

sjussi
25. mar 2011

@monik1 ja prave taky nemam to srdce ho nechat rvat 😉