icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

neliq
29. mar 2011

@ellahop no malý si tiež neskutočne hryzie ruky, niekedy si aj celé pästičky vopchá do úst, dokonca sa v noci zobudím na to, že si ostošesť v spánku cmúľa prsty. Ľúbi aj dudlíky, hryzátka veľmi nie, ale ruky sú aj tak najlepšie 😀

neliq
29. mar 2011

jááj holky, ako vám závidím, ja sa onedlho nedoplatím za UM, malý ťahá pravidelne 230 ml a ťahal by aj viac, ale dr. nám zakázala, ešte že mám ešte aj MM lebo inak neviem. Najprv si potiahne 230 UM a potom sa ešte dorazí na prsníku. Už sa teším, keď bude mať 4 mesiace a začneme konečne dokrmovať. Inak malý sa konečne polepšil, noc prespinka celú, takých 6-8 hodín pravidelne, dokonca predvčerom potiahol 10 hodín, až som sa bála, či je OK 😀 No cez deň spí len keď mu niekto natriasa prdelku, tak sme väčšinu dňa vonku.

ellahop
29. mar 2011

@neliq fuuha, ze 230ml, nas pije 5x denne 150ml aj som mu raz skusila dat 180 ale vygrckal to... takze sme uz asi mesiac na tom istom. ale spime tiez celu noc, niekedy aj 11 hodin, co je fasa... to uz mame dlho takto.. no asi tiez mesiac ta 150tka to isti....ale tomino spi dost aj cez den, ale je jasne ze vonku alebo pri otvorenom okne najradsej. a aj my zacneme uz s mrkvou od 4 mesiaca...

haniula
29. mar 2011

@mimirinko asi od třech měsíců... první se vysprchuju a pak s ní vlezu do vany...

ellahop
29. mar 2011

@haniula no ale to musi byt aj muz doma,,, a asisitovat, alebo to zvladas vsetko sama? lebo aj ja by som sa uz rada kupala s maly, len vacsinou nebyva doma manzel ked je cas kupania

haniula
29. mar 2011

@ellahop nene, je doma!! já bych sama nešla!!! však se s ní kupal taky... sama bych měla strach!!!!!!!!!!!!!!

vikaki
29. mar 2011

@ellahop no to s tym mlieckom neviem...my pouzivame frisolac a to je pomerne riedke UM,takze 1 odmerka navyse to moc nezahusti,ani nepripecie...mne Luki kaka 3-4 krat denne a na makko 🙂 ...na jej vahu a vek by mala vypit 150 ml ale to nevypije tak jej davam 120 ml +1 odmerku navyse=cize 5 odmeriek na 120 ml...to preto aby sa nebudila kazdu chvilu na papanie,kedze vypije menej akoby mala.....myslim si ze s tou odmerkou navyse trosicku dlhsie vydrzi.....a co sa tyka ineho ako MM alebo UM=ja viem,ze kozie mlieko sa odjakziva pouzivalo ako nahrada za MM u zien,ktore nemali mlieko a Um este vtedy nebolo ....pretoze to kozie sa najviac podoba ludskemu....a dokonca s tym zeny krmili babatka uz od narodenia......ak sa to dobre precedi=prefiltruje a prevari,je to snad este vhodnejsie ako UM...akurat treba dbat na to,aby sa dojila vzdy ta ista koza a aby bola vzdy cista,zdrava a neockovana 😉 ....no a ak sa aj v dnesnej modernej dobe babatko zacne krmit kozim mliekom od 6 meiaca zivota,myslim ze sa tym nicim neuskodi.....Pia bola chovana od roka ovcim mliekom a je zdrava ako buk

vikaki
29. mar 2011

inak dnes sme boli u doktora a Luki ma 5980 gr a 64 cm

vikaki
29. mar 2011

@neliq a ake mate miery ?

neliq
29. mar 2011

@vikaki Pred týždnom sme mali 5640 g, iné nám dr. nemeria, ale čo pozorujem, tak dosť ideme do dĺžky

ajkalc
29. mar 2011

@vikaki a vsade sa pise,ze kozie mlieko vobec nie. 😉 😉

ajkalc
29. mar 2011

@mimirinko zelena je pri UM v pohode.ale ak mas obavy,tak cinkni lekarke

ajkalc
29. mar 2011

@sjussi
@misha8
@haniula ja som Jakubka nikdy nekupala a Maxika som asi 4X.to len vtedy,ked je manzel na sluzobke.to je jeho,kupat maleho,aj nechty strihat a podobne.tak teraz neviem,ci mam byt pri tom kupani vo vani ja,alebo on. 😀 😀 ale ako ho poznam,tak do vane namoci mna,aby som tam sluzila ako drzadlo.aby potom mohol on utierat,kremikovat,uska vycistit 😵 😵

ajkalc
29. mar 2011

vy ktore mate chlapcekov,tak ako ste na tom s pipikmi?vlastne s predkozkou.ako sa vam da natiahnut?nam to museli pri Jakubkovi robit na urologii,tak nechcem,aby Maxik tiez tak trpel 😢 😢

haniula
29. mar 2011

@ajkalc manžel se taky v tom vyžívá... ale rád se s ní čvachá ve vaně... střídáme se ve všem...

misag23
29. mar 2011

@misha8 @mimirinko Asi mu budu muset dávat o trošku více. Uvidím na pondělní kontrole, kolik bude přesně vážit. On většinou spustí hrozný řev, když už mu nic neteče z flašky, ale při odříhnutí nebo i po něm většinou něco vyblinká, tak nevím 😖

kostri
29. mar 2011

@haniula to je nadherna fotka 😵 😵 😵 marketka jaka spokojnucka vo vani s maminou 😵
@misha8 neboj,ten pocet podani dudlika sa bude zmensovat 😉 hadam 😨 😀

kostri
29. mar 2011

@vikaki riadny macko je Lukia v dvoch mesiacoch 🙂 🙂 🙂 ze sest kileciek 😕 😉 to asi tie kolacky co si furt vypekala pre tetky okukavacky 😅

misag23
29. mar 2011

@neliq Teda, ten pěkně papá. Jak často jí? A ten noční spánek ti závidím, my déle jak 4,5 hod nevydržíme - a to je většinou spíš večerní spánek (od 18 do 22,30), pak už zase po třech hodinách.
@ajkalc U nás taky koupe manžel, já jsem ještě nekoupala, ze začátku jsem jen asistovala, teď už ani to. On chodí z práce až k večeru, tak si chce potom malýho užít, tak mě k tomu nepustí 😀 Ale olejíčkování a oblíkání je potom už na mně...

kostri
29. mar 2011

tak dnesne zaspavanie dopadlo tiez s placom,nakoniec skoncila zuzanka zas v kociku,tam ale tiez poplackavala,potom sa aj rozplakala,tak som ju vybrala odtial,polozila na postel,vytiahla prsko,par krat potiahla,ked zistila,ze ide mliecko,tak nechcela,zacala,zas plakat,tak som dala cumlik,a drzala som ju za rucku,kym sa neukludnila..odvtedy spinka,dufam,ze aj bude,lebo o chvilu idem uspavat hanku-tatino je v nocnej

vikaki
29. mar 2011

@kostri nahodou som sa pytala doktora dnes a on mi povedla ze luki je na svoju vysku 64 cm celkom stihla...vies,ona ma skor tazku a hrubu kostru po manzelovi....on ma 187 cm a 105 kg ale je stihly,len ruciska a prsty ma strasne siroke,svadobnu obrucku sme museli special objednat,lebo take cislo ako on ma prstennik neexistuje 😀 zato nam dali aj zlavu,ze prvy grek so special objednavkou

vikaki
29. mar 2011

@ajkalc http://www.bioprodukt.info/index.php/koziemlieko
.asi sa to vsade pise inak,ale ja osobne si myslim,ze ked nepomoze,tak aspon neuskodi

neposedna
29. mar 2011

@lolelole ja som nevidela ziadne prejavy rekoarktacie, prisli na to az na echu....... nestiham citat cele, tak verim, ze maly drobcek je v poriadku a rekoarktacia sa vas netyka a nebude tykat!!!! ja som sa po zakroku pristihla, ze ju viac sledujem, som sa nahnevala sama na seba a zaprisahala som sa, ze uz nebudem....... mame pravidelne kontroly a doktori vedia co robia 😉 😉 😉
takze klud a uzivat si drobceka!!!!

haniula
29. mar 2011

@kostri strašně se jí to líbilo.. i s tatkou se chlamala!!!

misha8
29. mar 2011

@misag23 aj moja to začala robiť ako vyberiem fľašku hned reve a naša má reflux takže vygrckava to už ani neriešim už som si zvykla len robím opatrenia 🙂

neposedna
29. mar 2011

@kostri ahojky!!!!
som ti ani neodpovedala na spravu...... mas to teda perne ☹ ☹ ☹ ☹ ale ako pises, len musime vydrzat.....
moja mala sa posledne 2 tyzdne total zmenila: prestala mi brat cumlik, cez den si vie pospat len doobeda 3 hodky v kociku pri prechadzke a poobede len 2 spanky po 30 min ale len v kociku..... avecer zaspava na prsku, takze doslova ju ukojim k spanku 😀 😀 😀 tak lezim pri nej aj 1,5hod kym nezaspi a to zvyknem uz aj ja byt total nalomena k spanku, takze casto spi vedla mna, bo uz nemam silu ju prenasat do postielky.....kolo tretej sa budi a pyta papat znova a zas zaspava na prsku, ale to uz len tak 30-40 min a spi, vtedy penasam a kolo siestej je zas hore a papa 😀 😀 😀 😀
takze sa moc nevyspim, bo sa o postel delim s malickou a viacmenej som total dolamana 😀 😀 😀 😀

neposedna
29. mar 2011

inak babenky, poradna po 3. ukoncenom mesiaci, mame 6700 gr. riadny macko!!!! 😀 😀 😀 😀

misha8
29. mar 2011

moja fešanda 😵

vikaki
29. mar 2011

@neposedna vo vasej situacii je to samozrejme pochopitelne,ze si sledujes,predsalen mas strach aj ked doktorom doverujes....ale urcite ta to aj viac stresuje,ked si stale robis starosti a tak si babatko nestihas tak uzit akoby si chcela.....skus sa trosku odreagovat a namiesto dvoch ociek na babatku,len jedno ocko 😉

misha8
29. mar 2011

@kostri no dufam 😀