Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
poradňa : 59 cm 5270g dnes máme 16 týždňov 🙂
no nás ešte neočkovali kôli soplíku 😒 takže do oboch nožičiek dostane ??? 😲
@ellahop http://www.nosime.sk/kategoria300-manduca. Len tvárou k telu
@macina_k @skubanekka My jdeme na první očkování v pondělí, tak jsem na to zvědavá. Možná dostaneme všechny tři najednou (hexa, pneumokoky i rotaviry). Malej má ale trošku rýmu, tak nevím, zda to bude chtít doktorka dát všechno najednou. Prý se domluvíme až v pondělí. Já jsem původně chtěla dát Prevenar, ale doktorka mě přesvědčila na Synflorix, prý jsou s ním velice spokojené 😉
@janettan doma aj dnes po ockovani normaly den,klasika,v nicom vynimocny,zuzanka chvalabozku nemala nijaku reakciu.sestricka mi kazala dat jej najnizsiu davku nurofenu vecer.akurat v noci sa budila o cosi castejsie 😒
@albao nosim od narodenia,ale nejako velmi sa jej v nej byt nechce,respektive ja som to nejako nevedela 😔 a ked si mamicka neni ista,vies,babo to hned vyciti.
@macina_k my sme davali prevenar,zuzanka nemala ziadnu reakciu ,len ten srdcervuci plac teda 😖
@skubanekka @albao zuzanke donedavna tiez islo lepsie pasenie..teraz len da ruky od tela a hojda sa na bruchu 😨
tak jsem se dneska zase pěkně vyspala, malý spal od 8-5 a pak do půl deváté, akorát že přes den toho moc nenaspí ☹ ☹
trochu jsem se zamyslela nad tím kolik toho vypijem....druhý den zkouším jen 5 krmení (dokud mám váhu a můžu to trochu kontrolovat... už ji budu muset vrátit :o( ) a řídím se 150-180ml/ kg....no a zjistila jsem že nutně toho nemusí vypít tak moc (přes 900) ( zatím), ale problém je v tom že i když je na umělým tak má problém mezi krmením vydržet 3 hodiny (kromě noci..je mi jasné že to musí dohnat přes den když v noci spí, ale i tak semi ho podařilo přesvědčit, že mu stačí za den 840-870ml...no zkusím si o tom příští týden promluvit s doktorkou( třeba doporučí to víc sytící 😉 😒 ), abych pak neměla tlouštíka 😝 😝 😝
@kostri no ale aspon to dobre pozna to od narodenia. Hanicku este stale len trenujem, to nie je nosenie. Urcite pri tom nemozem nic robit, lebo skor chodim, aby dlhsie vydrzala. Este som v tom ani nevarila, ani nevesala pradlo a podobne. A to je moj hlavny ciel - aby bola Hanicka spokojna, ze je pri mne a ja aby som si mohla porobit co treba. A v akej ze to polohe ti v tom spinka? To je na lezato v tom, ze spi?
@markysek2 fiha, kolko spi cez den, ze tomu hovoris nenaspi? A nie je potom nerozny a umrnkany maly? Nasa totiz nevie sama zaspat a vzdy po hodinke je uz umrncana od unavy, ale nezaspi ☹ A zase nemozem kazdu hodinu ist von kocikovat 😝 😀
@albao spí v kočárku tak hodinku dopoledne, 2 hodinky po obědě ( a to ho tam dím jak začne být protivný doma to ho uvozím a spí..v poslední době nechce ani moc spát na procházce), potom kolem té 4 pokud je hezky jsme ještě venku tak to trochu pospává, ale když jsme doma je protivný a vždycky usne tak na 20 minut a ještě jen v náruči, někdy se ale probudí a má dobrou náladu, tak si i haje (jestli se to dá už tak nazvat 😀 😀 😀 ) a nebo pokračuje koncert až do večera, takže jestli přes den naspí 5 hodin tak je to podle mě hodně..doufám že se to změní až se bude umět trochu zabavit sám nějakou hrkačkou...zatím mi i trochu příjde že vyžaduje pozornost proto že v zimě člověk strávil hodně času doma a i když zrovna se netočil kolem něj tak na mě aspon viděl, takhle z kočárku nemá ten správný rozhled a příjde mi že už ani není nadšený z toho že ho do toho kočárku dávám, myslím že mě prokoukl a ví že se ho chi tak trochu zbavit, abych ho nemusela bavit 😀 😀 😀
@cara.m u nás predvolavajú predčasniatka na kontroly ktoré su v 3 . v 6 . mesiaci potom asi v roku .... len ma to zaujímalo či aj u vás...... mame predčasne uzavretu fontanelu na hlavičke tak sa trošku bojím ☹ ideme k neurologovi inak somatický a psychomotorický vývoj mame OK aj hlavička nam rastie tak dufam že to bude v poriadku vy mate aký obvod hlavky ??
@cara.m no naprv pomerajú zvážia , obvod hlavičky hrudníka a neviem čoho ešte... to potom vyhodnotia
potom sa ťa vypytujú a prezrie ti ho iná doktorka mala malú v rôznych polohách , točila s nou,zamerala sa na to či vie vnimať pohybujúcu sa hračku, ako ma napnuté svaly - tým zistila že ma radšej pravú stranu 😒 aj ked už sa mi zlepšila ,hmatala fontanelu na hlavičke , všimala si ako reaguje , ked plakala - lebo sme boli hodinu vnútri a už bola aj hladná 😒 že prečo plače , či mi tak plače aj doma 😒 svalové napätie kontrolovala - mala má zvýšené napätie a že je draždivejšia 😒 ale ona je taká od narodenia šermuje ručkami nieje v kľude ....a že ju nemám nechavať plakať - ale to sa ľahko povie , napr.pri obliekaní ... 😲 ešte či sa usmieva , či nahlas - my ešte bez zvuku, či mrnka , či pasie koníky , ...
@zuzu1983 ved to zuzu presne o tom aj ja rozmyslam, na prechadku ...a ani ja nemam kočik do terenu mam ten 3TEC je skvely do mesta a po cestach .lahučko sa ovlada..ale uz na travniku pri detskom ihrisku si to koliečko robi čo chce 🙂)))
a tie manducy su fakt drahe...a nasla som aj lacnejsie nosice ale fakt to neviem porovnat, nejaky womar.. či ako a celkom fajn to vyzeralo. ale som z toho jelen.....
@misha8 tak aj ja mam pocit, ze Hanicka je drazdivejsia a ma zvysene svalove napatie. Aj pri papkani mava rucickami a kope, nevie sama zaspat, stale nieco robi, nie je v klude. A tak aspon mam argument preco ju nenechavam plakat. Akosi mali ludia okolo mna pocit, ze ju "rozmaznavam" a ze ju mam nechat sa vyplakat 😠 Ale mne to srdce neda, vsak prave, ze je taka nervoznejsia, tak ma potrebuje aby bola viac v pohode. 😅
@markysek2 no tak to ste na tom ako my. Aj ja sa snazim co sa da a aj tak pospi len chvilocku a potom je nervoznejsia a placlivejsia. Inak ked je vyspinkana, napapana, prebalena a v dobrej nalade, tak sa trosicku zahra aj sama - ma hrazdicku, ktoru som osklbala na zaklad (lebo je drazdivejsia) a zavesila som tam len jej oblubeneho macka. To ju bavi a najnovsie ho skusa "zvesit" 😀 Ale je to len tak na 10-15 minut
@kostri doktorka nám dala na kašel Tussin,kašel má opravdu velký, na rýmu máme Sterimar bébe-je to sprej z mořské vody,tak to snad pomůže
No doktorka tvrdila,že má kašel z rýmy,ale to se mi nezdá,kašle hodně a má takový chraplavý kašel.Je bez teploty.
V úterý máme přijít na kontrolu a kdyby měl přes víkend teplotu tak do nemocnice na dětský.
Manžel je už podruhé nachlazený,takže to chytnul od něho a na mě asi taky něco leze.Zatím sem ráno jen kašlala.
Ale včera u doktorky sem byla naštvaná, byli sme objednaný na 9:30, beru že nás nevezmou přesně na čas.Ale vzali nás o hodinu dýl,byli sme tam jediný miminko, jinak velký děti,Miky už měl chudák hlad,cucal si tam prstíky hlady,pak už i poplakával,ale na doktorku se pak řehnil.V noci ale docela spinkal,za to já sem ho pořád kontrolovala a každý jeho kýchnutí nebo zakašlání sem byla vzhůru.Ráno sem ani neslyšela malého,tak mě musel vzbudit manžel.
@albao nechat vyplakat dietatko je neskutocna debilina. ved ktora matka sa vie s kludnym srdcom prizerat,ako jej pokladik place. ved by sme im aj modre z neba doniesli.nevravim,ked je dieta starsie a vreskotom si nieco vynucuje,trucuje.vtedy aj na zadok nalozim.... ale nie taketo male babetka

@haniula a ako pasiete koníky ??? vy ste neboli ešte na kontrole kôli predčasnému narodeniu??? my sme boli oni ich vlastne posudzujú minus tie týždne čo im chýbajú do pôrodu no hodinu som bola vnútri!!! už mala papať a doktorka že to vám aj doma tak plače???? 😠 😠 😠