Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m
@misha8 holky my taky upředňosťnujeme pravou stranu a byly sme už na neurologii. Podívala se na ní i rehabilitační sestra a řekli že je třeba rehabilitovat . Ale přitom nelí už otáčí pěkně hlavičku na vvšechny strany. řekla mi že přendat hračky na levo(to je Nelí uplně šumák 😖 ) a dát na levej bok + pokrčit jí nožičky aby tu vrchní měla jakoby nakrčenou. Jdeme na rehábku 14.4.Tak jsem zvědavá. Ale pořád usínáme na pravo ,ale v noci si jí dá s klidem na levo 🙂
@misag23 tak hlavně ať to prďolku nebolí!!!! Když Terulku píchla sestřička, tak nic, ale asi 10vteřin na to zčervenala a nemohla popadnout dech a pak ten vřískot, no hrůza:o/.. Jinak s těma soptíkama - my je máme snad od narození.. ale teď už vysaju malé z nosánku jen tak ob den a maličko, tak nás už naočkovali - jinak nevím nevím...
@cufinka a kojíš? Já jsem si všimla, že malá má hlavičku vždy tam kde kojíme🙂.. (kojíme před spaním v leže)..
@cara.m No já tam jít nechtěla už ,protože fakt Nelí dává hlavičku krásně na všechny strany a moje dr řekla že by to musela mít jakoby zatuhlej ten sval.a to nemá.Ale je nás přece jen tam pošle....No a jak na ní koukli tak řekli že je potřeba rehabilitovat. TAkže jsem ráda že jsem tam šla
@skubanekka jj kojím .kojíme taky v leže a malá dává hlavičku v pohodě na všechny strany 🙂
ahoj jak ste se bavili o prikrmech ze budete nebo uz davate ty kasicky,jake to byli??a od koho?
@skubanekka Neboj nám se to taky nelíbí.Jinak hlavičku drží pěkně.
@haniula no jo, už to nejsou ty placičky, jak tomu bylo z porodnice.. už nám dávájí pořádně zabrat. (sice ze začátku taky, ale ted zase trošek jinak..) ale je s nimi sranda, když už žvatlají, a hrají si.. Malá na sebe převrací hračky a pak řve, protože to ze sebe neumí sundat.. a taky s e snaží vše narvat do pusinky, což nejde narvat si tam hned 3 hračky.. ale když myslí, tak at si teda s tím poradí 😀
@haniula jejda, tak jdete v pondělí na náušničky. My jdeme taky, ale jdeme je nastřelovat.. jen doufám, že to bude v poho, jelikož v pátek odjíždíme na wellnes víkend. Koupila jsem ji supr plavečky, až jsem se posmála jak jsou maličké.. stejně od 6 měsíce chceme chodit na plavání tak se budou hodit.. už víš kde budeš v OV chodit s malou na plavání.. já zvažuji porubu a nebo čapkárnu.. tak nevím..
Ahojky,tak mi pořád bojujeme s rýmou a kašlem,od rána nedělám nic jíného než odsávám.A já sem taky nějaká hotová.Bolí mě celí tělo 😠
@cara.m ahoj, tak jak jste na tom s točením na druhou stranu.. dlouho jsem tu nebyla a moc nestíhám dočítat, ale ted jsem četla, že chceš upozornit mudr. Já jsem ji to taky říkala, a řekla mi že se to ustálí v tom 4. - 5. měsící, ale raděj pomáhat.. tak nám trvalo celý měsíc, než se to začlo lepšit, a dokonce jsme už odstranili plínu z kočárku a postýlky.. sama už usíná na druhé straně.. ikdyž je vidět, že tu pravou má stále radši, ale už ani hlavička není tak placatá.. hlavně ouško se zlepšilo.. měla ho na hlavě doslova přilepené, a ted v poho.. ale pokud se to nelepší tak raděj říci mudr. at vám pošle na rehabky.. 😉
@verca84 no on už ji prostřídává, ale mám pocit, že prostě tu pravou stranu tolik nepoužívá. Pěstičku vlevo rozevíral dříve než v pravo. Teď začal ošahávat hračky levou rukou, pravou ještě ne. Tak chci vědět, co mi na to doktorka řekne. Jinak sem tam už má taky hlavičku vpravo sám od sebe, ale většinou vyhrává ta levá strana 😒
Holky máte někdo na nošení Manducu?
A ad příkrmy, holky co kojíte, kdy budete dávat pití? Budete zvykat mimča hned? Asi jo že? Jen nevím, jestli hned od 6. měsíce zvykat na hrníček nebo zatím dávat jen lžičkou? Vím, že u kojených dětí není třeba podávat tekutiny do 9. - 10. měsíce, ale je dobré je na ně zvykat. Tak si říkám, že jak začnu s příkrmy, začnu i s trochou tekutin na zapití toho příkrmu. Jo a když se dává voda, tak se převařuje že? I kojenecká?
@cara.m Manducu má moje kamarádka a je s ní max. spokojená... já mám zatím od Chicca, ale chci zjistit, zda mi malá v tom bude či nikoliv a pak bych koupila právě manducu... 🙂 poreferovala mi, takže vím co od toho čekat 😉
a ohledně toho točení, je fakt lepší, když se pozeptáš.. my teda nemáme problém s ošaháváním ani pěstičkama, paseme už s otevřenýma pěstičkama a hračky mi začla prvně brát do právé a pak do levé, ale to já ji strkala hračky do pravé (tchýně zase rencala ☹ ) ale jinak už je chytá oběma.. už i točení na levobok jde mnohem lépe, tak my to chytli asi v začátku... ale pro jistotu se pak taky zeptám mudr na další kontrole.. chci aby to bylo v poho a né pak lítat po lékařích.. radši se 100x ptej než pak litovat 🙂
ahoj holky, chci se zeptat, zda máte pořád prcky na sedačce, nebo jste už udělaly místečko na hraní jinde (na zemi). My máme Vanessku pořád na sedačce, ale začla nám nějak moc cestovat, tak mám strach at mi z ní nespadne.. zatím to bylo v poho, ela tento týden je fakt divoká a posouvá se čím dál více.. tak mám na zemi připravené pěnové puzzle, na to dám deku, pak zavinovačku a dám ji na to.. 🙂
@sjussi ja uz Maxikovi davam prikrmy http://www.hami.sk/sk/nase-vyrobky/prod-4-6-mes... to mu davam na desiatu a pred kupanim mu davam kašičku http://www.hami.sk/sk/nase-vyrobky/vsetky-produ... . z tych prikrmov papal mrkvu,brokolicu,mrkvu+jablko,mrkvu+zemiaky.brokolica mu nechutila.prvy den ju spapal,ale na druhy den ju uz vypluval.a uz som mu kupila aj hrusku,slivku. a cez den mu davam dzus 4+ marhulovy.ale ten mu riedim s vodou.http://www.hipp.cz/produkty/caje-a-stavy/...

@macina_k @albaoe @ellahop děkuji moc holčiny za cenné rady - zkusila jsem vše a malá je na bříšku fakt jak pavián:/ - vždy buď hodně pláče a nebo si dá hlavičku na stranu a leží spokojeně na bříšku... a hází na mě bobek.. bude to ještě asi dřína:o/ - možná se fakt budu muset jít někam poradit.. když leží bříškem na mě, tak krásně zvedá, ale jak ji položím na postel nebo přebalovák, tak mám smůlu:/...