icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

stella231
2. apr 2011

☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Maminky poradte mi ako posunut rezim dietata moja mala ma este večer.... zaspava okolo pol 2 a spi aj do 12 ! s par prestavočkami čo si pocucka ale nebudi sa...cucne a spinka !!!! da sa to nejak posuvať ..aby chodievala spat okolo 8 a vstavala aj skor ?

cara.m
3. apr 2011

@misha8 jj mi pase v pohodě. Ho to baví, ale někdy pase ukázkově, a někdy už pouští ručičky, což by asi ještě neměl. A má většinou pěstičky, začíná je otevírat, ale ještě s tím otevřením to nepřehání teda 😒

cara.m
3. apr 2011

@stella231 já jsem přetáčela režim, ale to jsme byli ještě malincí. Přes den jsem budila co 3 hodiny i když by spal déle a snažila se ho zabavit. V noci se budil sám jak potřeboval. A teď v sedm večer okoupeme, jde spát, v noci se vzbidí jednou max. dvakrát podle hladu 😀 a ráno vstáváme v sedm.

albao
3. apr 2011

@stella231 my sme mali presne to iste. Prve dva mesiace spavala od polnoci do desiatej. Treti mesiac som ju otacala - resp. otacala sa aj sama. Proste sme si o osmej lahli spolu do postele a krmili sme a mojkali. Najprv sa presunula na jedenastu, neskor uz na desiatu a po mesiaci uz zaspi aj o osmej. Ale skor to bolo o tom, ze sa nechala ukecat 😀 A vecer nesmie dlhsie spinkat, aby skor zalomila. predtym mi spinkala aj do siedmej a potom samozrejme o osmej nechcela este spat. Takze posledny spanok musi skoncit o piatej 😉 Drzim palce, viem co to je, ked je vsetko obratene

verca84
3. apr 2011

@ajkalc ahojky, jaký džusík dáváš prckovi? to my za den vyijem tak 100ml. čajíku... lépe se ji po tom kaká... sice někteří mi říkají, že to není potřeba, že UM je lepší než bylo za nás, ale vím, že když jsem ji čajík nedala, tak se božatko trápila a ted to jde jedna radost.. 😀

cufinka
3. apr 2011

@misha8 jojo na levý bok ,ale v noci jí mám nechat hajat na zádíčkách nebo jak je zvyklá.

cufinka
3. apr 2011

Holkyyyyyyyyyyy my máme dneska hajací rekord 9h v kuseeee 😀 včera spala 8,5h v noci a dneska takhle taky krásně.
Večer jsem jí vykoupala,namasírovala Johnson baby pro dobré spaní ,dala jsem jí poprví cucnout čajíku na prdíky a pak jsem jí dala napapat a v 20h už spinkala a bez jakýhokoliv vztekání 😀 A vzbudila se mi v 5h ráno! a to je vzbudilo kakání a prdění ,ale už to nebylo to její neustálí tlačení ale pokaždý když zatlačila tak si bud prdla a nebo se vykakala 😀 Pak sme papali povídali si ,hráli sme si a sama si řekla v 6h že chce ještě hajat😀 Teď ještě chrní jak dudek 😀
Já samozdřejmě jak jsem zvyklá vztáva v noci tak jsem stejně nespala 😀 ale úžasný to pocit 😀 tak ddoufám že jí to vydrží 😀

cara.m
3. apr 2011

Holky kde vám spí mimča přes den? Spí jinde než v noci nebo je dáváte do stejné postýlky?

louisiana
3. apr 2011

@cara.m mne spinka šimi v postielke len v noci. cez den je v lehatku, alebo v kociku, prip. na rukach 🙂 ak som skusila ho dat do postielky cez den tak reval ako tur

louisiana
3. apr 2011

@cufinka ty sa mas! ze 9hodin v kuse. nelinka je poriadne spinkadielko 😉

cara.m
3. apr 2011

@cufinka Gratuluji ke krásnému spaní 😉

cara.m
3. apr 2011

@louisiana no já mám Adíka zvyklého spinkat přes den v košíku, dám ho do něj, houbu a usne. Ale už je v něm od kraje ke kraji 😀 takže už ho budu muset brzy zrušit ☹ a nevím co teď. Zda ho zkusit uspávat v ložnici v postýlce i přes den, nebo koupit nějakou alternativu. Dívala jsem se, že jsou postýlky co mají dole houpací lišty, ale zase postýlka v obyváku zabere hodně místa, přece jen už to není malý košík plus na zemi má malý deku, takže už bychom se tu nehli. Mám strach, že když ho najednou začnu dávat přes den do postýlky do ložnice bez houpání, neusne a ještě k tom mu rozdrbu noční spaní? 😒

sjussi
3. apr 2011

@ajkalc ty jo tak to mate super,my vstavame v 6 a pak jime jak kdy,nekdy co 2 hodky jindy co hodku a jedine co mame je pravidelne je koupani 19:00 a spani v 19:30 a do 20:00 spinka a kolem pulnoci se budi pak tak kolem 2,4 a v 6 zase vstavame

haniula
3. apr 2011

@cara.m já ji měla půjčenou na víkend a je perfektní!!! malá v ní po celý výšlap spinkala jako dřevo!!! je perfektně uzpůsobená pro všechny mimi i ty nejmenší...

haniula
3. apr 2011

Jinak víkend byl úplně perfektní!!! Pak nahodím fotky.

cara.m
3. apr 2011

@haniula myslíš Manducu? Já ji mám doma, včera jsem si ji na sebe upravovala a malého do ní ještě nedala. Mám pocit, že zatím by pro něj bylo to rozkročení nepříjemné. Se mu do toho nechtělo, tak počkám týden a zkusím to

lavazza
3. apr 2011

ahojky,dnes je tak krásně,děda vyvezl Mikyho ven,snad se mu venku trochu uleví,protože má pořád hroznou rýmu,já pořád věřila tomu,že když je kojený,že nemůže nic chytnout,ale naštěstí spal v noci docela klidně

jak ste tady psali o těch klokankách,tak malého sem zkusila dát doma do nosítka a docela se mu tam líbilo,je to taky taková keliška v mužském vydání 😀

haniula
3. apr 2011

@cara.m jo, myslím manducu... my než jsme malou do toho dali, tak usla... a byla tam spokojená!!

haniula
3. apr 2011

@lavazza chlapi jsou někdy horší než ženské!! 😀 malé málem vypadli oči, když jsem ji nesla po venku 😀 😀 😀 ...

ellahop
3. apr 2011

@cara.m ale vyskusat to aspon raz mozes?? vsak nemozes vediet ako zareaguje a mozno budes prekvapena

ellahop
3. apr 2011

@albao my sme ju mali z porodnice, skoro vsetky deti ju ten tyzden dostali, a lekarka nam na to dala taku tabletku, ktoru sme rozpustili vo vode a tyzden ju pouzivali, spytaj sa svojej lekarky, lebo ja nazov neviem

macina_k
3. apr 2011

@cara.m Irenka spinká většinou na pohovce ale i v postýlce nebo venku v kočárku. U našich má denní spinkání košík

macina_k
3. apr 2011

Já mám na nošení šátek a malá je v něm moc spokojená, ale zatím umím jen jeden úvaz (to je jediné nepříjemné, že se to musíá pokaždé znovu vázat).
Nevím jestli se tam dá nosit mimčo a tváří ven a ne jen tváří k tělu

louisiana
3. apr 2011

@cara.m presne z tohto dovodu som nekupovala kolisku, lebo kolega vravel ze im sa tam babatko zmestilo iba do 4mesiacov a potom mali problem ked mu ju vzali. neslo si zvyknut. ale cert ako diabol, my ho mame v lehatku od pegperego a prave som sa kukala a je to len do 9kg. Šimi ma 6,5kg, takze ked dorastie budeme musiet riesit co dalej. mame este cestovnu postielku a tu by sme mohli mat v obyvacke ako ohradku, len neviem ako sa mi tu zmesti 😢

louisiana
3. apr 2011

@cara.m manducu mame od Šimiho 2mesiacov a neboj, nozicky si roztahovat moze. neboli ho to, ale ak chces, daj si ho na svoj bok-tam ich az tak roztahovat nemusi. no a Šimimu sa v manduce najskor pacilo, teraz uz nie 🙄

cara.m
3. apr 2011

@louisiana jak prostě porostou, postupně se do ničeho nevejdou 😒 Chjo pořád přemýšlím nad tou postýlkou s houpací lištou, ale to bych chtělo, abychom měli obyvák jednou takový 😒 no zkusím to v té ložnici, i když jsem raději, když spí v obyváku, mám ho více na očích 😕

kostri
3. apr 2011

@albao pozna satku od narodenia,ale nejak extra v nej byt nechce 😖 chvilami sa mi zdalo ze aj hej,vacsinu dna bola v satke,ale dlho nam to nevydrzalo 😒
a to co pises o hanicke,ze je drazdivejsia a ze mava rukami a ze sa snazis by aspon chvilu spala,to jak keby si pisala o mne a o zuzanke 🙂 😒
tento uvaz pouzivam na papanie a spanie

https://www.youtube.com/watch?v=NsjCOWXVhiw

a tento by som sa chcela naucit

https://www.youtube.com/watch?v=h2amR7Z6UwA

@lavazza otrasne jak nas nechavaju s tymi malymi vsade cakat co? 😠 aj mna to nastve,napriklad ked cakam u masiara a postavi sa predomna taka pubescentka,ze:ja som tu bola skor teta! 😠 ..ani neviem ci sa mam nastvat za to ze ma nepustila,alebo za to ze mi povedala teta 😠 😠 😀 prajeme vam skore uzdravenie,nech je to naozaj len kasel zo soplikov..robila mu aj vyter z hrdla?

kostri
3. apr 2011

@cara.m prevarenu vodu z vodovodu alebo zeleninovy vyvar lyzickou alebo zo stamperlika 😀 😉
@albao neboj,ked ti mliecko odsaje,tak sa ti zas vytvori 🙂 😉
@verca84 ja mam malu na prebalovacke a potom striedam postel nasu a mamininu,nech ma zmenu 😅 😉

macina_k
3. apr 2011

@kostri Tedy ten tibetský úvaz bych asi nezvládla, bála bych se, že mi malá upadne. Nebojíš se?
Díky za ta videa, jsou tam i další úvazy a je to lepší vidět na živo než na obrázcích

kostri
3. apr 2011

@lavazza teraz vidim otazku,uz je asi neskoro reagovat co?mozes dat aj nasivin detsky,ale nam moc nepomohol,viac pomohla ta morska voda a odsavat odsavat!treba to vydrzat,je to neprijemne,ked taky maly cloviecik ma soplik,ale to polavi,neboj!
@macina_k boky mam povodnu velkost,stehna dokonca o tri cm uzsie 😎 to asi to kocikanie 😝 😀 a vahu -mam este tri kila na sebe,ale este by som chcela okrem nich zhodit aspom pat 😒
@ajkalc no poslusny je maxik 😎 sikovni rodicia 🙂