icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

neliq
4. apr 2011

@kinsli bože, teda máš doma poriadneho spachtoša 😀
My sme sa včera po otvorení novej krabice Nutrilonu comfort celý vyhádzali. Strašne som sa zľakla a bežala kúpiť znovu Nutrilon HA, lktorý sme brali do 3 mesiacov, lenže v našom meste a v nedeľu nemožné. Nakoniec mi tatko musel doniesť z 20 km vzdialeného mesta, no bola som už na prášky, že čo mu dám papať a dokonca ani tam nemali Nutrilon, tak mi doniesol aspoň Bebu. Doteraz nechápem, prečo takto zareagoval na ten Comfort, pretože som mu ho nedávala prvý krát, ale už radšej nebudem riskovať, behnem dnes k doktorke, že nech mu zase predpíše HA.

zuzu1983
4. apr 2011

@albao a ked si začal častejšie pýtať a vytiahne už oba prsníky naraz? a ak sa mi mliečko nestihne do dalšieho papania urobiť? nemám kúpiť Nutrilon aspon do zásoby? 🙂

neliq
4. apr 2011

@misag23 my sme samozrejme strašne plakali a malý bol potom celý deň strašne nekľudný, ale doktorka nám hned po očkovaní dala recept s nurofen sirupom a aj sa nám zišiel. Malý mal večer 38,5, tak som mu dala 2 ml a bolo dobre. Potom sme už žiadne problémy nemali.

ellahop
4. apr 2011

my sa mame po vikende fajn, boli sme u babinky a spali sme tam. super to bolo. maly je nacasovany uz asi mesiac mame pravidelny rezim, spanku a papania,,, co je neuveritelne fajn, mamina mu kupila detsky cajik od popradskeho caju a je fantasticky, malemu chuti a hlavne,,, neobsahuje cukor..iba sladke drievko teda lekorici,, co ale je bylinka takze mi to az tak nevadi..
a neboli vas kostrc dievcata... ja mam pocit ze sa mi zas dostava telo do povodnej postavy,, uz len z brucha schudnut... 😎

kostri
4. apr 2011

@stella231 a neda sa zobudit,prebrat tak okolo osmej deviatej,ze ba si sa zacala s nou hrat?furt spi?
@cara.m cez den spime zasadne len v kociku,donedavna si este rano pospala tak hodku v posteli,ale odkedy nedokaze vecer zaspat bez kocika,tak ani cez den,zacina sa mi to dost nepacit 😒 ☹
@cufinka tak to je bomba,taky spanok,len keby si sa aj ty vyspala,pravda?? 😀

neliq
4. apr 2011

konečne sa mi podarilo zachytiť Kikuškove najobľúbenejšie cmúľanie prstov 😀

kostri
4. apr 2011

@haniula zuzanka sa tiez tak plazi uz 😀 keby radsej pasla tie kone lepsie 😅
@misag23 po ockovani nemala ziadnu reakciu,ale sestricka mi odporucila,dat jej nieco na upokojenie vecer,tak som jej dala nurofen najmensiu davku
@ajkalc ano,od oktobra prerabame domcek,byvame tu u mojej mamy v dvojizbaku 😝 ale snad uz za mesiac budeme na svojom,nemozem sa dockat,konecne dvor,zahrada ticha ulica.. 🙂
@zuzu1983 preco chces dokrmovat? http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/mam-do...

kostri
4. apr 2011

@zuzu1983 mliecko sa ti stihne vytvorit,neboj.aj ked vytiahne oba naraz..ked bude znova pytat o hodinu o dve ponukni mu ten prsnik,ktory si mu dala naposledy,nech ho vytiahne do dna,stlacaj si prsnik a ked uz sa bude hnevat,ze je tok mliecka pomaly,tak mu daj druhy prsnik

lolelole
4. apr 2011

@neliq vy máte od dr předepsaný nutrilon ? Jakože ho máš na recept, takže něco přepláci pojištovna ? To by bylo super kdyby to šlo 🙂

kostri
4. apr 2011

@neliq no zbohom 😀 podareny 😀

kostri
4. apr 2011
albao
4. apr 2011

@ellahop ahaa, tak ja uz neviem, ci jej to vadi pri papkani alebo nieco ine. Niekedy totiz placka popri papani a inokedy nie. V zasade, ked je kludna (v noci, po zobudi a tak ...), tak neplace pri papani. Mozno jej vadi nakoniec nieco ine
Mna ani kostrc neboli, ale bolia ma bedrove klby. Tie ma boleli aj v tehu ako sa mi rozsirovala panva. Mam pocit, ze teraz bolia, lebo sa stahuje, co mi vobec nevadi 😀

@zuzu1983 nie som odbornik na dojcenie, ale co viem od laktacnej poradkyne, co je moja dobra kamaratka, tak treti mesiac byva laktacna kriza. Teda deticky si zacnu pytat viac. A prave aby prsniky vedeli, ze maju viac produkovat, tak ich treba nechat vytiahnut uplne nadoraz a casto kojit. Tym by sa casom mala zvysit tvorba. Tolko hovori teoria ... cize ak to tak je, coskoro by sa ti mala zvysit tvorba mliecka 😉 Vsak uvidis. Nie som expert na to. Ale existuju aj nejake bylinky a tak na vyssiu tvorbu mliecka. Ja by som nesla hned do UM, ked su este ine sposoby. Ale to zalezi aj na tebe. To najdolezitejsie mliecko su tie prve tyzdne a to uz od teba ma 😵

@neliq 😀 😀 😀 no pokial vam neukazuje prostrednik, je este dobre 😀

albao
4. apr 2011

@kostri 😀 Tak ja sa vysmievam nasej, ze ma tucnucke lica, ale na Zuzankine nema 😀 Krasna babika! 😵

neliq
4. apr 2011

@lolelole ano, ale len HA sa tak dá a musiš mať potvrdenie od alergológa, že niektorý z rodičov je alergik, potom ma 400g stojí len 6,72 namiesto skoro 12 €
@albao hh no už aj to bolo, ale len asi 2x, toto ukazuje každý deň, dúfam, že mu to neostane 😀

zuzu1983
4. apr 2011

ĎAKUJEM za všetky rady 🙂

cufinka
4. apr 2011

Nechci provokovat ,ale zase sme spinkali od 21h do 5:45 😀
@stella231 -
@macina_k holky vám se to taky upraví uvidíte že mimča budou chrnět celou noc zachvilku 🙂 Ten můj taky kolikrát říkal hele ona je tak hodná v noci -přitom on chrápe jak dudek ! až mám kolikrát vztek že ho nic nevzbudí 😠 😀
@albao : my sme dávali píchat a malá to samozdřejmě probrečela ,brečala tak max 30vteřin ale! Pak usla a vyspinkala se stoho, přetírali sme to lihem (žádné mastičky ) a za týden je měla krásné a nehnisali vůbec 🙂

cufinka
4. apr 2011

@kostri no je pravda že já se budím v noci a koukám na ní jestli je v pořádku 🙂

A tvoje maličká je úžasnááááá ,taková princeznička 🙂 s tím autíčkem je to úžasná fotečka 🙂

mimirinko
4. apr 2011

Dievcata, aky je rozdiel medzi babysatkou a ergonosicom? Tiez by som si chcela nieco take zaobstarat. Mate to nove, ci odniekial z bazaru? Zda sa mi to dost drahe veru.

misha8
4. apr 2011

ahojteeee tak sa musím pochváliť aj my sme spinkali od 20 do 5.30 s malinkou pauzou na polnočné papanie v polospánku 🙂 a prikladám fotto pre @haniula ako ju každú noc nájdem niekedy je to ešte horšie 😀

misha8
4. apr 2011

@cufinka a vám ušká pichali alebo nastrelovali,???

albao
4. apr 2011

@cufinka tak to vela neplakala. To my asi budeme viac. Ale aspon vidim, ze nie kazdeho to az tak boli.

albao
4. apr 2011

@misha8 😀 hrate sa hru "Kde je miminko?" 😀

misag23
4. apr 2011

@cufinka @misha8 Holky, jak to děláte? Tiše závidím, my se pořád budíme přibližně po třech hodinách na jídlo ☹

misha8
4. apr 2011

@albao no ti poviem niekdedy je komplet zalezená pod dekou aj sa bojím aby sa nezadusila 😲

misha8
4. apr 2011

@misag23 neboj aj my sme papali dlho a 3 potom a 4 hodiny teraz to je novinka 😉

neliq
4. apr 2011

@misha8 no my to máme zase opačne, úplne odkopaný a namiesto pozdĺžne klasicky na postielke, my sa budíme priečne, úplne krížom, njn malý bude cestovateľ 😀 😀 😀 ale zlatá je taká zababušená

albao
4. apr 2011

@misag23 my sa tiez budime v noci cca po 3-3.5 hodinke 😉

@misha8 veru, to by som sa aj ja asi bala. Nechces vyskusat ten spaci vak? Hanicka spi so mnou v posteli a tiez sa obcas bojim o nu, lebo ona si zase zabori nostek do mna a ked sa odtiahnem aby mohla dychat, tak sa zase na mna nalepi 😀 Takze sme na tom podobne.

misha8
4. apr 2011

@neliq tak to aj my sme uplne pri nohách a priečne 😀 ono tým že mám zdvihnutý madrac kôli refluxu sa mi šmýka dole medzi plyšákov 😀

misha8
4. apr 2011

@albao spací vak máme krásny v skrini maminke sa moc páči ale Laurinke nie 😀 a to som jej chcela nakúpiť viac ...neznáša ked nemôže voľne kopkať nožkami

misag23
4. apr 2011

@misha8 @neliq My se taky většinou budíme v postýlce úplně zkroucení. Deku má někdy odkopanou a zakrytý má jen nožičky. Spací vak máme, ale ještě jsme ho nezkoušeli, tak asi vyzkoušíme, ale myslím, že se mu v něm taky nebude moc líbit, taky si rád kope nožičkama.
V čem dáváte mimi spát a jakou máte teplotu v ložnici? Nám už netopí a přijde mi, že tam máme docela zimu. Dneska tam musím dát na noc teploměr a změřit teplotu. Jinak máme bodýčko a overálek, ale právě nechce být moc přikrytý, ručičky má vždycky studený, ty mu pod deku nedostanu vůbec.
Tak mi se jdeme pomalu chystat k doktorce na to první očkování...