Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@monik1 jj mi ta lahvička vydrží cca na dva měsíce 🙂 Taky mu to dávám poctivě každý den. Kamarádka ty kapičky pak začala zase dávat od půl roku, kdy zavedla příkrm a měli problém se stolicí. Já doufám, že už to nebudeme potřebovat a vše půjde dobře. ad druhé mimčo - manžel chtěl dvě hned (ne-li tři 😀 😀 😀 ) já měsíc dva po porodu jsem říkala, že druhé už ne. Teď, jak už je to s Adíkem fajn, nemáme bolení a už si sebe užíváme, si říkám, že to druhé asi bude 😀 😀 😀 ale věcičky si nechám jen ty nejoblíbenější, nebo co jsme hodně používali. Mám hodně věcí, co jsme třeba neměli ani jednou na sobě, protože mi vyhovovaly jiné. Když jsem to kupovala dopředu, tak jsem neodhadla, co mi bude vyhovovat a co ne. A vím, že to třeba nestihnu oblíct ani u druhého 😀
Já pořádně tu MD nestudovala, jak když už nejsi v pracovním poměru, tak bys nemohla nastoupit druhou MD? Kdybys otěhotněla, tak by to bylo tedy jak?
@cufinka my už máme naočkovány dvě Hexy a jeden Prevenar (očkujeme zvlášť). Ono to asi záleží na doktorovi, kdy s tím začne. Už se nemůžu dočkat, až bude očkování za námi. S Hexa vakcínou nemáme žádný problém, absolutně bez reakce Po tom Prevenaru, jak jsem psala - měl dvě hodinky napuchlou červenou nožičku kolem vpichu a plakal a plakal. Tak snad jak půjdeme na druhou vakcínu už to tak nebude ☹
@cara.m šla by rovnou z nemocenské na rodičák. Já mezi dětmi dělat šla, ale příjde mi že je to zbytečný a nevyplatí se to. Třeba já nemohla po otěhotnění dělat svoji práci tak mě převedli na nějakou pakárnu kde byly peníze fakt žalostný takže mě dělá rozdíl rodičák - mateřská tak 700,- teď ani nevím musela bych mrknout do účtu.
jedeme na chatu, odpoledne písnu 🙂
@kostri Tak to je sikulka, ze uz sa berie sediet...🙂 Asi ju to v polohe na chrbte uz nebavi...😀
@misha8 Nasla som taku sper mladu babu, ktora chodi fotit k ludom domov, lebo nema atelier, ona to ma ako zalubu a je velmi sikovna. Len Saske sa to velmi este nepacilo, tak uvidime co bude, ked podrastie trosku...🙂
Pozeram fotku - krasna kukucka to je...🙂
@macina_k Fuha, tak to je paradny rozdiel...🙂 Ako rychlo nam tie deti rastu...☹
@stella231 Ja davam malu ockovat len tym povinnym ockovanim.
@kinski A ked nakupujes takto z UK, tak ta kolko vyjde samotne postovne? Nie je to velmi drahe? A platis potom prevodom na ucet? Ci ako to funguje?
@haniula tak tohle je moc hezký 😀 , přemýšlím o tom, že až naší Irence budu dávat první příkrm tak si s ní vlezu do vany
jak jsi jí to cpala do pusy a otvírala jsi jí tu pusinku - no to nemá chybu, holky jste obě moc šikovný 😉
a to jsi jen rozvařila mrkev a nic jsi jí tam nepřidávala?
@stella231 u nás se očkuje buď Prevenar nebo Synflorix a jak mi tady některá maminka vysvětlila, tak ty 3 kmeny navíc v Prevenaru se vyskytují běžně jen v Americe. Já jsem se rozhodla pro Synflorix, protože Dr. mi řekla, že lépe funguje na záněty středouší. My jsme oba měli v dětství píchaný uši a ten řev prý byl děsný. Takže se snažíme tomu předejít.
My jdeme 6.5. na Hexu a současně na Synflo, nevíte některá jak se to píchá a kam?

@stella231 no my to máme tak - na konci 3 měsíce jsme dostali HEXA vakcínu - jsou tuším 3 dávky - chodíme po měsíci - tj, za 14 dní nás čeká druhá dávka /po druhé dávce můžeme dát naušničky:o)/. Toto pondělí jsme byly na Synflorixu - ale měly jsme na výběr, zda-li chceme proti pneumokokům Synflorix nebo Prevenar13 - ověřovala jsem si v nemocnici jaký je v tom rozdíl - Prevenar má o 3 pneumokoky více - ale 2 z toho jsou "bezvýznamné" - a třetí je pokud cestujete do USA, takže my jsme dali Synflorix. Synflorix hradí pojišťovna v plné míře. Prevenar se doplácí tuším kolem 380Kč/1 vakcína - jsou myslím celkem 4..