Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@misha8 děkuji moc 🙂
jsem uprostřed balení k babičkám a dědečkům na Moravu a mám pocit, že stěhuji celou domácnost 😀 😀 , aby tady něco mé drahé polovičce zůstalo 😉
to není možný co všechno zase vezeme, a to jsme tam minule něco nechali, no jo, ale musím stěhovat kolotoč nad postýlku a oblíbené hračky - bez těch ani na krok
@albao @haniula @cara.m Skusala som akurat davat cajik na prdiky, aby sa tolko netrapila, ale velky uspech to veru nema a vcera mi v lekarni pani predala Sab-simplex, ale ked to citam, tak je tam napisane, ze to je pri plynatosti a naduvani.......myslite, ze toto pomoze? Ked nie, tak pojdem kupit ten espumisan. A ten Flatulin krem - to je co? to pomaha proti krcom? Na brusku mi nechce byt ani za nic na svete, to je rev jak tur....☹ Najhorsie je, ze toto ma vacsinou v noci, teda nadranom, ked by chuderka rada spinkala a nejde jej to...☹ Co poviete na ten Sab-simplex? Mate s tym skusenosti? ak nie, tak padam do lekarne...🙂
@sirael ahojky, my měly taky na začátku problémy s bříškem, bolelo ji strašně... nemohla se prdnout, a k ránu strašně plakala.. tak jsem koupila sabsimplex, a nám to pomohlo... každému dítěti sedne něco jiného... chce to zkoušet.. 🙂 ted už s tím problémy nemáme(ťukám to), ale i přesto beru na cestování kapičky i mast Pupík... nikdy člověk neví, kdy je to zase chytne.
Holky v čem dáváte teď, jak už je tepleji prcky spát? Dneska mi přišlo, když měl malý overálek a pyl v pytli, že už mu bylo horko. Říkám si, zda už mu nedat do pytle jen body s dlouhým rukávem a ponožky. Ale mám strach, aby mu zase nebyla zima?
@sirael Sabík je spíše na tu plynatost. Zkus juknout na www.probiotickekapky.cz 😉
@cara.m Fuha, dobre to vyzera - myslim info o tych kvapkach. No skusim dat cez vikend ten Sab-simplex a ked nepomoze, tak v pondelok pojdem kupit tieto kvapky. Myslim, ze tak to by uz mohlo zabrat. Ty davas malemu tieto? Tiez mal taketo problemy?
No k tomu spinkaniu - tak ja asi malu velmi babusim...🙂 Ona ma dlhy overal, je v zavinovacke a este ju prikryvam lahkym paplonikom. Ale zasa my mame v spalni zimu. Ja spim tiez v dlhych rukavoch a zababusena pod perinou. Mala este ani raz takto nebola spotena, tak myslim, ze jej to vyhovuje, lebo ona sa aj tak vacsinou dostane aj zo zavinovacky, aj spod paplonika...😀
@sirael jj dávám tyto, včera jsem se o nich tady bavila s Monik, dává je taky 😉 Malý trpěl hodně na prdíky, pomohly nám. Ale kamarádčin chlapeček měl problém se stolicí po zavedení příkrmů a taky mu pomohly na toto. Takže si myslím, že Vám na toto můžou pomoct Jen chvíli trvá, než zaberou. A u Vás vyjdou myslím o dost levněji než u nás v ČR 😉
@monik1 no to je pekne ze sa bavis na tom,jak mi deti nespia 😠 😀 😀 😀 😉 prosim ta,velice pekneta prosiiiiiim,neziadaj o cisarsky!!!ja som mala 2 a neviem co by som dala za to,aby som mohla mat normalny porod,co nikdy nezazijem!je mi jedno ta bolest,ta je aj pri cisarskom a vascia,tomu ver!ale islo mi o to aby som videla ako sa tvari tatko ked vidi prvy krat svoje dieta,islo mi o to,mat svoje malinke od zaciatku pri sebe a nie aby mi ho nosili sestricky na ukazku a nemohla som ho ani nakojit ani chytit,lebo som mala infuzku a nevedela som sa dva dni postavit z postele...nedavaj si cisarsky,prosim ta 😔
@neliq 😲 ☹ a nevolala si hned dokine ze co mas robit?nechapem,preco malinkemu tak zle robi mliecko ☹inak ja som od narodenia tiez nechcela papat mliecko,mamina sa so mnou trapila,priberala som len po troske..ale zato spala som jak dudek 😅
@macina_k vsetko najlepsie k narodkam 🙂 vyzeras na 25 😕
@sirael Promiň, zapomněla jsem ti odpovědět, někdy to tu taky nestíhám číst 🙂 My jsme narození 30. ledna, tak jsme ještě o nějaký ten den mladší než vy 🙂
SabSimplex dáváme spolu s probiotickýma BioGaia, sice nás bříško občas bolí i tak, ale určitě je to po nich lepší. My dáváme 2x denně SabSimplex (ráno a v poledne) a večer BioGaia.
@cara.m Já dávám bodýčko a na to ještě overálek a přikrývám dekou. Do spacího pytle jsem ho ještě nezkoušela dávat. Už jsem taky přemýšlela, že ho budu dávat jen v overálku bez bodýčka. Ale zdá se mi, že máme v ložnici docela zimu, když se už netopí. Já jsem taková zmrzlá, tak se bojím, aby mu taky nebyla zima.
@kostri Já se nesměju tomu, že ti děti nespí, ale umíš dobře psát celkově, tak zábavně 😀 😀 😀 Jinak já po dvanáctihodonovém porodu taky neměla malého u sebe, hned mi ho odnesli do inkubátoru, protože se napil plodové vody a ta byla zkalená.. takže jsme ty dvě klasické hodiny po porodu v porodním boxu byli s manžou sami ☹ Malého mi pak nosili jen na kojení, ani v noci jsem ho u sebe neměla ☹ A taky jsem celý den nemohla vstát z postele - měla jsem nízký tlak a ztratila jsem hodně krve ☹ Prostě můj porod byl fakt komplikovaný, vím, že jsem nezažila císař, to je jasné, že to bolí taky.. Jedinou výhodu v tom vidím, že to trvá časově krátce bez těch hnusných kontrakcí..
@sirael My používáme Sab Simplex před každým kojením 10 kapek, takže toho za den vypije dost, neboj se toho.. já to dávám v kombinaci s Bio Gaia 😉
@monik1 sak ja viem,ze nie na tom sa bavis 🙂 😉 a s tym porodom si to teda ozaj nemala lahke ☹ no ja som prezila aj normalny porod,trval od rana do piatej vecera a nie a nie zostupit hlavicka malej,tak zostal len cisarsky 😝 (pri hanke)a pri zuzke planovany cisarsky a to bolo otrasne 😝 jak tam lezis vykotena,dojde ta chlapec oholit,obandazuju ti nohy,napichnu ti infuzku,zavedu ten ony do mechura,aby si mohla cikat do toho vacku,cely cas lezis vykotena na koze 😝 potom tam s tym setkym pobehujes po chodbe az k operackam 😝 😅 vylezes si na stol,kuknes na hodiny,je 17:20,nad tebou chlapik povie:teraz vas uspime...a zobudis sa v strasnej triaske o osmej,nevidis,si smadna,hladna,nemozes pit ani jest...ked ti utru oci,ukazu ti na 10sek babatko...strasne neprirodzene 😝
@kostri ale kostri, no neviem, ja som mala cisarsky lebo som musela. a vobec mi nevadilo ze tam nebol tatko a ani to, ze mi ho nosilii sestricky, v tom stave mi to bolo jedno.. a takto ti poviem, ver tomu,, ze vela zien malo taky zly normalny porod, ze by uz rodit ani nechceli,,, moja sestra sa na to odhodlavala 5 rokov, a dufam, ze tento porod bude mat lahsi priebeh,,, ked kolabujes a rodis pod kyslikom a po porode si v takom stave, ze ti ani babatko nedaju,, tak si povies zlaty cisarsky 😒
@kostri cooo? ja som mala spinalnu anestezu, prisla som tam o siedmej, o 8.20 bol maly na svete, sesttricky mali frmol, ale primar, anesteziolog a cele osadenstvo bolo uzasne, maleho mi ukazali hned ako ho vybrali z bruska a potom este ked ma zasivali, tak mi ho doniesli uz vyumyvaneho.. ja teda nemam s cisarskym problem,.. a poviem tak radsej neprirodzeny porod, ako slepa mama, kedze ja som rodila planovanym cisarskym koli ociam

@ellahop 😀 ja som si zase povedala, ze do 30 chcem porodit. A vyslo to o chlp - cca. mesiac po narodeni som oslavila 30 😅