icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
8. apr 2011

@ellahop 😀 ja som si zase povedala, ze do 30 chcem porodit. A vyslo to o chlp - cca. mesiac po narodeni som oslavila 30 😅

macina_k
8. apr 2011

@misha8 děkuji moc 🙂

jsem uprostřed balení k babičkám a dědečkům na Moravu a mám pocit, že stěhuji celou domácnost 😀 😀 , aby tady něco mé drahé polovičce zůstalo 😉
to není možný co všechno zase vezeme, a to jsme tam minule něco nechali, no jo, ale musím stěhovat kolotoč nad postýlku a oblíbené hračky - bez těch ani na krok

cara.m
8. apr 2011

@sirael zkoušela jsi probiotické kapky?

albao
8. apr 2011

@macina_k 😀 😀 😀 to poznam! Najnovsie ma otec nahovara, ze nas vezme svojim autom - predstav si malinkatu staru Toyotu Yaris s mini kufrom. V tom aute 3 ludia plus miminko a cela nasa batozina? 😕 Neexistuje, tam sa nezmestime 😀 😝

sirael
8. apr 2011

@albao @haniula @cara.m Skusala som akurat davat cajik na prdiky, aby sa tolko netrapila, ale velky uspech to veru nema a vcera mi v lekarni pani predala Sab-simplex, ale ked to citam, tak je tam napisane, ze to je pri plynatosti a naduvani.......myslite, ze toto pomoze? Ked nie, tak pojdem kupit ten espumisan. A ten Flatulin krem - to je co? to pomaha proti krcom? Na brusku mi nechce byt ani za nic na svete, to je rev jak tur....☹ Najhorsie je, ze toto ma vacsinou v noci, teda nadranom, ked by chuderka rada spinkala a nejde jej to...☹ Co poviete na ten Sab-simplex? Mate s tym skusenosti? ak nie, tak padam do lekarne...🙂

verca84
8. apr 2011

@haniula ahojky, ještě že ty skleničky existují.. tak hlavně že papala.. 😀
sem zvědavá co vyhraje u nás, zda domácí či kupovaná ve skleničce.. 🙂

verca84
8. apr 2011

@sirael ahojky, my měly taky na začátku problémy s bříškem, bolelo ji strašně... nemohla se prdnout, a k ránu strašně plakala.. tak jsem koupila sabsimplex, a nám to pomohlo... každému dítěti sedne něco jiného... chce to zkoušet.. 🙂 ted už s tím problémy nemáme(ťukám to), ale i přesto beru na cestování kapičky i mast Pupík... nikdy člověk neví, kdy je to zase chytne.

sirael
8. apr 2011

@verca84 A ako casto si jej to davala? Lebo citam tu, ze do kazdej flasky s jedlom 15 kvapiek, ale mala mi papa aj 7x denne. To nie je vela, aby som jej do kazdej davala tolko kvapiek?

cara.m
8. apr 2011

Holky v čem dáváte teď, jak už je tepleji prcky spát? Dneska mi přišlo, když měl malý overálek a pyl v pytli, že už mu bylo horko. Říkám si, zda už mu nedat do pytle jen body s dlouhým rukávem a ponožky. Ale mám strach, aby mu zase nebyla zima?

cara.m
8. apr 2011

@sirael Sabík je spíše na tu plynatost. Zkus juknout na www.probiotickekapky.cz 😉

sirael
8. apr 2011

@cara.m Fuha, dobre to vyzera - myslim info o tych kvapkach. No skusim dat cez vikend ten Sab-simplex a ked nepomoze, tak v pondelok pojdem kupit tieto kvapky. Myslim, ze tak to by uz mohlo zabrat. Ty davas malemu tieto? Tiez mal taketo problemy?
No k tomu spinkaniu - tak ja asi malu velmi babusim...🙂 Ona ma dlhy overal, je v zavinovacke a este ju prikryvam lahkym paplonikom. Ale zasa my mame v spalni zimu. Ja spim tiez v dlhych rukavoch a zababusena pod perinou. Mala este ani raz takto nebola spotena, tak myslim, ze jej to vyhovuje, lebo ona sa aj tak vacsinou dostane aj zo zavinovacky, aj spod paplonika...😀

cara.m
8. apr 2011

@sirael jj dávám tyto, včera jsem se o nich tady bavila s Monik, dává je taky 😉 Malý trpěl hodně na prdíky, pomohly nám. Ale kamarádčin chlapeček měl problém se stolicí po zavedení příkrmů a taky mu pomohly na toto. Takže si myslím, že Vám na toto můžou pomoct Jen chvíli trvá, než zaberou. A u Vás vyjdou myslím o dost levněji než u nás v ČR 😉

sirael
8. apr 2011

@cara.m Tak uz o tie peniaze, aj ked to je drahe, by neslo keby to malo pomoct....🙂 V pondelok pojdem kupit. 🙂 Dakujem za radu...😀 Este, ze mame tuto stranku...🙂

kostri
8. apr 2011

@monik1 no to je pekne ze sa bavis na tom,jak mi deti nespia 😠 😀 😀 😀 😉 prosim ta,velice pekneta prosiiiiiim,neziadaj o cisarsky!!!ja som mala 2 a neviem co by som dala za to,aby som mohla mat normalny porod,co nikdy nezazijem!je mi jedno ta bolest,ta je aj pri cisarskom a vascia,tomu ver!ale islo mi o to aby som videla ako sa tvari tatko ked vidi prvy krat svoje dieta,islo mi o to,mat svoje malinke od zaciatku pri sebe a nie aby mi ho nosili sestricky na ukazku a nemohla som ho ani nakojit ani chytit,lebo som mala infuzku a nevedela som sa dva dni postavit z postele...nedavaj si cisarsky,prosim ta 😔
@neliq 😲 ☹ a nevolala si hned dokine ze co mas robit?nechapem,preco malinkemu tak zle robi mliecko ☹inak ja som od narodenia tiez nechcela papat mliecko,mamina sa so mnou trapila,priberala som len po troske..ale zato spala som jak dudek 😅
@macina_k vsetko najlepsie k narodkam 🙂 vyzeras na 25 😕

kostri
8. apr 2011

@haniula jake oci vypuluje! 😕 asi jej tam padol cerveno zeleny bobek 😀 😀 😀 😅
@sirael neska som ju este nezobudila 😀 😎 ale este neni konec dna 😀 🙄

misag23
8. apr 2011

@kinsli Ještě máme 2,5 krabice, tak to je v pohodě 😉 No, úplně ještě neplánujeme, ale ráda bych je měla za sebou. Asi tak jako se to povedlo vám. To je myslím ideální, ale dvě nám budou bohatě stačit. Do třetího už určitě nepůjdeme 😀 Teda, na druhý pokus, tak to je taky super 😉

misag23
8. apr 2011

@sirael Promiň, zapomněla jsem ti odpovědět, někdy to tu taky nestíhám číst 🙂 My jsme narození 30. ledna, tak jsme ještě o nějaký ten den mladší než vy 🙂
SabSimplex dáváme spolu s probiotickýma BioGaia, sice nás bříško občas bolí i tak, ale určitě je to po nich lepší. My dáváme 2x denně SabSimplex (ráno a v poledne) a večer BioGaia.
@cara.m Já dávám bodýčko a na to ještě overálek a přikrývám dekou. Do spacího pytle jsem ho ještě nezkoušela dávat. Už jsem taky přemýšlela, že ho budu dávat jen v overálku bez bodýčka. Ale zdá se mi, že máme v ložnici docela zimu, když se už netopí. Já jsem taková zmrzlá, tak se bojím, aby mu taky nebyla zima.

monik1
8. apr 2011

@kostri Já se nesměju tomu, že ti děti nespí, ale umíš dobře psát celkově, tak zábavně 😀 😀 😀 Jinak já po dvanáctihodonovém porodu taky neměla malého u sebe, hned mi ho odnesli do inkubátoru, protože se napil plodové vody a ta byla zkalená.. takže jsme ty dvě klasické hodiny po porodu v porodním boxu byli s manžou sami ☹ Malého mi pak nosili jen na kojení, ani v noci jsem ho u sebe neměla ☹ A taky jsem celý den nemohla vstát z postele - měla jsem nízký tlak a ztratila jsem hodně krve ☹ Prostě můj porod byl fakt komplikovaný, vím, že jsem nezažila císař, to je jasné, že to bolí taky.. Jedinou výhodu v tom vidím, že to trvá časově krátce bez těch hnusných kontrakcí..
@sirael My používáme Sab Simplex před každým kojením 10 kapek, takže toho za den vypije dost, neboj se toho.. já to dávám v kombinaci s Bio Gaia 😉

sirael
8. apr 2011

@kostri Presne, este nie je koniec dna...🙂 Ale dnes som ja bola sikovna - spinkala a hned vedla nej mi padol kos s pradlom....🙂 Takze dnes sa dari zasa mne pre zmenu...😀 To bol reeeev.....🙂 Ale uz je dobre.....🙂

sirael
8. apr 2011

@monik1 A Bio Gaia je na co? A maly mal ake problemy? Skusim ten Sab Simplex, ked nepomoze, tak kupim co mi tu @cara.m odporucila. Tie probioticke kvapky.

sirael
8. apr 2011

@misag23 @monik1 Jaaaaaaaj no dobre ranko!!!! som ja koza rohata!!! Uz viem, Bio Gaia su tie probioticke kvapky...😀 Tak vidim, ze viacere ich pozivate, tak uz fakt nevaham a pojdem to kupit. A viete, kolko stoja tu na Slovensku?
Tak teda nie sme tu najmladsie...🙂

misag23
8. apr 2011

@sirael jj, BioGaia jsou ty probiotické kapky 🙂 Určitě je vyzkoušej, myslím, že většině tady pomohly.

kostri
8. apr 2011

@sirael no nam sab simplex nezabrali,ale niektorym detickam hej 🙂 ja som malej davala espumisan,ale len rano a vecer,vobec nie pri kazdom jedeni.ale nie kazdy den..a tiez davam bio gaia kvapky 😉

sirael
8. apr 2011

@kostri A kolko stoja tie BioGaia u nas?

kostri
8. apr 2011

@monik1 sak ja viem,ze nie na tom sa bavis 🙂 😉 a s tym porodom si to teda ozaj nemala lahke ☹ no ja som prezila aj normalny porod,trval od rana do piatej vecera a nie a nie zostupit hlavicka malej,tak zostal len cisarsky 😝 (pri hanke)a pri zuzke planovany cisarsky a to bolo otrasne 😝 jak tam lezis vykotena,dojde ta chlapec oholit,obandazuju ti nohy,napichnu ti infuzku,zavedu ten ony do mechura,aby si mohla cikat do toho vacku,cely cas lezis vykotena na koze 😝 potom tam s tym setkym pobehujes po chodbe az k operackam 😝 😅 vylezes si na stol,kuknes na hodiny,je 17:20,nad tebou chlapik povie:teraz vas uspime...a zobudis sa v strasnej triaske o osmej,nevidis,si smadna,hladna,nemozes pit ani jest...ked ti utru oci,ukazu ti na 10sek babatko...strasne neprirodzene 😝

ellahop
8. apr 2011

@kostri ale kostri, no neviem, ja som mala cisarsky lebo som musela. a vobec mi nevadilo ze tam nebol tatko a ani to, ze mi ho nosilii sestricky, v tom stave mi to bolo jedno.. a takto ti poviem, ver tomu,, ze vela zien malo taky zly normalny porod, ze by uz rodit ani nechceli,,, moja sestra sa na to odhodlavala 5 rokov, a dufam, ze tento porod bude mat lahsi priebeh,,, ked kolabujes a rodis pod kyslikom a po porode si v takom stave, ze ti ani babatko nedaju,, tak si povies zlaty cisarsky 😒

kostri
8. apr 2011

@sirael no ja kupujem tu malu flasticku a platim 11euro 😝 vydzri asi 3tyzdne/mesiac..no sme to ale sikovne maminy 😅 😉

kostri
8. apr 2011

@ellahop kazda to vidime inak 😉

ellahop
8. apr 2011

@kostri cooo? ja som mala spinalnu anestezu, prisla som tam o siedmej, o 8.20 bol maly na svete, sesttricky mali frmol, ale primar, anesteziolog a cele osadenstvo bolo uzasne, maleho mi ukazali hned ako ho vybrali z bruska a potom este ked ma zasivali, tak mi ho doniesli uz vyumyvaneho.. ja teda nemam s cisarskym problem,.. a poviem tak radsej neprirodzeny porod, ako slepa mama, kedze ja som rodila planovanym cisarskym koli ociam

ellahop
8. apr 2011

@sirael okolo 10 eur mozno o trosku viac,,,ale su fakt dobre