Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
mile mamicky,velice by ma zaujimalo,jak kocikujete v tomto prenadhernom pocasi 😠 teda vcera som sa navykrucala s tym kocarom jak na balete 😠 sak ked som ju otocila hentak,tak jej svietilo slnko..ked som ju dala naopak,tak uz je fukal veter zas 🙄 v takom pocasi,jak je neska ,ze fuka vetrisko jak divy a je zima,davam na kocik ten prsiplast,aby jej do kocika nefukalo..ale vcera som nemohla,sak bolo sto stupnov,bola by jak ve foliovniku 😅 no neska som toho tez moc nenakocarovala,sak som mala problem kocik tlacit proti tomu strasnemu vetrisku! 😠 🙄
@kostri Prave, ze jej o tej stvrtej trva aj hodinu kym zasa zaspi po krmeni a potom drieme a mrnka si tam a kruti sa a toto je do siedmej do rana, takze nie vzdy sa mi pri tom podari zaspat, tak potom aj tak vyzeram...🙂 By si neverila, ja som si teraz normalne na hodinu schrupla a Saska ma nechala spinkat!!! ona spi na dvore...🙂 To je snad prvykrat...😀 Ani neviem, ako som tu odkvacla...🙂
No dnes sme aj my bojovali s kocikom rano - som isla len do obchodu a bud jej svietilo, alebo neskutocne fukalo, tak som ju otocila hlavne aby nefukalo a behala som okolo kocika ako idiot a robila som jej tien...🙂
@stella231 Matejko to zvládol v pohode. trošku mal len vystúpenú teplotu. pre istotu som mu ale prvú noc dala čípok (Paralen) a nožičky mal obalené v octanovej masti. a cez den sme dávali studené obklady. nožičky našťastie neopuchli, nič sa s nimi nedialo. len tá teplota bola trošku zvýšená (37,5) ale to je vraj normálne. a o 6 týždnov ideme na to znova. ☹
@misag23 Jdu odnés Lukynovi do práce na 18h sváču tak tam hned vezmu nějakou krabici 😉
Jinak já se dvěmi smířená zatím nejsem, já bych šla do třetího klidně hned 😀 ale zase mám v hlavě něco čemu se říká mozek , tedy alespoň doufám 😅 takže jsem soudná, a když bych třetí pořídila tak aby se narodilo až půjde Vojtíšek do školy. Ale teď po tom miminku toužím a za 6 let to může být už úplně jinak. Lukáš říká, že dvě stačí, ale já ho zpracuju, o to strach nemám 😀 ale je možný, že třeba Vojtíšek a Kačenka si poťukají na čelo a že žádný miminko doma nechtějí 😀 a budu mít smolíka 🙂
holky ze zápisu do školky mám docela dobrý pocit. Reditelka sympatická, ptala jsem se jak je to s místama a říkama, že berou 50 dětí a že jsou doběrečná školka, že ještě dobírají během roku ze školek kam se třeba děti nedostaly. Tak jsem říkala doma, že jestli nás vezmou tak zajdeme se pořádně naprásknout do Meka 😀 Kačence by školka maximálně prospěla a i já bych to uvítala. Víc by jsmr si užívali, nebylo by všechno tak hektický. Zatím co by byla ve školce tak bych doma vše udělala zašla s Vojtíškem na nějaké cvíčo, plavčo. Kačka by si pohrála po obídku by se vyspinkala a pak by jsme si ji vyzvedli
Teď mám pohodu, popíjím 3v1 a dala jsem si oříškové rohlíčky 😀 Kačka jela na víkend ke tchánovcům mě zůstal Vojtíšek který spinká na chodbě v kočárku 😀 takže jsem jako bezdětná 😀
Dneska jsme spapali mrkvičku bez větších problémů!! A přišla jsem na to, že v dm mají na ty skleničky slevové kuponky... sice muím koupit 3 na jeden kuponek, ale stejně spotřebujem všechny 3... 😀
@kostri nemame na vyber 😀 Hanicka spi dobre len v kociku, takze som ju zosunula tak dole pod ten kryt kociku, ze ju skoro nebolo vidiet 😀 Ale aspon jej nefukalo!
Jeeej, dnes sme boli prvy raz cviciiiiiiit 😵 😵 😵 Bolo to krasne, spievali sme si pesnicky a Hanicke sa to veeeelmi pacilo! Az tak, ze po docviceni mi normalne zaspala v postielke 😅 Len ja si budem musiet pospominat na vsetky detske pesnicky.
A ozaj, hned na zaciatku si nas vsetci zapisali do pamate ako "to babatko, co nahlas prdi" 😀 😀 😀 Tie prdy do ticha boli uzasne 😅 😀 Ale aspon sa vsetci zasmiali 😝
Dnes mal Filipko prvý úraz.Šlahol si hrkálkou do obočia.To bolo plaču.A ni to tak nebolelo ako plakal.A tááák sa potom túlil... 😉
@sirael My jsme byli na kontrole teď v pondělí a u doktorky měl 4,75 kg. Doma jsme ho vážili v neděli a naše váha navážila rovných 5 kg. Sestřička mu naměřila 57 cm, ale tak se tam pořád kroutil, myslím, že má už určitě 60, protože bodýčka 62 nám začínají být pomalu krátký. My jsme měli ze začátku problémy s váhou. Hodně zhubl a pak jsme zjistili, že mám málo mlíčka, tak jsme museli začít dokrmovat a teď už je jen na UM a od té doby přibývá.
tak máme za sebou očkování (hexu i synflorix), včera měl teplotu ,tak jsme museli dát i paralenový čípek ( docela nadlidský úkol), byl celkově protivnoučky a spal jen tehdy když se držel něčího prstu, v noci už v pohodě, dneska se nám teplota motala kolem 38, tak jsem na noc šoupla ještě čípek ( se stejnou úspěšností jako včera), měla jsem za úkol psát teploty a ráno zavolat mudr, ta mi řekla že pokud , nebude teplota nad 39(tak to pohotovost, když se to nesrazí se rozumí), ale bude tak stále 37-38 se mám v po ukázat, tak doufám že zítra bude už vše ok
musím říct, ale že Kubík byl statečnější než maminka, já zavírala oči a to jsem si celé těhotenství píchala clexan a stejně nemůžu jehlu vidět :o)
jinak mi plánujeme taky druhé až se trochu sníží hypotéka, a to budou Kubíkovi 2 roky...takže někdy za 2 roky jdem do toho znova a už se těším, i když vím určitě že mě čekají stejné trable..vysoký tlak, clexan 😖 😖 , pobyty v nemocnici atd..., závidím totiž švagrové že teprve bude rodit, strašně rychle to utekla a už to jsou skoro 3 měsíce chjo
@zuzu1983 no chapeš..to je od 1.4 zakonom dane... tak nakoniec nie 17 ale 12€ za vakcinu takze dokopy 3vakciny.. za 36 ..no čo uz....robia si čo chcu tam ..dali hradeny poistovnou ten synflorix lebo doteraz sa to nepreplacalo.. a prevenar co bol doteraz prepalany poistovnou je s doplatkom !! zeby marketingovy tah ? zarabaju na mamičkach na materskej ??

@kostri Tak to nie je az take zle...🙂 No to sme 🙂 Preto nam to aj oplacaju, teda mne Saska urcite - ked si lahnem vecer, tak je o chvilu hore...😀DD Vracia mi to pekne krasne...🙂