icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
13. apr 2011

@kamusek no co jsem vyčetla, tak u růstového sprutu děti rostou do délky, to by sedět mohlo. Děti mají v tom období větší nároky na jídlo a chtějí pořád jíst.
Nebo to může být i tím, že už je přetažená a chce spát. Adík někdy večer už taky pláče a když zjistí, že už se chystá koupání, přestane, protože ví, že se umyje, napapá a jde spinkat. Aaaaaaaaaa nebo jsem ještě četla v brožuře co jsem dostala v porodnici, že pláčem na sklonku dne děti uvolňují napětí. Opisuju z brožury "často se stává, že děti bez zřejmé příčiny pláčou na sklonku dne. Pláčou večer dlouhé hodiny, aniž by se nechaly utěšit. Přestože jsou tyto nářky těžkou zkouškou pro rodiče, kteří se cítí bezmocní, dítěti prospívají, protože z něj tak vyprchá napětí celého dne. Je to jen náhoda, že to vypukne večer. Pokud se to stává vašemu dítěti, jemně je houpejte, Vaše úsilí vám možná bude připadat marné, nicméně dítě vycítí vaši podporu, lásku a pochopení.

monik1
13. apr 2011

@cara.m jejda, to je dobré vědět, my taky tak z ničeho nic pláčem a večer je fakt hooodně protivný.
Klári u nás už je to normální, že přes den nemůže usnout a když tak na 20-30 minut ☹

@kinsli @albao @misag23 Děkuju holky za pochvalu fotek 😉

kamusek
13. apr 2011

@cara.m Děkuji moc. Bude to asi fakt ono. Hlad neměla, dávala jsem jí papat, ale vůbec nechtěla. A bylo to právě po probuzení, takže ani únava to nebyla. No uvidíme, snad už se to dneska nebude opakovat. Ale máš pravdu. Domča taky umí jasně dát najevo, že už chce spinkat. No jo, jsou to naši drobečci a i když jsou tak malinkatí, umí si říct o svá práva 🙂 Musíme být trpěliví....přitulit, pohladit a ona to vycítí a bude všechno OK 🙂

monik1
13. apr 2011

@misha8 děkuju za pochvalu fotky 😉

cara.m
13. apr 2011

Holky jak to funguje s žádostí o rodičovskou? Žádám si až po ukončení mateřské? Vím, že potřebuji ze sociálky potvrzení, od kdy do kdy mi byla vyplácena mateřská a kolik, takže asi až pak že?

monik1
13. apr 2011

@louisiana tak co byla noc lepší, když usnul sám a ne u prsa? 😉 u nás se vstávalo v 1,30 a pak hned ve 3,30 😖 V 6,00 už kňoural tak jsem si ho dala k sobě, chvíli byl u prsa a vstávali jsme v 7,00 😉

cufinka
13. apr 2011

@cara.m já zrovna ten papír posílala včera na čssz a až mi dorazí tak hned půjdu si žádat 🙂 at to mám zasebou -a to mi končí mateřská 21.6 🙂

cara.m
13. apr 2011

@monik1 no já ho v sobotu zkusila dát spát do postýlky místo toho košíku a usnul na 10 min. pak se vzbudil no a pak už nechtěl vůbec spát a brečel pak skoro celou sobotu, protože už nebyl vyspaný. Koupali jsme teda v šest, aby se vyspal. Večer usíná bez problémů. No v neděli spal jen v kočáru, takže tři hodiny dopoledne, chvíli jsme pobyli doma a pak spát zase do kočáru. Takže jsme venku byli skoro celý den, aby se vyspinkal. No teď už je to lepší, ale jak jsem psala, usne u prsu, někdy ani to ne, někdy v košíku a to pláče dlouho, tře si očička, ale nezabere. Teď mi po hodině usnul 😒 O víkendu se ho chystám dát zase do postýlky přes den, se toho děsím, ale v košíku už je tak tak, takže už se tam fakt nevejde. Nemáme v ložnici zastínění, tak chceme rychle ještě objednat žaluzky, že když mu tam udělám přítmí, třeba to bude lepší? 😒 A to jsem mu přes den do té postýlky dala peřinu na matračku, ať to má jako takové měkké hnízdečko a líbí se mu tam a prdlajs ☹

cara.m
13. apr 2011

@cufinka no jo já si to právě zasílala taky a oni mi to sice potvrdili - teda jen podpis, razítko tam zapoměli ale napsali mi na lísteček - doklad by měl být potvrzen až v květnu, jelikož dávka vám končí 24.5. a výplatu obdržíte v červnu. Takže z toho usuzuju, že nemá cenu jezdit na pracák s tím ale počkat do května a jít si to nechat na tu socku vyřídit znovu.

cara.m
13. apr 2011

@monik1 Moni a když nemůže usnout je protivný? Nebo už spánek prostě tolik nepotřebuje? Adík totiž spát chce, ale nejde mu to 😒

monik1
13. apr 2011

@cara.m Tak třeba ty žaluzky pomůžou, ale s věkem budou spát míň a míň ☹ a nebo má jenom takové špatné období a pak se to vrátí do normálu. Aspoň že dobře spinká v noci a přes den v kočárku 😉 My už ani v kočárku nespíme dél jak hodinu ☹ fakt mě to už vyčerpává 😢

albao
13. apr 2011

@cara.m ja som skusila malej dat do postielky kojenecky vankus okolo nej. Par razy tam zaspala, ale my mame celkovo problem zaspat, takze neviem, ci to pomohlo 😝

ajkalc
13. apr 2011

@misha8 no to mi je luto,ze mate ten problem. ale urcite sa to zlepsi cvicenim.....drzim palce,aby to slo lahko a co nabezbolestnejsie

monik1
13. apr 2011

@cara.m je protivný a neumí usnout a když usne, tak jen krátce ☹

cufinka
13. apr 2011

@cara.m no tak to teda netuším ,ale myslela jsem si že stejně mi peníze pošlou až po ukončení mateřské tak proč si to nevyřídit už ted.No budu si tam muset pak zavolat ,protože si to musím vyřizovat kde mám trvalé bydliště a nerada bych takhle courala 100km . 😒

kamusek
13. apr 2011

@cufinka @cara.m Holky a ten papír jste vzali kde? Asi blbá otázka, ale my máme v práci takovou trošku zpomalenou účetní a ta ví kulové.... 😀 Dají mi ho v práci nebo na sociálce? Já jsem někde četla, že by to mělo být nahlášeno do 22.týdne dítěte (to jak dlouho budeme na rodičovské)....tak nevím! 🙂

albao
13. apr 2011

@monik1 mame to iste. Po par preplakanych nociach som zaviedla "povinne spanie". Rano kocikuje muz 2 hodiny, na obed ju hojdam v hupacej sieti a poobede kocikujem ja. A som spokojna aj ked nespi a len drieme. Hlavne nech neplace. Nech si oddychne, lebo inak je to s nou tazke, je placliva cely den ☹ Ale stale mame potom velku vecernu unavu 😅

cara.m
13. apr 2011

@monik1 nooo on spí ale musím s ním jezdit 🙂 takže teď je to tak, že drandím po zahradě 😀 abych byla blízko domova, kdyby něco 🙂 ale není to řešení, protože doma něco udělat musím a když jsem celý den ven, tak je to taky na prd 😒 Od včera zkouším, když ho dávám spát otvírat okno - simuluju mu tím usínání veku 😀 a je to lepší, sice pořád je to hrůza, ale o trochu lepší hrůza 😀 jestli mi rozumíš 😀

cufinka
13. apr 2011

@kamusek na socce ti dají ty papíry a ty ten fialovej musíš poslat aby ti tam dali razítko a vypsali odkdy dokdy jsi byla na mateřské. Rodičák si musíš zařídit než ti zkončí mateřská .pak o trošku dýl (do nějakýho měsíce věku dítěte se musí žádat dokdy chceš být na mateřské) ale to budu už dávat ted společně s papíry 🙂

cara.m
13. apr 2011

@kamusek z práce ne, dají ti ho buď na pracáku nebo si ho tak jako já stáhneš tady 😉 https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit....

cara.m
13. apr 2011

@kamusek a jak jsem si volala na ten pracák, tak mi řekli, že se o rodičovskou žádá až 3 měsíce zpětně. Ale chtěla jsem vědět, co jste zjistily vy. Jestli mi to třeba paní řekla správně. Kolikrát jsem si někam volala a řekli mi to blbbě 😒

ajkalc
13. apr 2011

@kostri si sa pytala,ako dlho byvaju deticky hore. no maximko je rano hore 2 hod,potom spanok 30 min. potom pred obednym spankom take 2 a pol hodinky.potom spi vonku aj 4-5 hod. a uz nespi potom pred vecerom.o osmej sa kupeme a spime okolo pol deviatej.takze vecer vydrzi aj 4 hod byt hore.

kamusek
13. apr 2011

@@cufinka @cara.m Tak jsem našla na stránkách babyweb.cz, že by se to mělo opravdu nahlásit do 21.týdne věku dítěte....

cufinka
13. apr 2011

@cara.m no hele mamka mi byla pro ty papíry a jí neřekli k tomu nic! ani to že to mám někam poslat! Je to někde fakt šílený na těch úřadech. A na tom papíru vzádu se to musí donést vyplnit i do práce vid?

cara.m
13. apr 2011

@cufinka to si myslím, že ne ne? že bude stačit jen ta socka? Protože nevím teda, co je dočasná prac. neschopnosti v souvislosti s porodem? My byly přece už na MD? ne na nemocenské ne?

cara.m
13. apr 2011

@cufinka teď čumím na ten papír a dle mne, kdyby to musel potvrzovat i zaměstnavatel, tak by Ti musela ze předu sociálka potvrdit v bodě C ten druhý čtvereček ne? Já mám ten první 🙂

cufinka
13. apr 2011

@cara.m já to právě nepochopila .... mě zmátlo že je tam napsanej ten zaměstnavatel .

cufinka
13. apr 2011

@cara.m no já byla zmatená ztěch papíru a při vyplnování jsem měla snad i horečku 😀

cara.m
13. apr 2011

@cufinka 😀 😀 😀 no já teĎ nevím co s tím. Ten papír mi potvrdili na socce, napsali tam na ten lísteček to co jsem psala. No potvrdili - nepotvrdili. Nedali mi tam razítko, takže si s ním můžu leda tak vytapetovat byt 😀 ale nevím, jestli ho tam mám teda posílat ať mi tam to razítko dodají, nebo počkat na ten květen a nechat vyplnit nový. Bleeee

cara.m
13. apr 2011

jdu volat kamarádce co má o půl roku starší dítko a vyzvím info 🙂