Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
No mazec 😀 kámoška to tam posílala 3krát (ani jednou se jí to nevrátilo!) a pak tam raději jela sama osobně 😒 No jsou to frajeři hlavně že ti to tam vypsali a to důležité zapoměli (to sis mohla taky vypsat sama 😀
Něco jsem našla tady:
O vybranou dobu a výši čerpání rodičovského příspěvku musí rodič písemně
požádat příslušný úřad státní sociální podpory na předepsaném formuláři
- o rychlejší čerpání musí rodič požádat nejpozději v kalendářním měsíci
následujícím po měsíci, ve kterém nejmladší dítě dosáhne 22 týdnů života,
resp. ve kterém současně narozené nejmladší děti dosáhnou věku 31 týdnů
života (zákon sjednocuje dobu pobírání PPM, která je dávkou nemocenského
pojištění, pro vdané a osamělé matky na 28 týdnů, PPM v délce 37 týdnů bude
náležet pouze po porodu vícerčat);
- o klasické čerpání musí rodič požádat nejpozději v kalendářním měsíci, ve
kterém nejmladší dítě dosáhne 21. měsíce věku.
• Pokud rodič nepožádá o rychlejší či klasické čerpání rodičovského příspěvku, je
mu po 21. měsíci roku věku dítěte vyplácen rodičovský příspěvek v režimu
pomalejšího čerpání, tzn. ve snížené výměře.
• Dobu a výši čerpání rodičovského příspěvku je možné zvolit pouze v rozhodných
obdobích (kalendářní měsíc po 22. týdnu věku dítěte a 21. měsíc věku dítěte) Po
učiněném rozhodnutí je vybraná možnost čerpání již nezměnitelná a nelze ji
uplatňovat zpětně, a to ani při střídání rodičů v pobírání rodičovského příspěvku.
takže je to asi po ukončení MD - následující měsíc po dosažení 22. týdne dítěte ne?
Normálně už mi roste paroží - jsem z toho jelen 😝
proč se mi ukazuje můj příspěvek nad příspěvkem na kterej odpovídám? 😀
@monik1 dobre ranko 🙂
noc bola naozaj lepsia 😉 po tom ako chudatko vecer sam zaspinkal - tak si suchal ocicka a celu tvaricku pritom, ze mi ho az luto bolo - sme vstavali o 2:00, tiez som ho supla do postielky, ale uz spinkal no a potom az o 5:10, to som ho opat vratila do postielky no a potom zacal plakat o 7:20, trosku sa kojil ale hlavne dudloval do osmej, ja som hned ako mi pustil prso vstala a on buvkal v nasej posteli do pol deviatej 😀 😀 😀
Jo ani jsem se nepochlubila - Nelinka už pravidelně usíná kolem 20h ! a s klidem 😀 A taky už tak mě nevysává ,že by to byl spurtík? 😅 Příjde mi že je čím dál větší! 🙂 A každým dnem se mění. Dneska ve čtvrt na 5 nás vzbudila po 8hodinovém spánku -ne brekotem ,ale tím svým "hele hele hele grrrrrrrr uuuuuuááááááááá 😀 No my byly mrtvý smíchy 😀 Je to držtička ukecaná 😀
mě už to taky štve, nevím, jestli čtu vše co jste napsali nebo mi něco ušlo jak to skáče 😠 a budí se mi dítě, takže dočtu pak
@kostri Saska cez den vydrzi hore tak 1,5 hodiny a vecer, zobudza sa okolo 17.00 a kupeme medzi 18.30 - 19.00 a vacsinou o pol osmej uz spinka. Posledne tri dni ju dam vzdy po kupsani a papani samu do postielky a ona si tam sikulka sama krasne zaspinka...😀
@misag23 Aky je krasnucky...🙂 Uzasne sibalske usmevy hadze...🙂
Ahojte babule - urcite ste to tu uz riesili, lebo skoro vsetky mate starsie mimi ako ja 😀 , ale nechce sa mi to tu hladat.... V troch mesiacoch sa na co babatko ockuje? A davali ste aj ockovat (ci to sa neockuje?) proti rotavirusom? Som o tom teraz citala a zda sa mi to nebezpecne, tak by som to chcela malej dat - neviete, kolko sa plati za to? Dakujem pekne za odpovede...😀
ten můj brouk se tu vedle mě řehní na celý kolo, v puse má plínku,místo prstů žužle plínu anebo žužle obojí,jak to tam může narvat?
Jak tady řešíte ten rodičák,tak by vám to měli vyplnit na kontaktním místě,odkud budete dostávat rodičák,ale na to je ještě čas.
Koukala sem na fotky,jak vám dětičky krásně pasou kobylky.Dneska sem tomu našemu cipískovi dala ruku na zadek a pod hrudníček,tak se celkem snažil zvedat hlavičku,ale bez pomoci,jí má pořád na stranu a pak se začne rozčilovat.
Jak to děláte,že vám to jde tak pěkně?

@cara.m A můžu se ještě zeptat, jak si vyplňovala ten datum přiznání dávky, to jsi spočítala 28. týdnů od nástupu na mateřskou?