icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misag23
13. apr 2011

@kinsli Díky moc za poslání 😉 Super, že vám nutrilon vyhovuje a Vojtíšek krásně přibírá 🙂 Držíme palečky, ať vám školka dopadne.
@cara.m My jsme tohle zaspávání přes den měli minulý týden. Bylo vidět, že je unavený, ale nemohl usnout a pak byl uplakaný. Teď už se to zase upravilo a včera usnul i dopoledne doma v lehátku. Jinak ho většinou dávám dopoledne na hoďku a půl ven na balkon a odpoledne chodím vozit - v kočárku spí nejlépe.

sirael
13. apr 2011

@albao Presne tak, aby sme zvladli ten celodenny kolotoc...😀 Pekne si to napisala...😀

misag23
13. apr 2011

@sirael My jsme měli první očkování na konci druhého měsíce a nechala jsem i rotaviry. Já jsem bohužel kojila jen měsíc a říkají, že nekojené děti k tomu mají větší předpoklady, tak hlavně proto jsme je dali. Jinak u nás se platí 2x 1800,-.

cara.m
13. apr 2011

@cufinka jj super! Takže já květen, ty červen 😉

cara.m
13. apr 2011

@sirael my nechali taky rotaviry a taky nás stála dávka kolem 1800,- takže krát dvě 😉 a teď už máme naočkovány dvě dávky Hexa vakcíny a jednu Prevenaru 13, my totiž očkujeme zvlášť.

cara.m
13. apr 2011

ad pasení, my držíme hlavičku krásně, ale pouštíme ručičky 😒 snad to natrénujeme brzy tak jak to má být

haniula
13. apr 2011

@kostri děkujeme!! jojo, strašně se zvedá na ruce, mnohdy má tu hlavu se zády v pravém úhlu... 😀 😀 😀 je strašně šikovná!!!!

ellahop
13. apr 2011

tak a sme doma z rehabilitacie, dostali sme pochvalu ze maly napreduje krasne, sestricka ho vychvalila, ale stale problem s rucickami, ked je na brusku tak ma uplne zovrete paste, co by uz nemal mat nazvala ho stuhnutym,, 😉 pytala sa nas ci dviha nozicky, ci si ich docahuje. no a potom si muz kychol a on sa velmi zlakol.. tak nam vravela, ze uz si minule vsimla ze sa boji hlasnych zvukov, ale kto by sa nebal? ked to necaka...tak asi zacnem pocuvat nejaky black metal. nech si chlapec zvyka.. 😀
jaj a mame dalsi cvik, teraz zamerany na pretacanie

kinsli
13. apr 2011

holky tak jsme zpět 🙂 Byli jsme ve stacionáři, od dalšího týdne začínáme s Vojtíškem cvičit. DR. ale řílala, že nic vářného to není, že potřebuje jen popostrčit 😀 Při zvedání zaklání ještě hlavičku a má ještě dost ručičky v pěst i když ne pořád, ale prý už by je měl mít volně. Jinak Kačenka ok, jen má nosit ještě boty s plnou patou tak jsem byla dnes pro sandálky a plný na jaro a hned jsem o 1700,- lehčí 😀 už se těším až to bude x 2 🤐

koukala jsem, že jste probírali rodičák. Když chci na 3 roky tak mám zažádat do ukončeného 21 týdne nebo můžu klidně už teď, abych na to pak nezapomněla???

kinsli
13. apr 2011

@misag23 Moc děkuji, dnes mi 4 krabice 😀 Už jsem si sehnala paní co bydlí někde u HK, a prodává Nutrilony, tak jsem ji psala, že od dalšího měsíce budu brát 4x jedničku a 2x čtyřku pro Kačenku tak mi je bude vozit a kabici budu mít za 260,- No luxus, včera mě došel tak jsem musela koupit v lékárně a 349,- 😖 Mají na tom šílené rabaty. Ta paní je bere přímo ze skladu a platí za ně 195-200,- ( podle kurzu) fabrika kde se vyrábí Nutrilon je v Německu tak je asi platí v eurech 😉

cara.m
13. apr 2011

Tak jak čtu o těch dovednostech při pasení atd. tak mám čím dál tím více pocit, že každý má na to jiný názor (doktor, fyzioterapeut), co už by měli umět, co ne a kdy něco řešit a kdy ne. začínám být toho názoru, že to fakt už pozorovat nebudu a nebudu to řešit.

cara.m
13. apr 2011

aaaa přišla jsem na to, jak Adík usne doma. jsem se tomu vyhýbala, protože jsem měla strach z přidušení. Ale teď když už si to vše k obličeji tahá sám, tak už jsem to tak nechala a zkusila. Když má přetáhnutou nějakou hadru přes obličej - on usíná s takovou tou hračkou - hadrou se štítky. Okamžitě zavířá oči, tak ho škvírou pozoruju a jak usne, hadru odstraním a spí! Dneska jsme nebyli venku, zajdu asi až večer, jsem nějaká divná a on spííííí

cara.m
13. apr 2011

@kinsli on i Nutrilon vyjde o hodně lépe v Polsku, jen se tam prý jinak jmenuje, hodně podobně ale 😀

cara.m
13. apr 2011

A kde jste všechny? Spí mi dítě, chci si povídat a leda tak sama se sebou chjo 😝

sirael
13. apr 2011

@misag23 Nooo, to je ina palka veru. Ale radsej to clovek zaplati, ako keby mal potom lutovat. ☹
@cara.m A to sa pichaju injekcie? A musis si to sama v lekarni kupit a dat lekarke, nech to aplikuje? Myslim tie vakciny proti Rotavirusom.

cara.m
13. apr 2011

@sirael u nás to zajistila doktorka. Řekli jsme, že chceme očkovat, tak to koupila a pak jsme jí to zaplatili. Nepíchá se to, je to v ampulace, kterou mrňe vypije 😉

sirael
13. apr 2011

@cara.m No aspon, ze toto sa nepicha...🙂 A ked Adika ockovali v troch mesiacoch, to si ho musela drzat a oni ho pichali do nozicky? Lebo toto si neviem predstavit. ☹ Mamina ma byt pri babatku a podrzat ho, ale ja som taka posera, ze sa bojim ked mne idu brat krv a neviem si predstravit drzat ju, ked ju budu pichat...☹ kruci....

albao
13. apr 2011

@cara.m jejd,a tak mam vyskusat plienku cez tvar? 😅 😀 Uz ma to napadlo, ale nechcela som, zda sa mi to blbe. Ale ak jej to ma pomoct spinkat, tak preco nie 😀

albao
13. apr 2011

@sirael ano, musela som drzat nozicky ☹ Strasne ☹ Hanicka napla svaly ako so mnou bojovala a vtedy sestricka pichla a ju to strasne bolelo ☹

cara.m
13. apr 2011

@albao no já jsem taky nechtěla, moje mamča už měla takovou tendenci už dříve, prý její známe usnul syn jen pod tou plínkou. No a dneska si s tím hadříkem hrál, tak jsem ho jen trochu vystrčila na obličej a normálně hned zavřel očička. A než jsem vám to napsala, zkusila jsem to ještě jednou a zase to zabralo 😀 Takže zkus to, třeba to pomůže taky u vás. Pak už mu to normálně sundám nebo dám na stranu a spinká brouček 😵

kinsli
13. apr 2011

@cara.m já jsem už tady a děti mě také spí 🙂 Vím že v Polsku výjde lépe, ale je to prý podle kurzu 250-270,- Mě se to ale nevyplatí, když mi paní přiveze za 260,- domů 😀 Jinak oni ty nákupky mají samozřejmě mnohem lepší, ale to jsou velkoodběratele a mají limit třeba 200 krabic měsíčně, nebo nevím, ale určitě ne 4 kusy 😀 😀

sirael
13. apr 2011

@albao Jezis to mi ani nehovor! Tak uz teraz mi je tazko....☹

cara.m
13. apr 2011

@sirael ne e, leží, sestřička ho drží a doktorka píchá. Já ho držím za ručičku ☹ Ale rve mi to srdce vždycky. Ale horší je pro mě, když jsme byli už 2 x na odběr krve z prstíku - kvůli krevnímu obrazu. To je hůrza, samozřejmě, že mu to neteče, protože se brání a z toho já mám depku týden dopředu ☹

kinsli
13. apr 2011

@cara.m přesně tak na plínku jsem přišla asi před týdnem a nedám na ni dopostit, položím do postýlky přikryju plínkou a hned je tuhoň 😀 Ze začátku jsem sundávala tě%d už ani nesundávám 😉 ta plínka je tenonká a dýchá pod ní normálně 😉 To spíš že to blbě vypadá, když ho jdu zkontrolovat a kouká na mě z kulíbky plína 😀

cara.m
13. apr 2011

@kinsli 😀 😀 😀 😀 😀 😀 hele jestli tím smíchem, který je kvůli tebe Adíka probudím, tak si ho přijedeš uspat s balíkem plín 😀 😀 😀

cara.m
13. apr 2011

@kinsli pch a hned Ti musím vynadat, že týden už to praktikuješ a nepochlubíš se nám ostatním. Už jsme týden mohli mít klub spících dětí pod hadrama 😀

kinsli
13. apr 2011

holky koukala jsem teď na Fare a přes Internet vyjdou mnohem levněji, já za jedny zaplatila 990,- na krámě a na internetu jsou za 834,- myslím. Tak přáště vyberu v obchodě a objednám je přes internet 😉

kinsli
13. apr 2011

@cara.m tak teď jsi mě taky pobavila 😀 To byla fakt náhoda my jsme byli u mamky Vojtík ječel jako tur a nemohla jsem ho uklidnit, tak jsem v zoufalství přes něj hodila plínu a v tu ránu byl klid 😀 Ted si změnil s nástupem 3 měsíce režim a docela mi to vyhovuje. Chodí spát okolo 18:30h-19h budí se v 22:30-22:45h a spí do rána 😀
Teď abych nekecala ale myslím, že vstává okolo 6:15h, protože Lukáš přichází z noční po 6:30h a to už spíme 😀 nebo ho jen tak lehce postřehnu 😉

cara.m
13. apr 2011

@kinsli no vidíš, taky super 😉 Adík usíná cca 19:30 budí se pak cca ve 3 a pak mezi 6 a 7 😀

albao
13. apr 2011

@ellahop tak podla mna je na tej rehabke narocna! Vsak nemusi byt vsetko na tyzden presne. Aj Hanka ma obcas rucicky v pasticke, obcas volne ... Ale inak som ti chcela napisat, ze aj Hanicka sa zlakne an kychnutie a ine nahle hlasne zvuky. Ona je celkovo napatejsia a nesmiem jej davat vela hraciek a uz vobec nie kriklave, lebo je z toho nerovzna. Vraj sa to vola "drazdive dieta". Neviem, ci je aj Tomasko taky, ale mne to hodne pomohlo pochopit ako Hanicke usetrit nejake to mrnkanie z nespokojnosti a plac kvoli unave. 😉