icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sirael
13. apr 2011

@haniula Ja som aj dnes bola v lekarni, nech mi nieco daju, lenze skoro nic nemozu kojace matky! Dali mi akurat nejake naplaste hrejive, tak mi ju muz pred chvilou nalepil, mam ju mat 10 hodin, tak uvidime co bude. Len ma sere, ze som sa konecne namotala na zumbu, odhodlala sa cvicit a takto to dopadlo. Kruci! 🙂 Tak sa drz, nech sa das aj ty coskoro do poriadku...🙂
@misha8 A myslis, ze lekarka da na vyber, ci automaticky siahne po tom prevenare, aby sme boli o eurace lahsi? 🙂

sirael
13. apr 2011

@misha8 Normalne som nastvana za to doplacanie! Ach jaj, kam tato krajina speje....?!? Sak urcite dame ten prevenar, len zas prasule a prasule....ach jaj...☹ Ale vdaka za vysvetlenie - ja som to takto este vobec nestudovala, tak velmi pomohlo...🙂

sirael
13. apr 2011

@albao 😀 😀 Fakt zverinec...🙂

kinsli
13. apr 2011

@monik1 my se to dozvíme až 27.4. v 9h. no to budou nervy 😀 U nás nezáleží jestli jsi na mateřské nebo pracuješ, ale nesmíš pobárat v době kdy hlásíš dítě do školky rodičák. Já mám ještě mateřskou, naštěstí, ale i tak samozřejmě spadám do posledních řad. nejprve děti s pracujícími maminkami. Nevím, tak nějak se uklidňuji, že je to doběrešná školka tak by to mohlo vyjít. I kamarádce řekli, že jakmile dostane vyjádření ze školky, že ji nevezmou tak má hned volat do Věkoš nebo Plotišt a že tam má 90% šanci, že bude ještě místo protože to je okrajová školka. Já fakt srašně chci aby ji vzali. Kačenka se do školky těší a já bych měla alespon dopoledne čas na Vojtíška víc bych si jich užila obou, bylo by to takové volnější 😉 No jsem děsná, ale doufám, že když nevezmou nás tak ani kámošku, protože je to blbý ale já bych byla fakt naštvaná 🤐 jelikož to zkoušeli přes tlačenku 😝 ale já to chápu kdybych tu možnost měla, tak udělám to samé, jen prostě asi neznám lidi co jsou na těch pravých místech 😒

kinsli
13. apr 2011

@cara.m Vojtíšek pořád spinká, a Kačenka vstávala v 19:22h a dala jsem ji spát okolo 22h. asi 3x mě volala ale te%d už je tam klid tak snad spí 😀

kinsli
13. apr 2011

@markysek2 určitě se ji zeptám 😉 Už jsem od ni brala Pampers ubrousky 😉 My jsme normálně vybavený, to je děs 😀 ubrousků je tu no fakt netuším ale mraky, min. do podzimu, plíny nakoupil Lukyn když jsem byla v porodnici 10 balíků + tu ještě nějaké byly, teď jsem teprve dodělala dvojky nebo tedy zrovna dodělávám poslední a je tu ještě tak cca 8 balíků trojek . Nutrilon tak na měsíc 🙂 No jsme fakt syslové 😀

kinsli
13. apr 2011

dnes jsem se fakt rozšoupla 😀
koupila jsem Kačence dvoje sandálky + jedny plné boty
710,- 990,- 527,-

a teď večer jsem ještě koupila komody na hadry na chaloupku pro Kačku a Vojtíška

http://aukro.cz/nova-moderni-komoda-skrinka-tri...
http://aukro.cz/nova-moderni-komoda-skrinka-tri...

zuzu1983
14. apr 2011

@sirael bohužial už áno. od 1.4. jedna vakcína okolo 12 Eur. a sú tri.

zuzu1983
14. apr 2011

@misha8 asi tak. 🙂

ellahop
14. apr 2011

my sme kupili prvu mrkvicku od alnatury z dm drogerie, maly tam aj baby love nejake a na slovensku vyjde jedna od tej alnatury 56 centov a od hami 1, 15 eur. ja som tuto mrkvu kupila len jednu na tie zaciatky, ze prvy den 4 lyzicky, dalsi 7 a na treti sa dojeda.. no a potom dam zemiacik, takymto istym sposobom a nakoniec to spojim, potom pridu na rad brokolica, spenatik, kafriol, cuketa. kamoska ma maleho ktoreho prikrmuje a zemiak mu dava sposobom zemiakovej kase, ze do zemiaciku naleje trosku nutrilonu a ma dovoleny aj olivovy olej, lebo ho zapekalo.. to by som si aj ja dala...a kase, pokial sa bude dat, chcem davat radsej na olovrant, lebo maly aj tak dobre spinka tak ho nechcem na noc zatazovat

ssirael
14. apr 2011

@zuzu1983 Uz fakt nevedia, na com zarabat. Ale zas som citala, ze od aprila je znizena cena za tie rotavirusy. neviem teda z kolko na kolko, ale tak aj tak si to clovek zaplati.

misha8
14. apr 2011

@ajkalc a kašu zarabaš akým mliečkom???

misha8
14. apr 2011

@sirael my sme mali narok na prevenar pretože mala byť očkovana v marci len doki nevystavil recept 😠 tak som sa nasrala a dala som synflorix , a samozrejme že ti majú dať na výber , ty sa máš rozhodnúť !!! 😉

misha8
14. apr 2011

@haniula ozi koľko vážite teraz???

kamusek
14. apr 2011

Holky, tak jak jsme tady včera řešili, kdy poslat ten papír na sociálku, tak jsem na tu naši sociálku psala mail a tohle mi paní odepsala:
K Vašemu dotazu sděluji, že žádost o rodičovský příspěvek si můžete uplatnit po skončení nároku na peněžitou pomoc v mateřství, kterou Vám vyplácí okresní správa sociálního zabezpečení. Pokud jste nastoupila na MD 24.11.2010, pak Vám skončí nárok na peněžitou pomoc v mateřství někdy začátkem června /nárok na PPM je 28 týdnů/.

Žádost o rodičovský příspěvek si můžete vytisknout z internetových stránek ministerstva práce a sociálních věcí, kde jsou i ostatní informace o dávkách státní sociální podpory, nebo vyzvednout na pracovišti státní sociální podpory Janská 2, Opava.

S vyplněnou žádostí si s sebou přineste průkaz totožnosti a rodný list dítěte /pokud jste si nežádala o porodné/. Potvrzení o délce trvání a výši peněžité pomoci v mateřství si úřad zjistí na příslušné okresní správě sociálního zabezpečení.

Žádost o rodičovský příspěvek si můžete podat maximálně 3 měsíce zpětně dle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ale pokud by jste si chtěla požádat o rodičovský příspěvek ve zvýšené výměře do 2 let věku dítěte, pak musíte provést volbu čerpání rodičovského příspěvku nejpozději do konce druhého kalendářního měsíce následujícího po měsíci, v němž dítě dosáhlo 22 týdnů.

zuzu1983
14. apr 2011

@ssirael a ten rotavirus to je povinné či dobrovolné očkovanie? a kedy sa to očkuje? ty si si ho už dala?

monik1
14. apr 2011

@kinsli Držím pěsti, aby to s tou školkou vyšlo 😉 pak dej vědět. A zásobu plín a všeho máš teda slušnou 😉 My už nosíme plíny velikost 3 a nejlepší kup byl balík Huggiesek (84 ks za 199 Kč) 😉

@kamusek Už jsi rozhodnutá, zda půjdeš na 2 či 3 roky? Já pořád uvažuju nad těma 2 rokama 😉

Domišek spí od 11,39.. to jsem zvědavá jak dlouho.

petah82
14. apr 2011

@misha8 @sirael to mate este dobre s tym synflorixom, nam dr povedala, ze to tu v okoli ZA nezozeniem ani keby som moc chcela, tak ze jedine ten prevenar... tot monopol, zdr. poi. si to vie zariadit, lacnu nezozenies, tak co ine ti ostava, vsakze...?! ideme v pondelok, tiez mam strach ako to cele zvladneme ☹

petah82
14. apr 2011

@zuzu1983 rotaviry su dobrovolne, je to ockovacia latka na prehltanie, dve davky, jedna s 1.ockovanim v 3m a druha cca po 4 tyzdnoch.
http://www.rotavirus.sk/

kamusek
14. apr 2011

@monik1 Moni, já budu muset nakonec na 3 roky. Zjišťovala jsem to a bohužel jsem nevydělávala tolik, aby mi vyšly ty 2 roky. Jinak bych ale neváhala....Dělala jsme totiž jenom jakoby brigádu při škole, pak jsem tam už zůstala, ale šefik mi jasně řekl, že mi nikdy nemůže dát tolik peněz, jako by si vysokoškolák zasoužil. Už jsem chtěla odejít a dozvěděla jsem se, že jsem těhotná, tak už jsem to tam vydržela, ale vracet se tam nehodlám víš?

misha8
14. apr 2011

@petah82 je to sila a že povinne bezplatné očkovanie !!!!! inak neboj zvládnete my sme dokonca ani neteplotovali , ale bola plačlivá a nožka ju bola ☹

janula13
14. apr 2011

@misha8 vidim ze ste nadhodili temu ockovanie rave sa mam rozhodnut ako somuz pisala medzi prevenarom a synflirixom a teda neviem, sakra zacala som si citat negativa ockovania a teda ma to riadne nahlodalo a to som pri dvojkach ockovanie vobec neriesila, ale dala som len povinne, nic navyse...ja fakt neviem co robit, cim viac citam tym som viac proti a viem ze som strasne ovplyvnitelna, na jednej strane verim ze ide aj o prasule farmaceut firiem a na druhej si myslim ze nebyt ockovania tak to tu inak vyzera..ale ked citam negativa, tiez udajne vedecky podlozene...neviem kam skocit, pri dvojkach som ani nemala cas citat, niezeby som teraz mala, ved mam 3 deti, ale kamoska mi dala chrobaka do hlavy...vy jednoducho idete do toho?a tiez prevenar vs synflorix....no neviem neviem, mam pocit ze tych kmenov pneumokokov je dost na to aby lapol nieco proti comu nie je ockovany..mne pedina vravela ze prevenar je 13 a synf je 8 valentny, ale citam ze je to 10 a 13,ci? sakra ved ona by mala vediet....a ako pises,ak je rozdiel len v 3 kmenoch, tak sa snazia zarabat..ty si dala prevenar?

skubanekka
14. apr 2011

@monik1 Moni, tak jak zvládáte nový režim? Už malá neusíná u prsa?.o) Nám to ještě nějak moc nejde - resp. vždy tak 20minut ještě pláče než usne a pak tak hodinu vzlyká.. což nemám moc radost já:/

skubanekka
14. apr 2011

Mamči, prosím vás - mám takový "hloupý" dotaz, ale fakt si nevím rady🙂. Jak mimiča ještě vozíme v autě vepředu ve vajíčku a svítí jim sluníčko do očíček, tak bych malé chtěla dát na okno spolujezdce takové to stínítko - ale váhám, zda-li se to může? Nebrání to ve výhledu? Mně by to nevadilo, ale nevím jak policajtům:o((...

janula13
14. apr 2011

pana a to mam vystudovanu aj biologiu:(

sirael
14. apr 2011

@misha8 Tak ja neviem, ci nas budu ockovat teraz, lebo ideme na 3-mesacnu poradnu 27.3, ale lekarka mi o ockovani nic nehovorila. Tak pevne verim, ze mi da teraz na vyber a pojdeme tak o tyzden na injekciu. 🙂
@zuzu1983 Nie je to povinne a este som to nedala. Na nete pisali, ze sa to moze aplikovat do 6 mesiacov babatka. Ale vela som o tom citala rada by som to malej dala, sme sa s polovickou zhodli, ze aj ked to je tak strasne drahe, malej to moze pomoct. 27.3 ideme na poradnu, tak sa s lekarkou dohodnem, nech mi to predpise a pojdem to kupit do lekarne a potom nech jej to da. Toto sa nepicha, to malinka vypije. 🙂
@petah82 No tak to je ake fajne!!! Lacnejsie nie je, tak si MUSIS kupit drahsie. Ti vedia ako zarabat. Prisam fakt! Tak drzim palceky a daj potom vediet, ako to malicky zvladol 🙂

monik1
14. apr 2011

@kamusek Kamčo, tak to je jasné, že se tam asi nevrátíš a najdeš si něco ve svém obooru. Já si právě zjišťovala, že by mi to na ty dva roky mělo vyjít, tak uvidíme 😉 Mamka pracuje na poloviční úvazek, tak by mi pak s malým pomohla až bude mít dva ročky 😉 Ale ještě nejsem pevně rozhodnutá 😒 A co spurtík tříměsíční měli jste??

@skubanekka No noční uspávání je až kupodivu celkem OK 😉 Zato to denní kojení je čím dál horší, uvažuju, že už máme asi toho spurtíka, od rána ho mám u prsa pořád ☹ Je to děsný závisláček, já nevím jak se toho zbavit a fakt závidím všem, co kojí co 3 hodiny... Kdyby náš Domiš měl moje prso 24 hodin denně v puse, tak je to to nejspokojenější mimino 😠

My jsme od rána protivní jak to počasí venku, vstávali jsme v 7h ráno a od té doby spal jen 2x 30 minut 😝 jsem víc unavená než on..

monik1
14. apr 2011

@janula13 co jsi studovala - učitelství biologie?? Jinak klobouk dolů, že máš doma tři malé dětičky, doufám, že jsou hodní. Mít doma 3x našeho Dominika tak nevím nevím 😅 😅 😅

cara.m
14. apr 2011

@monik1 Moni Adík taky začíná čím dál více vyžadovat prso. Ale řekla bych, že spíše u něj chce sptá nebo ho dudlat 😒

cara.m
14. apr 2011

@monik1 zkoušela jsi plínu? My dnes usínáme jen pod ní 😉 😀 a teď spí už hoďku tak žehlím rychle