Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@misha8 mně přijde, že už prostě asi nechtějí být připoutaní nebo narvaní v tom kočárku...já jsem včera znova vytáhla zimní fusak a v něm se malýmu už vůbec nelíbí...jak nemůže aspoň trochu kopat nožičkama, tak je nesvůj... Teď se mi i dost začal pohybovat v noci, musím ho opakovaně přikrývat a často se stočí úplně napříč 😅
Holky, dlouho jsem tady nebyla, tak postupně dočítám 🙂 Jen jsem chtěla napsat, že už měsíc dávám malýmu Bebilon (polský Nutrilon) a jsme moc spokojení... Malej na něj reaguje stejně jako na náš Nutrilon, takže paráda, ušetříme plno peněz...Máme Bebilon HA za 200,-Kč (přitom Nutrilon HA stojí cca. o 70,-Kč víc)...Tak kdybyste některá chtěla kontakt na paní, od které to objednávám, tak si klidně napište 😉
A ještě se musím pochlubit 😵 Tomášek už pár týdnů spinká krásně bez prouzení celou noc, většinou se budí kolem 5. až 6. hodiny ráno, ale dneska jsme měli rekord, spal až do 6:45 😵 A to usíná sám večer kolem půl deváté... Je to naše zlatíčko 🙂
@neposedna U nas prave to funguje tak, ze ked sa zobudi, tak prebalujeme, papame, hrame sa, rozpravame sa a vydrzi takto cca 1,5 hod a uz zacne vrieskat od unavy, tak ju len rychlo obleciem a sups do kocika a to je rev neskutocny, ale o chvilu zaspi. Taka je unavena. A potom ju chodim na dvor niekedy aj 10x uspavat, dnes som tam bola vyse hodiny kym zaspala, ale tak neplace v kuse, len poplackava a ked zaspi, tak spi niekedy aj 2-3 hodiny. Tak fakt, skus ju unavit co najviac, mozno od unavy zaspinka, ani nebude vediet, kde...🙂 Bodaj by to tak bolo, ze? 🙂
@lolelole Ahoj, my uz mame zmaknute vecer ne zaspavania a Saska sa to v podstate nejak naucila sama...🙂 Prisli sme na to cca ked mala 2 mesiace necele. Do 17.-17.30 spinka. Potom papame, prebalujeme a chvilocku kecame alebo sa hrame, nech nekupeme hned po papani a cca o 18.30-19.00 kupeme. Po kupani sa zasa napapame a dam ju do zavinovacky po odgrgnuti. Najprv sme to riesili, ze som si ju polozila vedla seba na gauc, zhasla svetlo a ona si kecala, ale po chvilke zaspala. No a uz tak 5x som ju vzdy po kupani a papani dala do postielky a babulka sama vzdy zaspala. Ale nam ozaj pomohlo, ked sme zacali kupat kazdy den a skoro v tu istu hodinu. Si zvykla, ze potom ide papanie a spinkanie...😀 A funguje nam to. Klop-klop-klop 😀 😀
@misha8 @cara.m Aj Saska sa uz z chrbatika otoci na jednu stranu... 😀
@lolelole zkus to, mi to bylo taky blbé, ale prostě to přes den fakt pomá há a usnul, to je hlavní 😀
ad rituál, tvořila jsem ho dle http://www.kojeni.net/clanky2.php číslo 5. Noční kojení 😉 cca kolem 19:00 Adíka začnu vyslíkat, nechám ho nahatého pokopkat a protáhnout se, pak jdeme koupat, pak mažeme apod., pak jdu kojit do obyváku, nakojím, dám do spacího pytle a jdu ho dát do postýlky, mezitím manžel ložnici vyvětral 😀 , dám do postýlky, zhasnu, dám dudel, zazpívám ukolébavku - vždy stejnou, pohladím a pustím kolotoč a odcházím. V případě, že začne plakat - vypliv dudlí, jdu ho nahodit a on usíná sám. Normálně ho před koupáním když tak nakoj a jdi ho okoupat třeba až za 30 - 45 min. než ho okoupeš bude to nějaká doba a pak ho dej přikojit, když už nebude chtít, tak ho dáš spát, když bude tak si ještě dá. Nevím jestli kojíš, jestli ne, tak třeba mu dát jen troch a pak dokrmit? To nevím, musela bys vyzkoušet. On si pak zvykne a už se Ti bude případně na ten čas kojení budit sám většinou 😉 Jak budeš každý den opakovat stejný rituál, zvykne si a bude vědět, že teď bude to, pak to a pak se jde spinkat 😉
Rituál jsem zavedla ve dvou měsících a týdnu.
@sirael díky moc za tip - zkusím to ale u nás je to zatím fakt takový časově divoký..někdy chce papat po 1,5 hod někdy po 4 i více..na jídlo ho nebudím. Obvykle to máme tak že se napapá a pak tak hodku - dvě si hraje a poté spinká ( když jsme doma spí cca půl hodiny, venku klidně i ty 2 - 3) Zatím ho na jídlo nebudím ale možná bych to mohla zkusit aby si zvyknul na nějaký řád 😉 Už je asi fakt na čase to vychytat. Zkoušela jsem ješte jako spací rituál zavést čtení pohádek - po večerním papání a cca týden se mu to desně líbilo a pak najednou šmitec a začal se u toho ošívat a kroutit a evidentně dával najevo že tudy cesta zatím nevde 🤐 🙂
@cara.m díky za odkaz i za rady 🙂 Právěže bohužel nekojím tak mu nechci to jídlo dávat moc krátko po sobě aby ho z toho nebolelo bříško ☹ On se samotným uspáním nemá vůbec problém - jak ho dávam do zavinovačky to už ví že se jde spinkat, hezky se zklidní a je fakt vidět že ví že se jde hajat. Jenom to koupanání se mi tak nedaří napasovat tím že před večerním jídlem spinká a budí se hladový nemá na koupačku ani pomyšlení...někdy ho vzbudím nasilu a okoupu ho ale je mi to takový blbý budit ho když tak hezky spinká 🙂 no budu to zkoušet dle Vašich rad a uvidíme, třeba si to nějak sedne 🙂
@lolelole jasně to není problém 🙂 mám vyzkoušenou tuto, dodání je hned. My jsme už více méně na nutroši, ale ještě občas kojím. Malý mi po koj nepřibíral, tak jsme ráda, že jsem snad našla něco po čem snad začně trošku baculatět 🙂 Teď máme první krabici snědenou a dal za ni 170g což je super jinak dával tak 80g. Za měsíc 350g na koj.
kdyby dal s Nutrilonem 750g byla bych max spokojená 🙂
odkaz: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=40405881&tab=0
Jinak co se týká ceny tak mě nepříjde UM vůbec drahé. U Kačenky stálo 450g ... 400,-
to je jako by Ti Nutrilon stál 711,-
Takže nějakých 270,- je fakt směšných 🙂 🙂 V lékárně 349,- to se mi dávat nechtělo ale stejně proti tomu co stála mlíka před 3 lety je to teď sranda 🙂
Dobré ránko 🙂 Včera sme byly na rehábce - Nelí byla svlíklá do bodýčka takže se jí to líbilo . Sestřička jí měla na zádech a ukazovala jí hračky z prava do leva -nelí otáčela krásně hlavičkou - smála se na sestřičku a povídala jí 🙂 Pak jí dala na bříško a já si řekla "a jejed to bude řev" A ono nic Nelča pásla koníky z přehledem a ještě se koukala co je kolem zajímavýho 😀 Takže na kontrolu až za měsíc -žádný spešl cviky !! Jen prý když je vzůru tak dbát na to aby koukalabud rovně na mě a nebo do tý strany kam se nerada otáčí . Jo a říkala že nějaký ty překážky (jsem jí dávala k hlavičce aby jí měla rovně) TAk se nemají dělat ,že ještě tím víc posiluje tu stranu na kterou už dobře otáčí. A prý když už nám budou 3 měsíce tak na bříšku má trávit postupně více času ,že i pěkně zvykne 🙂 Jo a prý klubíčkování jee důležité -tím postupně poznává svoje tělo. Ukázala mi i jak mám jí správně překulovat na bříško -doted jsem jí dávala špatně . Byly sme pochválení tak jsem ráda 🙂
@cara.m Klárkoo děkujem 🙂 Tak to je super i u vás!! Taky gratuluju 🙂 Nelí taky otáčí hlavičku při spinkání a jak se na ní jdu vždycky podíívat a ona má hlavičku na tu stranu co jí to šlo špatně tak mám radost jak malá 😀 My taky neradi klubíčko 😀 Hlavně mi bylo řečeno že když spinká tak j mám nechat jak si hový a nerušit jí 🙂 ( já jí vždycky přetáčela i hlavičku když spala tvrdě 😀 😀 😀
Holky, než to nabídnu jinde, tak se chci zeptat, jestli nemáte zájem o kuponky do DMka. Seznam bych Vám poslala do IP, protože je toho docela dost. Mám totiž dvě knížečky 😉 .
Vcera sme boli v poradni a vazime 6200 gr. Za 10 tyzdnov sme od narodenia do poslednej poradne pribrali 3000 gr a teraz od poslednej poradne za 5 tyzdnov len 400 gr. Riadna zmena.... Vtedy sme za tyzden pribrali 300 gr a teraz poslednych 5 tyzdnov 80 gr. Bud to bude tym,ze sa dostal do normalu a nepreziera sa,alebo tym,ze sme uz nejedli Bio Gayu. Predvcerom sme zas zacali davat,lebo sme na ATB,tak zas zacal papat pekne. Doktorke sme sa s prikrmmi neprinali,len s tou ryzovou kasickou. Najskor nas klasicky vyvadila,ale nakoniec usudila,ze sme vlastne az tak zle neurobili,lebo ryza zapeka,odporuca sa pri hnackach.Tak preto sme tie ATB zvladli bez hnacky. 😉 😉

@vilca a to teraz začala robiť inak kočar miluje a do autosedačky ani nehovorím ani zapnúť ju nemôžme a to cestu autom miluje ja to nechápem 😲