Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
maly spinka, a to nas caka cvicenie,,poobede ide na prazdniny k babinke, lebo mama ma zajtra skusku z matiky a to sa pri kocikovani ucit neda.. no .nech uz je leto alebo aspon skusky za mnou lebo sa uz zacinam citit ako nanicmama 🙂 ale nie, vsak malemu je u babiek fantasticky by mu aj modre z neba zniesli
@cufinka přidávám se do klubu, také klubíčkujeme🙂.. bylo nám to doporučeno na neurologii.)).. musím říct, že asi po týdku klubíčkování malá krásně zvedá hlavičku jak ze předu, když ji vezmu jen za ručičky, tak při pasení koníčků..jupíííí.. a to od 20. máme chodit na rehabilitace, tak jsem zvědavá, co budeme svičit (páč jsme nepásly koníčky)..
@ellahop ty se teprve dneska jdeš učit na zítřejší ZK z matiky?.o)).. závidím, že babička kočíkuje!!.)
Holky, prosím vás, dáváte prcky na zem na deku nebo do hracích dek?
My máme malou většinu času v posteli nebo lehátku, protože na zemi se jí nelíbí a moje máma furt straší, že se mi nebude otáčet, když jí nebude pevná podložka stimulovat zádíčka... Co vy na to??? 🙂
Ahojte babule..
@cara.m ale co si, nemas zaco chvalitma tolko, neboj, ervujem niekedy riadne aj dnes mi dali zabrat, ale co uz ved su to detia zase nemyslim ze mam zle deti, len zive🙂
@monik1 ja som biola geodrafia,a le nikdy som neucila toto, ale anglinu kedze som si dorobila statnicua skusky🙂ucila som dospelakov a dost mi to chyba:(ale zase uzivam si deticky kym sa da, potom bude robotka, teda ak ma este taku vypatlanu niekto zamestna, stale sa zastrajam chytit sa anglinya nestalo sa, no cim to bude?🙂
@misha8 no ja stale nevem co spravit s tym ockovanim, na jednej strane si vravim ze staci aj synf ved rozdiel su fakt 3 kmene a ak ma chytit nieco, chyti a nebude to ani jeden z tych 13..odlozili sme to po velkej noci, tak uvidime..
@lolelole...mytiez mame uz davno rovnaky ritual, o 19 kupeme takmer na minutu presne, papat dostava predtym o 18 si cucne aby nebol prilis hladny a po kupacne napapat a spat, dam do postielky, zapnem kolotoc a zaspi..niekedy mrnka ked vypluje dudel, tak len dam a idem prec, do 1 mesiaca mi zaspaval na prsniku, potom uz nechcel ani na rukach🙂ved som rada..dvojky sme sa teda nanosili🙂a cez den prespi cca 5 hodin, bud rozdelene na 2 dlhe spanky alebo 2 kratjke a jeden obedny dlhy...
neboj sa ho zobudit, ja som pekne zobudilaked bol cas kupania, nic sa nestalo, okiupkal sa, napapal a spal..deti musia mat rezim, dava im to istotu, nemaju radi chaos, aj pri dvojkach sme vsetok program vzdy prisposobovali ich rezimu, nie ich nasmu programu, teda pokial sa dalo...drzim palce🙂
zaujalo ma to vase klbkonosenie, tak skusim, na co je to dobre..nasla som toto na nete..
http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2908-Ako-najle...
@elzu, asi na tom niecobude, ale ja mavamm zatial maleho na sedacke pod hrazdickou, alebo po papani v lehatku alebo v postielke pod kolotocom..a ani na bok sa este nedava teda v noci sa na jeden dava a dokonca sa mi uz pregulil na brusko, ale to mu nepripisujem zasluhy lebo je matrac prelezany na moju stranu a jemu to dopomohlo🙂
@cara.m Jasne, ked sa otocia cely ti nasi drobci, tak to bude ina radost pre nas...🙂
@lolelole Tak fakt skus maleho zobudit v urcitu hodinu (len tu vecernu), ked bude treba papat, potom sa hrajkat a kecat a potom po nejakej hodinke kupsat. A zasa papat a spinkat. Ulozim ju a ma tam uuuplne ticho. Len jej dam dudlik, pohladkam, poviem dobru nocku a idem prec. 🙂 Nam fakt velmi pomohlo, ked sa naucila na urcitu hodinu vecernu robit to iste. A takto fungujeme uz tri tyzdne a je to na nezaplatenie...🙂
@cufinka Super, tak Nelinka je sikulka..😀 Gratulujeme....🙂
@ellahop To je super, ze ti Tomaska babinky varuju...🙂 U nas jedna babka videla Sasku 3x od narodenia a moja mamina ju varovala raz a to po piatich hodinach bola na psychiatra zrela, lebo Saska u nej stale plakala...🙂 Ale zajtra tiez varuje, idem do Rakuska, tak som zvedava, ako to dopadne...🙂))))
@elzu Ahoj, ja davam malu pod hrazdicku na zem uz asi mesiac. 🙂 Ona sa tam vzdy vrti, toci za vsetkymi hrackami a najviac sa jej paci ked jej hracky hraju nejaku melodiu. To sa rehoce a rehoce...🙂 Inak do ruciciek este ziadne nechyta, ale vrtiet sa za nimi vrti, tak myslim, ze je to dobra vec 😀 A mali by byt aj na rovnom a pevnom povrchu, nech sa trosku natrapia a uvidis, zacne sa ti aj otacat postupne...🙂
@neposedna Je to sice dlouhé, ale stojí to za to 😉 Já to mám z Facebooku od Zuzky @sjussi (Zuzi, zkopíruj to o té těhotné holce, to neznám)
Na materskej tretím rokom cítim sa už byť otrokom.
Každé ráno pripravená, že ma čaká dáka zmena.
Ale večer s hrôzou zistím, že to bol deň zas ten istý:
Plienky, hračky, kašičky a dve zlaté detičky.
Starší o pol šiestej vstáva, pyžamko si dole dáva.
Do práce sa s tatom strojí, ten sa toho právom bojí.
"Nemôžeš ísť so mnou zlatko, veľa roboty má tatko.
Mamička má času more, pozri sa, už vstala hore!"
Ja strapatá, pomalá, nočnú som zas ťahala,
lebo malý nechcel spať, iba cicík cumľovať.
Manžel zdrhá: "Láska idem.
Navar niečo, hladný prídem!"
Tak bez seba od radosti, začnem plniť povinnosti.
V ruke nočník, v druhej plienka: "Pozri, v knižočke je lienka!
Chvíľu si tu čítaj, seď, malého prebalím hneď."
Tvár umytá, zúbky čisté, musia niečo papať iste.
Smerujem ich do kuchyne, cestou otvárajú skrine.
Šaty, šperky, knihy, spreje, zrazu nič na mieste nie je.
Dve stoličky, podbradníky, k tomu svorný krik veliký.
Jeden nechce kašu jesť, pritom reve o 106.
Druhému sa šunky máli a čajík vraj strašne páli.
Po raňajkách hrôza čistá, na vychádzku oboch chystám.
Obliekaciu vojnu zvediem a keď ich už pred dom vediem,
pri malom mi nos vykrúti, nervovo sa takmer zrútim,
cítim to aj cez pančuchy, pos... sa až pod pazuchy!
Druhý pokus upotená, zvládnem ako superžena,
do auta ich oboch pútam. "Kam ich dneska zobrať?" hútam.
"Už viem, k rieke pri kačičky, to je ten raj pre detičky."
Ubieha nám rýchlo cesta, na sedačkách divo vreštia.
O hračku sa naťahujú, zvyšných dvesto ignorujú.
V parku je to čistý des, holub, kačka, mačka, pes -
na všetkých sa s chuťou chystá môj dvojročný terorista.
Nemôžem ho spustiť z očí, do jazera by hneď skočil.
Z kočíka sa rev ozýva, celý park sa na nás díva.
Malý mi chce zvestovať, že ho musím pestovať.
Na rukách ho teda vláčim, ťahám tašku, kočík tlačím.
Na staršieho pritom vrieskam, nech nespadne na preliezkach.
Keď lavičku voľnú zbadám, od únavy na ňu padám.
A pre moje detičky, vyťahujem čajíčky,
mandarinky, keksíky, veď majú hlad veliký.
Po desiatich minútach, zašpinení sú až strach.
Tak oznámim: "Moji milí, výlet sa ku koncu chýli."
Cestou domov - radosť veľká, zaspia obe strašidielka.
Do postieľok ich vyklopím, varešky sa s chuťou chopím.
A pre blaho rodiny, varím zo dve hodiny.
Priebežne periem a suším, upratať nestihnem, tuším.
A hľa - už sú krpci hore, musím sa mať na pozore.
Výtržnosti totiž množia, snáď len požiar nezaložia.
Vo dverách sa manžel zjaví: "Hotový som" smutne vraví.
"Daj mi niečo na večeru, to bol zas deň, namôjveru!"
Kým papá, ja kŕmim deti, umývam riad, zbieram smeti.
Posťažovať sa mu snažím, že po chvíľke kľudu bažím.
Chápavo mi hlavou kýva, do novín sa pritom díva.
Vytratí sa nenápadne, na mňa ďalšia šichta padne.
Že mal prácu, musím chápať, počujem ho z gauča chrápať.
Chalanov do vane súrim. "Zas nestihnem seriál", zúrim.
Mydla, šampónu sa stránia, do postele sa ísť bránia.
V pyžamách (mám radosť veľkú) chcú sa hrať a kukať telku.
O polnoci, chvalabohu, nevidno už ani nohu.
Hore je len mamička a kamoška žehlička.
O pol druhej zbitá líham, vlasy si zmyť zas nestíham.
Sníva sa mi krásny sen, že mám zajtra voľný deň...
dneska budu testovat uspavaci kupaci rituály tak pak dám vedet 🙂 Ted jsem zkusila plínku přes obličej a malý za několik vteřin spal takže úspěch 🙂 🙂 🙂
@monik1 jmenuje se to tehotna nezletila 😀
Šestnáctileté děvče se vrátí domů a smutně oznámí rodičům, že je těhotná.
Otec rozzuřeně nabije pistoli a chce vědět, co je to za bastarda,že ho zabije. Dcera na to, že je to slušný muž a postaví se k tomu zodpovědně.
Vtom zastaví před domem luxusní auto a vystoupí distignovaný mladý muž.
Pozdraví rodinu, posadí se před rodiče, podívá se jim do očí a říká:
"Měl jsem poměr s vaší dcerou, ale bohužel moje rodina mi nedovolí si ji vzít.
Protože jsem vážený člověk, chci nést následky za vzniklou situaci. Nechci nechat ani jí, ani dítě v nouzi a proto navrhuji následovné :
Narodí-li se chlapec, pošlu na jeho účet milion Euro a bude spravovat 5 poboček prodeje vozidel Alfa Romeo. Jestliže se narodí děvče, dostane na účet milion Euro a převezme 10 salonů krásy. Kdyby ale nešťastnou náhodou dítě potratila....." Otec ho přeruší, položí mu ruku na ramena a říká:
"Tak ji ošukáš znova, žádný problém .................!!!"
Děvčátka, co máte Facebook, hoďtě nám hlas zde: http://www.facebook.com/group.php?gid=206953331...
Stačí se jen připojit ke skupině, ve fotkách najít foto č. 8 a 9 a kliknout pod ním To se mi líbí. Je to ta moje beruška. Děkujiiiii!! (A jestli byste poprosili i někoho známého, budu jen ráda 😉 )
Dnes jsme byli v tescu a moje beruška si mezi botama vzpomněla či uvědomila hlad. Tak šup ven z kočárku, rychle flašku. Jsme tam mezi botama seděla na zkoušecím bobku a krmila toho hladovce. Ještě že nekojím, to už bych vypadala jako trubka úplně!!!! 😀

@cufinka ahoj co je to to klubickovani...