Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@haniula Máš hlas🙂. Nevíš, zda-li když dám sdílet a dám na svůj profil (lidé dají "to se mi líbí")- zda-li se to také načte do soutěže?
@skubanekka musí to dát rovnou k té fotce na té skupině... já už to zkoušela... jinak děkuji!!!
my to mame jak kdy nekdy vstane v 11 jindy o pulnoci nebo az v jednu o vikendu az ve 3 fakt je to jak kdy nemame to nejak presne,stala je pouze tak 5-6 hodina
@skubanekka uz som sa ucila aj vcera. a ten profesor je vcelku ok, lebo si mozme doniest material. takze logika, mnoziny a binarne relacie.. 🙂
@sirael my uz v poho vydrzime hore 3 hod, akurat skoro kazde 2 hod papa, bo inak je nekludna ☹ ☹ ☹ a ani po tych 3 hod nespala biec, ako 30 min, mozno 45 a zas bola 3 hod hore..... dnes sa zobudila o stvrtej poobede, do siedmej papanie 2x, prebalovanie x-krat a hrali sme sa, kecali.... kolo pol siestej vyzerala na odpadnutie, ked som jej dala papat, tak sa prebrala a hrali sme sa v poho dalej, o siedmej sme okupali, dala som jej papat, na prsniku zaspavala, pak som ju na 10 min. prebrala a hrala som sa s nou, potom pusa, do postielky 10 min plakala a od pol osmej spinka 😀 😀 😀
cez den ju zobral manzel von v kociku, bola vyvysena aby videla, 30 min pozerala, 10 min. plakala 30 min spala, 10 min. pozerala potom zacala plakat tak prisli dnu, bo mu bola zima..... u nas ani vkociku zatial nepospi viac a uz ani von..... takze ideme trenovat cez den ju davat 2x spat do postielky a ked si nepospi dlhsie, tak jej smola, proste vzdy ju dat spat v rovnakom case a ked nebude spat dlhsie, ta jej smola (na urcitu dobu aj moja, bo bude zla, nervozna a nekludna...) a pevne verim, ze sa nauci, ze teraz sa spi, tak bude spat a dlhsie 😀 😀 😀 😀 uvidime..... ale verime!!!!!
@neposedna my sme trenovali spanie a vlastne trenujeme stale 😀 Hanka velmi plakavala a potom som si uvedomila, ze ona uz nevie zaspat sama. Takze mame povinne aspon 3 spanky denne! Vzdy ju necham hore hodinu az hodinu a pol a potom uz balime na spanok. Bud spi v hojdacej sieti alebo v kociku, ale zial tiez len 45 minut. No nevadi, ale potrebuje to ako sol. A urcite by envydrzala 3 hodiny, to by sme tu mali rev na celu ulicu 😀 😀 😀
@albao ja som si tiez myslela, ze nevydrzi 3 hodky, ae prekvapila ma a vydrzala v podstate dnes vecer 3,5 hodky a este sa branila spanku 10 min placom.... ale uz sa to zaspavanie zlepsilo, zacala 45 min placom a za 4 vecery sme na 10 min placu, pak neruseny spanok do 4tej rano 😀 😀 😀 aj cez den je to zaspavanie sama uz s kratsim casom placu, dnes poobede 10 min, ale spanok len 30 max 45 min a pak sa zobudi a zas place, ked tam nie som..... tak preto jej chcem urcit presne casy na spanie a ked nebbude spat, tak smola budem ju drzat hore aj za cenu placu a nervovania, ale musi sa naucit..... idem podla prirucky "kazde dieta sa vie naucit spat", nasla som ju na nete, je to preklad z nemciny..... vyzera to drsne, ale nejak podobne to vraj fungovalo aj na mne, proste som sa naucila spat a zaspat sam aj za cenu placu.... tak to isto zvladne aj Terezka..... ja mam sice nervy vtedy na roztrhane a casto si poplace s nou ale v inej miestnosti.... ale musime sa trosku pohnevat..... Ti poviem, ze vcera sme zacali od rana, bola velmi uplakana a mrzuta cely den, s muzom sme sa povadili do krvy..... ale dnes uz bola veselsia a aj sa viac chcela bavit a viac kecala 😀 😀 😀 takze to isto zvladneme!!!!!!!!!!!!
@neposedna Saska tiez od pol osmej spinka...😀 Unavou odpadla, lebo bola hore od piatej...🙂 No tak ona uz chce asi vsetko vonku vidiet, preco by tam mala spinkat predsa, no nie? 🙂 Aby jej nieco neuslo...🙂 Ale my uz tiez spavame v kociku horsie. Musim tam ist aj 20x co stale pomrnkava a vypluva dudlik a potom place, ale tak aspon stihnem doma co to porobit. Je to na prd, ked takto malicko ti spinka, nic nespravis, ze? Moj muz je teraz s nami uz 3 dni doma, lebo som bola seknuta a som sa nevladala hybat, a kedze chodil za malou von on, tak ju chcel prevychovavat, ze ju budeme davat spinkat doma do postielky a nie do kocika. No pan pohodlny. Lebo vnutri nechce spinkat ani za svet a ked, tak na pol hodiny. Len niekomu sa nechcelo chodit kocikovat stale...🙂
Trenovat s postielkou budes ze doobedny spanok a poobedny? A ako ju chces uspat? 🙂 Len tak, ze ju po jedle ulozis a budes dufat, ze zaspinka? Asi sa blbo pytam, ale u nas by to bolo veru bez uspechu....☹ Vnutri ani za svet spat..🙂
Ahoj holky, prosím o radu. V sobotu 9.1.2011 byly malému 3 měsíce. Při kontrolním vážení jsme u paní doktorky zjistili, že jsme moc nepřibrali (před pěti týdny měl 5010 g a nyní 5170 g). Doktorka nám tedy doporučila dokrmovat. Ale jen přes den, protože v noci mám mléka dost až mám někdy úplně mokrou košili 🙂 Přes den pije tak 5x-6x, takže ho nejdřív 15-20 min nakojím a pak mu dávám Bebu. Vypije pokaždé tak 50 ml. Chci se zeptat, zda mohu po každém kojení přes den dokrmovat tou Bebou - když budu počítat, že krmíme 6x, vyjde to tak na 350 ml za den. Děkuji za odpověď.
@tereza25 Ahoj, aj my sme zacinali presne takto isto. V noci aj teraz este len kojim, to malej staci, ale cez den nestacilo. Vzdy sme nakojili a potom dokrmovali. Spravila som vzdy tu najmensiu davku - 60ml, my davame Sunar Nutradefense - nemame ziadne problemy, ani ju nezapeka a kolko vypila, tolko vypila. Nenutila som jej nasilu, ale skoro vzdy to vycucla.Ved skus vzdy spravit a uvidis, kolko popije...🙂
sirael Teď mi třeba vypil po kojení skoro 80 ml, je to možné? Dokrmovala si ji přes den po každém kojení?
Spletla jsem se v datu, samozřejmě malému byly 3 měsíce 9.4.
Mne toto mala robila skoro stale. Najprv som zo zaciatku dokrmovala tak cca po kazdom druhom, ale potom rastli malej naroky a potom som dokrmovala uz po kazdom kojeni a teraz cez den davame uz len UM, je potom kludnejsia, dlhsie spinka, je proste pokojnejsia. A v noci, v noci jej staci len moje mliecko, ale to sme hore kazde dve hodiny a ked sa uz neda (co sa stane malokedy, ale stane) ukludnit, tak dame UM aj v noci a potom spinka aj 4 hodiny. 🙂 Najprv som sa branila UM, ale ked vidim, ze je kludnejsia, spokojnejsia a ja menej unavena a vystresovana, tak to beriem uz tak, ako to je. Mesiac som len kojila a teraz to riesime takto. Som rada, ze aspon troska mojho mliecka dostava. 🙂
@sirael fotky nahodím za chvilku na fotoblog... jinak skoro celou zoo prospinkala... jen při krmení a po něm půl hodku byla vzhůru... pokukala všude, pak jsem jí přehodila plínku přes oči, aby jí tam nesvítilo slunko... vyjížděli jsme v devět hod, do sedmnácti hod jsme byli v zoo a z toho šest hod prospinkala... úplně jsme čučela!!!! tak dlouho nespí ani doma!!! 😀 😕

@monik1 dlhé, ale pravdivé ... my ženy sme veľmi silné pohlavie 😅